Keresés

Részletes keresés

Pitylogós Creative Commons License 2008.11.19 0 0 34200
Tudna valaki adni nekem egy jól megírt szerződésmintát, amit a kivitelezővel (kőműves mester és brigádja) alá tudunk írni, a megegyezett kiegészítéseket beletéve?
hammer3 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 34199
Szia,tedd fel itt a kérdéseidet!
Előzmény: 405GRX (34198)
405GRX Creative Commons License 2008.11.18 0 0 34198
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e köztetek olyan, akinek kültéri térkövezéssel kapcsolatban van saját tapasztalata, ismeri a munkafázisokat, trükköket, esetleg ilyesmivel foglalkozik hivatásszerűen.
Kérdeznék tőle néhány dolgot, akár itt, akár emailben, amelyik szimpatikusabb.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Csokis Creative Commons License 2008.11.18 0 0 34197
1. Ez jó ötlet, megtanultam. Köszi! (Tudtam én, hogy jó helyen kérdezek. :-) )
2. Igen. Léc megken, aztán szegez, majd felesleg letöröl.
3. Ez a faragasztó + fűrészpor volt a kollégám ötlete is, de lehet, hogy lustaságom győzedelmeskedik, és akril lesz belőle. :-) A Trinét kittől -magában- azért félek, mert ezt gyerekek fogják használni, tehát kicsit mindenképp mozogni fog. Nem pereg az ki, ha kikeményedik? (Az van otthon, ha be nem száradt.) Egyébként igen, pirosra lesz festve, aztán meglátom, hogy "faragok"-e rá alu betéteket.
4. Meggondolandó, elvégre az már nem akkora ügy, még utólag sem. Egyébként csak módjával tud neki menni bárminek, ugyanis kereke nem lesz, illetve csak festett. Elsődleges célja
- szülői szemmel: a plüss állatok éjszakai tárolása;
- gyerek szemmel: az autózás illúziója;
- atyai szemmel: ded ráhangolása egy tavaszi, lábbal hajtós autóra;
- még atyaibb szemmel: anya ráhangolása apának egy "kit car"-ra. :-)
5. Ajaj! Ez egy öreg, piros sportkocsi lesz, mert kábé egy éve erről szólnak az esti mesék. Balambér névre hallgat, és eddig nem volt szó margarétákról, de kívánságod számomra parancs, úgyhogy ma este megszondázom a célközönséget.
Előzmény: halaloszto (34196)
halaloszto Creative Commons License 2008.11.18 0 0 34196
Szia!

1. csiszolopapirbol es ket darab deszkabol lehetett volna csinalni csiszolot, amivel nyilegyenesre huzod az eleket. L alakban osszecsavarozod a deszkakat merolegesre, az egyik belso oldalan van a csiszolopapir a ketto koze szoritva. A papir nelkuli reszt a lapjan csusztatva a csiszolopapiros resz egyenesre csiszolja az elet.

2. ha tartosra szeretned, akkor a szegelesen kivul ugye ossze is ragasztottad faragasztoval?

3. szinre akarod festeni? gondolom igen. akar a faragszto plusz fureszporbol is csinalhatsz tomitot, de a festekbolti kitt is jo lesz szerintem. vannak folyekony fa nevu cuccok, de azok jo dragak, meg arra valok hogy a javitas fanak nezzen ki. nyilaszarot is mezei trinat kittel szoktak tapaszolni. amugy a festheto szilot akrilnak hivjak. ugyanugy nez ki, de nem vizallo viszont festheto.

4. az egesz merevsegehez azert mindenkeppen csinalj bele lecekbol valami bazimerev vazat, dobalva lesz, gyerek ugral rajta, nekimegy dolgoknak, stb.

