Kezdő állványnak milyet ajánlotok? Nézegettem különböző áruházakban itt fehérváron, az eredmény eléggé eltérő lett.
Voltak olyanok, amelyek egész borsos (az én kereteimhez mérten) árban voltak, csecse kis vízmértékkel, de nem volt rajtuk a gépemmel "kompatibilis" csavar... :-( Ergo fel sem tudtam volna tenni. Ráadásul egész tetemes súllyal rendelkezett...
A másik véglet meg az volt, hogy műanyag szerkezet, vízmérték nuku, de volt megfelelő eszköz, amivel rögzíteni tudom a gépem.
Tényleg a DMC-FZ5-ös alján is található ilyen foglalat ugye? ( Csak mert egyetlen leírásban sem láttam, hogy említették volna )
Semmi gondod nem volt az árral, sőt! Azt mondtad, annyiért nagyon jó és kértél egyet. Január végére vártam a csomagot, de sajnos csúszik. De nincs gond, akad vevője.
Arról a kis műanyag, téglalp alakú eszközről beszélek, amit a Nikon szögkeresőre kell feltekerni, s akkor ennek segítségével rögzíthető a digitális Nikon és Canon gépek keresőjén.
O.K. Így már értelek. Én mindenesetre abból indultam ki, hogy ez egy kezdőknek szóló fotós topic. A kérdező szerintem feltehetően nem olyan értékelést várt, amelyben az eldobható fényképezőgépektől kezdődően a professzionális gépek legjaváig ömlesztve minden benne foglaltatik. Úgy véltem, hogy a kérdezett típushoz teljesítményben közelálló gépek köréből kíván majd válogatni, s ehhez nyújt neki segítséget a vélemény. Na mindegy.
A Nikon szögletes adapter egyébként úton van már több mint két hete, bármikor megérkezhet. Majd szólok, ha megkaptam. Tudod, a szögkeresőre meg az okulárra való. Más is várja.
Mondj, akkor egy olyan gép+objektiv+felvételi média fényképészeti eszközt, ami nálad meghaladja a szubjektív 90 pontot.
Ha valaki 1-100 között kér egy pontszámot, és nem határozza meg mihez viszonyítva, akkor én értelemszerüen az összes általam használt/ismert fényképészeti eszközhöz viszonyitok.
Ha leszükitjük digikompaktra a tartományt, akkor nyilván más számot fogok mondani.
Ez tök izgalmas. Láttál már egyáltalán ilyen gépet? Én igazán keveset fotóztam vele, de ismerve a műszaki paramétereit és a hasonlókkal összevetve jóval többet adnék neki.
Vagy esetleg a tükörreflexes vagy egyéb profi digitálisokkal mérted össze?
Persze szíved joga ennyit adni, de szerintem irreálisan kevés.
Garfieldka ha nem vagyok túl indiszkrét, akkor bátorkodom megkérdezni, hogy hány éves is a fiad? :-)
Továbbá: ha a fényképezőgép papírjain nincs feltüntetve, akkor kb hány mAh-s elemmel működnek? (Szerencsére ez a dolog nem engem érint. Az enyém 2500mAh-s.)
Ezek szerint ha a sigma 70-300-assal (1:2) 1:1 leképezést akarok, akkor 15 centi közgyűrű kell?
300-as állasban 0,5x nagyítása van, ebből következik, hogy alapból 150mm-es kihuzattal kell számolni. Ha egyszeres nagyítást akarok, akkor 1x300-150=150mm.