Keresés

Részletes keresés

lükepék Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5101
Hollókő-Cserhátsurány

jó kis túra volt, fűszerezve kis vármászással, meg Cserhát 500-as levadászással.. Kicsit későnért be a busz (10.30), akkor még pecsét, lábszárvédő applikálás, és fel a várba... ami épp nyitva volt, úgyhogy jól bementünk időt pocsékolni.. cserében nem volt kilátás. Ámbár a vár szép..

Jó tempóban fel a Dobogó-tetőre, kicsit kifulladtunk, viszont fenn kisütött a nap..
Aztán lemásztunk várakat nézni, hát jó kaptató volt..
Nógrádsipekre természetesen a kocsma nyitvatartási idején kívül érkeztünk, de remekül pózoltunk a "kemény huszár" alatt.. ;) időnk nem volt sok, mivel hamar sötétedett..
A falu után csak egy elágazást néztünk el, aztán meg minden nyúlcsapást ellenőriztünk, hogy nem lekanyarodás-e..
Ippeg akkor értünk be Surányba, amikor már semmit sem lehetett látni a sötétben.. a kocsmában meg megpróbálták értésünkre adni, hogy ma már nincs busz Pásztóra (pedig mág a menetrendet is megnéztük, mielőtt bementünk), de aztán volt. Pásztón még futottunk egyet a pesti buszhoz, de -1 p-cel elértük.. még jó, hogy a sofőr beszélgetett.. :)

jó volt. Hiába na, 20 km, télen késői indulással.. Amikor szürkületben még az erdőben voltunk, hogy lassan elkezdhetjük a versenyzést, hogy kinek milyen messze hord a mobilja, és milyen jól lehet vele világítani..

részt vettek: Rita, Lutak (aki hősiesen végigjött), Efemm, meg én.

Zete Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5099
Tökéletesítés folyamatban! Kicsit elmaradtam vele, de igyekszem pótolni.
Előzmény: Güsziológus (5097)
Zete Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5098
Na, ennek örülök! Gratula!
Esetleg egy beszámoló? :)
Előzmény: Zs4zet (5096)
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5097
Ez volt a nap poénja!

Zete, Asciimo!
A GYIK tökéletesítendő!
:o)

Ne sértődj meg, de Neked kell beírni. A bélyegző ui. csak azért van a helyszínen, hogy a turista tudjon bélyegezni. Az már külön kegy, ha van bélyegzőpárna is (célszerű beszerezni egyet, hisz a lakott településen kívüli pontokon, néhány kivételtől eltekintve, nincs párna).

Ja, és ha befejezted, akkor Neked kell bevinni az MTSZ-be a füzetet:o)

Elnézést, de olyan magas labdát adtál, hogy ezt nem hagyhattam ki.
Természetesen érdeklődéssel várom leírásaidat!

Előzmény: Zs4zet (5096)
Zs4zet Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5096
Sziasztok!
Megcsináltam az első túrámat. A pecsételéssel nem volt gond. Egyetlen kérdés, hogy az igazólólapra a pecsétek alá a dátumot nekem kell odaírni? mert senki sem irta rá...
Zs4zet.
bajnai Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5095
Már azt hittem dezertáltál... :-)
Tedd azt, lehelj életet bele, frissítsd! Bár nem ismerlek személyesen, én nagyon örülnék neki.
Az, hogy olvasom ezt a fórumot és elkezdtem komolyabban túrázni, a Te hozzászólásaidnak is köszönhető. A honlapod sokan ismerik (ismerték), nagyon jó, másokkal is beszéltem róla ez az Ő véleményük is.
Előzmény: felazso (5090)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.24 0 0 5094
Újra a Bakonyban!