5. mindenfelekeppen fessel ra margaretat, es tegyel be kepeket!

vajk
Előzmény: Csokis (34195)
Csokis Creative Commons License 2008.11.18 0 0 34195
T. Urak!
OFF kérdésem van, de mivel itt vannak profi és hobbi asztalosok is, talán tud valaki segíteni. Lányomnak (4 éves) csinálok egy "autót" rétegelt lemezből. (5 mm-es, egy nagyobb méretű, bontott láda az alapanyag) A kész autó hozzávetőleges mérete: 100*50*20 cm, alakja felül részben nyitott láda. (Lesz "motorháztető", és "csomagtartó", hogy legyen merevsége.) Viszont nincs szalagfűrészem, ezért dekopírral voltam kénytelen vágni, ennek következtében az élek nem lettek teljesen egyenesek. Illesztés után 1-1,5 mm-es hézagok vannak. Ez az "állékonyságot" nem befolyásolja, mert a sarkokon 2*2 cm-es lécváz van, és ahhoz szögeltem a lapokat, de mindenképp hézagolni kéne festés előtt. A következő ötleteim voltak:
- késtapasz, majd valami szegőszalag, hogy a kikeményedett kitt ne peregjen ki. De mi legyen az a valami, ami ragad is, és utána rá is tudok festeni?
- kinyomható "szilóhoz" hasonló valami, ami aztán vágható és festhető. Létezik festhető sziloplaszt? Vagy valami más, ami valami lehet?
- egyéb ötlet, ami nekem nem jutott eszembe.
Előre is köszönettel:

Csokis, az ügyeletes Jézuska
hammer3 Creative Commons License 2008.11.17 0 0 34194
Szerintem nyugottan csinálhatod a pincédet.A pince alapod nem nagyon tud meg fagyni ahhoz tul mélyen van +két oldalrol meg  még ott van föld .A falazatoknál ha hideg lesz teszel bele fagyásgátlo adalékszert  www.kemikalrt.hu itt találsz ilyen termékeket és leirást is roluk.Esö-ho ellen nem nagyon tudsz mit csinálni maximum a pincéd egyik sarkába csinálsz egy kis gödröt és onnét ki tudod szivattyuzni a vizet !
Előzmény: Pitylogós (34191)
Hőkereső Creative Commons License 2008.11.17 0 0 34193
A munka kiadása alvállalkozónak még nem lenne olyan nagy baj, ha becsületesen csinálnák. Úgy értem, ügyfél-centrikusan.

Ismerek olyan céget, akik generál-kivitelezéssel foglalkoznak, és ha kiadnak egy munkát alvállalkozónak, a műszaki ellenőrük ott lóg a nyakukon, és addig nem veszi át a munkát, amíg az nem felel meg neki, mivel ők rendszer-garanciát vállalnak azért a munkáért is amit ők csinálnak, és azért is, amit kiadnak alvállalkozónak.

Ők valóban drágábbak, mert nem dolgoznak csak olyan anyaggal és munkaerővel, amelyekben megbíznak, és vállalják értük a felelősséget. Viszont biztosra vehető, hogy ami papíron van, az van beépítve, és lehet élni a garanciális jogokkal, ha valami gánya lenne.

Ezek a szélhámosok arra építenek, hogy az építkezőknek kevés a pénzük, ezért megpróbálnak mindent olcsóbban "elintézni". Aztán ha később valami gond lenne, megy a xardobálás, ha egyáltalán megtalálod.

Ezeket a jelenségeket az igények szabályozzák. Ha senki nem tartana igényt ilyen "olcsó" szolgáltatásra, előbb utóbb kikopnának...
Előzmény: Pitylogós (34182)
Peter atyuska Creative Commons License 2008.11.17 0 0 34192
A szerkezet anyagitol fugg, adalekokkal a betonozas -10 fokig lehetseges. Esso ellen fedessel lehet vedekezni (ideiglenes atlatszo folia tetozettel), falazas a falazas modjatol is fugg, pld belestestet es azt betonnal ontjuk ki azzal is lehet haladni. A kiasas lesz nehezebb. Ja igen a falat omlas ellen tamasztani kell (atnedvesedett fold konyebben omlik), ha az olyan talaj.
Előzmény: Pitylogós (34191)
Pitylogós Creative Commons License 2008.11.17 0 0 34191

Milyen időjárási körülmémyek mellett nem lehet alapozni/pincét építeni?

