Beépíthető sütőhöz van valami olyan bútorlap, ami hőálló?
Én csináltam a szekrényt, egész jól sikerült, de van olyan program a sütőn, aminél picit fújja a meleg/forró levegőt az ajtó pereménél, és meglátni a bútorlap szélén.
Valami alu peremet is találtam már, de sajnos nem találom újra...
attól tartok, bármilyen automatika a fotó-masinában (telefon, kamera, stb.) módosítja a színeket az elérendő célnak (fehéregyensúly, világosítás) megfelelően, és aztán a hordozó eszköz (monitor, telefon, kinyomtatott fotó) is változtat a képen
lásd a bolondok házát, ami a kék-fehér-arany-fekete-akármilyen ruha színével volt a neten az elmúlt évben
és még ha ott vagy fizikailag, akkor is változik a szín a megvilágítástól függően, sőt, a szemed is más színt lát, ha a körülötte levő színek megváltoznak (ennek a demonstrálására is vannak hatásos bemutatók)
(nem is szoktam érteni a Pantone-standardot, de gondolom, az elsősorban nyomdai standardnak lett kitalálva, és akkor rendben van)
Hat ez az... annyi minden van - de a hutok tullognak, hacsak nem oruletes dragat vesz az ember lanya...
A kek... szeretem. Nem tudom, hogy a konyhamba kellene-e, de szivesen nezem a kepet, jo erzes.
Most a kek szakaszomban vagyok:))...
Nem tudom, hogy normalis-e vagy sem, mostanaban a szinek nagyon maskepp neznek ki mas helyeken, mas vilagitasnal... meg a fenykepeken is - tudom ez a szin es feny termeszete, de lehet romlik a latasom?! Oruletes nagy kulombsegeket latok...
...ez ugyanaz a kek... ugyanabban a napszakban, ugyanabban a fenyben, ugyanazzal a kameraval... csak kicsit kozelebbrol.
Amikor kicsike voltam, szép nagy erkélyes lakásunk volt. Akkoriban kezdtek épülni a nagy lakótelepek Budapesten és azokon nagy erkély helyett kis francia volt csak, én meg sajnáltam szegényeket, hogy ki sem tudnak menni az erkélyre.:)
Akkor lakberendezest... tetszik ez a lakas, akkor is ha teljesen modern - de ennek ellenere laknatonak erzem... persze nem az en elet stilusommal, de talan egy masik eletemben...
Ezt mar regota nezegettem - nem ezen a dan lakason, gondolatban parizsi lakasokhoz tarsitottam... vagy olaszhoz... de! Ez az "erkely" - igazan nem kilepheto - nagyon tetszik, tagasabba teszi a szobat, ugy erezni tole, hogy valahova meg lehet menni... no meg a sok-sok feny...
Ha sok penzem lenne, akkor egy ilyent tetetnek a halomra az ablak helyett... :)) de hala az egnek nem fegyenyet a veszelye... :))
Annyit beszelek alprajzokrol, pedig az nem is igazan lakberendezes :))...
Szinek, formak, funkciok... nekem mar evek ota azonosak a szinek - talan mar nem is lesz mas...
Ez pl a haloszoba szinosszeallitas. Beleszertem ebbe a "Vintage-Inspired Floral Embroidery Coverlet"-be de nagyon - es nem tudom igazan megindokolni, miert is kellene - kicsit tul sok takarom van mar...
A szokasok nagyon lassan valtoznak - foleg az ilyen "nagy beruhazasoknal" mint egy lakohaz... ha megis - ahogy sokszor lattam, nem a legjobb iranyba...
Nekem a vesszoparipam a tarolohely es a kulon hely mosasnak, vasalasnak, hajtogatasnak, aminek a hianyatol nagyon szenvedtem amikor nem volt... Hogy legyen helye a takarito cuccoknak - ne a WC-ban, furdoszobaban kelljen tarolni! Na meg az eloszoban a szekreny...
Ha mar hazat epitett az ember, ezek nem foglalnak el nagy helyet - beepitett szekrenyekben is csodalatosan elfernek... Ja es beepitett szekrenyek... persze nem a panel stilusu, amik elterjedtek, hanem a jobban hasznalhatoak... jobb meretuek... amik nem feltetlenul nagyobbak, sot...
Úgy látom, hogy itthon a sunroom és társai nem nagyon elterjedtek, de főleg a ház megépülésekor nem "terveződik" bele a házba. Maximum utólag építenek a házhoz egy teraszt, aztán esetleg később azt építik be.
Medence, akár fedéssel is, épül, de az sem része a háznak, teljesen különálló. Látni erre példát felénk nagyon drága puccos háznál is. Nem értem, mert nem kerülne többe, ha hozzáépítenék a házhoz, és akkor máris kitolódik a használható időszak és nőne a ház hasznos területe is.
Klímával kapcsolatban egyet értek, erre jó megoldás lenne egy átgondolt tervezés és kivitelezés.
Pl. a szomszédban hőcserélős-szondás fűtés-hűtés van (nem tudom a pontos nevét)
De amíg itthon kevesen keresik, kevesen is készítik a sunroomhoz hasonló helyiségeket, nem alakul ki árverseny és semmi sem ösztönzi a kivitelező cégeket arra, hogy külföldről a már kint rég bevált módszerek alkalmazásával kitűnjenek a többi cég ajánlata közül.
Bár a város az új főváros, a kutya nem akar oda menni lakni, mert élhetetlen, és nincs ott semmi, csak kő.
Mikor először jöttem haza Delhiből, éppen dúlt a Sivatagi vihar nevű háború, és éppen a már haldokló Pan Am-mal jöttünk, akik úgy féltek attól, hogy lelövik őket, hogy eszméletlen kerülőkkel járták az utakat. Rendesen onnan Isztambul fölött járt mindenki, kivéve az amcsikat. Mi is Moszkva fölött repültünk Frankfurtba.
Csak három órával volt hosszabb a levegőbenlét....mint a zombik szálltunk ki a gépből.
Akkor még nem voltak ilyen komoly átvizsgálások a csekkolásokkor, iszonyatosan elkésve indultunk miatta, hajnali fél négy helyett fél kilenckor. Ez azt jelentette, hogy nappali fényben végignéztem az utat Pakisztán, Afganisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, és Kazahsztán fölött, majd mikor az oroszok fölé értünk, akkor kerültek alánk az összefüggő felhők, onnantól nem láttam a földfelszínt.
Te, az összes -sztán egy merő kő, és semmi más. Pár helyen némi zöld foltokban, de alig valahol...