Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

nagya2 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 3910
Hi mindenkinek!
Elkészült az éves összesítésem fogyasztásból(1.5dci)15500km-re tankoltam 745L gázolajat ami 4.8L átlagfogyasztást jelent ez azért nem rossz!
:-)))Borúra ad okot az, hogy más nem tiszteli az ember autóját nekem speciel a jobb első lámpa alatti lökhárítom bánja egy mély karc formájában.
A Metróban megint lesz tolatóradar 5500huf-os bruttó áron, most már tényleg befigyel egy. A tapasztalatokat majd megírom.
Üdv mindenkinek:
Nagya
claudius25 Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3909
Sziasztok.

Lassan 10E km van a talicsban április óta.
Indexkar visszarángató már egyszer tönkrement, de kicserélték gariban.

A gép nagyon megy, 160-180 között kicsit ráz, de nem vészes.

És amit csak a 16 szelep tud: légkondival 37 perces Bp-Füzesabony relációban (by my wife, röviden full padló gáz) 8.5 litert fogyaszt. (Nagyjából ennyi az átlag is (7,7 pontosan, sok város, légkondi, és autópályán kicsit se spórolás)

Ez fantasztikus. És most a dci csapat ne figyeljen. Ezt azért muszáj megjegyeznem, mert már-már pökhendinek tetszik lenni egy-egy olyan fogyasztási adat (amúgy tök reális) leírásakor, amit a mi thalicsunk is tud, csak 60 kilométeren:o)

100 km/h: 10.4-et gyorsultam vele. Ammá rendben van:o)))

Üdv mindenkinek:
Zsolti

RiCS Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3908
Mikor átvettük a cliót akkor hoztak be egy ugyanilyen motorral szerelt megane-t ugyanezzel a jelenséggel. Szerencsétlen motor majd leszabta a motortartó bakokat, annyira rendetlen volt az alapjárata. Ezekszerint ez lehet, hogy utoléri a csoda 1,4 16V migrénünket is ?
Előzmény: costner (3907)
costner Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3907
sziasztok!
Ma reggel 2002.10.havi 1.4 16v-s thaliám indítása után azt tapasztaltam, hogy egyenetlen az alapjárat és remeg az autó. Egy rövid menet után vissza is fordultam, mert az autó rángatva ment és nem húzott. Hívtam az assistance-t akik egy órán belül küldtek ey autóklubbos sárga angyalt.A szerelő nem tudott vele mit kezdeni,ezért trélert hivatott ami szintén egy órán belül megérkezett, majd vele együtt mentem a budaörsi Baumgartner szalonba,ahol két órán belül megcsinálták az autót valamint a 15-ezres szervízt (14480km).Két trafót cseréltek a kocsiban azóta jobb mint volt.
Ja és a lényeg: egy fillérbe se került az egész mulattság!
RiCS Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3906
Hát de hogy ?

Mi, mikor megrendeltük a cliót, egy szállítási szerződést írtunk alá, amiben ott ficogott fixen a vételár. Ez nem mindenhol szokás ?

Előzmény: Xikla (3905)
Xikla Creative Commons License 2003.08.26 0 0 3905
Megjott a thalicskam! :-)))(dCi) Azt nem mondhatnam, hogy zokkenomentesen. Az atadasi datumhoz kepest ket het csuszassal erkezett meg, ekkor kozoltek a hirt, hogy ram mar vonatkozik a 80EFt-s aremeles, holott a szerzodeskoteskor, de meg az aremeles utan is (ugyan szoban) megnyugtattak, hogy a megrendelt kocsi ara nem fog valtozni.
Ez sajna bizonyos tipusokra ervenyes, azt hiszem ez a prima es az oazis. Ezeknel a tipusoknal erdemes reklamalni.
Aztan nemi alkudozas es matekozas utan kizethettem.
tanusag:
1. amit szoban kozolnek, az lehet: kommunkacios problema, kollega tapasztalatlansaga, vagy a "vevo elenk fantaziaja", azaz ha azt akarod, hogy betartsak irasd le
2. megeri utana szamolni a dolgoknak, nalam spec ez 40Eft minusz volt

Alapvetoen azert korrektek voltak a felsoroltaktol eltekintve meg voltam veluk elegedve. Most varom az atadast...

