Keresés

Részletes keresés

Jancsii Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34170
Jelenleg 12 hozzászólás van róluk, mert rengeteget töröltettek magukról a moderátorokkal. Ahogy ott olvastam, nagyon sok embert becsaptak.
Előzmény: Törölt nick (34167)
Jancsii Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34168
Nézz át a Rémtörténetek az építőiparban fórumra. Sok érdekeset fogsz olvasni a cégről.
Előzmény: Törölt nick (34167)
zordonC3 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34166
nekem 10 db műanyag esővízgyűjtő hordóm van összekötve a pincében. Na szenvedtem is vele. Nekem a legtutibb a csap mindkét oldalán gumigyűrű lett, majd nyomáspróba, szivárog. Káromkodás... Ezután hordó kiszárít, és ragasztópisztollyal körbenyomtam mindkét oldalon centi vastagon. Na utána nem eresztett...

Előzmény: Real_Tek (34157)
Peter atyuska Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34165
Veszel egy tomitot. es mielott beteszed a csapot a menetnel szepen korbe taknyolod. Ha lehetseges ne vas hanem bronz, alu, muanyag csapot vegyel mert ha vas olyan szepen szetfog rohadni hogy az eletben ha szukseges a csapot leszerelni szet nem tudod majd szedni a menetes reszet.
zordonC3 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34163
és pl. egy félrerakott gipszkarton, ahol a sarka kicsit kilóg és nincs rendesen leglettelve meg simítva, végül is mekkora kár?

Érted...

Mi van ha a megrendelőnek nem tetszik, neked meg igen?

Nem bántani akarlak csak kicsit túl szépen és általánosságban fogalmaztál :D
Előzmény: roy77 (34161)
roy77 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34161
Sziasztok! Családi házak és lakások felújításával foglalkozom.Csak annyit szeretnék hogy én úgy szoktam megrendelőnek elvállani a munkát hogy ha az elvégzett munkára garanciát vállalok úgy hogy kifizetem a kárt ha a munka nem lett szép stb
Pitylogós Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34159

Szerintem műanyag csövet beraksz, és takonypisztollyal beragasztod. Menetet a végére, oszt rá egy sima kerti csap.

Pitylogós Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34158

A1 biztonsági üvegezés

3.3 biztonsági üvegezés

Ezek mit takarnak?

Real_Tek Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34157

Sziasztok,

Csináltam egy fedett kocsibeállót. Van egy 200l-es hordóm, abba akarom bevezetni az esővizet a tetőről. hogy ne kelljen belőle vödrözni, gondoltam csinálok neki egy emelvényt, applikálok bele egy csapot s így folyatom ki ha kell. Kérdésem: ez egy műanyag hordó, tudja valaki hogyan és milyen csapot lehetne ebbe beletenni? Az addig OK. hogy ki kell mejd lyukasztani, csak hogy tegyem bele a lyukba a csapot, hogy ne folyjon ki mellette a víz? Köszi előre is.

cucmorgó26 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34156

Igazából azzal egyetértek, hogy ki kellene írni Pikicinek a valódi nevét, másrészt teljesen egyetértek vele. Mi is most építkeztünk és szemetebbnél szemetebb emberek próbáltak átvágni bennünket. Sajnos volt akinek sikerült is. Annál szerintem nincs mocskosabb dolog, mint amikor megegyezünk egy árban, és a végén kijön egy háromoszorossal nagyobb összeg, úgy, hogy közben nem szólt, hogy változni fog az ár, ezért meg ezért! Pláne, ha még el is ront vmit, pl nem a megfelelő pumixet küldi.

És nem hiszem, hogy lesüllyedne az ő szintjére. Én ezzel úgy vagyok, hogy a rendesen elvégzett munkán még sohasem cigánykodtam, kifizettem. De ha én azért a pénzért nem azt a minőségű munkát kapom, akkor miért kéne kifizetnem a megfelelő minőségű munka árát.  A romlott húst is visszaviszi az ember a boltba, és nem eszi meg.

Az építőiparban sajnos szinte minden (tisztelet a kivételnek) ember felháborodik, ha nem jól, vagy nem időben csinálja meg a munkát, és az építtető ezért vmennyi kártérítést kér, vagy pénzt tart vissza. De könyörgöm, ha ő elcsesz vmit, miért fizetném ki teljes áron? Az meg még mocskosabb, hogy beígéri a kedvezményt, aztán még többe is kerül? Én már bebetonoztam volna a saját pumixával....

