Keresés

Részletes keresés

tothem Creative Commons License 2005.07.11 0 0 278
Íme:

Üdv: tothem
Előzmény: gilda (277)
gilda Creative Commons License 2005.07.11 0 0 277

jézusatyúristen, ezek nagyon durváááááááák!!!!! én még jobban röhögtem a fordításon egyébként, mint az eredetin :))))) (török szultán jutott eszembe róluk :))) az a hosszú javaslat meg, hogy használd fel az ötletét, az egynegyede után feladtam,hogy megértsem, mit akar!!!

tothem: :)))

dskywalker, meg tudnád adni még egyszer a ...piercing blue eyes c mű a magyar verziójának a linkjét?

Előzmény: Enahma (273)
GuessLess Creative Commons License 2005.07.10 0 0 276

Látod, csak kérdezni kell...

:D

 

Szóval íme az Egy páratlan év 34. része:

 

http://archive.skyehawke.com/story.php?no=8268&chapter=35

 

 

Üdv,

GuessLess és Fekete Kavics

 

 

 

Előzmény: bubu88 (269)
bubu88 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 275

Te jó ég... Milyen emberek vannak....

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Előzmény: Enahma (272)
MaronK Creative Commons License 2005.07.10 0 0 274
Hát igen, a helyesírás! :) Félelmetes némelyik... És a legtöbb mondatnak még értelmes sincs! XD Az a review sem volt semmi... Kb a 10. sor környékén feladtam a próbálkozást, hogy megértsem, miről is próbál beszélni :D
Enahma Creative Commons License 2005.07.10 0 0 273

Hopsz, kimaradt egy fontos mondat a fordításból.

 

"Ez egy nagyon szenvedéjess csok volt. Meghalatták azt a rekordot is ahogy ron és hermione csokolóztak."

Előzmény: Enahma (272)
Enahma Creative Commons License 2005.07.10 0 0 272

Ó, szerintem ezek az igaziak:

 

"Something in Voldemort’s brain clicked as he stared at Harry in horror.
()() My Mate! My Mate is Harry Potter! That would explain EVERYTHING! But I don’t’ need a mate. Hell, I’m ALREADY insane. Insanely gorgeous. I am Lord Voldemort, unlike any normal noble Veelas. I don’t need a mate. Not now, not ever.()()"

 

(Ennek meg még a helyesírásától is hangosan nyihognom kellett:)

"The nex morning Herry went to see Hermonie and ron and cho.Then.He said I love you hermonie and hermonie said I love you and they kiss.They had a very pasionet kiss.They broke the record tha hermonie and ron kiss.
*
the next day it was the big yoll ball and herry had a taxido and his girl was wering a hot dress.Then ron and hermonie walk and ron ask why are we her.
*
Harry woke up early and realzied what Fred said agers ago was true. Hermione and him shared a passionate kiss and it lead futher untill they were both doing it, a month later Hermione told Harry she wasa pregnant with his child/ Harry was flabbergased"

 

Ezek fordítása angolul nem beszélők számára:

 

"Valami Voldemort agyában összeállt, ahogy rémülten bámult Harryre. ()() A párom! Harry Potter a párom! Ez MINDENT megmagyaráz! De hát nekem nem kell pár! A pokolba, őrült vagyok. Őrülten dögös. Én vagyok Lord Voldemort, más mint a többi nemes véla. Nincs szükségem párra. Sem most, sem soha. ()()"

 

"A kövvetkezö reggel Herry elment megnézni Hermionet és ront és chot. Akkor. Az mondta szeretlek téged hermione és hermione mondta szeretlek téged és csókoloztak. Ez egy nagyon szenvedéjess csók volt.

*

a következö nap volt a nagy kroácsonyi bál és herry smókinban és a nője meg egy forro cuccot huzott. Akkor ron és hermione jöttek és ron kérdezte miért vagyunk mi ő.

*

Harry korán ébredt és rágyött hogy amit Fred régégenten mondott igaz. Ő és hermione egy szenvedéjes csokot váltottak, ami csak ment tovább és tovább, amig végül mindketten csinálták, egy hónappal később Hermione mondta Harrynek hogy terhes tőlele/Harry teljesen belenkesedett."

