Keresés

Részletes keresés

klauska Creative Commons License 2004.12.23 0 0 142
Köszönöm szépen a segítségedet :)
Előzmény: Zitka (141)
Zitka Creative Commons License 2004.12.23 0 0 141

http://www.ikea.com/ms/hu_HU/customer_service/contact_us/contact.html

 

Itt lehet írni nekik e-mailt, kérdezd meg, hogy küldenek-e. Most nincs időm megkeresni a honlapjukon, de emlékezetem szerint volt egy oldal, ahol kifejezetten katalógust lehetett rendelni.

Előzmény: klauska (140)
klauska Creative Commons License 2004.12.23 0 0 140

Sziasztok!

 

Szerintetek ha én vidéken szeretnék IKEA katalogust rendelni a boltból azt kuldenek?

Vagy most nincs is ? Azt sem tudom mikor jelenik meg.

Felesleges vele próbálkozni?

Szoktam fel járni, de sosem akkor mikor tudnék elhozni.

 

Klaus

eviktor Creative Commons License 2004.12.14 0 0 139

Lakásom bútorai 95%-ban az ikeából valók (a konyhát és az előszobát leszámítva, mert azt méretre kellett a helyszűke miatt), egyetlen kifogásom, csalódásom, problémám se volt, semmivel. Két szekrény, konyhaasztal, székek, cipősszekrény, pelenkázóasztal, fotel stb. És szerintem nagyon jó áron volt mindegyik. Mindent össze tudtam rakni elsőre, elektromos csavarhúzó nélkül!

 

Üdv, Viktor

Wormie Creative Commons License 2004.10.01 0 0 138

" Az adott ágykeret esetében igaznak bizonyult a hír. Igaz, az osztrák áruházban akciós a termék, 25 százalékkal olcsóbban adják most, így ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni." - nyilatkozza a cikkben a marketingigazgató.

 

Talán politikus volt előző életében, hogy ekkorát csúsztat?????  Nem most akciós, hanem 25%-kal csökkentették az árakat, egész évre. Így van benne a katalógusban. És képes dicsekedni a magyar 3,5%-os csökkentéssel... No comment.

 

 

Előzmény: Zitka (137)
Zitka Creative Commons License 2004.10.01 0 0 137

Sziasztok!

Úgy látom, az e-mailben, fórumokon terjedő információ az újságírókat is elérte. :-)

A cikk itt olvasható.

Zitka Creative Commons License 2004.10.01 0 0 136

Még mindig KIKA - csak nehogy félreértsék az alkalmasint beugrók. :-)

Lehet ám polcokkal együtt is rendelni a gardrobszekrényeket, csak akkor a belső berendezése 2x annyiba kerül, mint maga a szekrény. Az általunk kiszemelt tolóajtósban (három részes, 2 m széles)  is csak 3x1 rúd és 3x2 polc a default :-) berendezés. Van hozzá mindenféle csoda-fiókos, polcos, rekeszes "egység", de megfizethetetlen áron. Ráadásul olyan dizájnosan, hogy a hely szélességének kb. 2/3-át használja ki a fiókos. 3 v. lapos 4 fiók van benne, mindez közel 40ezerért.

HA mégis emellett döntünk, tuti, hogy én is lapszabászatban fogok hozzá venni polcokat. Sokkal olcsóbban megúszom.

Előzmény: Törölt nick (135)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.01 0 0 135

Na igen...

barátnőmnek is onnan van a legtöbb bútora .. ma néztem pont a gardróbszekrényét... hagyományos 2ajtós, a két ajtó között becsukva is befér az ujjam :)))

.... arról nem is beszélve hogy nem voltak képesek kellő mennyiségű polcot beletenni, és lapszabásznál vágathatott újakat bele, hogy használható legyen...

 

 

Előzmény: Zitka (134)
Zitka Creative Commons License 2004.09.30 0 0 134

OFF: nekem is mondta már egy ismerősöm, hogy a KIKA nevében véletlenül felcserélték a két szótagot.... ;-)))

Kinéztünk ott egy tolóajtós gardrobszekrényt (ez kivételesen olcsóbb, mint a stanley, stb. fajták), erre mondják, hogy 6-8 hét a szállítási határidő, de lehet, hogy még több. És ugyanúgy nekünk kell összeszerelni. Erősen gondolkodunk még rajta...

