Van valaki aki a műszaki átadáskor jegyzőkönyvön kijavitási idővel vette át a lakást, de nem csinálták meg időben? Mi ilyenkor a helyzet, hogyan áll a dologhoz a Cordia? Késedelmi kötbér, vagy valami? És egyébként ki tudja biztosan, a szerződés szerint jár? Elég kibogozhatatlan számomra. Köszi
Az E lépcsőház belső udvari részén legalább 4-5 lakásban szoktak világítani. A D lépcsőházban van legalább 5 lakás, ahol már laknak. Az elmondások alapján legalább 40 lakás már át van adva. Gondolom a utcai/sétányi lakásokba még nem költöztek be annyian, mint belső udvariakba.
Hna, akkor azt a plusz egy radiatort valahova betehetnek nekem is. 52nm-re 2 radi, 40-re meg 3? Nem csodalom, hogy nem fazol :) Geo az elso ket szinten van + a felso ketton, ha jol tudom.
nálam 3 hiányosság volt eddig, meg egy kisebb hibát találtam. kicsit nehéz volt megtalálni a megfelelő embert, aki összeszervezi a javításokat, de amint az megvolt, egy pár óra alatt mindent elintéztek. ami menet közben felmerült, azt is rögtön megoldották. egy dolog kimaradt, de az nem életbevágó. szerintem profi munkát végeztek a javításokkal/pótlásokkal.
dehogy, geotermikus csak prémium kategóriás lakásokban van, azok meg ha jól tudom csak a sarkokon vannak. nálunk a nappaliban van 2 radiátor az ekélyajtó/ablak mellett, a kisebbik szobában is egy, ill. a szokásos fürdőszobai törülközőszárítós darab. a termosztátok 3-as fokozat alatt nem nagyon kapcsolnak be.
mi december óta kb 2x pár órára kapcsoltuk be a fűtést, mégis mindig normális idő van (időnként kifejezetten meleg). eközben többször volt szellőztetés, ráadásul sehol körülöttünk nem költözött még be senki. viszont ez egy kicsi lakás (40nm)
Igy van. Pontosabban az elmu kijon hozzad, ha bejelentetted. Amugy annyira nem kell felni attol sem, ha veletlenul nem az atadaskori szamokkal szamolnak, mert azok kb 1-2 kobmeter vizrol szolnak. Nekem inkabb a futessel van bajom, hidegebb napokon es persze ejjel a fullmaxra teve is huvos. Mondtam direkt anno, hogy tegyenek be harmadik radiatort, de szerintuk elegendo...
Szerintem még nem kapott senki közüzemi számlát. Az elmű-höz kell elmenni átiratni az órát, és bejelenteni az állását. A továbbiakban a saját nevedre kapod tőlük a számlát. A vízórákat nem kell átírni, az a közös költséggel együtt lesz elszámolva.
ja bocs, juniust akartam irni, akkorra jarna. Novemberi szerzodesed eseten, ha helyes amit irtal, juliusra es augusztusra is jar (ellenben ha helytelen, semmi, legalabbis az o allaspontjuk szerint).
Na ezzel odamehetsz hozzajuk, ha igy gondolod. Mert szerintuk juliusra jarna maximum (ha oktoberben szerzodtel). De mivel novemberben kototted a szerzodest, igy nyilvan semmi. Ha amit irtal, megallja a helyet, az egy (augusztusi) kotbert jelent szamodra. Keszulj fel elore nehany jogszaballyal, esetleg ugyveddel, ha nem akarsz tul hosszasan beszelgetni veluk..
Én is novemberben kötöttem, miért ne járna? Július elsejétől a jogerős használatba vételig!? Ami ugyebár szeptember 4-én lett jogerős. Felhívtam a józsefvárosi önkormányzat építésügyi osztályát, és amíg a végleges használatbavételi engedély nem jogerős, addig olyan mintha nem is lenne
A vegelszamolasnal megkapod az altaluk hivatalosan jovahagyott kotber-infot, amit vagy alairsz, vagy babusgatod oket meg nehany hetig. Amugy ezen a szinten is az igergetes megy. 2 hete kesnek a kotberrel. Persze ok mar atutaltak ekkor meg akkor, de valahogy meg nem erkezett meg.
Sziasztok Akiknél már volt kulcsátadás - esetleg be is költöztek - a végelszámolásnál, vagy egyéb formában említésre került a kötbér? Vagy hogyha én nem kezdem el nyomatni akkor ez teljesen elfelejtődik? Ti mit csináltatok - ha nem túl bizalmas a kérdés - elfogadtok esetleg egy havi kötbért egy éves késés után?
Hát az idegenektől megkérdezi a neveket és hogy mely lakásba mennek, de ha épp veled lesz valaki, abba nem kötnek bele. :P Inkább ez legyen, mint hogy ellepjék a tolvajok a házat! Hallottam már ezt-azt új építésű ingatlanok kipakolásáról. De nem ijesztgetni akarok itt bárkit a fórumon. :) Úgyis a tulajdonos előtt cserélik le a zárat a Cordiások.