Keresés

Részletes keresés

Tibet Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5331
Én is szeretnék CD-t.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5330
Én is beállnék a sorba CD-ért.
Előzmény: Optika (5328)
Optika Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5329
Keresztben írtunk. :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5327)
Optika Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5328
Kis türelmedet kérjük, mert a sokszorosítás csak a héten kezdődik és a Pestiek is csak a hétvégén juthatnak hozzá az első példányokhoz. De szavadon fogunk és amint lehetőség lesz, küldünk egyet továbbterjesztés céljából. :-)
Előzmény: HEV (5326)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5327
Larzen még nem járt a fórumban szombat óta, másnak meg nincs master CD-je, mert Ryan még nem tudott foglalkozi vele, ezért nem reagált senki. Efemm jelentkezett, ma kap egy mastert, és ő is vállal sokszorosítást. Egyelőre összesen Larzennek can még CD-je, úgyhogy nem maradtál le semmiről.
Előzmény: HEV (5326)
HEV Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5326
Miután senki nem reagált a CD beszerzessel kapcsolatos kérdésre, ismét megkérdezem, hogyan , hol lehet vidékieknek hozzájutni, természetesen minden kültséget vallalva?

Nagyon bizom benne, hogy ez a kiváló kezdeményezés nem marad belterjes azaz a "büdöspestiek" kiváltsága. Ha valami módom én egyet meg tudok vasarolni vallalom, hogy minden vidéki potenciális vevőnek lemasolom és postan elkuldöm. Természetesen megértem a költségektől való aggódást mert a DDP füzetek postai küldését én is azert hagytam abba mert igencsak deficitessé vált , de ezt legalább elérhetőve tettem a neten letölthető változatban. Na szóval ennyit az "üzletről", azért csak elszaporodik majd ez a Mikulás CD, legfeljebb lesz egy Nyuszikás változata is. :-))

lükepék Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5325
azért ez az 54 km 9 óra alatt ez olyan megabrutál tt-re emlékeztet inkább... :)))
sajna így mindkettőt kihagyom..
kékezni amúgy sem szeretek ész nélkül rohanva..
Előzmény: asciimo (5315)
nagypapi Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5324
Hát spec. ha beleesel egy lyukba (főleg ha mélyebb!) nem sok esélyed van, hogy használni tudd a mobilt. Régebben szüleim mindig elvárták tőlem, hogy elmondjam, merre megyek kirándulni, hogyha véletlenül nem érek haza, tudják, hogy merre keressenek. Ez szerintem teljesen logikus dolog. (Igaz, akkor még nem volt mobil.)
Mindazonáltal tényleg elég meredek, amit írtál. Gondold végig, mi lehetett az oka, mert én ugyan nem vagyok orvos, de szerintem ez nem normális dolog. A Dorog-Piliscsaba táv nem túl nagy, és olyan jelentős szintek sincsenek benne. Ilyen esetekben jobb félbehagyni a túrát, és elsétálni a legközelebbi településre.

Egyébként sok olyan tényező van, ami befolyásolja az állóképeset, és amire nem mindig gondolunk: pl. hideg, sár, köd, kialvatlanság, másnaposság :-o, túracipő állapota és minősége, öltözet, stb.

Zete Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5323
"..innen gyalog Bodvaszilas->Encs, ami olyan 54 kilometer, 9 ora alatt kene megcsinalni "

Mi két éve csináltuk ezt a részt. Biztos meg lehet csinálni ennyi idő alatt is, bár télen, mikor hamar sötétedik, hatványozódnak a problémák. Igaz, hogy annyira közel sem vészes a Cserehát, mint az atlasz írja, de pl. Abaújszolnok és Nyésta előtt is nagyon hiányosak voltak a jelek akkoriban.
A bélyegzésekre is elég sok időnk elment, főleg Bódvarákón, Abaújszolnokon meg Felsővadászon.

De egyáltalán nem akarlak lebeszélni! :)

Zs4zet Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5322
Sziasztok!

A dologban az volt az egyik meglepő dolog, hogy nem voltam fáradt vagy kimerült. A táv sem volt túl nagy a korábbiakhoz képest. Viszont jóval tempósabb, a pluszban beiktatott meredek szakaszokon szintén, vagy méginkább. Akkor, úgy tűnt, hogy könnyen megy.
Igazából izomlázam sem szokot lenni (hasonló távon). S most is csak egy kis izomlázzat kezdődött a combomban. A másik megdöbbentő hogy nem is ez volt a fő baj, hanem a derekem-hátamban kialakuló szinte elviselhetetlen fájdalom, ami meglepetésként jelentkezett, mert soha még hasonlót se tapasztaltam. Akkor sem amikor 20 kilós zsákkal tettem meg napi 10-20km-t. (Igaz jóval komótosabban, időnként pihenve...)