Igen, hisz nyolc éve nem voltam már legalább is ezen a részén ennek a gyönyörű hegységnek.
Szombaton lesz, ami lesz alapon nekivágtam (természetesen bringával) az ormainak.
Összekapcsoltam egy-két mozgalommal is a túrámat (Kálváriajárás a ..., Bakony-Balaton kerékpáros turistája)
Dudar volt a rajt/cél. Az útvonal pedig: Bakonynána - Olaszfalu - Zirc - Bakonybél - Ménespuszta - Porva - Zirc - Nagyesztergár - Dudar - Cseszenek - Dudar
Zircig vágni lehetett a ködöt. Bakonynána és Olaszfalu között két autós is megállított, hogy útbaigazítást kérjen, mert azt hitték, hogy már lementek a térképről. Nehezítette a dolgukat, hogy Felsőperepuszta után a jelzőtáblák el voltak fordítgatva.
Zircet követően az Alpokban éreztem magam. Tűző napsütés és a hegyekből felhőkként szakdtak ki a ködtengerek. Bár addig sem szomorkodtam, innen újult erővel nyomultam a hullámvasúton. Bakonybélben a kálvária egy csoda volt. Gyönyörű az a hely.
Mivel az idő kissé elment, a Kőris-hegyre már nem mentem fel és Porva-Csesznek vá-ra sem ereszkedtem le.
Bakonybél után számos gyalogtúrázó csapattal üdvözöltük egymást. Aztán Ménespuszta előtt a kerszteződésben egy magányos túrázóval találkoztam. Érdekes találkozás volt. Ezt most megpróbálom visszaadni.
Lassítok, Ő meghallja a fékek surrogását.
-Szevasz! - üdvözöl lelkesen.
-Helló!
-Merre kanyarogsz?
-Porva felé mennék.
-Akkor jó felé kanyarodnál. Én meg Vinyére tartok. Kérsz egy nyeletet? - és mutatja az üveg bort a kezében.
-Köszi, nagyon rendes vagy, de nem élek vele. Én egy csokival tudlak megkínálni.
-Jó, elfogadom.
-Merre túrázol?
-Zircről jöttem a kilátóig (Vajda Péter) aztán Most megyek Vinyére, utána meg vonattal haza. Tudod már nem lakom itt, de bakonyi vagyok és nagyon hiányzik ez a vidék.

Aztán üdvözölve egymást elbúcsúztunk.
Porván és Borzaváron nagy nyugi volt. Zirctől pedig újra köd. Ezek szerint ott meg sem moccant egész nap a "takaró". Tettem még egy kitérőt a cseszneki várhoz. No, az nem volt semmi emelkedő. Elég sok gyalogtúrázóval találkoztam, pedig már közeledett nagyon a sötétedés.

Nagyon élveztem a túrát és még mindíg a hatása alatt vagyok.

d_laci Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5093
Nekem a másfél év 1,5millió lett volna de ebben benne volt egy saját szervezésű 8000hegy is.(mindet a sponzorom állt)Most a Bakancsosok az Everest trekkre 500ezer körűl visznek. Szamár viszi a csomagot ,reggel teával ébreszgetneg, felállítják a sátrad meg ilyen fullos dolgok.(rohanás az egész kb 3hét)Saját magad szervezésében Nepál hó/200dollár,india hó/150dollár + repülőjegy + vízum.Ezekből az összegekből kiskirályként éltünk kint.Taxival jártuk a nagyobb távokat a látnivalók között, reggel este étterem és hotelban laktunk.A hegy az más volt.Kétszer 3hónapig sátorban laktam, benzinfőzőn főztünk és közel 25-30kg-os hátit cipeltünk holt szutykosak voltunk meg ilyesmi.A hetek látták a barátnőmet az alföldi kéken!Ő is végig csinálta a második 3hónapot.Aki benne van a túrázásban és beszél kicsit angolul bátran neki vághat.Megéri!Sajátszervezésben!Tavasszal segítettem egy pécsi erdésztársaságot az Evereszt trekken(tanáccsal)350ezerből jöttek ki.(dzsip szafari,légkondis szállók-buszok,rengetek ajándék,repülés a himalája felett)Szivesen vetítek.
Előzmény: asciimo (5067)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5091
Wandernadel-teljesítésem nekem is van: pl 1998-ban a Wilder Kaiserben néhány nap alatt sikerült felkeresni az előírt pontokat. :o(
Előzmény: lükepék (5060)
felazso Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5090
De, megvan még az OKT teljesítők listám. Aki megdob egy mail-lel, annak elküldöm.

