Keresés

Részletes keresés

tirdi Creative Commons License 2015.12.13 0 0 497

Sziasztok!

Úgy láttam itt nem szokás laikusok kérdéseivel telenyomni a topikot, de más helyet nem találtam.

Nagyon egyszerű, alap, olcsó e-cigit keresek, manuális akkuval. eGo-T CE4-et néztem ki, de gyanúsan olcsónak találom (egyik helyen 2500 Ft-ért, másik helyen 5000 Ft, ami már kicsit reálisabb.) Érdemes ezt megvenni? Vagy mit ajánlotok?

Valamint olyat olvastam egyszer, hogy a pl. a csokis liquid károsíthatja a készüléket, ez igaz? Vagy tök mindegy milyen márkát, ízt veszek? Valamint még az érdekelne, hogy ha más ízt szeretnék beletölteni, akkor miután kiürült, tölthetem bele a másikat?

Válaszokat előre is köszönöm, és elnézést, ha ez nem idevaló.

e-smoker Creative Commons License 2015.12.09 0 1 496

A megvehetőségre utaltam. Újságírók, kutatók. Részvény, átutalás offshore bankba, esetleg boríték a zsebbe. Mindegy. Csak gondolj bele, hogy itthon - ha jól tudom - nagyjából 300.000 ember szívja az elektromost. Szorozva 1.000 Ft/nappal.  Egy nap a dohánylobbinál kiesett összegként 300.000.000.Ft jelentkezik kiesettként, mely természetesen az államnak is kiesett adó.

Ez csak irányár összehasonlításként arra, hogy mi esik ki az amerikai-és más piacokon naponta. Aztán ez egy éves szaldónál, már igencsak bosszantó eredményt hoz. Logikus következtetés, hogy megkezdődik a konkurencia aláásása. Előbb csak itt-ott jelennek meg elszórtan cikkek. Azután egyre jelentősebb lapokban. A végén a lobbi akarata a politikai útján, érvényesíti akaratát.

Csak emlékezz vissza - nem rég -, mit műveltek itt a vörös hússal.

Saját tapasztalom nem támasztja alá ezt az e-cigaretta kártékonyságot. 3 év után, jelentkezni kellene valami apró jelnek úgy, hogy előtte 30 évet végig bagóztam. Nincs ilyen jelzés. Persze, nem vagyok tudós. Csak a számok kissé felkeltették a gyanúmat. Gondolom, másokét is.

 

Előzmény: Siphersh (495)
Siphersh Creative Commons License 2015.12.09 0 0 495

És szerinted a Dzsindzisz Magdalenának, akik ezt a cikket írta, konkrétan hogyan jut azokból a dollármilliárdokból? Gondolod, hogy részvényei meg százalékai vannak?

Előzmény: e-smoker (494)
e-smoker Creative Commons License 2015.12.09 0 0 494

"hogyan lehetnek ilyen felelőtlen emberek." Dollármilliárdokról van szó. Nem kevés ember megvehető ilyen tételnél. Azt írnak, amit a lobbi megrendel.

Az, hogy dühít, csak azt jelenti, Neked van lelked. Ezek meg lelketlen gazemberek. Részvényekért, százalékokért, ölni is képesek. És meg is teszik.

Szépen bezavarnak a cikkekkel. Ha lenyeled, vagy csak letüdőzöd, vagy csak...... Azt hoznak ki ebből, amit akarnak. Megvesznek néhány politikust még pluszban a törvényhozásban, és már röhögnek is a markukba.

Előzmény: Siphersh (493)
Siphersh Creative Commons License 2015.12.09 0 0 493

Kíváncsi lennék, hogy mi játszódik le egy ilyen cikkíró fejében, amikor ezt elköveti. Vajon megfordul a fejében, hogy milyen súlyosan káros ez a félrevezetés és hazudozás? Belinkelte azt a cikket, amiből két kattintással el lehet jutni az eredeti kutatás egy mondatos "következtetések" részéhez. Tekintve, hogy a tömeggyilkos dohányzás alternatívájáról van szó, vajon eszébe jutott a cikkírónak, hogy kettőt kattintson, és megbizonyosodjon róla, hogy nem ír félrevezető, kártékony dolgokat?

 

Engem leginkább az dühít a dologban, hogy hogyan lehetnek ilyen felelőtlen emberek.

Előzmény: e-smoker (491)
Dummy_Druggist Creative Commons License 2015.12.09 0 0 492

Ez úgy hazugság, ahogy van, dobálóznak a laikus számára érthetetlen, ijesztő szakszavakkal.