Ami a mobilt illeti, nem fűztem hozzá vérmes reményeket, csak ha az ember egyedül megy és valami tényleg komoly történik (pl. volt olyan béna, hogy beleesik egy lyukba, és nyilt törése van) akkor van esélye hogy nem ott rohad meg, hanem kihúzzák. :-)

Zs4zet.

Előzmény: Zete (5307)
Múzsla Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5320
Valaki OKT teljesítő esetleg írja meg, hogyan is volt nála ez az ellenőrzés?

A füzete(ke)t leadtam, ők átnézték és kb. egy hónap múlva értesítettek, hogy átvehetem. Az üres helyekre, ahol nem volt bélyegző beütötték, hogy KÉK TÚRA ELLENŐR. Ezek a pontok fényképpel voltak igazolva.
Kérdés nem volt, bár előtte már Vencellel "kiveséztük" a dupla füzet történetet. Ám ennek semmi köze nem volt a bélyegzések valódiságához.

Előzmény: Zete (5294)
Kornél14 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5319
Még egy fontos információ:
A mobil készülékekről SIM kártya nélkül is lehet hívni a 112-s segélyhívó számot.
Csak legyen magyar szolgáltató, amelyet megtalál a készülék.
Ha külföldi szolgáltatót talál, akkor adott ország segélykérő központjába fut be a hívás.

Előzmény: nagypapi (5313)
Joeyline Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5318
De átmegy, azzal nincs gond, viszont délután Tördemicről jóval nehezebben érek haza, mint Keszthelyről.
Előzmény: asciimo (5317)
asciimo Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5317
Megrögzött köcsög vagyok, es a mostani teljesitesem Irottkö->Nagymilic iranyu :(
ezert irtam Keszthelyi indulast. De az a jo busz, az nem megy at Keszthelyen?
Előzmény: Joeyline (5316)
Joeyline Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5316
A helyi az túlzás, de annyi igaz, hogy az ellenkező irányból (Zala megye felől) érkeznék.
Nekem a Tördemic - Keszthely irány jobban feküdne, reggel van egy jó buszom oda, visszafelé meg Keszthelyről lényegesen jobb a közlekedés hozzánk, mint Tördemicről.
asciimo Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5315
Lp annyira beinditotta a szervezkedest, hogy akkor en is itt kezdenek hozza.
Karacsony elott es utan mennek kekezni. Valoszinuleg Ujfiu is jön, ki van ehezve az OKT-ra.

Idopont meg nem tiszta, de a 24-27 napokon biztos nem szervezodik reszvetelemmel semmi.

1.tura "Masfel napos" :
Este lemenni Miskolcra,
(19:00->20:55 vagy 21:05->23:37)
Miskolcon alvas lehetoleg Vasuti vendegszobaban, reggel indulas Bodvaszilasra,
(04:52->06:11) innen gyalog Bodvaszilas->Encs, ami olyan 54 kilometer, 9 ora alatt kene megcsinalni, hazafele pedig:
(16:12->19:57 vagy 17:26->20:57 vagy végszükség eseten 19:08->22:12)

2.tura
ez meg teljesen bizonytalan. Egyelore bizonytalan vagyok a Szigligeti belyegzoben, ezert nem tudom, a Terv egy Keszthely->Badacsonytördemic lenne, de Bpeströl indulva nehez koran erni Keszthelyre.
Tisztul_A_Visztula, azt hiszem Teged is erdekelt ez a resz, es ha autoval mennenk reggel Keszthelyre (koltsegek termeszetesen elosztva), akkor delutan egy 15:58->16:56 vagy 17:37->18:39 vonattal visszamehetnenk az autohoz.
Ehhez a turahoz Joeyline is csatlakozna, de Ö helyi, tehat nem Peströl jönne azt hiszem. Lükepek meg mar keszen van ezen a reszen, igaz?

A kinezett vonatok naponta mennek.

Hm?

lükepék Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5314
Körvonalazódik vasárnapra egy kicsit sietős kékezés Bakonycsernye-Zirc viszonylatra, hajnali bp-i indulással. Érdeklődők?
nagypapi Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5313
A mobillal kapcsolatban:

Teljesen jogos, hogy nem lehet rá számítani kiránduláson, erdoben, völgyekben nem nagyon van térero. Ugyanakkor veszély, baleset esetén - ha nincs más lehetoség, érdemes megpróbálni keresni valami hálózatot kézi hálózatválasztással. Épp tegnap történt a Börzsönyben, hogy a honos hálózatot ugyan nem találta meg, ám a két másik magyart és két szlovákot is talált. A külföldi szolgáltatókra - amennyiben elofizetéses SIM-ed van - enged rácsatlakozni, a +36telszám-mal pedig lehet telefonálni bárhová, igaz borsos percdíjért, de ilyen esetekben ezen nem kell filózni! Érdekes egyébként, hogy az Északi-középhegység jórészén (de a határhoz közelebb mindenképp) bejön valamelyik szlovák szolgáltató. Ez azért is fontos, mert ha nincs éppen a honos szolgáltatónak lefedettsége, csak ezekrol lehet hívást indítani.

