Keresés

Részletes keresés

Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2811

Lanisek "csak" 2600... így el van számolva a csapatértéked, az 6600.  

Előzmény: Ace Martin46 (2793)
zbigniew Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2810

Majd ezt is javítom!

Előzmény: Zöld lovag (2803)
Ace Martin46 Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2809

Mi megy ebben a szezonban te jó ég. Kalózzal el is felejtettem a tegnapi cserénél számolni. Lanisek tegnapi gyengélkedése miatt most már nem sok sanszot látok a végső győzelmemre és Granerud nullája is nagyon betett nekem.

Furcsa dolog egyébként a kedvencem Johansson ellen szurkolni, de le kellett őt cserélnem, mert ha nem kockáztatok akkor még ennyi esélyem sem lett volna nyerni. Azt meg nem gondoltam, hogy Granerud ilyen gyengén fog teljesíteni. :/

Előzmény: zbigniew (2800)
Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2808

Tavaly maradt 2 cserém, az 1-iket nem lehetne? :D

Előzmény: Zöld lovag (2807)
Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2807

A játékmestertől meg azt a jutalmat kérném, hogy lehessen ma 1 + cserém Kalóz ellen, s akkor nem papíron, matekkal - árlistás régi s új számokkal - hanem, ugrabugrával meccselnénk. :)

Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2806

;)

Előzmény: janisch (2805)
janisch Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2805

Köszi! :))

Zakopanéban a nosal-i kiskocsmában vendégem vagy 1-2 korsóra! :)

Veszpremi Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2804

Alkotmányunk szerint igazad van.

Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.26 0 0 2803

Nem vicceltem... azért kattintottam Janisch barátunk tegnapi cseréjére, mert csak 5 percet késett... azaz, érvénytelen, nem? 

Vagyis, Forfang maradt a csapatában, tehát nem vesztette, hanem nyerte a meccsét. 

Előzmény: zbigniew (2801)
Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.25 0 1 2802

Ööö... ez sem oks. - bocsi. :)

Előzmény: janisch (2797)
zbigniew Creative Commons License 2021.03.25 0 1 2801

PRÉMIUM Tippjáték

(2021 márc.25, Planica HS240)

Gratulálok a győzteseknek!

Ellenőrizzétek a cserepont levonásokat!

zbigniew Creative Commons License 2021.03.25 0 1 2800

CSODACSAPAT Tippjáték

(2021 márc.25, Planica HS240)

Szakaszgyőztes: Kalóz80 385 ponttal, gratulálok!

Leghosszabb ugrás: R.Kobayashi 244,5 m.

Nap embere: Hayböck

Ellenőrizzétek!

Veszpremi Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2799

Teljesen kiírva:
Kraft helyett R.Kob
Eisenbichler        700
R.Kobayashi      2900
Pavlovcic             100
Johanson          1800
Lanisek             2600

--------------------------
Összesen:        8100
Nincs több csere.

Előzmény: Veszpremi (2792)
Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2798

Jaaa, nem. - ügyi vagy... :)

Előzmény: Zöld lovag (2796)
janisch Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2797

Covidból vissza: Forfang helyett Granerud

Stekala             100

Granerud        3600

Forfang           1700
Eisenbichler      700
Johansson      1800
Pavlovcsics       100
---------------------------
összesen:      6300

Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2796

Ó, naaa... ez így utolsó forduló X. :P

Előzmény: Kalóz80 (2795)
Kalóz80 Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2795

Lanisek helyett R.Kobayashi

Zöld lovag Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2794

Csere:

Lanisek helyett R.Kobayashi

Ace Martin46 Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2793

Tande és Johansson ki, R. Kobayashi és Lanisek be

R. Kobayashi 2900
Lanisek 2700
Eisenbichler 700
Pavlovcic 300
Granerud 100

Összesen: 6700

Elfogytak a cserék.

Veszpremi Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2792

Kraft helyett R. Kobayashi

Előzmény: Veszpremi (2759)
Ace Martin46 Creative Commons License 2021.03.25 0 0 2791

Csak azokra reagálok, amikkel nem értek egyet, amit nem említek, az számomra mind rendben van. 

1. Nem oszt, nem szoroz, hogy 00 vagy 01 a határidő. Ugyan úgy le lehet késni mind a kettőt. Szóval nekem igazából teljesen mindegy, a lényegen nem változtat.