Azért értem meg Pikickit,mert nekünk a nyílászáróinkat cseszték el (ezt már megírtam a fórumon) és 1 hónapnyi veszekedés után kifenyegettük, hogy vmennyi kártérítést azért adjanak már, azon kívül, hogy újra legyártották, hiszen szimplán csak 2 hónapot csúsztunk a beköltözéssel meg mindennel miattuk. 1 hónapja ígértek 50.000 ezer forintot, na most sikerült megkapnunk nagy nehezen. De úgy, hogy naponta 2szer kellett őket hívogatni.

Tehát igenis jár a kártérítés mindenkinek, aki nem azt kapja a pénzéért, amit kért, és mondjuk nem ő tehet a hibáról.

Ez a történet ahhoz hasonlít, amikor a tüzépes a megrendelt homok helyett sódert küld, amikor kiderül a tévedés visszaviteti, és  utána kiakarja fizettetni a sóder kiszállítását. Mi van? Hogy a francba gondolja, hogy az ő bakiját, más fizeti meg. És még ő van felháborodva. Mert így mondjuk 10.000 ft elveszik a milliárdjaiból!

Szóval én egyetértek abban, hogy kiírta a nevét. Annak idején többen mondták nekem is itt a fórumon, hogy írjam ki az ablakosok nevét, de engem ez már nem érdekel. Remélem gyógyszerre költi a zsebünkből kihúzott pénzt!

Pitylogós Creative Commons License 2008.11.13 0 0 34154
Köszönjük a figyelmeztetést!

Természetesen a korrektség kedvéért illene, hogy polgári neveddel vállald a sztorit, illetve szólj említett úrnak, hogy itt elmesélheti az ő szemszögéből is.

Előzmény: Pikici (34152)
*Steve Creative Commons License 2008.11.13 0 0 34153
azt ugye tudod hogy evvel lesüllyedtél a szintjére?
Előzmény: Pikici (34152)
Masgas Creative Commons License 2008.11.12 0 0 34151
Bupé
A felső pánt stiftjét ki kell húzni lefelé ezt egy kis acél rugó, gyűrű tartja a helyén.
Addig húzd ki hogy a vasalat alsó harmadában még benne maradjona stift de az ablakon levő pántrész falszabaduljon.
A kilinccsel nyisd ki óvatosan majd kicsit kinyitott állapotban billentsd befelé a szoba felé majd felfelé emelve emeld le az alsó pántról.
Masgas
Előzmény: bupé (34149)
halaloszto Creative Commons License 2008.11.11 0 0 34150
asszem felul nem kell, mert felul uzemszeruen is szetjon amikor bukora nyitod. alul kell kivenni a tengelyt.

rossz esetben meg lesz egy luk a plafonon :-)

vajk
Előzmény: bupé (34149)
bupé Creative Commons License 2008.11.11 0 0 34149

Sziasztok!

Segítséget kérek. Ki kellene cserélnem az üveget egy bukó/nyíló ablakban. Hogyan tudom kivenni az ablakot a tokjából?

Arra már rájöttem, hogy a felső megvezető sinnek van egy "kibújóhelye", de addig nem lehet eltolni a sint, valahol előbb ki kell akasztani. Nem szeretném a fa keretről lecsavarozni a szerelvényt, és nem is nagyon tudom. Biztos van egy egyszerűbb módja is. A felső csuklónál a tengelyt nem tudom kitolni felfelé, mert ott a plafon. :(

halaloszto Creative Commons License 2008.11.11 0 0 34148
nem vagyok sem komuves, sem statikus, de nekem a kovetkezokeppen csinaltak.

acel I gerenda, kb olyan magas mm-ben, mint amilyen szeles a nyilas cm-ben.

mennyezetben fodemgerendakat kikeres, alatamaszt, beekel.

egyol oldalon a leendo nyilas felett a falba feszek beves, abba gerenda betesz, ala habarcs, fole habarcs plusz tegladarabbol ekek.

masnap masik oldalon ugyanez.

a gerendak elore kifurva, a furatnal a fal atfur, es nagy csavarral a ket gerenda egymashozhuz, hogy ketoldalra ne tudjanak kidolni.

utanna a falnyilas ketoldalrol felrajzol, flexxel amig lehet bevag majd kibont.

180-as ablak is lett igy beteve, ugy hogy felette vannak a gerendavegek alatamasztva, es nem repedt meg semmi.

vajk
Előzmény: sanyiba (34147)
sanyiba Creative Commons License 2008.11.11 0 0 34147
Üdvözletem!
Családiház felújításában vagyok. Főfalba (30-as) szeretnék utólag ablakot berakni.
Az működik, hogy a fal felét hosszában kivágom, betongerendát rakok be áthidalónak, majd a másik felén is ugyanez? Betongerenda megfelel, vagy mást kell beépíteni?
A segítségért előre is köszönet!
Üdv!
NeomatiK Creative Commons License 2008.11.10 0 0 34146
Vagy a fóliák között fújja vissza a szél. Vagy eleve rosszul van lerakva a fólia, vagy sérült.
Előzmény: Törölt nick (34142)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2008.11.10 0 0 34145
Hello!