 

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.30 0 0 133

Nekem megvan a KIKA-ról a vélemyényem... bútort soha nem vennék ott, mert katasztrófa az egész rendelés, ügyintézés minden.. sajna a családban volt már velük tapasztalat, csak rosszak.. :(

 

Két terítőt vettem ott, és egy összecsukható napzóvalamit, ennél többet nem is nagyon fogok. Ráadásul hihetetlenül gyagyi a cuccok nagyrésze, és a dízájn felét az IKEA-tól lopják. Ami jól nézne ki az meg nagyon drága, akkor inkább valamelyik dizájnbútor bolt.

Előzmény: -Bodza- (132)
-Bodza- Creative Commons License 2004.09.29 0 0 132

Kika-s topicot nem találtam, ezért ide írom.

Döbbenetes számomra, hogy van képük rányomni a "sérülésmentesen átvéve" bélyegzőt, amikor nincs is lehetőség rá, hogy kicsomagoljuk a papírokból a bútorok darabjait. Mégis hogy van ez?

Nekem Ikes-as összeszereléssel nem volt bajom, minden passzolt oda, ahova való és nő létemre megbírkóztam vele. A Kika-val már ilyen fronton is más a helyzet. Azt is megcsináltam ugyan, de vért izzadva.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.29 0 0 131
Szerintem hívd fel őket! Elképzelhetőnek tartom hogy vidékre is kimennek és kicserélik!
Előzmény: Gyáva Nyúl (130)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2004.09.28 0 0 130
Hali, nekünk is csomó mindenünk van az Ikeából; a legújabb szerzeményünk pont a Beddinge kanapé - a miénk vízszintes és nagyon kényelmes. Viszont az összerakáskor kellemetlen meglepetés ért: valamelyik alulfizetett kínai munkás az egyik oldalon nem fúrta ki a csavarnak az ágyat tartó acélvázat!!! Az egyik oldalán megvoltak a lyukak, a másikon viszont csak lyuk-kezdemények. Hát azt a szenvedést, ne tudjátok meg... próbáltuk mi kifúrni, de ugye nem véletlenül van acélból a váz, csak a fúrófejet daráltuk be, más eredményt nem értünk el. Végül - ez elég gáz, de ez van - marha erős dróttal rögzítettük a vázat a csavarok helyett. Eddig még bírja.
Mielőtt azt mondjátok, h miért nem vittük vissza: vidéken élünk, a kanapé olyan nagy, hogy fuvarost fogadtunk, aki hazahozta, szóval nagyon bonyolult lett volna megoldani. Ráadásul szükségünk is volt rá, mert azt a kanapét, aminek a helyére került, addigra már elvitték.
De tényleg ez volt az első problémám Ikea-cuccokkal, pedig a könyvespolcaink, íróasztalunk, székek, majdnem minden onnan van.
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 129

Én idáig nagyon sok dolgot vettem az IKEÁban. Szinte az egész lakás onnan lett berendezve.

Amivel idáig gond volt az a beddinge kanapé, nagyon kényelmetlen, nem teljesen vizszintes. Már vagy 1 éve megvolt, mikor felhivtam oket, hogy nem jo, visszavinnem. Felvették a panaszt, azt mondtak hogy már más is jelezte ezt, ugyhogy nem kuldenek KERMI-s embert, hanem menjek be a blokkal az áruházba, és visszaadják a pénzt. Bementunk, visszaadtak, választottunk mást helyette. Csereszállításban kihoztak az újat és vitték a régit, nem kellett fizetni sem. Pontosan időre jöttek. Teljesen el voltunk ájulva az ügyintézésen.

 

Amúgy szerintem még az olcsó cuccokból is van tartós...nem nagyon volt gondom semmivel. A LACK asztalom már vagy 5 éve megvan, és semmi baja, nem is inog. Sok költözést is kibirt már. A kedvencem nekem is a poang fotel, marha kényelmes, könnyű összerakni, és a vajer komódom nagyon tetszik, bár olyat már vagy 3 éve nem árulnak sajna. Csak valamivel meg kéne kennem a fióksineket mert nem csúsznak jól. Majd megkérdezem őket, hogy mit javasolnak.

