Keresés

Részletes keresés

Omega2007 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 137

Janesz!

 

Mi a helyzet? Hogy állsz a fájdalommal?

Holnap mész ugye, várom ám a fejleményeket.

 

Minden jót addig is. :)

Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 136

Köszönöm! Az rossz, hogy a med oldalszalagod is elszakadt.:(

Valószínű holnap, vagy  anapokban tudom meg a műtét időpontját. Majd megirom. És persze én is kíváncsi vagyok mit mond majd a doki. És majd megosztom mindenképp!:)

 

Jobbulást! Szép napokat! 

Előzmény: Omega2007 (135)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 135

 

Köszönöm, én is minden jót kívánok Neked.

Igen a vágás mérete és a lyukak stimmelnek, nekem ugyan van a belső felén is egy 5 cm is mert a belső szalagom is szakadt.... :( 

 

Majd írd meg, mikor várható a műtét, és továbbra is érdekel, mitől tudott kicsúszni a tavalyi, ha így van, hátha megmodja az orvos.  

 

 

Előzmény: Bubu1980 (134)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 134

ohh, még az előző leveledre! Bocs, elfelejtettem ezt irni. Nekem foci során történt a sérülés. Tavaly tavasz végén. És ekkor megkerestem egy sportdokit, aki tök rendes volt, és akkor gyorsan segített. Igen ilyenkor is vgnak, csak jelentősen kisebb a vágás, hiszen nem a lig. patellae-t veszik ki. Ilyenkor a lábszár belső oldalán vágnak kb 4cm-es vágás, plusz még az artoscopiás portálok. A BTB- pótlásnál meg ugy tudom 8-10cm is, ugye?

 

Jah, szívesen "fogadom" eddigi tapasztalataidat!

Jobbulást! És jó tornázást!:)

Előzmény: Omega2007 (133)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 133

 

Szívesen, ez igazán semmiség! :)

Előzmény: Bubu1980 (132)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 132

Szia!

 

igen, én is elkeseredtem a hetekben amikor megtudtam, hogy kezdem előlről az egészet. Igazából még nem telt el egy év sem. Nem történt semmi baleset, de folyton éreztem, h vmi nincs rendben. Az ismerősömmel többször beszéltem, és ő mondta h baj van szte, és menjek vissza a dokihoz. Vissza is mentem, aki még meg sem nézte de azzal jött, h biztos erősítenem kell még. És febr-ban amikor ujra kiment a térdem, ugy döntöttem, a régi dokihoz nem megyek vissza, hanem máshoz megyek, és utánajárok, h mi is van. Így ezért érdeklődöm, mert ez a BTB-s pótlásban még nem részesültem, és tudni szeretném, hogy mire is számítsak.

3.héten el lehet hagyni a mankót? csak a rögzítő kell 6hétig? Ez nagyon jóóó! Ennek örülök!:) Bár persze fájdalom megmarad, csak kicsit, és lassan csökken.

Igen, jön a tavasz, én is terveztem, hogy túrázok, meg biciklizek, kirándulok.... Erre maradhatok a 4fal között. Ráadásul a tavaly nyár is ilyen volt, hisz nyár elején műtöttek.

Nagyon köszi, hogy segítesz!:)

Előzmény: Omega2007 (131)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 131

Szia!

 

Borzasztó olvasni, hogy egyszer már volt pótlásod, ami kijött, ezért kell most újra műteni.

Mitől csúszhat ki egy szalag, amit csavar fog? Csináltál valami "rosszat"? Vagy már teljes felépülés után történt valami újabb baleset? Ill. kérdezném, hogy az elsőt mi okozta? Artroszkóposan csinálták vagy vágtak is?

Nekem is van két titán csavarom..., viszont a mankót 3.héten elhagyhattam, amikor már terhelni lehetett. Már én is mennék túrázni, futni vagy biciklizni, lassan jön a tavasz! Te sajnos rosszabb helyzetben vagy ha még ezután kell négy fal közt maradnod.

 

Együtt érzek veled :(

Köszönöm a bíztatást, de igazi kitartás most Neked kell, ehhez sok bíztatást és ha kell a tapasztalaimat adom!