ESF Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3904
Kétutemu motoroknál (pl. Trabant) a nyomatékváltó direkt fokozata ezért van szabadonfutóval szerelve, mivel az uzemanyagban lévo olaj végzi a kenést...
Ha Simsonotok van, akkor inkább húzzátok be a tengelykapcsolót, mivel abban nincs szabadonfutó, azaz kenése sem.
Előzmény: TUZI (3889)
ESF Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3903
Kényszeruresjáratban (motorféknél) a motorvezérloelektronika lekapcsolja az uzemanyagszállítást a befecskendezoszelepek irányába, minden viszonylag újabb fejlesztésu autón, akár Diesel-, akár Otto- motorról van szó.
Ezen technológia már a Lada Samará-ban is benn van, mivel elektromos karburátor van benn. Az injektorosokról nem is beszélve...
Előzmény: BlackBird (3886)
iMre Creative Commons License 2003.08.25 0 0 3902
A Thaliamra egyszer a Renault szervizben feltettek a laptopot es mentunk egy kort; tobbek kozott a fogyasztast is figyeltuk. Motorfekezesnel a laptop 0 fogyasztast mutatott.
RiCS Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3901
A dci-ről jut eszembe: itt egy 1,4e R19 és egy kék dci clio vanik. :)
Előzmény: FIFTY (3899)
TUZI Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3900
Hy.

Látogatjuk a márkatársakat? Most indul ugyanez a téma a Megányos topicban. Át is irányítok mindenkit ide.

Előzmény: Wartburgos (3898)
FIFTY Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3899
Üdv Dupla Márkatárs!

Nálunk is egy Golfmotoros Wartbi volt a Thalics elődje; most második autóként funkcionál. Lassan elérjük Vele a 200.000 km-t, de még mindig prímán teszi a dolgát.
A dCi tempójával és kényelmével persze nem versenyezhet; tegnap hazafuvaroztam a sógornőmet (~600km) és ismét áldottam a légkondi feltalálóját!

Előzmény: Wartburgos (3898)
Wartburgos Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3898
Hy.
Tuzi az én 4 ütemű Wareszom is leveszi az anyagot, annyira hogy most menet közben is leáll a elengedem a gázpedált kuplungolás közben. De sebaj nyomógombról indul.
Előzmény: TUZI (3887)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3897
Végtére is RiCS röviden leírta, és igaza van.
Előzmény: RiCS (3891)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3896
Húúú mekkora vitát indítottam :)))

higgyétek el, hogy nem kap benzint motorféknél, és ez így van jól!

Nekem is 1500as kockaladám volt, és ott egy mikrokapcsolóval volt megoldva, hogy "tolóüzemben" lezárja egy mágnesszelep a benya útját.

A múltkor ültem egy fedélzeti komputerrel :) ellátott Skoda Fabiaban, amiben valami takesz (régi szar) 1.4 8V motor volt, és montam a csajnak (ő vezetett), hogy van egy ezresem, hogy ha motorfékezel, pillanatnyi fogyinak 0-át fog kiírni. hát így is lett.

Az astrám is ilyen, mondom egész visszahűl a motor, ha mondjuk hegyről lefele motorfékkel jövök.

Még valamibe gondoljatok bele:

Itt van az Astrám pl.: (de lehetne mondjuk a Thalia is) Ecotex meg ilyen olyan környezetbarát motor..kipufgáz visszavezetés..hidegindításkor plusz levegő benyomása a katalizátor elé..

mindenzt a környezetszennyezés csökkentésére.

hát majd pont az alapjárati benyát ne vennék el motorféknél?!

Kicsit más: rhapsody írta, hogy kb. ugyanaz a határ lenne, mintha a gyújtást levennénk.

hát kb. UGYANAZ a hatás, bár a kulcsot senki ne fordítsa el menet közben, de mondom, kb ugyanaz a határ, mintha mehet közben egy tündérke lehúzná az összes gyújtáskábelt.

(természetesen ha nyomnád közben a gázt ,akkor gáz lenne, mert az el nem égett benya továbbmegy a katalizátor felé, stb..)

miért nem köszöni meg a sebváltó?

a hatás ugyanaz: átmegy motorfék üzembe, és kész.

(persze most nem erről beszélünk, maradjunk a normál motorfék témánál)

Ezért hülyeség, amit pár kollégámtól is látok, állandóan üresbe teszik, gurulnak, fékeznek..