Most kapunk ép.eng.-t, és a héten lenne kiásva, elkezdve. Jövő hétre -2 +2 fokot mondanak, havazással.

Pitylogós Creative Commons License 2008.11.16 0 0 34190

Le.

Ne csináld! Nem viccből tilos. Szennyvízvisszafolyás, tisztító telep túlterhelése, fölösleges költségokozás stb.

Vannak erre a célra kifejlesztett szikkasztók (földbe beásós).

Előzmény: enrico111 (34186)
Masgas Creative Commons License 2008.11.16 0 0 34188
Tipp :
A csatorna szrellőző végére rá kell rakni egy visszacsapó szelepet ami csak a csatorna felé tud beszívni így nincs bukta és csatorna szag sem a ház körül. Ezer körüli tétel.
Asszem a legnagyobb 50 es átmérőben van.
Előzmény: ncc1701 (34187)
ncc1701 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34187
Ki szokták füstölni, azaz a nagy csatornába füstöt nyomnak, és ha füstöl a lefolyód a tetőn, akkor gáz van. Azaz akkor is csak felszólítanak, h x idő után kösd le. De ezt egy olyan megoldással, ami a csapnál/budinál van ki tudod küszöbölni. :) Egyéb lebukási lehetőségről nem tudok. Nem kell őket beengedni, ha jönnek, csak házkutatási engedéllyel. Azuk meg nincs, mert bíró kell hozzá.
Előzmény: enrico111 (34186)
enrico111 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34186
 le lehet vele bukni?( ha rákötöm a rendszerre)
Előzmény: ncc1701 (34185)
ncc1701 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34185
Csatornába belekötni, utcára/szomszédhoz ki/átvezetni.

Haver csinált szikkasztót első körbe, oszt csak copott vele, mert mostanság elég komoly monszunok vannak. Aztán ráködötte a csatonára (szabálytalanul).
Előzmény: enrico111 (34184)
enrico111 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34184

hello

tudtok valami olcsó és jó megoldást az esővíz elszikkasztására?

köszi

Real_Tek Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34183
Köszi a tippet! Megpróbálkozom vele én is. Ja, lehet, hogy nálam is lesz majd 2hordós megoldás is egy másik helyen.
Előzmény: zordonC3 (34166)
Pitylogós Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34182

Mostanában több ilyenbe is beleszaladtam.

Hiredtés: Ácsmunkák. Ács kijön, felméri, ajánlatot ad, megegyezünk. Oszt amikor dolgozni jöttek, őt már nem láttuk többé! A valódi ácsok meg mondták, hogy továbbadta nekik a munkát, jutalákért.

Hidetés: földmunka. Na itt már nem ettem meg, tanulván a fentiekből.

Kérdeztem:

-milyen gépe van?

-JCB.

-3CX vagy 4CX?

-He...?

Na innen tovább nem tárgyaltunk...

Oszt végül akit megbíztam, az mondta, hogy ez is csak hirdet és szervez, majd levesz 10%ot. Persze feketén.

Előzmény: Törölt nick (34179)
ncc1701 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34181
Haver a kollegája tesójával festeti ki a kecóját. Az illető festő csúszott laza 1 hónapot, ezért ugye szaniterektől a padló burkolásig, és persze a költözésig minden csúszott. Ami ugye számszerűsíthető kár, pláne h addíg az embernek mondjuk albiban kell költenie a pénzt.

A srác nem szarakodott, tudta, hol lakik, meg hát elég nagydarab, 1 hónap után közölte vele, h van 1 hete, vagy összetöri totálkárra a festőt. Festő meg törött kézzel sokat nem tud dolgozni. Kész lett. Adott neki 10%-al kevesebbet a csúszás miatt, és annyi, megegyeztek. :)

Ja, még javításra is visszavitte, a festő elkezdte, h nem ér rá, de hát érte ment időre. Jobban járt a festő, h ment, ismerem a haverom, tényleg nagyon megverte volna.

