Sziasztok. 1998-as 323-as Mazdánál hol található a külsőhőfok érzékelő? Ilyen órához keresem a külső hőfokérzékelőt, de nem találom. Tudna valaki segíteni?
Heló megtaláltam a szívócső nyomásérzékelőt Száma: KL47 E1T10373 a gumicső 3 cm-nél elvan vágva hova van az eredetileg bekötve ? Mi ilyenkor m a teendő ? Köszi a választ
sziasztok tudom uncsi még egy kis segítség kéne mazda 323f 1.6 TE 2001 benzines hol a francban található benne szívócső nyomásérzékelő??? fojtószelep megvan, légmennyiségmérő megvan, holdpontjeladó megvan, vezérműtengely jeladó megvan ez a szívócső jeladó engem szivat hol található helyileg nagyon köszönöm előre is, ha valaki segít.
Köszi szépen , megpucolom ,nagy valószínűséggel ilyesmi probléma lehet ,mert egy bizonyos fordulatszám felett kinyit a túlnyomó szelep. Természetesen nem éri a letiltó fordulatot. Ha nem sikerül valószínű légmenyiség mérőt kell cserélnem. Ha tud valaki elfogadható áron bontottan megköszönném. Cikkszám : ZL01 197400-2010. Köszi szépen.
A légtömegmérő szokott elkoszolódni tudtommal és ez okozhat torpanást, fogyasztást. Nem feltétlenül ez a hibád, de ha ezt még nem zártad i, akkor érdemes megpucolni.
Heló volna egy kis problémám aki tud ötletekkel ,tapasztalt ötletekkel segíteni megköszönném . Mazda 323f 1.6 Te 2001 évjárat 150000 Km-rel az utóbbi időkben 4-es sebességi fokozatban elerőtlenedik az injektor vagy befecskendező környékéről lefújó szuszogó csattanó hang hallatszik hirtelen gázadásnál ,labdaszonda, gyújtótrafó,gyertya csere megvolt nem akarom tovább cserélgetni légmennyiségmérőt és a szívócsőnyomás érzékelőt stb. Van e ott lefújószelep ami a hangot adhatja és konkrétan hol található. Előre is köszönöm az infókat és a tanácsokat . Az autó megyen picit megemelkedett a fogyasztás és menet közben is horkoló, halk mormogó hangot hallani.
Sebességváltás közben??? Tehát mikor leveszed a lábad a gázról? Nekem anno elöregedett gyertyakábelek okozták az ingadozó alapjáratot, az ECU gondolom folyamatosan korrigált. Ezen kívül lehet gyertya, vagy légtömegmérő is, esetleg falslevegő.
Hátsókba nem is lehet venni szilentet, csak süttetni bele, de akkor már ugyanannyiba kerül, mintha veszel komplett lengőkart. Nekem anno a 3 ajtósba vmi 36.000 volt a 6 db hátsó lengőkar Unixban vagy lángban - az igényes futóműnek ez az ára...
Van egy mazda 323 96-os kiadás. Alapjárat folyamatosan ingadozik már jó pár hónapja,az utóbbi időben pedig sebességváltás közben picit fullad,majd beindul. Tudnátok valamit javasolni mi is lehet a hiba ?
323 BG (1992), vagy a hasonlóságot mutató F széria esetében van-e valakinek tapasztalata lengőkar szilent cserével? A legnagyobb fejfájásom hogy egy hátsó szetthez 16000 magyar forintot is kérhetnek, és most hasonló vagy egyező szilentek után kutatnék amik kímélik az ember pénztárcáját. Előre is köszi!
Két hete vettem egy '96-os Mazda 323F-et (kislámpás). 1.8 16V 114Le-s változat. Az a bajom, hogy az utastérben benzinszag van. Kívülről semmit nem érezni, nem csepeg, motortérben nyomát nem találtam szivárgásnak. Valamint ha klímát használom, akkor megszűnik a szag. Csakis akkor érzem, ha simán külső levegőt fújatok be.