Nyugodtan kérdezzetek meg valami szevízest, vagy hasonlót, ugyanezt fogja mondani.

Előzmény: rhapsody (3888)
TUZI Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3895
Akkor félre értettelek. „Motorfék üzemmódban a folytószelep elveszi a motortól a levegőt, és ezzel az üzemanyagot is. :)” A fojtószelepnek szinte semmi szerepe az alapjáratban, én csak ezt akartam mondani.
Előzmény: RiCS (3894)
RiCS Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3894
Ezt nem is állította senki.
Előzmény: TUZI (3893)
TUZI Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3893
Hy.
Csak a pontosság kedvéért az alapjárat az nem a fojtószelepen keresztül valósul meg.
Előzmény: RiCS (3891)
RiCS Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3892
Motorfék üzemmódban nincsen szükség alapjárathoz szükséges üzemanyagra sem, a hajtáslánc forgatja a főtengelyt a kerekek felő érkező nyomatékkal. Amint leveszed a lábad a kuplungról, nyit a folytószelep és kap alapjárati vagy egyéb mennyiségű benzint.
RiCS Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3891
Motorfék üzemmódban a folytószelep elveszi a motortól a levegőt, és ezzel az üzemanyagot is. :)
tefi Creative Commons License 2003.08.23 0 0 3890
Hi !
Műszakilag nem tudok ehhez a benzin témához szólni, csak gyakorlati tapasztalatom van. A korábbi Ladám /1500/ gépkönyvébe le volt írva,hogy motorféküzembe elektronikusan elzáródik a benzin útja és ha a fordulat lecsökken az alapjáratig, akkor ismét kinyit. Rendszeresen járok 1 "T" elágazásnál kissé lejtős úton és elsőbbséget kell adnom, ezért + kell állnom. Na itt motorfékkel lassulok le és amikor a fordulat eléri az alapjáratot a Lada is és most a TH. is "ugrik" eggyet - gondolom ahogy megkapta a benyát-. Ebből következtetek arra,hogy a "mi autónk" sem fogyaszt motorfék üzemben. Javaslom próbálja ki aki nem hiszi. Ha hülyeség akkor előre is elnézést kérek, de úgy gondolom a próba pénzbe nem kerül !!! Én ma délelőtt ismét kipróbáltam miután olvastam a lenti sorokat.
TUZI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3889
Ezzel vitába szállnék. Nem értem az okfejtésed. Alapjárat kb. 600-700 fordulat/perc tehát ennyi üzemanyagot kap szerinted. Ha én leugrok a gázpedálról 160-nál ami olyan 4200 fordulat/perc és tartósan hagyom kigurulni szerinted mit ér az a párcsepp üzemanyag? Szerintem annyit, mint halottnak a csók. Híd el nem kap az egy cseppese. Kivétel az van a kétütemű motoroknál, mert ott a kenés miatt valami keveset musz. kapnia. Persze ha külön olajozású, mint a legtöbb kétütemű mostanság akkor lehet, hogy az se kap egy kortyot se.
Én egyszer rákötöttem egy Weber karburátor alapjárati szelepére egy vezetéket valami más okból és meglepődtem a működésén. Gyorsításkor illetve tartós haladás esetén nyitva volt. Ha elengedtem a pedált (motorfék) zárt majd 1000 fordulat/perc alatt nyitott ki ismét.
rhapsody Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3888
Sziasztok!

Motorfék üzemben is kap némi anyagot a motor kb. az alapjáratinak megfelelőt. Gondoljátok végig! Ha a motor nem kapna üzemanyagot motorfék közben, ugyan az lenne a hatás mintha menetközben a gyujtáskapcsolót kikapcsolnátok! Na ezt nem ajánlom senkinek, mert a sebesség váltó nem köszönné meg.Ilyen autót még nem gyártott senki a világon.

TUZI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3887
Hy.
Konkrétan nem ismerem a thalicska motorját, de mérget mernék venni rá, hogy toló (motorfék) üzemben nem kap egy csepp benzint se. Nekem anno már a karburátoros ezer éves Wartburgom is lezárta még az alapjárati fúvókát is. Nem tudom elképzelni, hogy egy modern injektoros gép ne venné el az üzemanyagot
Előzmény: BlackBird (3886)
BlackBird Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3886
Szerény ismereteim szerint, motorfék használata esetén ún. torlóüzemben a nagyon fejlett benzinmotorok valóban lekapcsolják a befecskendezést. Az, hogy a thalics több éves konstrukciójú motorjai (kivéve a dci, az asszem újabb) tudják-e ezt, azt sajna nem tudom...de szvsz nem valószínű.
KorI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3885
sziasztok

ki tud megbizható szakszervizt sopron környékén?
ha nincs, esetleg pest környékén?