Már gondolkodom azon, hogy ismét életet leheljek a túrás web oldalamba...

Felazso

Előzmény: asciimo (5084)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5089
OK, belefér, még más anyagok is hiányoznak.
Előzmény: asciimo (5087)
Zete Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5088
Bizony, jó lenne az a lista...

Sőt, lelki szemeim előtt néha megjelenik egy
www.okt.hu
oldal, ami tartalmazza a bélyegzőhelyes fórumot, a teljesítők listáját, az útba eső községek és legérdekesebb természeti látnivalók adatait, fotóit, stb...

Ha jól emlékszem, volt szó régebben arról, hogy a felmerülő domain nevek (pl. kektura.hu) le vannak foglalva csak éppen nem törődnek vele?

Előzmény: asciimo (5082)
asciimo Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5087
El fogom küldeni hetfön a javitott valtozatot.
nem lesz kesön, ugye?

Azert irtam be, hogy letöltöttem, hogy tudjad, hogy megy ez csak nem gyorsan. Szoval itt vannak nalam a html fajlok, de a linkeket at akarom pofozni, hogy lehessen kenyelmesen olvasgatni.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5070)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5086
A pecsételés témához néhány gondolat.

Többnyire egyetértek azokkal, akik azzal érvelnek, hogy utólag jó érzés nézegetni a bélyegzéseket. Talán jobban "előtörnek" az emberből az akkori bejárás élményei. Arról nem is beszélve, hogy azért az igazolásoknak ez az elsődleges módja.
Ám sok esetben nekem a fényképek sokkal többet mondanak. Az olyan helyzetekben pedig ahol kifejezetten nehezen megoldható a pecsét (több km-re van a legközelebbi lakott hely stb.) ott eleve nem is törekszem ilyen lenyomat beszerzésére. Számomra időnként a pecsét beszerzése kifejezetten macerás dolog. (Ehhez hozzátartozik az, hogy elsősorban kerékpárral járom az országot és nagyon szeretek fényképezni is.)
Személyes példa:
Van egy település és a határában egy templom. Megkeresem, megnézem, lefényképezem (akár több oldalról) és megyek tovább. Nem szándékozom a faluban bóklászni pecsét után. A kocsmákat többnyire elkerülöm (akik ismernek, azok tudják, hogy miért), az egyébb helyeken meg, mivel többnyire kerékpárral és igen gyakran egyedül járok nem merem magára hagyni járgányomat.

Aztán akadnak olyan helyzetek is, amikor pont a másokhoz való alkalmazkodás miatt nem jövök azzal elő, hogy rám kelljen várni több embernek, mert én egy helyi pecsétet akarok begyűjteni.

Például az 500km-es Flúgos futamon sem állíthattam meg a csapatot azzal, hogy most álljanak meg, mert ez a szakasz szerepel az xy mozgalomban és ugye ezt én most bejárom. Ezt később a Flúgoson kapott oklevelemmel igazoltam.
És, ha nem teljesítem a Flúgost, akkor hogyan igazolom? Pedig ott voltam, bejártam.

Szóval nem fekete-fehér dolgok ezek, de úgy gondolom, hogy mindenki megtalálja a megfelelő megoldást.

lükepék Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5085
most voltak innen az egyetemről páran egy hónapos gyaloglászáson Nepálban, durván 0,5-0,6 Mpénzből jöttek ki, de a 0,5 az nagyon szűkös.. valamint buktak egy csomó gyógyszert meg lehet, hogy élelmiszert is, mert arrafelé háborúzgatnak, és egy-egy maoista csapatvezető időnként elbeszélgetett velük 2-3 gépfegyveres barátja kíséretében.. vannak helyek, ahol az áthaladásért fejenként legombolnak 200 dolcsit.. ezt ők megúszták.
Előzmény: asciimo (5067)
asciimo Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5084
persze hogy nem teljes, mert az a Fejer megyei Term.Szov. teljesitoinek listaja. Ami kicsit messze van a linktöl (Turateljesitök) ..