3. Szerintem nem kell 4 betű azonos betűkkel kezdődő nevek esetén. Elég 3 is, mint például Kraft és Kranjec esetén volt anno, tehát KRF és KRN. Harmadik betűnek az első eltérő karaktert kell feltűntetni és kész. Bár ez szerintem csak az én hülyeségem, de nekem jobban bejönnek ezek a három betűs rövidítések. Az azonos vezetéknévnél viszont egyetértek, az jól van úgy.

7. "Ha azt az ugrót, akit becseréltünk a covidos helyére az továbbra is jó formában teljesít és a csapatban akarjuk tartani, akkor a tippjátékos kénytelen lesz egy normál cserét felhasználni és más valakit a csapatából lecserélni!"

A többi része rendben van a szabálynak, csak ez nem. Miért kellene másik ugrót cserélni? Szerintem simán belefér, hogy a covidos versenyzőt ne kelljen kötelező jelleggel visszarakni, hanem ha szeretnénk, akkor mínusz egy csere ellenében megtarthatnánk a helyére behozott versenyzőt. Persze ha később a covidost vissza szeretnénk rakni, akkor újabb mínusz csere és ha változott az ára, akkor az új áron lehet csak. 

9. Nem támogatom. Ezáltal a szabály által a játékon belül is értékesebb lett egy jó tipp/megérzés a négysáncra. Meg egyébként is, a négysánc nálam egy verseny. 

Előzmény: zbigniew (2785)
adammalysza Creative Commons License 2021.03.24 0 0 2790

szerk: 1-nél úgy értem, hogy a 17:00 (azaz a verseny pontos kezdése) tisztább, mint határidő

Előzmény: adammalysza (2789)
adammalysza Creative Commons License 2021.03.24 0 0 2789

1. Szerintem ennek nem sok értelme lenne, a példádban a 17:01-et ugyanúgy le lehet 1 másodperccel késni, mint a 17:00-t, előbbi viszont tisztább. Szerintem ez a szabály jó jelenlegi formájában.

2. Ezt a módosítást nem tartom jó ötletnek, és nem is egészen értem a motivációt mögötte. A kvalifikáció rajtlistája jellemzően sokkal korábban megvan, mint a verseny kezdete, amennyiben minden tippelő ismeri a szabályt, teljesen egyértelmű előre is, hogy ki lehet nap embere. A javasolt új verzió viszont különösen vasárnapi fordulók esetén, amikor közvetlenül a verseny előtt van okozhat visszás helyzetet. Egy top10-es versenyző kiesése esetén nyilván a legtöbben újragondolnák a tippjüket, így különösen hátrányos helyzetbe kerülne az, aki valamiért nem tud közvetlenül a verseny előtt tippet leadni. így is sokat számít a játékban szerintem az, hogy valaki menyire tud az utolsó pillanatban egy-egy váratlan dologra reagálni, szerintem ne toljuk még jobban ebbe az irányba.

3. Itt nem egészen értem a különbséget a mostani verzióhoz képest. Egyébként a nem első 3 betűs, de amúgy megszokott rövidítések, pl. KRF=Kraft, SCL=Schlierenzauer maradnának?

4. részemről ok

5. A női síugrás rajongójaként nincs ellenemre az ötlet, de ráerőltetni sem szeretném senkire, úgyhogy tartózkodom :)

6. OK

7. OK

8-9. nekem mindegy

10. Ezt csak azért nem kötném meg így, mert alkalmanként a periódusok száma változhat. Most úgy van 7, hogy a nyarat 2-re osztják, viszont néhány éve csak 6 periódus volt. Nem tudjuk még előre, hogy hogy fog ez még változni. Én simán megnézném, hogy a (versenyek száma)/2-dik verseny hova esik, és az utána következő hétvégétől számolnám az új árakat. De szólhatna amúgy úgy is a szabály, hogy az árváltozás idejét a mindenkori számoló szabná meg előre, úgy, hogy az árváltozás ideje kb. a szezon felére essen.

11. OK

Veszpremi Creative Commons License 2021.03.24 0 0 2788

Először is köszi, nagy munka volt!

Válaszom röviden: 5. nem, a többi OK.

DemollariMoke Creative Commons License 2021.03.24 0 0 2787

Sziasztok!