 

 

 

 

Előzmény: Bubu1980 (130)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 130

Szia!

Köszike! Hűű, az egész jó ár. Igen a raktár alatt így értettem, h gy-i segédeszközbolt-ban van-e minden méret, vagy ott is rendelésre megy, és időbe kerül. De ezekszerint ez gyorsan megy. :)

Nekem tavaly semitendinosus gracilissel pótolták, kellett két speckós csavart, meg lemezkéket venni (titánból), ami elég durva ár.., de az a doki, ezt az eljárást alaklmazta, így muszáj volt. Gyorsan gyógyult, bár reggelente nekem nagyon sokáig fáj(t). Pedig rengeteget tornáztattam, mindenféle gyakorlat vol. Nekem kompressziós harisnya kellett 5hétig, 6.-héttől elhagyatam a mankót. A bökkentő most kezdődik, mert bár novemberben többször visszamentem a dokihoz, h fáj megint sokat a térdem, annyit mondott h biztos erősíteni kell. De eztnem értettem, hiszen tornáztattam, és akkor már fél év eletelt. Ezért elmentem egyik ismerősömhöz, mondta h utánajárunk. És most ugy néz ki kijött a pótlás. Vagy a csavaroknál engedte el, vagy elszakdt, igy ujra csinálják... Amit már nagyon nem szerettem volna, de most nemrég ujra kiment többször a térdem. És sportolni szeretnék. A jövö7en derül ki a műtét időpontja.:(

 

 Kitartás! Tornáztasd sokat!

Jobbulást!

Köszi az infókat!:)

Előzmény: Omega2007 (129)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 129

Szia!

 

Nekem Ausztiában történt a baj, ott gipszelték a lábam. Amikor itthon elmentem doktoromhoz, Ő kérdezte, nem szeretnék-e ilyet.

Könnyebb, lehet mellette tusolni stb.  Persze kértem, és kb. fél óra múlva hozták, de szerintem nem raktárból hanem gyógyászati segédeszköz boltból. Ott azonnal fel is rakták, receptet írtam alá és fizettem 13 ezer Ft-ot. Tehát nem kellett napokat várni!!! :) 

A műtétre már így mentem, brace-el a lábamon és így is hoztak ki onnan.

Most úgy állok, hogy reggel arasznyi, tornázás v. bemozgatás után pedig 10 cm a távolság a fenekem és bokám közt. !!! :)

A combom kb. 2 cm-e kisebb márcsak ( volt 4 cm a különbség), de nagyon sokat mozgatom, tornáztatom! Egyenlőre háton hason, oldalt és "négykézláb"gyakorlatok voltak labdával és a nélkül. Ennek persze fájdalom a következménye, de nekem megéri....

Kérdezz nyugodtan!

Neked a tavalyi pótlással mi volt a tapasztalatod?

 

Neked is jobbulást!

Előzmény: Bubu1980 (128)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 128

Szia!

 

Köszi szépen a gyors választ!

Hűű, azmár jó, ha 6hét! Akkor már egyre jobb!:)gondolom

Milyen a mozgásterjedelme a térdednek? Tudnál eddigi néhány "megélt" tapasztalatot adni? Elméletileg tudom, h kb mire lehet számítani, de az mindig olyan más...:( Nekem semitendinosus grafttal pótoltálk tavaly, és most a BTB graftos pótlás lesz.

Igen azt tudom, hogy több fazonban gyártják, meg azt is tudom h van doki, aki nem alkalmazza az ACL műtét után, csak kompressziós harisnyát. De akihez megyek, azok a brace-t alkalmaznak. Mennyi idővel előtte rendelték meg? Vagy az szted a klinikákon van több méretben is "raktáron"? Mennyibe kerül?

 

Jobbulást!:)

 

 

Előzmény: Omega2007 (127)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 127

Szia!

 

A brace-t több méretben és "fazonban" gyártják. Készen vettem, de úgy rendelték a méreteimhez. Tegnap voltam 6 hetes és ma a kontrollon mondta, hogy már nem kell használnom, tehát 6 hét , igen. :)

Vissza 1, 2, és 6 hetes rendelt eddig, legközelebb 1 hónap múlva szeretne látni!

