Igen, emlékszem erre, de valójában nem ez volt a gond. Naponta locsoltam, és valóban sok vizet vettek fel, ez nem lett volna baj.
Ott kezdődött a bonyodalom, hogy beletettem egy kaspóba a cserepet, hogy a szélben se boruljon fel. Amikor - ritkán - nagy eső esett, volt, hogy "nyakig" állt a növény a vízben. Esténként, amikor hazaértem, borogattam ki a vizet, hagytam, kicsorogjon a cserepekből. Aztán egy ilyennél nem voltunk itthon három napig...
Átültettem, az elszáradt ágakat visszavágtam, kicsit megnyugodtam, minden vágásnál él az ág.
Most úgy látom, "megfulladtak" a levelek, túl vizes lehetett, nyáron volt, hogy az alátétben állt alatta a víz.
Beraktam széltől-esőtől védett helyre, csak a délutáni nap éri szűrten. Dithant csak fél kilós csomagolásban lehetett kapni, azt nem vettem meg, nekem túl sok. Esetleg Nordox is jó rá? Az van itthon.
A leander barátok körében adták azt az infót, hogy kell a leandernek egy kis mínusz, hogy szebb legyen következő évben.... nekem be is jött a dolog, mert idén gyönyörű dús lett, olyan mint amikor az ember megveszi a kertészetben....
Azért ne felejtsük el, hogy olaszországban is van télen 0 - -4 fok éjszakánként..... Amikor a meteorológia az első éjszakai -5-öt ígéri akkor viszem be....
Egy barátom az apukája fűtetlen műhelyébe telelteti. egész télen +1 -1 között van a hőmérséklet és gyönyőrűek.....
A leanderek a fény miatt szórják a leveleiket.... :(
Azoknak akiknek rendszeresen virágzik, hogy teleltetik? Ha ledobja a levelét, akkor nem fog virágozni...
A leandereket 0 fok körül behúzom a teraszajtóhoz egy kupacba. Majd amikor már -5-öt ígérnek, akkor megy a pincébe.... Tavaly dec 13-án vittem le és márc 6-án hoztam föl..... na így alig hullott le levele.... csak sajnos egy talajmenti fagy tavasszal a hajtáscsúcsokat kinyírta.... de szépen magához tért és jól besűrösödött... augusztusra tiszta virág volt mind.... :)