Szokásomtól eltérően röviden:

1. OK

2. OK

3. OK

4. Szerintem amikor tisztán látszik az elírás, mint legutóbb CSom esetében, akkor legyünk nagyvonalúak. Nyilván ha a 4. és 5. tag ugyanaz, akkor nem tudni mire gondolt a költő.

5. Így, hogy csak VB és olimpia, szerintem bölcs kompromisszum

6. OK

7. OK

8. OK

9. OK

10. OK

11. OK

Egy kiegészítést még megfontolnék: ha egy évben lesz 2-3 Mix csapatverseny, akkor a csodacsapatba női ugrót is valahogy be kellene illeszteni. Pl. arra a versenyre bónusz csere felhasználás nélkül 1 vagy 2 csere, hogy legyen értelme és azután automatikus visszacsere. Ha csak 1 mix verseny lenne, akkor arra majdnem felesleges.

Kalóz80 Creative Commons License 2021.03.24 0 0 2786

Húha, megpróbálok reagálni röviden, bár ennyi dologra nem egyszerű! :)

1. Nem látom semmi értelmét a változtatásnak a tippelési határidőn. Valahol meg kell húzni a határt, az az egy perc plusz nem jelent semmit sem véleményem szerint, csak még tovább csűri-csavarja a helyzetet! 

2. Egyetértek!

3. Egyetértek vagy inkább elfogadom! ( Bár szerintem aki rendszeres tippelő itt, az  tisztában van a kevés testvérpárral és egyértelműen  jelöli, hogy kit szeretne tippelni ) 

4. Elfogadom ezt is, bár nem gondolom, hogy korábban problémákat jelentettek volna az ilyen "malőrök". Köszönjük CSom, hogy ez is bekerül(het) a paragrafusok közé! :D

5. Nem támogatom! A női síugrás csak mixek esetén kerüljön be a programba! Alig közvetítenek ilyet, csak a "tűzhöz közel állók" élveznék ezt!

6. Teljesen egyetértek, az eddigi legjobb módosítási javaslat! + Jó lenne, ha mindenki egyszerre kezdené a csodacsapatot és a prémiumot is...szerintem aki játszani akar, annak nem a Négysánctól kezdődik az idény!

7. Elfogadom a módosítást! Bár én nagyon nem örültem ennek a covid csere-berének idén. Szerintem egyszerűen fel lehetett volna emelni a cserék számát idén 10-re és hagyni ezt a borzalmas  ki-be-mégsem-hogyan-vissza körforgást. Nálam a betegség = sérülés, tehát pech, kalkulálni kell vele, hogy néha megszívjuk! Nyilván a Covid helyzet miatt most gyakoribb volt a kényszerű csere , de ez a rendkívüli +3 cserével könnyen kiküszöbölhető lehetett volna. ( bár ez tudom részemről utólagos  okoskodás, az elején nem írtam, mikor írhattam volna ). Az viszont vicces volt, hogy olyanok cserélgettek "covid" miatt, akiknek már egyébként sem volt cserelehetőségük a végén! Ez hosszú lett, a lényeg, hogy a módosítást azért jobbnak látom, mint, ami volt! Reméljük, hogy a következő szezontól az egész okafogyottá válik!

8. Támogatom, belefér a prémium miatt!

9. Nem támogatom, nem elavult!  Pont az ilyen események - mint a 4sánc - adják a savát-borsát az egésznek! Megint azok járnának rosszabbul, akik bevállalósak, többet kockáztatnak és bíznak versenyzőkben....itt lehetne némi előnyre szert tenni pontszámokban az összetett megérzésekkel is az elején, így viszont sokkal nagyobb előnyt élvez az, aki majd két verseny után cserél...megint jönne a sok egyforma csapat, sőt akik később cserélnek, még jobban is jöhetnek ki az egészből! A fogadóirodáknál is 4sánc győztesre Oberstdorf előtt kell tippelni, nem Garmisch után! 

10. Egyetértek, legyen!

11. Egyetértek, ez így nyomonkövethetőbb és logikusabb is lenne!

Uff, végére értem! :)

zbigniew Creative Commons License 2021.03.23 0 0 2785

Sziasztok!