Köszönöm a tippet, mármint, hogy hol érdemes körbe nézni. Találtam is egy jó kis linket ereszcsatorna méretezés ügyben:

www.rheinzink.hu/dl.aspx?/media/204-215_Ereszcsatornak_belso_csatornak. pdf

Ez alapján jó volt a meglátásod: bőven elég a 80-as lefolyócső és hozzá a 250/280-as ereszcsatorna!

Üdv': _Zsolesz_
Előzmény: NeomatiK (34138)
Nika_73 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 34144
Lemaradt a mérete: 90/120cm-es nyílásba való
Előzmény: Nika_73 (34143)
Nika_73 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 34143

Eladó 6db (3db jobbos és 3db balos) fa ablak. Közelítőleg dió színű.

Hossztoldott borovi fenyő anyag, 1,1W/m2k üveg.

atrego Creative Commons License 2008.11.09 0 0 34141
Sziasztok!Creaton Hortobágy cserépzetünk van,a lécek 32cm -es távolsággal.Kötésbe vannak téve,fóliázva.Mi lehet a  probléma,hogy  szinte az összes gerendán végig szivárog a víz...Kb.40-45'lehet  a  tető dőlésszöge.A fóliázás t nem akarom  megbontani,mi lehet a  gond?
Masgas Creative Commons License 2008.11.09 0 0 34140
Hali
A kátránypapír néven a régi a régi csupaszlemezre gondolsz? Ha igen az a lá kell olvasztott kátrány.
Mostanában ilyen üvegszálerősítéses bitumenes szigetelőlemezeket használnak, amit "gázperzselővel" fektetnek az anyagát egy kissé megolvasztva. Mind két estben az alapozás szüséges.
A fedés általában a gyakorlat szerint min. 10 cm.
Az a legigazibb ha a padló nedvesség elleni szigetelését üsszedolgozod a fal alatti szigeteléssel ha van, de a felhajlásnál nem túl feszesen, hogy az esetleges későbi épületmozgásokat tudja követni.
Masgas
Előzmény: enrico111 (34139)
enrico111 Creative Commons License 2008.11.09 0 0 34139

hello

hogy kell helyesen lerakni a kátránypapírt?

a padló széleken mennyire kell felengedni a téglára?

simán csak rá kell melegíteni ?

hány centi fedéssel kell rakni?

Köszi?

NeomatiK Creative Commons License 2008.11.09 0 0 34138

Megkockáztatom, hogy a bramac cseréphez is jó az 5*10-es szarufa, mondjuk 90 cm körüli osztással. 1m2 bramac cserép kb 45kg.

A csatornára vannak útmutatók a gyártók weboldalain, hogy mekkora felülethez melyik méretű javasolt. Vagy ki kéne számolni, hogy keresztmetszetben mekkora a különbség, abból már lehet következtetni. Csak ugye ebből a kiterített méretből nehéz kiszámolni, mert benne van a korcolás is. Én aszondom, hogy a 25-ös elég erre a felületre. Az özönvízszerű esőket a 33-as csatorna se tudja elvezetni.

Előzmény: _Zsolesz_ (34137)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2008.11.09 0 0 34137
Hello!

Bramac betoncserép lesz rajta.

Ide tartozóan még egy kérdésem, ha megengeded: ugyanehhez a melléképület félnyereg tetőhöz (20 fokos tetősík szög), aminek az össz területe 28 m2, melyik méretű csatornát érdemes kell választani, a 25-öst vagy 33-ast? Mindkettőt megnéztem és a 25-öst elég kicsinek "éreztem", de hát ugye ezt is használják valamire, most csak az a kérdés. hogy mire, milyen tetőfelület méretig.

Üdv': _Zsolesz_
Előzmény: NeomatiK (34065)
Dínó Creative Commons License 2008.11.08 0 0 34136
Feltételezem nagyobb terhelésnek lesz kitéve (teherautó,..stb) és nem akarja, hogy megsüllyedjen.
Előzmény: hammer3 (34135)
hammer3 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 34135
Miért is kell a beton?
Előzmény: pedro1978 (34134)
pedro1978 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 34134
és ugy nem jo ha allulra kavicságy aztán beton majd a tárkő ?
Fürgenyíl Creative Commons License 2008.11.08 0 0 34133
A térkő burkolat 4 %os leejtéssel készűljön.
Előzmény: pedro1978 (34131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!