 

Acetoin=https://en.wikipedia.org/wiki/Acetoin

A vaj jellegzetes ízét adja, többek közt.

 

chiral=https://en.wikipedia.org/wiki/Chirality_(chemistry)

Semmi más, mint optikai izomer.Asszimetrikus molekula, a polarizált fény síkját balra vagy jobbra forgatja. 

 

diacetin=https://hu.wikipedia.org/wiki/Diacetil

 

Szintén a vaj összetevője, ez valóban káros a tüdőre, de akkor be kell tiltani a pattogatott kukoricát is.

"... Amerikában „pattogatott kukoricát gyártó munkások tüdőbajának” ("Popcorn Worker's Lung") nevezik, mivel a pattogatott kukorica gyártásában részt vevő munkások betegednek meg ebben a gyógyíthatatlan betegségben."

 

 

 

e-smoker Creative Commons License 2015.12.09 0 0 491

Megkezdődött a PR: http://index.hu/tudomany/egeszseg/2015/12/09/az_ecigaretta_is_rakot_okozhat/

 

Azt hiszem, rögtön a második mondatban a rejtély kulcsa, kiknek az érdeke mindenféle kutatásokkal"igazolni" az e-cigi  károsságát:

"Főleg az Egyesült Államokban figyelhető meg ez a trend, ott már többen használják az elektromosat a hagyományossal szemben."

Nem kis vesztesége lehet a termelőknek, cigigyártóknak.

Tulip990911 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 490

Szia!

 

20-ast ne, 30-as jó, árban meg majdnem ugyanaz...

A második kérdésre: igen

Előzmény: Laca220 (489)
Laca220 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 489

Sziasztok, kezdő e-cigis vagyok, régen volt egy ego akksim helix patronnal, nikotinmentes e liquiddel, el is adtam, mert nem éreztem semmit, csak mintha levegőt vennék. Azóta eltelt 3 év, át akarok térni e-cigire mert már nem bírja a szervezetem a cigit, de lemondani nem tudok/akarok. Amit kinéztem eleaf 20w + gs air, szerintetek jó választás lenne, vagy a 30w kellene? És ha veszek nikotinos 50-50 vg pg keverék alapot, ahhoz elég, ha aromát adok és érni hagyom, majd kész a liquidem?

e-smoker Creative Commons License 2015.12.07 0 0 488

Nem tapasztaltam, és nem is halottam ilyennek hírér.

Előzmény: zozika1981 (487)
zozika1981 Creative Commons License 2015.12.05 0 0 487

Sziasztok!!!

Valaki tapasztalt olyat hogy a liquid megégettte a száját.

Catella Creative Commons License 2015.12.02 0 0 486

Az első gyógyászati engedéllyel forgalmazható elektromos cigaretta
Egyesült Királyság - MHRA

Siphersh Creative Commons License 2015.12.02 0 0 485

Így hazudtok ti...

...mármint a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az ÁNTSZ, az EMMI, és még egy marék egészségügyi szakintézmény. Tanulmányokra való hivatkozás és száraz tények helyett ezúttal közérthető formában veszem górcső alá, hogy miért tudománytalan, hatásvadász hulladék[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Siphersh Creative Commons License 2015.11.27 0 0 484
jocijocó Creative Commons License 2015.11.26 0 0 483

Csont nélkül elfogadták a törvénytervezetet, lehet készülni a legrosszabbakra. 

Siphersh Creative Commons License 2015.11.15 0 0 482
e-smoker Creative Commons License 2015.11.12 0 1 481

Egy fontos momentumot kihagytam. Nagyjából harmad annyiba kerül az egész, mintha hagyományost szívnék.

Mondom én, áldás ez a találmány.:-)

Előzmény: e-smoker (480)
e-smoker Creative Commons License 2015.11.12 0 1 480

Nevetséges a kormány erőlködése. Egyértelműen a Lázár-féle cigilobbi tevékenységét látom benne. Most novemberben 3. éve, hogy átálltam az e-cigire, nagyjából 95%-ban. Néha, elszívok egy-egy szál hagyományosat.