 

Hmm. Angolul jobb :-)))

E.

Előzmény: MaronK (271)
MaronK Creative Commons License 2005.07.10 0 0 271
Még csak most kezdtem, de már kész! XD A legjobb eddig:
“Yes. Dumbeldore tightened his grip on his duaghters shoulder. “You now know the importance of what I ask. Thank y ou, Hary.”
Előzmény: Enahma (268)
Melkor. Creative Commons License 2005.07.10 0 0 270
 Akkor mit szólnál egy kisHarry - James slash-hez? én már találkoztam ilyennel, egyszerűen undoritó. Vagy az Albus-Harry. Vigyázni kell, ha slash-ről van szó! Rengeteg a szemétbevaló írás.
Előzmény: gilda (258)
bubu88 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 269
Mikorra várható a Páratlan év, a Lehulló kötelek, a Bajkeverő, és a Változások frissítése?
Enahma Creative Commons License 2005.07.09 0 0 268

Ha valaki

- elég sok HP fanfictiont olvasott már angolul

- jó középszinten beszél angolul

- és szeret úgy röhögni, hogy potyognak a könnyei

látogassa meg ezt az oldalt:

http://www.livejournal.com/users/babb_chronicles/21268.html

 

Ebben a livejournalban gyűjtik össze a fanfiction-irodalom legnagyobb elszólásait, és a tegnapi adagban - hogy egy személyes alkalom kapcsán szóljak - egy nekem írt olvasói vélemény is szerepel, mert annyira rettenetesen szörnyűséges volt, hogy nem átallottam beküldeni.

 

Lefordíthatatlan, de must-read.

 

E.

tothem Creative Commons License 2005.07.08 0 0 267
Ugyaninnen én nagyon szeretem Severosa írásait. A Holdliliom és a hozzá kapcsolódó novellák. A Ne légy tükör! is ígéretes. :))

Üdv: tothem
Előzmény: Expelliamus (266)
Expelliamus Creative Commons License 2005.07.08 0 0 266

Üdv!   Nagyon jó ötlet ez az ajánló fórum!  Nekem a Merengővel van az a gondom, hogy rengeteg az írás, egy nagy halom, de igazából nincs támpont, hogy a legjobbakat ki tudja halászni az ember, hiszen a csillagozós-pontozós besorolása nagyjából mindnek egyforma, az ajánlót összeállítóval pedig nem egy az ízlésünk, én egy idő után el is fáradok a keresgélésben...:-)))   

 

Három nagyon tehetséges fanfic író regényét szeretném a figyelmetekbe ajánlani Morgan oldaláról (www.fay.uw.hu), akik a maguk sajátos stílusában, rendkívül színvonalas és érdekes művet írnak, első regény mind, mégis csodásak és különlegesek (mi lesz még itt, lányok? :)))

- Feanor Buttercup: Farkasdal

- Mirax: Rejtett vér (vigyázat, Miraxot olvasva az ember szeretné a sarokba dobni a pennáját, annyira lebilincselő:-))))

- Morgiana: Raven  (E/1. személyben a fiatal Lucius Malfoy)

 

Angol nyelvű íróktól most épp Theowyntól olvasgatok, talán Enahma ajánlotta egyszer az indexen. 

 

 

MaronK Creative Commons License 2005.07.08 0 0 265
Sziasztok!

Éppen fordítom az egyik kedvenc angol fanficem (11 rövidebb fejezet), és szeretném megkérdezni, hogy lenne-e kedve vkinek bétázni? Egyébként ez egy Remus-Tonks sztori, romantikus-humoros, ahogy Sirius megpróbálja őket összehozni :D Az e-email címemen várom az érdeklődőket (ha az nem működik, akkor: arany21@hotmail.com)
Enahma Creative Commons License 2005.07.08 0 0 264

Valamikor a Lehulló kötelek 15. fejezete körül jött ki az 5. kötet, tehát nincs túl sok utalás az 5. kötetre. Magát a történetet - természetesen - sosem igazítottam hozzá az 5. részhez, csak bizonyos dolgokat, pl. az osztályozási rendszert, a RBF-vizsgák kinézetét, meg ilyesmit. Az Okklumenciát, bizonyos - spoiler lenne ha elmondanám - okok miatt teljesen ki kellett, hogy hagyjam, Mrs. Figg és Mundungus Fletcher is mások, mint a "kánonban".