 

Amit nagyon sajnálok, hogy a konyhabútoromat nem ott vettem, mert sajna nem fért be a konyhámba, méretre kellett csináltatni, és hát az asztalossal mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem voltam elégedett. Olyan gányolást én még nem láttam amit az előadott :((((

Viszont a belső kiegészítők nagyon jók, forgópolc a szekrénybe, szemetes, belso rekeszek stb.

 

Szerintem nem olyan drága, bár vannak irreális árú cuccaik, meg vannak nagyon olcsó vacakok is, de az ár/érték arány nagyjából jó. Az árak hasonlóak azért nagyjából mindenhol, csakhát a fizetések nem egyformák. Sajna itthon sokan nem engedhetik meg maguknak.

 

Ha legközelebb venni akarunk nagyobb dolgokat, megnézem én is a kintieket.

 

Zitka Creative Commons License 2004.09.24 0 0 128
Semmi baj, elnézve. :-)
Előzmény: dalia (127)
dalia Creative Commons License 2004.09.24 0 0 127

bocs, tényleg nem ez a topic témája, úgyhogy elnézést!

[kiszakadt belőlem]

Előzmény: Zitka (126)
Zitka Creative Commons License 2004.09.24 0 0 126
Hát ha csak az árfolyamból adódna a differencia, akkor lenyelném, és nem mennék egy tapodtat se. De számomra nem "néhány" az a 20-60% .  AMúgy meg nem hinném, hogy a mi ágyunk ÁFA-jából annyi iskolát tudnának szponzorálni. :-))))  Arról nem is beszélve, hogy részben azért fizetős a gyerekeim sulija, mert az iskola nem kapja  meg a _járó_ támogatást. De ez már a PoliDilibe tartozik, úgyhogy berekesztem a hozzászólást. :-)  Egyébként az egész EU nem arról (is) szól, hogy áruk és szolgáltatások szabad áramlása?
Előzmény: dalia (124)
dalia Creative Commons License 2004.09.24 0 0 125

Elnézését, tévedtem, tavaly sem ment 270 HUF = 1 EUR fölé az árfolyam...

 

 

Előzmény: dalia (124)
dalia Creative Commons License 2004.09.24 0 0 124

azért ez az árkülöndség eléggé függ a pillanatnyi Euro árfolyamtól is... most 250 alatt van, most persze tényleg jobb kint vásárolni. De alig egy éve volt 280 is...

 

[és nagyon halkan, amit a Mo-i IKEA-ban vásárolsz annak az ÁFaja a magyar költségvetésbe folyik be, némi áttétellel persze, de az azért a te pénzed lesz, iskolád, járdád----- nem akarok farizeus lenni, de náhány százaléknyi árkülönbségnél azért ennyi szociális érzék is megjelenik bennem]

 

SZERINTEM.

 

d.

Előzmény: Zitka (123)
Zitka Creative Commons License 2004.09.24 0 0 123

Sziasztok!

Egy ismerősöm betette a bogarat a fülembe, és nekiálltam keresgélni a neten. Úgy látszik, már IKEA cuccokat és érdemesebb Bécsben vásárolni. Az ágykereteknél pl. - 2-3 terméket hasonlítottunk össze - az osztrák árakhoz képest mi 63%-kal fizetünk többet, a németeket alapul véve "csak" 31%-kal.

 

Ausztria:
Bettgestell
EKEBERG 
€ 186,50   
 
Magyarország:
Ágykeret
EKEBERG 
74.900 Ft  
 
Németország:
Bettgestell
EKEBERG 
229,00  

Végignéztem a neten egy csomó terméket, hát a 20%-os árkülönbözet (vagy mégtöbb) nagyon sok helyen megvan. Kivétel talán a konyhabútorok és az ülőgarnitúrák. Az ismerősöm ezt a könyvespolcot szemelte ki, ez is kb. 20%-kal drágább itthon.

 

LEKSVIK
Bücherregal
€ 79,90

 

LEKSVIK
könyvespolc
24.900 Ft

 

Egy polcért persze nem érdemes Bécsbe menni, de az ágy már meggondolandó... Főleg, ha egyebeket is vásárol az ember...
És ha még figyelembe veszem az osztrák átlagkereseteket, akkor egészen elszomorodom...