 

Amúgy receptre megy, tehát finanszírozza a TB, csak drágább lett, mert levették a támogatást. Anyukának tavaly lábtörésnél is ilyen volt, neki 5 ezerrel kevesebbe került még! 

 

Üdv :)

Előzmény: Bubu1980 (126)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 126

Szia!

 

Megkérdezhetem, hogy szalagpótlás után neked hány hetesen, milyen sűrűn kellett a dokidhoz visszamenni, ill. a brace-t 6 hétig kellett hordanod? Azt ugye speckósan a lábadra készítették, vagy te készen vetted?

 

Választ előre is köszi!

Előzmény: Omega2007 (125)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 125

 

Doktorom szerint minden rendben, gyönyörűen hajlik a lábam,( pedig akkor be sem tudtam mutatni a 10 cm-t….)  A brace-t mától kezdve elhagyhatom, szép stabil a térdem. A fájdalomra pedig írt Xilox granulátumot, és azt mondta, hogy ez és a kattogás is ilyenkor természetes jelenség. Kaptam a térfórumokról már ismert új-zélandi zöld kagyló kapszulát, ez majd a segít megerősíteni a porcot és nem fog kattogni.

A kádfürdő és a gyógyfürdő is mehet most már, de gyógytorna menjen ezerrel és utánna még jegeljem. Semmi korlátozás ! Hurrááá ...    :)

 

Omega2007 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 124

 

Szia!

 

A munkahelyeddel kacsolatban nem irigyellek, sőt őszintés sajnálom.

Én sem mennék vissza, ha ilyen bizalmatlanok lennének velem, de még a háziorvos választást is meggondolnám....

 

Örülök, hogy sikerült beszélned az orvossal, az egészség mindennél fontosabb!

Ne törődj a főnököddel, majd az is alakul, ha rendbe jöttél. 

 

Én holnap megyek hozzá 6 hetes kontrollra, majd beszámolok.

Addig is fájdalom mentes napokat!!!

 

Üdv: :)

janesz424 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 123
Szia!

Ne haragudj rám csak a háziorvosom egy .........................
Köszönöm szépen hogy megírtad nekem!
Beszéltem a doktor úrral és nagyon rendes volt.
Márc 18-ra kaptam időpontot vizsgálatra.
Ekkor tudom meg a részleteket!
Nagyon szépen köszönöm neked!
Kébzeld közben mi is történt.
A munkahelyemről a személyzeti igazgató látott az utcán hogy megyek ( szerinte tökéletesen ).
Tegnap felhívott a háziorvos hogy sűrgösen lehetöleg még aznap menjek le mert fellül kell vizsgálnia a betegségem.
Oké gondoltam lemegyek bár nem értettem mi ilyen sürgős.
Bekérte az összes papíromat és felhívta a kórházat hogy valós dokumentumokról van e szó....
Na ekkor eldurrant az agyam.
Majd hipp hopp megjelent 2-orvos.
Az egyik egy felülvízsgáló dolki a másik a munkahelyem belső nyomozó orvosa.
Az igazgatóm állitása szerint megalapozott gyanúja van arról hogy én csak tettem a betegségemet mert látott engem boltba sietni.
Azt állitotta hogy én átszaladtam a járdán.
Na kifakadtam de én aztán mindennek elüvöltöttem.
Megvízsgáltak és elnézést kértek.
Ki nem tudom rendesen nyújtani a lábamat és még csak menni sem tudok már vele annyira be van dagadva.
Az az eset amikor látott engem éppen a gyógyszertárba mentem flector gélért mert elfogyótt és egyébként ha beteg vagyok akkor halljak éhen?
ne is mehesek boltba stb?
Na szóval ennyire jó egy munkahelyem van...
De egy bíztos!
Én oda már csak felmondani megyek vissza...
Előzmény: Omega2007 (122)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 122

 

Janesz!

 

Mi újság? Nem reagáltál az e-mailemre!