Mindezek elég triviálisnak tunnek, nameg offnak is, de azért leírom, hátha valakinek egyszer neadjisten szüksége lenne rá.

Előzmény: Zete (5307)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5312
Netán vadászatból éltek?
Előzmény: csillag126 (5306)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5311
Amit a föld rejt, az az államé, magánterületen is. Ha viszont a földön hever, akkor nem tudom, mi a hivatalos megoldás.
Előzmény: nagypapi (5300)
Levcso Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5310
mail ment
Előzmény: felazso (5308)
csillag126 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5309
Még egy megjegyzés a Börzsöny váraihoz:
Tegnap Drégelyváron a kitett igazoló táblán egy piros pötty sem volt (ami a lajtoskocsi mellett van). Tavasszal viszont ugyanott a táblán 4 piros volt. Szóval járnak arra "egyszer?" emberek is viccel?dni...
felazso Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5308
Túratársak!

Van kéznél valakinek táblázata az Alföldi Kéktúra igazoló ("bélyegző") pontjairól?
Ha nem titkos, megdob6na vele e-mail-en, hogy ne kelljen összekapirgálnom ezt is. (Az új weblapomra kell)

Felazso

Zete Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5307
Ilyen és ehhez hasonló kimerüléses állapotban egy komolyabb pihenőt kell beiktatni (persze csak akkor, ha nem az utolsó jármű eléréséért kell hajtani). Bár az a legjobb, ha a megelőzésre koncentrálunk. Figyelni kell az embernek magát és még időben leállni, rápihenni, akár többször is. A túlzott erőlködés biztos vissza fog ütni - előbb vagy utóbb.

A mobillal kapcsolatban pedig szintén nem árt óvatosnak lenni. Nem szabad biztos megoldásnak tekinteni, a Börzsöny pl. gyakorlatilag "mentesít" a használata alól. De ha működik, akkor is veszélyes arra apellálni, hogy ha pl. eltévedek, v. rosszul leszek akkor csak felhívom az ismerőseimet és ők majd lementenek a hegyről.
Én nem hiszek abban, hogy mobillal nagyon biztonságban lennék a természetben, mint nélküle. Ha túrákon nagy ritkán nálam is van, akkor sem tekintem úgy, hogy emiatt többet, nehezebbet vállalhatok.

Előzmény: Zs4zet (5295)
csillag126 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5306
Ha a mai Nógrád, Diósjen?, Nagyoroszi vidékén éltek szántottak vetettek a bronzemberek :) és a mai Nógrádi vár, Cseh-vár, Drégely -vár helyén lév? erödbe menekültek, az ok. De a Magosfához??
Az egy kicsit messze van. (és ott is volt földvár)
A melette lév? völgyben meg mit csináltak ha ott éltek?? Szóval rejtély.... :)
Előzmény: lükepék (5303)
asciimo Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5305
azert ez kemeny. De mitol jött elö ennyire az a fajdalom?
Előzmény: Zs4zet (5295)
asciimo Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5304
Bementem anno Palmai Vencelhez, elbeszelgettunk, anekdotakat meseltunk, par nap mulva visszamentem, es adott egy jelvenyt. ennyi... :)
Előzmény: Zete (5294)
lükepék Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5303
én mindig úgy képzeltem, hogy ezek a várak inkább olyan központ.. mindenkinek volt valami földbevájt kunyhója a völgyben mező mellett stb. és ha gáz volt, felmentek. Gondolom ott is volt pár tákolmány. És azért gondoljatok bele, nem biztos, hogy ugyanígy nézett ki az erdő/mező megosztottság, hiszen most is 10 évenként megváltozik a tájkép (irtás, fásítás, szénégetőhely, stb) !!
Előzmény: csillag126 (5301)
csillag126 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5302
Szerintem gy?jthet?k lehetnek, a füzet is azért emlegeti. Ha valami komolyabbat találnék, nem csak valami cserépdarabkát azt azért beadnám valami múzeumba.
Keesegéltem ilyesmit más váraknál pl. Kámor de ott semmit sem találtam
Előzmény: nagypapi (5300)
csillag126 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5301
Hát igen, ezek a várak túl nagyok a feltételezett közösségi létszámokhoz képest.
Azt megérteném ha egy várat a síkvidék és a hegység találkozásánál építenek, de a hegység belsejében minek? Mit csinálhattak arrafelé? Földm?velés, álattenyésztés? A Börzsöny közepén?
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!