Elkészítettem a tippjáték szabályzatunk módosítási illetve újítási tervezetét, amit alább olvashattok! Zöld színnel emeltem ki a témaköröket, azaz a négy játékunkat, valamint az alapvető szabályokat. Minden egyes javaslatomat sorszámoztam (zárójelben az „alapvető szabályok” és a tippjáték típusai zöld színnel kiemelve), amiket módosításra, újításra terjesztek elétek, azokon belül pedig olvashatjátok a jelenlegi szabályt (benne dőlt betűkkel a változtatásra szánt részt), a módosítási vagy újítási javaslatomat (piros színnel kiemelve), valamint pár mondatban kommentálnám is mindezt. Kérnék mindenkit olvassa át, egyetért-e vele. Ha igen, jelezze a topikon, ha nem, akkor írja le mit szeretne. Aztán a többség akarata szerint alkotjuk meg az új szabályunkat! Ha bárkinek van ötlete, módosítási javaslata az írja le a topikon. Legkésőbb a planicai finálé után egy héttel szeretném az új szabályt véglegesíteni, legyetek szívesek addig eldönteni mit és hogy szeretnétek! Előre is köszönöm! :)

1, (Alapvető szabályok)

Jelenlegi szabály: „Egy másodperces késés esetén a tipp nem kerül elfogadásra (tehát pl. 17.00 órás versenykezdés esetén a 17 óra 00 perc 00 mp. még igen, a 17.00.01-kor leadott tipp már nem érvényes!).

Módosítási javaslat:  pl. 17.00 órás versenykezdés esetén a 17 óra 01 perc 00 mp. még igen, a 17.01.01-kor leadott tipp már nem lenne érvényes!

Komment: Az elmúlt szezonokban néhányszor előfordult, hogy egy- vagy pár másodperces késéssel leadott tippek a szabályzat zéró tolerancia elven nem lettek elfogadva! Ezen a szabályzaton annyit módosítanék, hogy a következő szezontól (akár már nyáron) a verseny pontos kezdési időpontjához képest max. egy perccel késve leadott tippet még elfogadnám! Úgy vélem, hogy a verseny kezdést követő 1 percben max. 1-2 versenyző ugorhat le, olyanok, akik a verseny végeredményét illetően nem befolyásoló tényezők! A tippleadást illetően pedig továbbra is meg kell szabnunk egy időhatárt, így az 1 percen túl az 1 mp-cel később beérkezett tippek már nem lennének érvényesek! Ezen a szabályzaton amúgy nem feltétlenül változtatnék, de ezt a lehetőséget felajánlom nektek, ha láttok benne fantáziát, akkor miért ne változtassunk rajta…?

2, (Hagyományos)

Jelenlegi szabály:   „Nap embere számításnál a kvalifikáció sorrendje számít!

Módosítási javaslat: Nap embere számításnál a verseny előtti rajtlista sorrendje (start list 1st round) számítson!

Komment: Abban az esetben, ha a kvalifikáción ’elvérzik” egy top10-es ugró, ami miatt a versenyen nem indulhat…,- a top10-es lista újból feltöltődne 10 főre (a nap embere számítás miatt) úgy, hogy a kvali rajtlista szerinti 11. helyezett ugró előrébb lép egy hellyel, így ő már nem lehet a nap embere! Tehát ebben az esetben a verseny előtti rajtlistát (start lista 1st round) figyelné mindenki, mert a nap embere eszerint lenne értékelve! A verseny előtt az admin tájékoztatást adhat erről a topikon a tippjátékosok számára, de ez nem lehet kötelessége!

3, (Hagyományos)

Jelenlegi szabály:  „A tippek besöprésénél a legfontosabb cél, hogy az adott tippjáték számolója ne legyen kétségek közt, hogy a leadott tipp kire vonatkozik! Abban az esetben, ha az adott versenyen induló ugrók (50 fő) között két olyan ugró is szerepel, akik nevének első 3 betűje azonos és az ilyen versenyző/k/re leadott tipp kétértelművé válhat, akkor a tippje a következők szerint kerül (vagy nem) elfogadásra: A nevesebb, azaz a világranglista helyezés szerinti jobb képességű ugrók előjogot élveznek tippleadáskor, azaz nem feltétlenül kell megkülönböztetni a kevésbé neves ugrókétól!”