Ott megirtam az orvos nevét is. nem sikerült még beszélni vele?

 

:)

Előzmény: janesz424 (117)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 121
Nagyon kössssssszi :)
Előzmény: Zssuuu (120)
Zssuuu Creative Commons License 2010.03.10 0 0 120

Omega!

Pár napja küldtem neked e-mailt. Megkaptad?

Előzmény: Omega2007 (119)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 119

 

Nem  vagyok gyógytornász, de nagyon sok ismeretem van a térdproblémákról.

Sok féle vélemény létezik a műtéteket illetően van aki kés párti, van aki ellenzi!

 

Több tényező befolyásolja pl.keresztszalag pótlás szükségességét:

- a sérülés foka, ideje,

- a beteg életkora,

- fizikai aktivitássa,

- a térdizület állapota,

- a fájdalom mértéke stb.

Meg kell gondolni a műtét veszélyeit ill. elmaradásának veszélyeit is és ezeket mérlegelve kell dönteni.

 

Én a későbbi kerékpár és gyalogtúrák miatt ( azaz fizikailag aktiv életmód miatt ) és hogy elég instabilnak nevezed a térded, feltétlenül javaslom a pótlást.

Ám ha van időd várni, megpróbálkozhatsz a gyógytornával előbb és ha nem javúl, akkor pótoltatod. ( Van olyan ismerősöm, aki 10 évet várt, most pótoltatja....

Én magam nem várnék, egy fél évnél többet. )

Az viszont tény, hogy műtét után ismét kell a gyógytorna, csak akkor sokkal hosszabban, de a stabilitást illetően megéri!

 

Az artroscópia lényegesen kisebb beavatkozás, mint a pótlás, de sok probléma oldható meg ezzel is. pl. meniscus szakadás, szakadt szalag eltávolitás.

 

Remélem tudtam befolyásolni döntésed!

Előzmény: csanadvary (108)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 118

Szia!

 

Igen, lehet, hogy a karriereden nem segít, de az egészség a legfontosabb. Hiszen ha meggyógyul  a térded akkor minden ok lesz. Szerinted én nem keseredtem el, amikor az ismerős dokim a napokban közölte, h ugy néz ki ujra kereszteszalag szakadás van, meg porc fekély!!?? És egy éve én is alig birom a szekundálásokat, meg alig birok suliba menni. De nem szabad feladni. Amugy ne aggódj. Nem kell pénzt adni. Ez csak hálapénz, de ha nincs erre pénzed akkor nem kell. Hisz anno minden doki megesküdött... És sok nem is várja el, ezt hidd el! Persze van aki nem igy gondolja :( Meg lehet vissszavesznek majd a volt munkahelyedre... És minden jóra fordul!

Kitartás!!!

Előzmény: janesz424 (116)
janesz424 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 117
Köszönöm szépen hogy segítesz!
Holnap meg is probálom felhívni a doktort hátha tud fogani!
Mennyit adtál neki összesen?
Nem kell ide kiírnod hanem küld el kérlek a janesz424@freemail.hu ra.
Még soha nem adtam dokinak pénzt ezért is parázok hogy hogyan és mennyit...
Előzmény: Omega2007 (114)
janesz424 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 116
Szia!

