A fiatalember, aki megvette nem vitte messzire (50 km kb.), így nem esélytelen, hogy egy-egy találkozón még látjuk az autót, szeretné még néhány évig jó karban tartani.
A XIV. találkozó, ha lesz rá igény, megtartatik ;)
Úgy döntöttünk a családban, hogy a 405 feleslegessé vált, így eladjuk. Volt baja a hengerfejének, a tömítés volt oda, kicseréltettem, most elfogadható. Vannak hibái, de olcsón is adom. A kék KRN rendszámos 405-ös ,S2-es Signature. Lemezfelnin gumikkal, S2-es Mi16 felnik gumikkal, SRI felni gumikkal, 4 db. középpel, egy tartalék olajteknő, talán megvan még valahol egy felrakható fix vonóhorog is.
Ha érdekel valakit, e-mailen (gforg kukac free mail pont hu) vagy telefonon OO36 2O 389 O254 elér. 70 000 Ft volt a javítása, így 100 000 Ft-ért elvihető.
Itt-ott megjelent a rozsda rajta.
Van benne egy mélyláda erősítővel, Cd tár, ami gyári, kormányról vezérelhető, gyári rádió, megvan a kódja is - nyilván, adom hozzá a Haynes kézikönyvet, stb.
Köszönöm szépen az információt. :) Viszont akármit néztem neten, nem nagyon találtam hasonló méreteket mint ami a kocsin van. Én 29 mm-t és 87 mm-t mértem kb-ra. A netes találatoknál akár az unixnál akár a bárdinál rengeteg féle átmérő változat van. Valahol még 10 mm-es eltérés is van a felsoroltak között. Találtam SKF-es porvédőt, megvenném ezt ha tudnám, hogy biztos, hogy jó rá. annak 20-as és 81-es az átmérője.
Sasic márkát sajnos nem is nagyon találtam.
Esetleg akinek 1,9-es szívó dízelje van a 70Le-s az meg tudná mondani mekkora méretűt szokott venni?
Ha találsz méretben thermoplasztik (műanyag) porvédőt, az sokáig szokta bírni, azonban az utángyártottaknál nem szabad bármelyiket megvenni, mert a hozzá adott bilincsek közül csak az a jó, amelyik nem biliacélból vagy alumíniumból készült. Ha ez utóbbiakkal teszed fel a porvédőt, mindig jönni fog alóla a zsír, mert ezek a gyenge bilincsekkel nem lehet eléggé összehúzni őket. (mivel viszonylag rugalmatlanok ilyen téren) Én ki szoktam rendelni ami van és megnézem milyen a bilincs hozzá.
A másik variáció lehet az a fajta porvédő, amelyik meg annyira rugalmas gumi, hogy megfelelő szerszámmal a külső csuklón is át lehet húzni, annyira ki tud tágulni.
Egyéb utángyártott gumi porvédőnél esetleg a Sasic, vagy valamilyen komolyabb márka talán tartósabb lehet, de az elterjedten kapható márkák (gomet, birth, akron stb.) nem túl hosszú életűek sajnos.
Sziasztok! Észrevettem, hogy a bal első kerék féltengely gumiharangja elszakadt a kerék felőli oldalon. Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen fajtát ajánl ami sokáig bírja?
Úgy látszik több hiba is jelentkezik a 405-ön. Gyújtótrafó ok. Most azt tapasztalom, ahogy hidegen beindítom olyan alacsony az alapjárat hogy szinte lefullad, épp csak annyit pöfög hogy nem áll le. Régebben amíg nem melegedett fel a motor addig magas volt a fordulatszám és szépen lassan visszaállt. Néha meleg motornál is előfordul hogy olyan alacsonyra leesik a fordulat hogy majdnem leáll. Cseréltem alapjárati motort, azzal is ezt produkálja. A nyitott karburátoron keresztül látszik hogy az alapjárati motor rúdja szépen lassan csúszik vissza és egyre több levegőt enged be a furaton ( ilyenkor erős szívó hang is hallatszik ) majd olyan alacsony lesz a fordulat hogy szépen leáll. Igazából az lep meg hogy hidegen is nagyon alacsony a fordulat. Mi vezérli a fordulatot addig amíg fel nem melegszik a motor ? Mit kéne kicserélnem ? ( 405 1.6 benzin, 1993 )
Kérlek Titeket hogy aki tudja a választ az írja meg ! 405-ös kocsimba gyújtótrafót kell cserélni. Találtam egy alakban, formában teljesen egyezőt megbízható helyről. A kérdés az, hogy az 1.8-as motorból származó gyújtótrafó kompatibilis-e az 1.6-os motorba valóval ? Nekem 1.6 os motor van a kocsimban, a trafó pedig 1.8-as motoron volt. Előre is köszi !
