Szia! Pszichoterápiára 12 éve jártam, jól emlékszel, akkor el is múlt a fejfájásom. Csak a terápiától, mert semmilyen gyógyszer nem hatott. Azóta jött a klimax és sok minden borult. A mai napig pszichésen rendben vagyok, de az állandó fejfájás féléve visszatért, és mivel a gyógyszer úgy néz ki, hogy segít nem kérdés, valami kémia hiányzik az agyamból. Hát ez van most.
A rendszeresen szedett Mg nyugtató hatását én is megtapasztaltam (400 mg, citrát). Kétségkívül jobb megoldás mint a Xanax:).
Ugyan a Mg-készítmény “csak” gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, de szedését célszerű megemlíteni az orvosnak, ha az ember más gyógyszereket is szed, az esetleges kölcsönhatások kizárására.
Ha valaki multivitamin-készítményt szed, ami ásványi anyagokat is tartalmaz, akkor a Mg-vagy Ca-tartalmú szereket a multi bevételétől eltérő időpontban célszerű bevenni (a Mg, Ca gyengíti az egyéb ásványi anyagok felszívódását).
Milgammát szoktam rá szedni, most is szedtem pár hétig, csak elfogyott... öngyógyító lettem, mert képtelen vagyok elmenni az orvoshoz:) fura állapot ez, mert időnként semmi bajom, aztán előjön, pár hétig-hónapig alig tudok járni, aztán helyreáll. remélem, most is így lesz...
Olyan készítményt szedj, amiben a magnézium citrát, vagy orotát formájában van, ezek jól felszívódnak. Az oxid kevésbé jól. Ha 2 éve ezt kezdtem volna szedni, valószínűleg elkerülhettem volna a xanaxot...
neuropátia nálam is megvan. jó ötletet adtál a magnéziummal, kipróbálom, nem veszítek vele semmit. nekem a 250 mg-os pezsgőtablettát írják fel közgyógyra.
Szia. Magnesii citrici a neve, 500mg OS tabletta. Én 1 szemét szedek naponta, ez mehet folyamatosan is. Viszont több hét kell, mire rendesen érzed a hatást, de megéri, mert sokkal nyugodtabb vagyok, és az egyéb tünetek is elmúltak, mármint amiket a magnéziumhiány okozott.
Köszönöm a válaszod! A magnézium egyébként kis túlzással, csodákra képes. A klasszikus értelemben vett szorongásom elmúlt, mint ahogyan az izomgörcseim, extraszisztoléim, és álmatlan éjszakáim is. Az édesapám miatti aggódás, tehetetlenség, más érzéseket vált ki, bár magnézium nélkül biztosan még rosszabbul viselném a leépülését...
Igen, idegifeszültségtől lehetnek ilyen zsibbadós, bizsergős érzetek a testen bárhol. Neuropátiás zsibbadás. Nekem sokáig a jobb combom zsibbadt, de a bal nem, ami tök érdekes.
Az is ezt támasztja alá, hogy a magnéziumtól javulást éreztél. Lefogadom, hogy egy szem xanaxtól rögtön el is múlna ez teljesen. Természetesen ne vegyél be nyugtatót! Ha megnyugszol, akkor magától is el fog múlni. Bár azt nem lehet tudni, hogy mikor, napok, hetek, hónapok.