No megcsináltam, amit javasoltatok, a padlás kiszellőztetésére.
kb. 40m3-es padlásba tettem 4 db 50mm-átmérőjű és 1 db 1000m-es pvc csövet, kis ráccsal szellőzés gyanánt.
Hát jelen pillanatban, 1 hét után még mindig folyik a pára a fólián (páraáteresztő). Ha odateszem a kezem a nyíláshoz nem érzek azért akkora huzatot, hogy levinné a fejemet.
Bár talán kevésbé mint az elött.
Még mindig csak 10 cm szigetelés van a födémen, de még nem akarom rátenni a következő 18cm-t, mert a szellőzőrendszernek csöveinek (amik késöbb tervezek betenni) gondolom illene szigetelésbe futnia.
Nem hinném, hogy a 10cm (EPS) annyi meleget, párát engedne, hogy még mindig nem szellőzik ki a padlás.
Most már belátom, hogy eleinte hülyeség volt az egész házat a padlásra kiszárítani, kiszellőztetni.
Tavaly1600 ért árulták akciósan csak a táblákat, az jó ár a körül lenne jó.
90 napom van hogy számlákkal igazoljam a lakáscélú felhasználást. Az egyik nagy tüzépen azt mondták hogy az akciók majd a Construma után indulnak be. az már nekem késő sajna.
Hőszigetelés előtt állok 10cm es grafitos rendszerrel szeretném megoldani, ilyenkor télen nem nagyon lehet dolgozni de gondoltam beszerezni be lehet de nem nagyon árulnak a tüzépeken sem. Tudtok valami helyet ahol ilyenkor is árulnak 1600ft/m2 környékén?
OK; teljesen világos és végül is logikusnak tűnik.
Mondjuk azért kíváncsi lennék, hogy egy ilyen kialakítású – lábazat menti talaj - hőszigetelés mennyi idő alatt térül meg a mai energiaárakkal számolva? Véletlenül se vedd kötekedésnek, de lehet az tudni, hogy kb. hány %-nyi (W-nyi ?) enegiaveszteség különbség van a kétféle (csak lelógatom a kavics mélységéig [kb. 15 cm a talajszint alá] vs. gallér) szigetelés között? Természetesen feltételezve, hogy a víz max a kavics tetejéig jön fel, tehát egyik esetben sem éri el az XPS-sel már takart lábazati részt.
3/a)
Nem voltam egyértelmű: az írt árak nem rendszer, hanem csak a táblák árai (Austrotherm Grafit), tehát a 20%-nyi plusz tényleg ott van, ahol te is elfogadhatónak tartottad.
ami képet beraktál az a "duo" vagyis duplán 5 cm. ott az alsó képen a "d=2 x 50 mm". elképzelhető, hogy belekeveredett nem dupla tekercs is. nézd meg annak a cetliét mi van ráírva, amelyik nem akar felduzzadni...
Felraktuk az első réteget... egy-két léc lett lerakva rácsszerűen, de egyébként nagyon erős a szerkezet és a gipszkarton is 12es..
Felszedtük az összes OSB-t 1 helyen kivéve.
Ugyanis:
Több helyen (kb 3-4) vizes volt a szigetelés,az OSB pedig penészes-vizes alulról.Tehát nopánik-nak tökéletesen igaza van!nem javasolt ott hagyni!Sőt!
Gondolom sérült a párazáró fólia... remélem így tud szellőzini majd magától.Elvileg ez igaz?
Még két réteg visszavan.Nagyon nehéz lerakni, mert a tető ugynevezett rácsostartós tető és nagyon lapos is.(150cm)
Az 1m2 es darabokban nem tudjuk felvinni, mert 80cm darabok kellenének, viszont van ahová 85 van ahová 87... így mellérakosgatni tömögetni.. szóval mokulni kellene.Inkább egyenként mérjük- rakjuk.Teszek fel képet, azon látszik mennyire körülményes ez a padlás.
Van azonban mégegy nagy gond!Tegnap estig eljutottunk egy bizonyos darabig, és az aznapi utolsó tekercset letekertük (ott helybe)
Ez kb 2-3cm vastag volt.A mellette lévő addigra már 10cm re felpuffadt.Ez meg reggelre sem érte el az 5 centit sem!Most mit tehetek?
A következő is ilyen vékony volt... egymásra tettük és most pont a mellettelévő 10cm magassásot éri el!
Vigyem vissza?Mi lesz ha többi is ilyen lesz?Persze ha kézzel rázogatjuk nagyjából szétmegy, de inkább tömörebbnek tünik.Namost 12 tekercset nem keljen már szétszedegetni... ráadásul így nem is egyenletes! A többivel idáig nem volt ilyen gond soha!