Rendben. Köszönöm. Csak azért mondtam pirosat mert nagyon ütősen néz ki :) Amúgy találtam hozzá hátsó betéteket 4500ft os áron. Egyedül most a dobfékek ami jó fékhatást adnak még kevés ferodolvastagság melett. Fékvezetékeket kell cserélnem elég púposak. Meg megnéznem a főfékmunkahengert mert elég puhány a fékpedál. Első betéteket tárcsát az előző tulaj cserélt de azért átnézem mert elég mókamiki megoldásokkal találkoztunk eddig. Fék légtelenítés után se lett sokkal keményebb. Folytószelepházat ki kell pucolni meg alapjáratot behangolni üzemeleg állapotban fordulatszám mérő szerint néha csak 200-as az alpjárat van hogy le is áll de van hogy visszaáll 750-800 körülire. Szép lassan de biztosan mindent töviről hegyire átnézek, hogy ne a vizsgáztatás során kerüljünk padhelyzetben. :)
Hátsó dob betét nincs ennek a típusnak tehát hiába keresel olyat. A gyújtó kábelből mért pont piros kell? A gyári fekete, a színesek általában utángyártottak. Szilentblokból nem mindegyik kapható külön valamelyik csak lengőkarral egyben létezik még utángyártottban is, legrosszabb esetben szilneteshez el kell vinni a a lengőkart és süt bele újat. Kutyacsont pár ezer forintos tétel autósboltban utángyártottban.
Üdv. Pár napja szerezte be bátyám magának egy 323 c-t. Egész jónak tűnik 200-ezres eddigi futásteljesítményéhez képest. Jelenleg külföldi okmányos de ki van vonva. Esetleg nincs valakinek elfekvőben egy szerelési kézikönyv hozzá? (PDF vagy word-ben) Autodatát már átnéztem csak eléggé hiányos. Meg ha esetleg valakinek van valami új vagy alig használt alkatrésze lehet az érdekelne a következő hónapban. (PL:hátsó dobbetétek, piros gyertyakábel[1.5-ös 96 évjárat] Szilentblokkok, kutyacsont hátulra.) Forgalomba szeretnénk majd helyezni és van rajta pár apróság ami a vizsgát veszélyeztetné. Dobtam fel képet is bár épp szakadt az eső :S
Rozsdás lököst nem láttam még (a konzoljára gondolsz esetleg? mert maga a lökös műanyag ugye) viszont a hátsó sárvédőívek, ajtók alja, első rugótornyok sajna rozsdásodhatnak.
Nekem 1.5-ös van, a szomszédnak 1.6-os. Múltkor váltottunk pár szót az autókról, ő nagyon meg van vele elégedve, mind a fogyasztásával, mind a megbízhatóságával. Egyedül a kicsit gyenge klímát emelte ki, mint negatívumot.
Én egy kicsit gyengének tartom a motort, főleg alul, 2e alatt semmi nem történik, 3e alatt csak módjával, a kraft pedig 4e-től jön meg, és szépen kiforog 6e-ig.
Futómű stabil, jól fekszi az utat, a keresztbordákat nem szereti, a fék átlagos, sajnos a menetzaj kicsit sok-ez fakadhat nálam a korból, a váltóból, a nem lukas, de már elhasználódó kipufrendszertől is-ezen utólagos szigeteléssel fogok segíteni. Beltér japánosan tartós, kultúrált, nekem kényelmes jó vezetői pozició vehető fel, a gyári kartámasz a kézifékkaron nagyon hasznos.
2001-es 323F-es Mazdát szeretnék venni. 1.6 benzineset! Nem a Sedan, hanem a csapott hátú! Ezeknek típushibája, hogy rozsdásodik a hátsó lökös (lehet az első is, de azt nem tudom)!
Ezzel kapcsolatban kellene 1-2 tapasztalat, hogy mennyire gond ez, és mennyire nehézkes a javítása? Van kasztnis ismerősöm, de nem tudom, érdemes e megcsináltatni, vagy inkább más típus után nézzek.
Illetve ezzel a motorral milyen tapasztalatok vannak?
Van valami másik fórum, vagy klub, ahol ezzel a 1998-tól gyártott 232F-el foglalkoznak vagy tanácsokat tudnak adni?