Módosítási javaslat:  Azonos személynevű ugrók vagy testvérpár esetén (pl. Kobayashi, Sato, Prevc) a keresztnevük első betűje különböztesse meg a többiekétől (pl. RKOB - JKOB, YSAT - KSAT, DPRE – PPRE - CPRE stb.), azok elmaradása esetén minden esetben a Vk állás szerint előrébb lévő ugró neve lenne elfogadva! Természetesen ha csak egy ilyen ugró szerepel a versenyen, akkor nem kötelező feltüntetni a plusz betűt az ugró neve előtt! Az ugrók röviditési formái sem lennének túl bonyolítva, adott esetben az ugró nevének első 3 betűje után a negyediket is feltüntethetnénk (pl. Stekala, Steiner esetében STEK, STEI), persze csak akkor, ha mindketten versenyeznek, a negyedik betű elhagyása esetén pedig szintén a Vk állás szerint jobb helyezésen lévő ugró neve lenne elfogadva!

Komment: A jelenlegi szabályzatunkban az azonos nevű ugrók megkülönböztetésére a nevük első 3 betűjét használtuk tippleadásra, ami továbbra is így lenne, ha két ilyen ugró szerepelt a versenyen, akkor többnyire írtuk a keresztnevük első betűjét is, ebben sincs semmi újdonság. De ha két azonos nevű ugró szerepel a versenyen (pl. Sato) és a tippelő elfelejti feltüntetni, hogy azt melyikre érti, akkor ezentúl nem a világranglista helyezés, hanem az előkelőbb aktuális Vk állás szerint lenne elfogadva az ugrója a tippjében!

4, (Fantasy)

Jelenlegi szabály:  „Ha egy tippjátékos az 5 tipp helyett csak négyet ad meg a tippje ugyan érvényes, viszont csak a 4 tippjére kap pontokat!”

Módosítási, de leginkább kiegészítő javaslat:  Ha a tippjátékos véletlenül az 5 tippjében két egyforma nevet vagy csapatot tüntet fel, pl. GER-NOR-NOR-POL-AUT, akkor a tippje el lesz fogadva, de az egyik NOR tippjére természetesen nem kap pontot!

Komment:  Ezt  csak azért venném be a szabályzatba, mert legutóbb CSom rontotta el hasonlóan a tippjét, kétszer írta be tippjébe véletlenül ugyanazt a csapatot, a lényeg, hogy ettől még a tippje el lett fogadva, csak éppen a rontott részre nem kapott pontot! Ha ilyen helyzet adódik megint, akkor ezen felül a nemzet/ugró pontos eltalálása esetén sem kapná meg rá a +15 pontot a rontott tipp miatt! Ugyanez lenne a helyzet a Hagyományos játékban is hasonló módon elrontott tipp esetén! Azaz, ha a fantasyra leadott tippje rendben van és abból az első 3 helyezettből kideríthető, hogy melyik lehet a hagyományosban elrontott tippje, akkor abban az esetben elfogadható az egyik rontott tipp! Erre egy példa, csak hogy érthetőbb legyen:

POL-NOR-NOR+AUT++GER

POL-NOR-AUT-GER-SLO

Tehát ha a versenyen a norvégok végeznének a harmadik helyen, akkor a tippelőnek arra nem járna pont, mert alapvetően a harmadik helyezettre leadott tipp lenne a rontott tippje a fantasyra leadott tipp szerint!

5, (Fantasy, Hagyományos)

Újítási javaslat:  A női síugrásra lehessen tippelni, de csak nagy világversenyen (VB, Olimpia)!

Komment:  A csajokra való tippelést korábban sem szorgalmaztam, ezentúl sem szeretném (a többség is így volt vele eddig), de úgy érzem, ha már csapatmix során tippelünk rájuk is, akkor kivételes esetben, mint mondjuk vb-n, olimpián (amik ritkábban vannak) lehessen! Ezzel a lehetőséggel szerintem színesebbé tennénk a játékainkat, az esélylatolgatást illetően pedig (a tippleadás szempontjából) egyenlő eséllyel indulna mindenki! Szóval ebben én benne lennék, de ha a többség továbbra sem akarja semmi gond, akkor marad minden a régiben!