Köszönöm hogy írtál.
Szükségem lenne a műtétre bár ez a karieremen nem segítene már.
Évekig küszködtem a magasabb poziciómig és egy ilyen baleset tönkre tette.
Mikor bementem a kórházba a doki tök bunkón viselkedett.
Sajna a megyei kórházban az 1970-es évek uralkodnak.
3X röggeneztek meg mire jó lett a felvétel.Mikor megnézte a doki csak annyit mondott ajaj és eltűnt.
Majd jó 20p után visszajött és közölte hogy jöjjek vissza hétfőn.( ez a nap csütörtök volt)
Semmi ellátás...
Alig bírtam a lábamra állni de hazamentem,a könnyeim potyogtak mert se ráállni se hajlítani nem tudtam.
Visszamentem hétfőn és 2-óra mulva bejutottam.
Megfogdosta a térdem megszóritotta majd ennyit mondott: Tele van folyadékkal.
Pihentessem jegeljem és jöjjek vissza csütörtökön.
Visszamentem és kb úgyan annyit vártam mint hétfőn.
Bemegyek levetközöm ( kész kin az öltözés ) majd felkellet öltöznöm átmenni egy másik szobába ahol újra levetközni és leszívta a lábamat.
Kaptam egy fáslit hogy én magam kötözem be... Gondolhatjátok hogy sikerült...
Majd jöjjek vissza hétfőn... és ez így ment.
Szoltam a dokinak hogy műtsőn meg ha kell de márt nem bírom ezt.
De mintha nem is neki beszéltem volna.
Kaptam egy beutalót ami Ápril közepére szól.Ezután visszakell mennem és majd eldöntik hogy mikor fognak megműteni bár orvoshiány van és egyenlőre várolista is.
1-hónapja vagyok itthon nem megyek sehova,a karieremnek lőttek és mivel fekvő beteg lettem fel kellet venni egy embert a helyemre és ha visszamegyek a munkahelyemre megint lent kezhetem...
Szóval mindenen járt már az eszem.Ha itthon kell még maradnom akkor attól félek hogy kárt fogok tenni elkeseredésemben magamban...
:(
Előzmény: Bubu1980 (115)
Bubu1980 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 115

Sziasztok!

Janesz, én is azt tanácsolom, hogy semmiképpen ne várj áprilisig. A székesfehérvéri kórházról és egy dokiról én is csupa jókat hallottam, és tényleg csak időpontot kell kérni. Sejtem pesten melyik dokival beszéltél, (ehhez csak annyit, tavaly engem is ő műtött, és azért kerül ennyibe, m van egy speciális endobutton csavar, és hozzá tartozó lemezke, amit  azOEP nem áll, hiába van TB-d). De ezt a műtétet nem ajánlom, nekem kijött a pótlás, most intézem ép a következő műtétet, aminél már nem ehhez a dokihoz fordulok. Persze sokaknál jól sikerül, de a hiba épp nálam volt. :(

Keresztszalag pótlásnál, ha BTB-s pótlást alkalmaznak, akkor ált-ban 6 hét rögzítő kötelező, sportolás meg csak egy év elteltével lehet. A semitendinosus gracilissel való graft beültetésénél gyorsabb a gyógyulás, de ez drágább, és nálam nem jött be. Kérdezhetsz nyugodtan, valamit hátha tudok segíteni, m igazából még csak tanulok, de ezt is.

 

Jobbulást!

 

Előzmény: janesz424 (113)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 114

Szia!

 

Nem kell a lakcímedet átjelenteni, a a TB-d nem csak a hozzád közelálló kórházra vonatkozik, hanem az országban bárhová, csak kérj időpontot! 70/3836958 a dokié, de az asszisztense előbb felveszi: 30/9486575 ( Ő ugyan kissé morcos, mert rajta csapódnak a páciensek, ne foglakozz vele, a doki a lényeg, hozzá juss be, garantálom, nem fogsz benne csalódni!

 

Igen adtam, a vizsgálatkor egy 5-öst, a műtét után többet, de ez csak hálapénz, és mivel még később is oda kell visszajárni kontrollra, egyéni megítélés kérdése...

 

A gyógyulásom folyamatban van, össz. kb. fél év, mire 100%-os lesz, mondja, de nagyban függ a műtétet követő gyógytornától ! Nagy műtétnek számított au enyém.

 

A doki szuper, sok híres sportolót műtött és élsportolnak ma is. ( Bojana Radulocics, Görbitz Anita, Tököli Attila stb. )  

 

Szurkolok Neked és később midenképpen írj!

Előzmény: janesz424 (113)
janesz424 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 113
Szia!

Persze hogy kellene a szám megpróbálnám hátha fogadna.
Ha kell akkor egy ismerösömhőz bejelentkezem állandó lakcimre hogy fehérmegyei lehesek.
Adtál a doktorúrnak pénzt?
Mennyi idő alatt gyógyultál fel?
Előzmény: Omega2007 (112)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 112

 

Tudom ilyenkor elkeseredett az ember, de van remény.