Zsoló Creative Commons License 2004.09.17 0 0 122

Tévedésből rossz csaptelepet vásároltam az IKEA-ban, a számla nincs meg, nem tudom kicserélni.

HÖLLVIKEN 60x41cm (nekem a 80x55 kellett volna)

Féláron eladom, dobozában tartozékokkal.

Péntek Zsolt 06304744176

Ariane_40 Creative Commons License 2004.09.06 0 0 121

Sziasztok!

NAgyon régen nem jártam már az Őrs vezér tériben, talán akkor utóljára, mikor kibővítették. Most meg úgy tűnt, mintha megint szűkülne össze?  Nem voltatok mostanában???  Ráadásul iszonyú sok az üres polc, hiányos termékkészlet... B.őrsön ezt (eddig még) nem tapasztaltam.  A textiles rész kb. a negyedére összement. Nem tudom, miért. Megnéztem az osztrák, német IKEA-k textilkínálatát, jóval bővebb.

pert1 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 120

Azért mostanában már nem olyan egyszerű összerakni az IKEA bútorokat. Nekem például az általad berakott képen levőhöz hasonló két fotel közül csak egyet sikerült összeraknom, mivel a másikhoz a ballábal felkelt kínai dolgozó két ballábat csomagolt, és úgy látszik ezután már a híres svéd minőségellenőrző rendszer sem működött. A helyzet azért mutat némi javulást, mert a két héttel korábban vásárolt  1 db szék 100 %-át vissza kellett vinni, míg mostanra ledolgozták a hibaszázalékot 50 %-ra :-(. Valószínűleg némi munkaerőátcsoportosításra is szükség lenne a boltban, mert a 8-10 pénztárnál sorállás nélkül lehet fizetni, a két cserélőembernél viszont néha negyedórákat kell várni.

 

Előzmény: Dévér (107)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 119
nem, nem, ezt nem konkrétan az ikeara értem
Előzmény: Visitor (117)
_petko_ Creative Commons License 2003.12.21 0 0 118
''Ez most egy vicc, vagy már ennyire fosnak, hogy nem lesz bevétel, ha nem hirdetnek idejében. ''
korai öröm... :))
mondjuk mindenhol hamarabb ''kezdődőtt''
3 hónapja már Télapó kacsintott rám a colás üvegről:)
Visitor Creative Commons License 2003.12.21 0 0 117
Éjszaka is nyitva vannak?
A website-juk szerint nem változott a normál évközbeni nyitvatartási idő.
Előzmény: Törölt nick (115)
nyman Creative Commons License 2003.12.21 0 0 116
valszeg nagy. en aszondom, hogy huje, aki ilyenkorra halassza a vasarlast -tisztelet a kivetelnek - minden uzlet tomve van es nem lehet mozdulni. Ruhellem ezt az helyzetet, ezert igyekeztem mar hetekkel ezelott begyujteni a cuccokat.

Ha nem karacsonyi ajandeknak lesz, akkor mar inkabb karacsony utan erdemes vasarolni.

Előzmény: Visitor (114)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 115
igaz.

:-)

kb bronzvasárnap voltam az őrs-ön, qrva sokan voltak. bevásárlásra ajánlom a munkaidő és/vagy éjszakai időpontokat, különben csak sodor a tömeg

Előzmény: Visitor (114)
Visitor Creative Commons License 2003.12.20 0 0 114
Mekorra tömeg van most az IKEA-ban így kari előtt pár nappal? Mikor és inkább melyikbe érdemes menni? Inkább hétfőn munkaidőben, mint vasárnap, igaz?
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.30 0 0 113
Mit kell ezt ennyire tuldramatizalni.. nalunk pl. tavaly karacsony ota az ablakon diszeleg 2 hatalmas muhobol legyartott karacsonyfa:)))

(OK... teny es valo, hogy mi szimplan lustak voltunk lemosni a fakat, de a kivulallok szemeben ugy tunhet, mintha mi egesz evben a karacsonyt varnank ;oDDDD )

Ja igen... az uj lakasban a karacsonyfa melle a husveti nyulat is fel fogjuk festeni... biztos ami biztos alapon ;oDDDD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!