6, (Prémium)

Újítási szabály: Hogy minden szezonban megrendezésre kerülhessen a prémium tippjáték és  hogy ne függjön feltétlenül a csodacsapat induló létszámától oda- visszavágós alapon kell megrendeznünk a fordulókat! Hogy ez kivitelezhető legyen már a szezon elején elindulnak a prémium fordulók, legkésőbb a csodacsapat kezdést követő két héten belül! A prémium kezdést megelőzően ha a csodacsapat létszám páratlan lesz, akkor minden fordulóban szabadnapos lesz egy játékos!

Komment: A legutóbbi prémium kezdés nem indult problémamentesen sajnos, kétszer is csúsztatni kellett az eredeti kezdést (Négysánc-Oberstdorf). Ennek oka, hogy néhány játékos számára hátrányosan kezdődött volna a játék a sorsolás miatt. A cserepont eltörlése a szezonban megoldást nyújtott erre a problémára, viszont a következő szezontól a tervezett korai prémium indulás lehetővé teszi majd, hogy a játékosok ne kerüljenek a cserepontok miatt túlzó hátrányba a párosításoknál, mivel a szezon elején még nem jellemző a túlzott csere felhasználás! A cserepontok így a következő szezontól újból visszatérnek! A prémium sorsolást a csodacsapat kezdése után egy héttel fogom elkészíteni az ismert létszám függvényében. Azért egy héttel, hogy ha páratlan lenne a csodacsapat létszám, akkor abban az egy hétben talán lesz még új játékos(ok), aki(k) által teljes párosítással indulhatna a prémium, illetve a csodacsapat kezdésről éppen lemaradók még a prémiumban eséllyel indulhassanak!

7, (Csodacsapat)

Újítási szabály:  Az új szezontól, ha valamely ugró covid tesztje pozitív lesz, akkor a tippjátékos bárkit becserélhet helyette (a szezon alatt járó cserekeret száma emiatt nem fog csökkenni), de amint negatív lesz a tesztje és indul a versenyen automatikusan visszakerül majd a csapatába, akár jó formában van, akár nem! Ha azt az ugrót, akit becseréltünk a covidos helyére az továbbra is jó formában teljesít és a csapatban akarjuk tartani, akkor a tippjátékos kénytelen lesz egy normál cserét felhasználni és más valakit a csapatából lecserélni! Cserélni természetesen továbbra is úgy lehet, hogy az a 15000 csapatpont értékhatáron belül kell maradjon, különben a csere érvénytelen! Csak hivatalosan is megerősített infó alapján fogadható el az ún. covidos csere, melyről különböző síugró portálokon (mint p. a skijumping.pl, berkutsch.com, fis-ski.com vagy facebook – „Síugrás” címmel) tájékozódhat mindenki!

Ha a Négysáncverseny alatt, vagy akár egy vk versenyhétvége alatt pozitív teszt miatt egy ugró kiesik valakinek a csapatából azt az előbb említett feltételek mellett lehet pótolni az ún. covid cserével!

Az idény során egy alkalommal változnak majd az ugrók árai, az árváltozás a covid miatt lecserélt ugrókat nem fogja érinteni, tehát akik egy bizonyos árértéken lecserélődtek, azok ugyanazon értéken kerülnek vissza a csapatba!

Komment:  Ezt a szabályt lényegében már a szezon elején meg kellett hoznunk a máig tartó covid mizéria miatt, mely szabályra reméljük a téli vk szezon kezdetre már nem lesz szükség, de úgy érzem a jelenlegi helyzet miatt a szabályzatunkból nem maradhat ki ez a passzus! A szabályzat azon részét illetően, ha a Négysánc alatt vagy egy vk versenyhétvége első versenyén még nem, de a második előtt pozitív covid tesztet produkál egy ugró, akkor azt a soron következő versenyre le lehet cserélni, természetesen a fentebb említett feltételek mellett! Az árváltozás utáni visszacsere feltételeit átgondoltam, a logika pártjára álltam, viszont a szezont már a jelenlegi szabállyal fejezzük be!

8, (Csodacsapat)

Jelenlegi szabály:Cserélni az idény alatt 7 alkalommal lehet!”

Módosítási javaslat: Cserélni az idény során 8 alkalommal lehessen!

Komment: Az új prémium szabály elfogadása esetén javaslok egy plusz cserét a szezonra, a korábbi 7 helyett 8 cserét látnék indokoltnak, hiszen a cserék mennyisége nem csak a csodacsapat játékot, hanem a prémiumot is érinti, az oda- visszavágós párosítások miatt pedig úgy vélem jól jön még egy csere a szezon során!