Szóval így jártam :-DDD

De ez csak azért történhetett meg, mert nem trilógiát akartam írni, de az olvasók csak-csak kinyomták belőlem a folytatást :-)

 

E.

Előzmény: dskywalker (257)
GuessLess Creative Commons License 2005.07.08 0 0 263

Szia,

 

nem Enahma vagyok, de azért válaszolok, ha nem bánod :)

 

Az egész HDH trilógia az 5. kötet megjelenése előtt készült.

 

Az első rész (Boldog napok a pokolban) teljesen kész van magyarul is.

A 2. rész a Lehulló kötelek, amiből 3 fejezet van eddig fenn magyarul, és van egy 3. rész is (mint minden rendes trilógiában :D), aminek az angol címe "Through the Walls".

 

üdv,

GuessLess

 

 

 

 

Előzmény: dskywalker (257)
tothem Creative Commons License 2005.07.08 0 0 262
Tudod, Gilda túl szerény, és nem ajánlotta a saját Kell egy társ c. művét. :))) Pedig az az egyik kedvencem! Nyugodtan elolvashatod, egyetlen ártatlan puszi van benne. A Slytherin Common-on van.

Üdv: tothem
Előzmény: dskywalker (261)
dskywalker Creative Commons License 2005.07.08 0 0 261

Brigichan írta, imádom a stílusát, mármint ami a Csillogóan kék szemű fiút illeti... de a Slash-nél khm... kissé... szóval a WC-re vonultam. Nem mintha rossz lett volna, csak nem bírja a gyomrom. A címe egyébként: Nyalóka... asszem.

 

Tothem: Semmi gond, csak megvédtem magam... ész érvekkel:)

 

Egyébként elkezdtem dolgozni egy saját HP ficcen - mármint ami tényleg Harry Potter. Emellett persze a Tekergőkről sem felejtkeztem el, ott most épp kemény ötlet gyűjtés folyik, szóval van dolgom bőven. Emellett olvasok vagy hat különböző ficcet... szóval most belehúztam.

 

Apropó! Jinjang (remélem jól írtam le a neved:) mikor áll be változás a Változások fejezet számaiban? :)

 

Donát.

Előzmény: gilda (258)
tothem Creative Commons License 2005.07.08 0 0 260
Innen nekem sem működött. A perseluspiton.lap.hu-ról mentem rá, a még több slash menüpontnál ezt nyitja meg.
A korhatárért bocsi. Ezt a gyerekeim úgy fogalmaznák, hogy "anya imád nevelni". :)))

Üdv: tothem
Előzmény: dskywalker (255)
setesuta Creative Commons License 2005.07.08 0 0 259
Köszönöm. Megtaláltam és rájöttem, hogy már olvastam.
Előzmény: tothem (256)
gilda Creative Commons License 2005.07.08 0 0 258

fred és george? te jó ég... na ezt tutira nem olvasnám el, ez undorító, mint ötlet! jó, hogy nem arthur-ron.

ha jó slasht akarsz olvasni, érzelmekkel meg sztorival is, nemcsak a tömény dugaszolós részekkel, akkor ajánlom einon drakonas művét, a lupus et serpents címűt, itt van: www.gportal.hu/portal/drakonas

 

Előzmény: dskywalker (254)
dskywalker Creative Commons License 2005.07.08 0 0 257

Enahma!

 

Tudod nagyon felcsigáztál a lehulló kötelekkel, és rá is kerestem a műre, ám az első fejezetben láttam, hogy a Boldog napok a pokolban cimű mű az előzmény. Így aztán neki rugaszkodtam, leszedtem a teljes BNAP-ot, ám olvasáskor észrevettem, hogy ez még a Főnix rendje előtt készült. Mivel a Lehulló kötelek ennek a folytatása, jogosan vetődik fel bennem a kérdés, szerintem, hogy akkor itt sem lépnek érvénybe az ötödik könyvbe történtek? kérlek spoiler mentesen válaszolj, mert még csak a boldog napok második fejezeténél járok...:)

 

Donát.

tothem Creative Commons License 2005.07.08 0 0 256
http://gportal.hu/portal/nigella/
Sajna béna vagyok, és nem sikerült linket betennem. A Piton/Harry fordításoknál van.