Egy speciális biztositó lemez(rugó) felnbyomása után,ami eddig felfele nézett ki tudtam huzni az elszakadt bowdwnbelsőt.
Viszont a bizositó lemez mivel felülről a müszerfal felől volt bedugva,és én a pedálokat nem szereltem ki előtte,elugrott valahova.Továbbá felülről a pedálok kiszerelése nélkül nem is lehet berakni.
Így már csak az a kérdés:szakszerüen, felülről vagy alulról kell kihuhatónak lenni a biztositó lemeznek.
Miután a pedáltengelyt kiszereltem, a kuplungpedálról sikeresen levettem a müanyag összekötőt,és szerencsémre,némi lámpás keresgélés után megtaláltam a biztositó lemezt is .
A müanyag összekötő a majd a kuplung és félpedál visszaszerelése után már gyerekjáték volt a biztositó lemez visszarakása természetesen alulról,hogy legözelebb ne kelljen a pedálokat leszerelni.
Ezek után a bowden kupos végét be kellett célozni a müanyag összekötő furatába és a bowdent a motortér felől egy erőteljes nyomással visszatudtam tolni és bepattant a biztositó lemez mögé a müanyagba.
Utólag már egyszerünek tünik az egész.
Minden esetre egy müanyag összekötőt és biztositó rugót megpróbálok beszerezni tartaléknak,mert ezek nélkül elég szarban lettem volna.
Sziasztok. Egyre kevesebb Mi16 ost látok a magyar forumokban. Szeretnék vàsàrolni egyet ha valaki esetleg eladnà. Továbbá nagyon szep Diesel turbò is érdekelhet.
Éppen kuplung bowdent cserélnék,mert tegnap este elszakadt.Tudnátok segíteni a pedálnál hogy kell kiakasztani a bowden végét.Ezen a tipuson(P 405 GRD) most cserélek először.
Szia. Halistennek sedanbol szereztem. Kulonbozo webàruhàzakat kutattam fel és a sötét szìn sok àrnyalatàt gyàrtjàk màr. Vidéki vagyok és inkább pestrn vannak ezek a cégek. Nem tudom eldönteni hogy sötétszürke vagy Fekete. Lehet csak elkopott mar. Az ajtòkàrpiton inkabb szürkés szìnűnek làtom. De ebből is több àrnyalat van a voltokba. :( Egy boltbàl próbálkoztam hogy kuldik nekik mintàt. De nem vàlaljàk hogy nehogy övek legyen a felelősség ha nem olyan szinunek latjàk. Sajnos az ulőrésznel cserélni kell és a vezető ülés tipikus részénél is. Nagyon elvékonyodott az anyag van ahol kilyukadt. Van olyan resz is ahol nagyon bolyhos már szint kopàsbòl adòdòan.
Sziasztok. Szereztem T16 lamans uléseket :) jupii. Viszont javitani kell és nem tudom az alcantra szinkòdjât. Régen csinalt itt valakiilyet az ősfòrumozòk közt aki tud benne segîteni?
Gondolkodtam a megvételén, de már kezdek kigyógyulni belőle. A Toyota helyett akartam, mert ez a kocsi egyszerű mint egy lapát. Kevés benne az elektronika.
A multkor a Toyota , a világverő Toyota:-), úgy megadta magát, hogy azóta ia könnyes a szemem:-))
Nagyon komoly autószerelői konzílium ült össze a gyógyítás érdekében.