9, (Csodacsapat)

Jelenlegi szabály:  „Cserélni az idény alatt 7 alkalommal, bármikor lehet (kivéve a következő verseny hétvégék ill. versenyek alatt:  Wisla, Kuusamo, Nizhniy Tagil, Planica VB, Engelberg, Négysáncverseny, Titisee-N., Zakopane stb.).”

Módosítási javaslat: A Négysáncverseny alatt egy alkalommal lehessen cserélni, mégpedig a garmischi állomás után!

Komment: Úgy érzem ez a szabály elavult, változtatásra szorul! Négy verseny cserelehetőség nélkül eléggé megtudja határozni a játék további kimenetelét kinek előnyére, kinek hátrányára! Előfordulhat akár bárki csapatában szereplő ugró hirtelen lesérülése, aminek következtében jelentős hátrányba kerülhet a többi játékossal szemben. De akár egy ugró hirtelen formajavulása, esetleg hanyatlása miatt is érdemesnek találnám a cserelehetőség biztosítását mindenki számára! Persze csak, ha láttok benne fantáziát! :)

10, (Csodacsapat)

Jelenlegi szabály:  „Az ugrók árai a téli idény során egyszer fognak változni, a sapporoi hétvége, azaz 2020 feb.2. után, ekkortól eladni a régin, vásárolni pedig az új áron lehet majd!”

Módosítási javaslat: A szezon során egy alkalommal az árváltozás mindig az aktuális Vk szezon WRL 6. periódusának kezdetével történjen!

Komment:  Az elmúlt években megszokott volt, hogy a szezon során egy alkalommal történő ugrók árváltozása mindig a sapporói verseny hétvégéhez volt igazítva. A FIS honlapján már megtekinthető a 2021/22-es szezon vk menetrendje, valamint a periódus felosztások: https://assets.fis-ski.com/image/upload/v1601644660/fis-prod/assets/DRAFT_-_WC_Calendar_JP21-22_Men_29.09.2020.pdf

A következő szezonban a 6. periódus (ami nagyjából a vk szezon féltávja) a kínai olimpia kezdetével indul, ami azt jelenti, hogy az 5. periódus végén (willingen) már új árak lennének, azaz az olimpiai versenyekre már új áron vásárolhatunk ugrókat! A lényeg, hogy minden periódus váltásnál változnak az ugrók WRL pontjai, változnak így a játék során az árai is, tehát helyszíntől függetlennek kell lennie az árváltozás kezdetének, amit a 6. periódus kezdetétől állapítanék meg!

11, (Csodacsapat)

Jelenlegi szabály:  „Ha egy versenyen egy ugró két alkalommal is sáncrekordot ugrik, akkor azért akár így 2x20 (vagy 1x10 és 1x20 illetve 2x10) pont is adható! Ha egy ugró mellett  még egy vagy több ugró is sáncrekordot ugrik, akkor mindahányuk esetében járnak az ezért járó plusz pontok!”

Módosítási javaslat: Ha egy versenyen egy vagy több ugró egyszer vagy többször is sáncrekordot ér el csak  egyszer lehessen +20 pontot szerezni, mégpedig aki a versenyen a legnagyobb távolságot éri el!

Komment: Ezt az általam hozott tavalyi szabályt annyiban módosítanám csak, hogy egy vagy több ugró hiába ugrana több alkalommal is sáncrekordot egy versenyen (ami persze nagyon ritka lenne), csak azért az ugróért lehetne pontot (+20) szerezni, aki a versenyen a legnagyobb ugrást érő sáncrekordot éri el! Kicsit túlbonyolítottnak érzem a szabály ezen részét!

zbigniew Creative Commons License 2021.03.22 0 0 2784

Igen.

Előzmény: RedBlue_13 (2783)
RedBlue_13 Creative Commons License 2021.03.22 0 0 2783

Csak megerősítésképpen (ha aktuális lenne):

Ugye a covidos visszacserére továbbra is a 2739-es hozzászólás érvényes? Azaz, pl. Granerudot 3600-ért lehet visszatenni? 

Előzmény: zbigniew (2739)
zbigniew Creative Commons License 2021.03.11 0 0 2782

Egyetértek!

Előzmény: Veszpremi (2780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!