Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
"Mikor kaptad ezt a birságot? Ez a dezodor ugyanis legális."- hát, szigorú értelemben véve nem, illetve nem volt az. Sokáig ugyanis úgy rendelkezett a joxabály, h ÁNTSZ által bevizsgált, kereskedelmi forgalomban kap6ó, és töltőtömege a 20g-t nem halad6ja meg. Alig hiszem, h ezeket a piaci szarokat bevizsgálta volna az ÁNTSZ ... persze a kolléga emléxik, h a töltőtömeggel volt a gond, így ezt csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg :-)
A GunBoxba (www.gunbox.axelero.net) jott igen apro (huvelykujjnyi kb.) pepperes gazdezodor, 12 grammos. 600- (hatszaz) rohejes magyar forintert.
Meretehez kepest meglepoen kellemes, 2 meterre elvisz, vekony sugarban (stream/jet), igy celozni javallott vele, mert semmi terito hatas, kifujas utan szinte semmi nem marad a levegoben, direkt arctalalat kell.
Másik fórumon már kitárgyaltuk 1x, tudom már, hogy változtak a törvények valamelyest. Több oldalas levelet kaptam a csekkel együtt, amiben leírták, hogy mi volt a gond. Lusta vagyok elökotorni, lehet hogy megvan még. Azt akartam mondani a hozzászólásommal, hogy azért nem árt utánanézni, hogy a legalitás határain belül van-e a cucc amit veszünk. Engem is a tudatlanságom miatt büntettek meg , szóval nehogy más is megszívja az miatt, mondjuk mert nem hivatalos helyen veszi, havertól, és az meg elfelejt szólni, hogy kicsit nagyobb a töltet a megengedettnél...
Értem. Nem tudom, hogy x évvel ezelőtt milyen törvény volt érvényben ezzel kapcsolatban, a jelenlegiben azonban semmilyen meghatározás nincs az űrtartalomra vonatkozóan, kizárólag a töltőtömeget szabályozza. Jelenleg tehát jogtalanul birságolnának meg. Persze ha azt mondod, hogy 10 ezerért nem éri meg végigcsinálni a hercehurcát, lehet hogy igazad van...
Mikor kaptad ezt a birságot? Ez a dezodor ugyanis legális. Ott csúszhattál el, hogy az űrtartalma 40 ml. A törvényben ugyan az van meghatározva, hogy a töltőtömeg maximum 20 g, de úgy tűnik a rendőr urak nem tanultak fizikát, összekeverték a két mértékegységet. Ennek a sprének a töltőtömege ugyanis 20 g. Ismét nagyszerű bizonyitéka annak, hogy mennyire értik egyesek a dolgukat.
Néhány hete elmentünk kocsmázni Toto kollégával, és arról beszélgettünk, hogy vajon mennyire hatásos a gázspré. Szó szót követett, majd előkaptam a zsebemben ficánkoló ultragagyi "NATO zecsiliárd" nevezetű sprét, amelynek hatóanyagtartalma valójában 80 mg CS. Italunkat hátrahagyva kisétáltunk a közelben található parkolóba, és a szélirány gondos elemzése után kifújtuk a teljes adagot.
Első észrevétel: ezt a sprét "super jet" megjelöléssel látták el, valójában ez nem igaz, a spré "fog" tipusú szórófejjel rendelkezik. A spré körülbelül 5 másodperc alatt ürült ki, elég tekintélyes felhőt rittyentve. Hatótávolsága kb. 3 méter lehetett.
Hatás 1: Kolléga belesétál a felhő szélébe, és azonnal intenziv anyázásba kezd. Ahogy magyarosan mondják, taknya-nyála egybefolyik.
Hatás 2: Néhány másodperccel később magam is beleszagolok, ekkorra a felhő már erősen oszladozik, mégis fájni kezd az orrom.
Hatás 3: Pánikszerűen menekülünk vissza a kocsmába, elérzékenyülve fújjuk az orrunkat, törölgetjük a szemünket. Közben odakint fordul a szélirány. A kocsmában (amely a tett szinhelyétől kb. 10 méterre található) résnyire nyitva van az egyik ablak. Fél percen belül mindenki, aki a helységben tartózkodik, köhögni kezd, és sűrűn emlegeti felmenőinket. Mindez maximum két perc múva megszűnik.
Konklúzió: a leggagyibb gázspré is igen hatásos, különösen, ha valakinek közvetlenül a szemébe kerül a hatóanyag. Megállitóereje nincs, de NAGYON kellemetlen, biztosan megzavarja a támadót.
Gánbokszban láttam régebben, kisebb poroltó alakú pepper spray volt, tömegoszlatáshoz ideális cucc lehet :) Asszem 500ml-es volt,valahol 10000 Ft környékén. (de inkább picivel alatta,asszem)
Nu 2 kérdésem lenne, amihez szerintem ez a legjobb topic.
1, Feltételezéseim szerint : A gázpisztolyokba való gáztöltényeknek is van szavatossági idejük ami lejár. Ha jól tudom a töltényekben valahogy ki van csapatva a gázanyag. A gázsprékre meg azért írnak dátumot, mert a bennük levő gáz elpárolog, gyengül, és egy idő után már nem hatékony. A jet protectorban viszont valami folyadék van, nem gáz. Az nem szárad be egy idő után? Ha igen, akkor hány évig/hónapig jó, és honnan tudom, hogy mennyi ideje ül egy boltban raktáron? (Vagyishogy nincs beszáradva)
2, Ha X.Y.-nal az történt Banánköztársaságban, hogy az utcán szembejött vele 15 év után a pedofil tanára és felismerte, és miután megkérdezte tőle, hogy fizeti-e az egészségbiztosítását úgy vágta szájon az öreget, hogy seggreült a disznó, majd könnyű testi sértés miatt (amelyet elismert) bírságot kapott, és ezzel elesett attól a lehetőségtől, hogy gázpisztolyra viselésit kapjon, akkor X.Y.-nak milyen lehetősége vanarra, hogy utcán anélkül viseljen bármilyen önvédelmi eszközt, hogy azt a rendőrök elvegyék? Valóban a Jet protector a leghatékonyabb önvédelmi utcai viselet, amit a magyar jogszabályok megengednek engedély nélkül? Ha 2-3 is van az övére fűzve akkor a rendőrök helyből elmebetegnek nézik. De milyen más választása van még X.Y.-nak? (Gumis vagy gázpisztoly csak otthonra - és nem akar szabsértő lenni)
Amíg versenyszerűen kosaraztam, addig a fájós térdem meg könyököm meccsek előtt ilyennel kentem:)) Hiába mostam le alaposan mindenemet, az izzadás megkezdődésével még mindenképpen kijutott egy kicsi a bőrből, amit az első izzaddság-letörlésnél sikerült is mindig a szemembe kennem:))) Hát elég randa dolgokat éltem át...
Egy kis érdekesség a pepper-ről: Az oroszok csodaizomlazítójának, a Nikoflex-nek is kapszaicin a hatóangyaga. Azért kell olyan rohadt gyorsan kezet mosni a használat után, bár néha az sem segít. :)
Eds-Billion-cs-gas.Most látom hogy 98 -ba lejárt a szavatossága de tele van és zerintem müködik.még a müanyagok amik tartják a fujofejet azok is épek,innen tudni használták e már
Érdekes látni,ahogy a pepper hab repül, eléggé jó kis vékony sugárban száll. Videót is kerestem, de nem találtam róla. Azért a pofikáját senki nem dugja bele a habba :)