Eddig, csak pozitív tapasztalatokat szereztem. A kaffogó köhögés elmúlt. A fogam kezdi elveszteni nikotinos sárgaságát. Súlyom nem gyarapodott, csak 4 kilót.( Az is a nyári nagy melegben folytatott szesz miatt) Sör iránti mérhetetlen szeretetemnek köszönhetően. Tavaly elkezdtem bringázni, és két nyár alatt, 3.200 km-t tekertem le. Tekerés közben, néha megállok gyönyörködni a tájban, és elszívok egy e-cigit. Majd, minden erőlködés nélkül, továbbtekerek. Ez esetenként, minimum 37 km. Nem köpöm ki a tüdőmet. Hogy tetézzem, lejárok testépítőbe a téli szezonra való tekintettel, hogy ledolgozzam a 4 kg pluszomat. Mindezt 52 évesen. 19 éves korom óta szívtam a hagyományost, nyakra-főre. Edzés után minden probléma nélkül, elszívok egy adag e-cigit. Nincs szédülés, terhelt tüdős köhögés, stb. Mi ez, ha nem áldás egy nikotinistának.:-)

Sosem volt célom leszokni róla. Ha sörözök és megkívánok egy slukkot, csak szippantok egy-két dózist. Ugyanez hagyományos cigivel, egy teljes szál elszívását jelentette. Mostanában, meg az utcára kellett volna kijárnom. Ha bevezetik ezt az új törvényt, megint mehetek az utcára, ahol majd a kocsik kipufogógáza mérgez, és nem az e-cigi. Igaznak tartom, hogy emberek millióinak életét mentheti meg - vagy menthette volna meg eddig is - ez a találmány.  Összegezve, nekem megváltoztatta az életemet, és jó irányba.

 

Idióta lobbisták!

 

Örömmel olvastam alább, hogy hozzáértők is nyilatkoztak - pld. vegyész - a témával kapcsolatban, megerősítve az általam tapasztaltakat.

 

Sziasztok!

 

 

Siphersh Creative Commons License 2015.11.11 0 0 479
Siphersh Creative Commons License 2015.11.11 0 0 478

"a méreganyagok jelenléte alapján, toxikológiai szempontból a dohányfüst esetén sokkal magasabbak a kockázati tényezők, mint az e-cigarettánál"

 

http://ecigi.info/2015/11/10/dohanyozz-fokuszpont-velemenyenek-cafolata-2-resz/

Lujza71 Creative Commons License 2015.11.10 0 0 477

Van egy nagyon mocsok tulajdonsága a bagónak, miközben rendes gyulladásos tüneteket okoz, mellette ezeket tökéletesen el is fedi, nagyon hülyén hangzik tudom, de minden dohányosnak be van gyulladva a torka és az ínye, a cigi pont annyira húzza össze az ereket hogy ez nem tűnik fel.

Amikor leteszed azonnal előjönnek az elrejtett tünetek és ez utána mindent rá lehet fogni a nyuszira :P ez nem jelenti azt hogy nincs aroma allergia, VG allergiáról még nem halottam, de jó sok C-vitamin, sok folyadék segít a szervezet kitisztításában.

A növényi glicerin az egyik leginkább használt adalék anyag minden vacakban benne van, többek között a bagóban is, mellette szinte minden asztma gyógyszer vivő közege, szinte nulla az irritáció, régebben mikor még lehetett ilyenről beszélni a Korányi egyik főorvosa fejtette ki hogy az a legnagyobb problémájuk, nem tudnak olyan inhalátort fejleszteni ami elég kis részecskéket vinne le a tüdőbe, ezért nem tudnak a tüdőn keresztül gyógyszerezni.

A VG  hatalmas molekula, a tüdőn átszalad és mivel nem lipid alapú, le se tapad sehová. Ettől függetlenül az e-cigi kritikus pontja a folyadék ! Mindig megbízható gyártótól, ellenőrzött helyről szabad beszerezni és a MEDO és társai gőzölésre teljesen alkalmatlanok !!!

Jó helyről ellenőrzött terméket kell fogyasztani, ennyi a kulcs !

 

 

szak-ajtó Creative Commons License 2015.11.10 0 0 476

Nem kaparó torokról van szó, inkább olyan allergia-náthaszerű, mikor az embernek folyton nyeldesnie kell és néha felköhög valamit, ez az utóbbi hónapban jött elő és kevesebb ecigizés mellett kevésbé jelentkezik. Három hónapja nem dohányoztam, azelőtt is csak keveset, annak a problémái el is múltak szépen, persze nincs kizárva, hogy tisztul még a szervezet. Két tankot használok, 12watton, ez mindkettőnek bőven az előírt tartományán belül van. Az már kitapasztaltam, hogy pl. a magas VG tartalmú likvidek hideg időben nekem nem jók, ugye a glicerin vizet von el, hidegben száraz a levegő is, de majd szépen végigpróbálok minél több íz- és alaplévariációt.