Felazso meg mar levette a listat. Nincs mar meg Felazso?

Előzmény: nagypapi (5083)
nagypapi Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5083
A kektura.lap.hu-n is van egy lista a teljesítőkről, nem teljes, de néhány háromszoros teljesítőt lehet találni benne.
Előzmény: asciimo (5082)
asciimo Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5082
En is megneztem, de nem talaltam a könyvet, ugyhogy abban remenykedtem, hogy Te megtalalod.

Amikor elöször lattam a listat a könyvben, rögtön arra gondoltam, meg kene kerni Laci bacsit, hogy ugyan adja mar ide nem papiros formatumban azt a listat, hogy csamcsogjunk rajta a programjainkkal. Viszont FeLazsonal volt meg valami lista, ahol be voltak pirossal jelölve a többszörös teljesitök. Azert szerintem 4-gyel jo helyen van, de nem a legszükebb elmezönyben.

Előzmény: Zete (5080)
Güsziológus Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5081
Még egy élmény a túrával kapcsolatban.

Tegnap este alaposabban megnéztem a jelvényt.
Olyan, mint az igazoló füzetben, de színes.
A szöveg élénk piros alapon van, a belső kör halvány sárga és egy nyitott szelíd gesztenye van a közepén. A termés aranyozott.
Igen szép.

A neten van egy lap, melyet csak ajánlani tudok mindenkinek:
http://www.brody-ajka.sulinet.hu/_de/odk/erdekesseg/okt/kektura.htm

Szép a képen is, de az eredeti fényes. És az enyém.

Remélem, nem irigykedtek nagyon:o)
"Csak" 565 kilomér, és némi "aprópénz"!

Zete Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5080
OKT teljesítések:
Megnéztem a Vízkelety-féle könyvet. Az egyik cikkben az 1986-os évnél van említve Göndöcz István neve, aki ekkor csinálta meg harmadszor az OKT-t. Aztán tiszta véletlenül a névsort olvasgatva észrevettem, hogy neki van egy újabb teljesítése is bejegyezve 2000-ben. Szal 4-nél tart. Ezzel biztos a legszűkebb élmezőnyben helyezkedik el.
Hej, ha valaki azt a listát közzétenné a neten, sok mindent ki lehetne hámozni belőle...
Előzmény: asciimo (5051)
Zete Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5079
SK!
Miki honlapján, amit ha jól emlékszem, már felvettél a CD-re, van jópár link személyes túrázós honlapokhoz. Azokat érdemes megnézned még esetleg.

/(Ott van többek közt az enyém címe is, de azt külön nyilván nem ajánlgatom :)/

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5069)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5078
lükepék!
A címlap még mindíg nem jött össze, de ismét van mit mutogatnod a főnöködnek! :)))
Múzsla Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5077
Szuper!
Gratulálok!
Előzmény: Güsziológus (5055)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5076
Igen, az imént.
Válasz is ment!
Előzmény: Zete (5031)
Múzsla Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5075
Csak is!
Előzmény: Rongyláb2 (5021)
HEV Creative Commons License 2003.11.20 0 0 5074
Csak egy rövid infó, ha valaki még ébren van érdemes a szabadba menni mert hatalmas sarkifény látszik órák óta az égen és nem igazán akar megszünni. Ilyen intenzitással Magyarországról nagyon ritka. Félelmetesen szép.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.11.20 0 0 5073
Szerva ott, kösz a másikat.
Előzmény: Optika (5072)
Optika Creative Commons License 2003.11.20 0 0 5072
Jól tudom, hogy van egy ideiglenes toplistád e topik hozzászólóiról is? Jöhetne magánba, mert onnan vadászom a neveket és biztos van aki eddig csak ide írt, a TT-be nem.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5069)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.11.20 0 0 5071
Zete, ez a honlap nagyon jó! Mindenki nézegesse! www.nexus.hu/petrozs

(Jó lenne valami korrekt linkgyűjtemény is a CD-re a túrás oldalakból...)

Előzmény: Zete (5031)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.11.20 0 0 5070
És honnan tudom letölteni?
Előzmény: asciimo (5012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!