Üdv: tothem
Előzmény: setesuta (253)
dskywalker Creative Commons License 2005.07.08 0 0 255

Én is megnéztem, csak nekem be se hozza. Mellesleg ha így írom be, hogy slash.lap.hu, akkor

 

1. azt írja, hogy a slash fiú/fiú kapcsolat... akkor hogy a bánatba keressek női slasht?:)))

2. magyar HP slash nincs rajta (én nem találtam, bár öt percnél nem is szenteltem rá több időt) csak külföldi. Már pedig nem épp angolul szeretnék megismerkedni a slash szépségeivel, már ha tartogat számomra a műfaj ilyesmit.

 

Szóval vagy rossz oldalra kerestem rá, vagy jóra, csak béna vagyok. De a link nem müxik, ez fix.

 

Donát

Előzmény: tothem (249)
dskywalker Creative Commons License 2005.07.08 0 0 254

Hagyjuk ezt a kiskorú dumát. Ha tudnád hány nálam sokkal fiatalabb gyerek néz pornó honlapokat, meg néz otthon a gépen videókat... és én meg csak olvasni akarok. Mellesleg szerintem nem is a kor számít, mert lehet valaki 16 évesen is olyan érett, mint egy  huszonéves, meg fordítva. Szóval szerény véleményem szerint ez hülyeség. Egyébként meg tényleg lehet, hogy csak pechem volt, és azért utáltam meg a slasht, mert eddig csak maleshez volt szerencsém (Fred&George, Harry&Piton oááááá).

 

A másik gondom meg az, hogy én pont nem szeretem, ha elrugaszkodunk az eredeti szereplők karaktereitől, is ilyeneket olvasok helyette. Szóval nekem ez nem jön be, ahogyan persze Draco pálfordulása után is letörölném a gépemről a fanficet... én ilyen vagyok, ezt szeretem, talán azért mert utóbbira még igazán jó példát nem találtam.

 

Még valami: Ha érdekelnének az ilyen "besorolások" akkor tuti nem 16 évet írtam volna az adatlapba... szóval ennyit erről... :)

 

Donát.

 

Ui.: Köszönöm a sok-sok választ:)))

Előzmény: tothem (249)
setesuta Creative Commons License 2005.07.08 0 0 253
Kíváncsivá tettél! Megadnád a címet, ahol megtalálom?
Előzmény: tothem (246)
gilda Creative Commons License 2005.07.08 0 0 252

láttam egyszer egy ilyen ficet, azért hoztam ezt példának! piton szerenádot adott!!!! jesszus :))) (nem paródia volt, hanem vérkomolyan gondolta az író!)

harry fejének simogatása: biztos van, ahol ennek is helye van, ha jól írja meg az író, meg van alapozva a dolog vonala, és az olvasó nem leesett állal néz, hogy mivaaaan???? de amikor pl draco hirtelen az ebédlőben minden ok nélkül megvilágosodik a grifiseket elnézve, hogy jé, ő tulajdonképpen nem is tudja, miért utálja harryt, milyen jó lenne vele bartákozni, és onnantól kezdve puszipajtik, na neeeee! (erre is volt példa.) ilyenekre gondoltam, mint durva elszakadás az eredeti jkr karaktertől.

Előzmény: eszkiesz (242)
setesuta Creative Commons License 2005.07.08 0 0 251

Ha jó a történet, nem baj az enyhe slash. A legundorítóbbat egyébként nem slashben olvastam.

Előzmény: dskywalker (245)
NAR Creative Commons License 2005.07.08 0 0 250
Hello!

Egyszer már ajánlottam ezt a történetet, de most elkészült az utolsó fejezet is: Lee Jordan: Tour Guide.

Bye,NAR

tothem Creative Commons License 2005.07.07 0 0 249
Megnéztem az ajánlott oldalt. Jónak tűnik. De Donát még kiskorú. Úgyhogy neki inkább mi javasoljunk olyat ami könnyen emészthető. :)))

Üdv: tothem
Előzmény: Melkor. (248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!