Előzmény: Siphersh (474)
Attila19880805 Creative Commons License 2015.11.10 0 0 475

Ilyenkor nem bánom hogy külföldön élek és 1000 ftert veszek 10 ml aromát meg 4500 250ml 15mg/ml lötyit :)

 

Előzmény: Siphersh (467)
Siphersh Creative Commons License 2015.11.10 0 0 474

Torok irritáció alatt azt érted, hogy csípi a torkodat meg a tüdődet, mint az erős cigaretta? A kezdőknél ez gyakran előfordul, meg kell szokni, hogy hogyan kell szívni. Sok múlik a nikotin-koncentráción, és azon, hogy pontosan milyen patronból, és milyen feszültségen használod. 

Előzmény: szak-ajtó (472)
Lujza71 Creative Commons License 2015.11.10 0 0 473

Kedves szak-ajtó

 

Egy dolog tagadhatatlan, mind egyénileg, mind csoportosan lehetnek allergiát okozó anyagok a folyadékokban. Sajnos ezt nem vizsgálja senki és ha nem éppen boszorkány üldözés folyna még egyet is lehetne érteni a vizsgálatok tényével. Ma délelőtt Demján bejelentette a rádióban hogy izésítés márpedig nem lesz ! ezzel a kérdés meg is oldódott az ő olvasatában.

Ha a témáról kicsit részletesebben szeretnél olvasni akkor a kérdésedet itt tedd fel, többen fognak válaszolni.

http://ecigiforum.com/viewtopic.php?f=7&t=14

Előzmény: szak-ajtó (472)
szak-ajtó Creative Commons License 2015.11.10 0 0 472

Kedves Lujza71!

Úgy látom erős affinitással rendelkezel a témában. A tanácsodat kérném, milyen irányban érdemes keresgélnie annak, aki az ecigaretta negatív hatásait is tapasztalja? Gondolok itt torok irritációra és hasonló dolgokra. Itt a fórumon erről kevés szó esik, kereskedők hangoztatják az érdekeiket, meg hogy az eliquid gőze olyan ,mint a vízpára ,stb., de nemzetközi fórumokat olvasva sok vaper tapasztal irritációt, allergiaszerű tüneteket, köztük én is. Persze a bagózásnál még így is egészségesebb az e-cigi, már amennyire ezt ma tudni lehet, allergia pedig sokféle létezik, van akinek egy szem eper is betesz. Ugye a PG, a VG, az aromák, de akár a nikotin is okozhat irritációt, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mi a legjobb, viszont aromából rengeteg féle van, egyszerű és összetett ízek, USP kosher természetes stb.,  mindet végigpróbálni pedig anyagilag sem kevés. Szerinted merre érdemes elindulni, hazai választékot tekintve milyen aromák lehetnek a legjobbak a tüdőnek? Ha itt nem akarsz márkát, vagy boltot írni, PÜ-t is küldhetsz.

Előzmény: Lujza71 (464)
Siphersh Creative Commons License 2015.11.08 0 0 471
csak egy vev Creative Commons License 2015.11.07 0 0 470

Gratulálok ezt jól kitalálták.

Ezek nem normálisak.

Én csak azt kívánom,hogy mindenki egyik napról a másikra tegye le a cigit meg az e-cigit is.

Lenne nagy siránkozás,igen komoly adóbevételtől esne el az ország.

Siphersh Creative Commons License 2015.11.07 0 0 469

"– az e-cigarettát CSAK dohányzásra kijelölt helyen lenne szabad használni, azaz a leszokó vagy leszokott e-pára fogyasztóját passzív dohányzásra kényszerítené

– az e-cigarettát csak a trafikokban lenne szabad árulni, amivel a jelenlegi támogatást nyújtó, szaküzleti háttér megszűnik (és vele sok ezer munkahely!)

 

– a trafikokba száműzés folyománya lesz, hogy csak dohánycégek által gyártott, kevésbé hatékony vagy praktikus okokból nem megfelelő eszközök lesznek kaphatók"

 

http://ecigi.info/2015/11/06/peticio-az-e-cigarettak-racionalis-szabalyzasaert/

Siphersh Creative Commons License 2015.11.04 0 0 468

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!