Féktárcsa Brembo kb. 7000/db Betét Textar kb. 7000/garnitúra lengéscsillápítóból nekem sasch super touring van ez 38000/pár, de ennél van olcsóbb sachs is. Ez mind Bárdi ár Debrecenben
Ez a kérdés engem is érdekel, bár az én Corollám még csak 2 éves, most viszem 2. garis szervizre, még nem kellett hozzá semmi. A Lóerő ujságban szokott lenni Toyotás alkatrészbolthirdetés. De most nincs a közelembe egy példány se:-(
Corolláról még nem szedtem le, de amivel találkoztam ott csak le kellett húzni. Egyszer viszont már egy offon széttörött az egyik, mert a kis zéger szerű biztosító nem engedett, nekem meg meg le kellett húzni. De általában könnyedén lejön.
Koszi ! Es azt hogy tudom leszedni, hogy hozzaferjek a gyertyahoz ? Egy csavar van minden gyujtotrafonal, azt kicsavarom es utana hogyan kell eltavolitani ? CSak lehuzom, csavarom > lepattintok valami bilincset ? Nem szeretnem letorni vagy ilyesmi :)
Van egy 1.4 -es Corollam VVTi motorral es tegnap ki szerettem volna cserelni a gyertyakat. Leszedtem azt a afekete muanyag vedofedelet es gondoltam lehuzom a kabeleket a gyertyakrol de 4 db. valami fekete kis muanyag dobozkat lattam, gondolom valami elektronika a gyertyakhoz. Mindegyik oda volt szoritva a motor blokkhoz egy csavarral. Egyet kicsavartam es probaltam kicsit mozgatni de inkabb vissza raktam mert meg ne talalkoztam ilyennel es azt sem tudom mik azok.
Valaki el tudja mondani mik azok, egyaltalan azok alatt vannak a gyertyak ? Azt kene leszedni hogy tudjak hozzaferni a gyertyahoz hogy kivehessem ? Otthon meg lehet csinalni vagy valami speci szerszam kell hozza , vagy tudas stbb.. amit csak szervizben tudnak megcsinalni ?
Csereltem mar gyertyat , de akkor csak annyibol allt hogy lehuztam a kabelt kicsavartam , ujat be es kabelt vissza.
Azt javaslom, hogy a kárszakértővel úgy irasd meg a kárjelentést, hogy a kasztnis pótszemlézhesse a sérülédt, illetve hivatkozz arra, hogy a lemez alatt nem látszik, hogy mi sérült. Ilyenkor nagyon sarkos esetben el kell vinni pótszemlére a kocsit, de általában elég, ha a kasztnis műhely felhívja a kárszakértőt, hogy még ezt, meg azt cserélni illetve javítani kell.
Sajnos nem garos. :o( 93-as Corolla. Csak azt nem tudom, hogy kihez menjek először? A károkozó biztosítójához, egy márkaszervizbe árajánlatért, vagy egy jó karosszériáshoz? Egy dolog érdekel: a kocsi legyen rendbetéve minél hamarabb. minél szebben, és ne fizessek rá arra, hogy más szétbarmolta az eddig szép állapotban lévő autómat. Az a helyzet, hogy a sárvédő és a hátsó ajtó csak kis mértékben sérült, és emiatt félek, hogy a kárszakértő majd kis hibának veszi az egészet, és nem ad elég lóvét. Ha meg elviszem márkaszervizbe (én az újpesti Toyotára gondoltam), akkor meg azok túl nagy számlát csinálnak, amit a biztosító elutasíthat. Szóval ezek miatt vagyok tanácstalan.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Vettem egy 2003-as Corollát, szép is meg jó is, viszont a rádió kijelzőjén az átlagfogyasztás mérő folyamatosan 0,7l/100km-t mutat. Ha váltogatok a funkciókban, akkor az átlagsebességet rendesen számolja és a pillanatnyi fogyasztás is helyes értéket mutat.
Biztos valami pofon egyszerű a megoldás, de nekem nem sikerült rájönnöm. Arra már rájöttem, hogy a trip gombbal tudom resetelni, de ez nem oldotta meg a problémát.
"New kid" vagyok ezen a fórumon, mert eddig még soha nem volt Toyotám. Egy hete viszont már boldog tulajdonosa vagyok egy 2002-es évjáratú 2.0 VVT-I benzines RAV4-nek. :-) Mivel a kocsihoz nincs használati útmutató, sőt a kereskedő sem tudott mindenről felvilágosítást adni, lenne pár kérdésem - és bocs, hogy nem olvastam végig a 25ezer hozzászólást. A kocsi automata váltós, eddig még ilyet nem használtam. A P,R,N,D,2 tiszta, de mit jelent az "L"? Mi az a gomb a sebváltó botján, aminek a benyomása után a műszerfalon az O/D OFF jelenik meg? Mit jelent a sebváltó mellett lévő kis gomb "Shift lock" felirattal? Segítségeteket köszönöm!
szerencsére nints túl shock tapasztalatom, de ha van tuti kasztnis ismerősöd, akkor hozzá vidd, ha nints akkor szerezz (ezt úgy értem, hogy kérdezd körbe az ismerőseidet), meg fényezőt is!!! Idegen helyre (ide tartozik a márka szervíz is) tsak akkor vidd, ha tucc referenciát nézni, és/vagy nints más választásod. Persze ez tsak akkor érvényes, ha érdekel milyen minőségű lesz a munka
Nnna, ma reggel sikeresen telibevertek balról. Még nem tudom, hogy mit kellene tennem, mert sérült a bal első ajtő, picit a sárvédő és a hátsó ajtó, és benyomódott egy keveset a küszöb is. Ha valakinek vannak kárrendezős tapasztalatai, akkor várom az ötleteket. Szívem szerint bevinném valami rendes Toyota-szervizbe, és megcsináltatnám, de kérdés, hogy egy Posta Biztosító ilyenkor mit fizet?
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy: Van egy 2003-as kis Yarisom és karira kaptam hozzá egy T Sport logót és szeretném feltenni, de sajna a hűtőrácsom nem olyan mint a sport Yarisokon és nem igazán akar bepasszolni. Van esetleg ötlet, hogyan és mivel szuperáljam oda? Vagy esetleg nem tudjátok, hogy kb. mennyibe kerülne egy sport hűtőrács és hol lehetne olyat beszerezni???