Ezekkel így kell bánni, néhány nagy maflásból talán tanulnak, ha már minden más ráhatási módszer nem segített.
roy77 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34180
Hali!

Engem érdekel, ha megnyitottad a céget akkor küldj emailt ide: itt@007.hu
Előzmény: t ford (34177)
Dínó Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34178

Ezt a 10 százalékot minden bevétel után kéred (tehát a szolgáltatásod "őrzés-védelem"), vagy közvetítesz munkát is ? :)))
Előzmény: t ford (34177)
t ford Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34177

zsolt 791 nek üzenem, hogy most készül a szolgáltatásom.

Nálunk nem kell előre semmit befizetni.

Az elvégzett munka végén a munkadíjból az építőiparban is jól bevált 10 %-ot kell a munka végeztével felénk megfizetni.

Amúgy minden ingyenes.

ha valakit érdekel majd ez a szolgáltatás akkor jelezek feléje amennyiben megadja az email címét.

Előzmény: Törölt nick (34167)
roy77 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34176

Mint leírtam még nem volt problémám ilyen téren de ha a megrendelőnek nem tetszik akkor kijavítom mert én már csak ilyen vagyok. Egyébként az építőiparban a fő és az alvállalkozók már engem is becsaptak sajnos. Ezért legtöbbet csak magánszemélyeknek szoktam elvállalni a munkát.
Előzmény: zordonC3 (34163)
roy77 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 34175
Hali!

Zsolt791 Tapasztalatból mondom hogy az olyan cégek akik előre kérnek pénzt munkaközvetítésért az mind kamu, tömören ennyi.
Lacivill Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34174

Előre pénzt kérni munkadijra???

Jól gondolod nem szoktam általában az első ütem melótól függöen 3-5 nap munka után, mert akkor már belekerül anyag is. Persze ha pici a munka akkor változó, akkor a végén. Ha sok anyag van benne akkor úgy szoktam hogy az első napon odaviszem az anyagokat és azért felveszek pénzt. Mert valljuk be a megrendelők se mindig Aranyemberek.....

Előzmény: Hőkereső (34173)
Hőkereső Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34173
Ez az igaz hozzáállás, Lacivill!
Tele van az építőipar szélhámosokkal, és egyiknek sincs a homlokára írva.

Magyarán, első ránézésre mindenki komoly, szavahihető és meggyőzőnek tűnik, és mire koppan a balek, már késő, vagy lehetetlen kárpótolni.

Fogadok, hogy te sem előre kéred a munkadíjad a kuncsafttól.

Nagyon jó a meglátásod, először tegyen le valamit az asztalra, aztán megkapja a részét.
Előzmény: Lacivill (34172)
Lacivill Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34172
Névtől függetlenül el kell felejteni minden céget aki előre kér a lehetőségért pénzt. Engem is kerestek meg régebben, és azt mondtam, hogy szivesen adok minden adott elvégzett munka után jutalékot......
t gary Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34171

Sziasztok!

Lassan tető alá kerül a házam, és meg kell oldanom vhogyan a temperálást, hogy a gépész és a villszerelő dolgozhasson. Van tapasztalatotok abban, hogy milyen megoldást érdemes választani?

- PB gázos hőlégfúvó

- gázolajos hőlégfúvó

- elektromos hőlégfúvó

Szeretném kalkulálni, hogy melyik gép üzemeltetésével jövök ki jobban...

Mi a gyakorlat?

Üdv.:

tgary

Jancsii Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34170
Jelenleg 12 hozzászólás van róluk, mert rengeteget töröltettek magukról a moderátorokkal. Ahogy ott olvastam, nagyon sok embert becsaptak.
Jancsii Creative Commons License 2008.11.14 0 0 34168
Nézz át a Rémtörténetek az építőiparban fórumra. Sok érdekeset fogsz olvasni a cégről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!