Kori

KorI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3884
hi infomaker, vagy ha te már nem vagy itt akkor mindenki!

szerintetek is igaz amit infomaker mond: hogy motorféknél nulla a fogyi?

szerinetm, ilyenkor a motor passzívan "szivja a benzint" : tehát jobb, ha ürsebe gurolok: ilyenkor allapjáraton ketyeg a motor....

vagy tévednék? az injektoros adagolót persze nem ismerem.

csocsesz

Előzmény: Infomaker (3883)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.22 0 0 3883
Sziasztok!

Bocs, én opeles vagyok most, Ladám is volt, jövőre tervezek egy Thaliat venni nyáron. Remélem, lesz még akkor.

Fogyasztás ügyben szólnék:

-nagyon fontos az, hogy ha pl. egy piroslámpához mentek, motorfékkel menjetek, mert akkor a fogyasztás 0! még alapjárati benzint sem kap a motor, pl. ha hosszú lejtőn mentek, még vissza is tud hűlni emiatt :)

-a gumik is pont jó nyomáson legyenek, pár tizeddel kevesenn nyomás = pár decivel több fogyasztás.

-ja, és ne kínozzátok a motort, mondjuk 5.ikban 60ról felgyorsítással..inkább váltsatok vissza eyet kettőt, mert sok tud lenni a fogyi ilyenektől is.

bocs az okoskodásért, sziasztok!

wiccy Creative Commons License 2003.08.21 0 0 3882
Hali!

Ájem bek! :)

A fogyasztásod "Keselyű" ahogy néztem korrekt!
Nekem is ennyi körül eszeget.
Ha autópályán vagyok, akkor nem! :(
140-nel lassításkor meg gyorsításkor szoktam menni! :)
Ált az autópálya-tempóm 150-160 közötti.
Egyszer kis próbálkozást tettem vhol Fehérvár előtt, de nem mentem a végéig, mert már rendesen kellett kapaszkodni! Ez 190-nél volt! :)

Ha figyelek a tempómra, meg arra, hogy ne húzassam sokáig, akkor 6-6.2 között tudok mászkálni a géppel!

MÁS:
Voltam a 30k-s szervízen! Stilszerűen, ha a szervíz 30000km-nél volt, akkor majd' 30k Ft-ot (29028Ft)fizettem, igaz ebben benne volt egy 7650Ft-os légterelő. (Nem a fémrögzítős, hanem az új műanyag támasztékos! Azt mondták, hogy ez még nem törte ki egyik autójuk szélvédőjét sem, viszont a másikból volt már vagy 3 "visszárus")

Mohácson voltam a Renault Lantosnál! Szerintem korrektek voltak! Végignéztem az egész procedúrát. 1,5 óra volt a szervíz (Én is meg tudtam volna csinálni bő 45 perc alatt, de nem tudok a sz.könyvbe pecsételni! :) Nekik is meg kell élni! :/
Ezen kívül minden OK volt.
Kiderült az is, hogy kizavarhattak volna, ha akarnak, mert veszélyes üzem! De nem tették!

MEGINT MÁS:
2 hónap alatt 6000km. A gép frankón megy! :) TETSZIK!

Jó utat, Balesetmentes közlekedést!
Viktor

Előzmény: Keselyű (3881)
Keselyű Creative Commons License 2003.08.20 0 0 3881
Természetesen 2600 km. Már fáradt voltam, nem figyeltem, bocsi.

Ma reggel számoltam a fogyit, a teljes útra 6,5 jött ki. Szerintem korrekt (1,4 8V), mert volt kb 1000-1200 km autópálya 140 körüli tempóval, napi többórás araszolgatás a Garda tó körül 1 hétig, Szafaripark kb 1,5 óra végig 1-esben vagy állva, Városi csúcsforgalom, dugó az Autópályán Velencénél, stb.
Többre számítotam.

Üdv,

Keselyű

Előzmény: tefi (3878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!