Én sem vagyok Fejér megyei, 100 km lakom Fehérvártól, de tényleg bátran ajánlom!

Igaz kissé nehéz volt egyzetetni az orvossal, mert nagyon elfoglalt és egy álló napi hivogatás után vette fel a telefont, de azonnal adott időpontot, rá egy hétre már műtött is . A kórház pedig szuper! Tényleg! "A magyar valóság" -nak a kórázban hűlt helye. Szép új kórház, 12 éves, orvosok, nővérek kedvesek, és a TB-m fizette!!!

Nem szabad hónapokat várni tétlenül, lépj.

Ha kell telefonszám, adok!

 

 

Előzmény: janesz424 (111)
janesz424 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 111
Szia!

Tatabányán lakom és itt csak rosszat hallottam a kórházról.
Sajnos helyileg ide tartozom.
Hidd el bárhol megmütettném magam csak hogy túl legyek rajta.
1-hónapja szinte ki se kelek az ágyból mert ha ráállok akkor nagyon fáj.
Így meg csak örlőm magam.
Már azon vagyok hogy feladom az egészet...
Előzmény: Omega2007 (110)
Omega2007 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 110

Janesz!

 

Ha van biztosításod, úgyértem a munkahelyed fizeti utánad a Tb-t, nem kell maszekban fizetned a műtétért, csak keress egy jó orvost ill. kórházat.

Melyik részén laksz az országnak, mert én Fehérváron műtettem magam és csak rendkívül jó dolgokat tudok írni a kórházról is, orvosról is!

 

Fel a fejjel, ha már van diagnózisod, akkor szükségtelen az MR, így is úgy össze kell rakni a térded!

 

Mielőbbi gyógyulást!

Előzmény: janesz424 (109)
janesz424 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 109
Sziasztok!

Február elején volt egy balesetem.Elcsúsztam a jéggel borított havas lejős úton mivel a munkahelyemről nem vezet más út haza.
2X is a térdemre estem és a 2.esésnél letört a porcom majs ez is ketté.
200-as átmérőjű a térdkalácsom előtt helyezkedik el ami gátol a térdhajlításban.
A másik rögtön a térdkalácsom oldalán ami nyomja a térd szallagom.
Voltam a városi kórházban közel 2-héten át 3.naponta és csak megnézték,leszívták a folyadékot és ennyi.
Elküldtek MR. vizsgálatra ami április 16.án lesz majd ezután kell vissza mennem.
Tudják hogy műteni kell de mindenképpen akarja az orvos látni.
Mivel orvoshiányban szenved a kórház így az MR után is kb 2-hónapot kell várnom a műtétre.
Nos ez az egészségügyi ellátás a karierembe került így amint felépültem kereshetek egy új munkahelyet.
Kértem hogy műtsenek meg de az orvost nem érdekelte a kérésem.
Az lenne a kérdésem hogy ti mit tennétek a helyemben?
Próbáltam klinikát keresni de azonnal elutasítottak az első helyen mert nem vagyok pesti.
A második helyen közölték hogy közel 200.000ft lesz.
Lassan megélhetésre sincsen pénzem,nem hogy erre.
Őszintén nem tudom hogy mit tegyek de már az öngyilkosság is megfordult a fejemben.
csanadvary Creative Commons License 2010.03.09 0 0 108
Sziasztok!

Én arra volnék kíváncsi, és ezzel a kérdéssel Zsuzsát céloznám meg mint gyógytornászt, hogy egy keresztszalag szakadásos betegként elég e az, ha megerősítem a combizmokat??
El szeretném kerülni a második műtétet, a csavarokat, meg a szalagkivágást. (Múlt héten artroscopiás beavatkozást éltem meg Szegeden). Egy sportedző ismerősöm -akit ue-el megműtöttek- erősen javasolta, hogy ha tehetem kerüljem el ezt a beavatkozást
Azonkívül többnapos kerékpártúrákat, gyalogtúrákat szeretnék a nyáron, nem tudom így ezzel az "instabil" térdemmel vállalkozhatok-e rá?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!