Ha a "Szegzárdi", válogatott tételre gondolsz, én kóstoltam, szerintem nagyon jó! Igazi gyümölcskavalkád, 23924-es hsz-ben ezt írtam:
Dúzsi Tamás, Kékfrankos válogatás(Szegzárdi Kékfrankos), 1999.: Nagyon szép bor. Illatában és ízében is nagyon gyümölcsös, egy kis szegfűszeg és likőrösség árnyalja illatát, ízében teljesen kerek, nagyon barátságos tanninokkal.6p Még mindig tele van élettel...
Ha a Vylyan '98 Merlotra gondolsz, akkor arra nekem volt már panszom egyébként is...
A Pinotra visszatérve, nekem külföldi kóstolási tapasztalatom nem nagyon van, szerintetek a hazai pinotk közül melyik képviseli leginkább a burgundi és melyik az oregoni pinot-képet?
Szerintem itthon nem sok gyönyör vár a pinotra kiváncsiakra, én nekem a topictalin kóstolt '90-es oregoni(?) pinot nagyon tetszett, szerintem, fáradt izlelőbimbókkal is kb7 pontra értékeltem/értékelném.
Milyen bor volt az pontosan, és nálatok hány p-re volt jó????
Szeptember 4, szombat este, ebben az idopontban leszek Magyarorszagon Greg baratommal eggyutt es ha a Topik 5-eves talalkozojat ekkor tartjatok a kovetkezo borokat hozzuk (annyit hogy minden resztvevonek jusson kostolo)
1. Ridge 2001 California Sonoma County Three Walleys
Azoknak akok a Wine Spectatort olvassatok nem kell bemutatnom a boraszt, hiszen Paul Drapert a WS majus 15-i cimlapjan lathattatok karbatett kezekkel (itt ez a szam mar aprilis 10 korul megjelent). Aprilis 22-en New York-ban a Zinfandel fesztivalon alkalmam volt kicsit beszelgetni ezzel a roppant szimpatikus borasszal, akit a szakma a Zinfandel atyjakent tart szamon. lBar a pinceszeteben mar ketszer is jartam vele csak itt volt szerencsem talalkozni.Greggel sokat gondolkoztunk, hogy milyen Zinfandelt vigyuk, vegul is ezt sutottuk ki, ismerven a magyar es ovilagi borok alapjan legtobbetek preferenciait. Talan ez a bor egy jo athidalas a Zinfandelek vilagaba, a maga 50%-aval es ugyanakkor egy kivalo borasz remek alkotasat lathatjatok viszont.
2. Henry's Drive Padthaway Australia 2002 Cabernet Sauvignon
A legendas ausztral borasz hazaspar szerintem is legjobb cabernetje (mas borfajtaban is csupan a reserved shiraza tudja lepipalni). Megsugom itt a no (Sarah) az igazi borasz es a ferje Sparky Marquis igazan az uzletet iranyitja.
Megrendeltuk ezt a nem konnyen beszerezheto bort Kaliforniabol, de a meleg ido miatt csak oktoberben kertuk szallittatni. Viszont egy Los Angelesben latogato baratom segitsegevel remelhetoleg vasarnap este kapok annyit amennyi elegendo a bortalira.
3. Cabernet Savignon 2001 California
Bar Greggel eggyutt nem kulonosebben vagyunk cabernet ivok (mas borok izgalmasabbak), ez az ev a kivalocabernet sauvignon borok sokasagat produkalta. Meg mi is csak izlelgetjuk a piacon az utobbi honaokban megjelent jobbnal jobb borokat es idejeben kivalasztunk egyet beloluk.
Ezért nem multinál kell a bort vásárolni. A borkereskedésben elképzelhető, hogy drágább a bor, de jól tárolják (s nem 25-30 fok melegben állítva), s ha dugós a bor, akkor visszacserélik.
én is azt írtam hogy nem minden tétel lehet problémás. a nekem panaszkodó pont Vylyan bort említett de nem a Zweigeltet, viszont vmi fehér meg rendben volt.
"Mekkora a különbség a TI válogatás és sima közt" szerintem nem annyi mint az ára, de bikavér fronton inkább Gált, vagy Pókot javasolnám neadjisten Szekszárdot de ne a 2000est Takleréktől. 99es TI Kf viszont kihagyhatatlan mindent ver, (sokkal jobb mint a 2000-ese -most legalább is-)
Oremus téma: lesz szamorodni csak nem saját név alatt, szal ne aggódjunk. Asszem a kereskedőjük márkanevével talán feltüntetve a termelőt.
Weninger téma: csak azért kérdeztem a hordót mert én a legtöbb fr. borban éreztem a gumit és hallottam vmit az ottani tölgyek fertőzöttségéről, ami ezt okozza.
Kedves Macmelon! Eddig az érdiben és a Délinél (itt sajna nem volt Zw) láttam.
Kedves Shiraz! A rendkívül "user-friendly" árak és a viszonylag régebbi évjáratok bennem is keltettek némi aggodlamat a tárolási hibákra vonatkozóan. A Zweigeltből (ami kizárólag a Vylyantól az egyik kedvenc vörösöm) több tétel tesztelődött és az aggodalmak nem igazolódtak. :-) Mind nagyon egyben volt.
én is láttam, hallottam a CBAban zajló buliról, de többektől hallottam hogy nem túl jól tárolt borokba szaladtak bele, nem minden tételnél persze. jobb az óvatosság.
(amúgy egy nagykereskedő cég elfekvő készleteinek kiárusításáról van szó)