Keresés

Részletes keresés

caterina3 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4659
:-)) Akrobatikus hajlamú sünike... :-)
Előzmény: Dogfüggő (4658)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4658
(Pláne, hogy átmászik a kerítések tetején is, mint megtudhattuk. : )))
Előzmény: Dogfüggő (4657)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4657
A kullancs része ám a hazai ökoszisztémának! : )
A sün egyébként sokkal jobban terjeszti.
Előzmény: atomgond (4653)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4656
Mik itt az "oldalak"?
Mert olyat nem olvastam senkitől, hogy más macskáját tilos lehetőség szerint távol tartani a kertünktől. Sőt, a legtöbben erre keresnek módszereket.
Amin "vita" van, az az, hogy mások háziállatait jogosan öli-e meg az éber kerttulajdonos. : (
Előzmény: atomgond (4654)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4655

Ja. És ez így van.

(A gáz csak az (nekem), hogy én egyik oldalon se vagyok, hanem valahol középen, úgyhogy nekem aztán mindenki belekövetkezetlenkedik az arcomba, fene vinné. :) )

Előzmény: atomgond (4654)
atomgond Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4654

Akkor legyünk következetesek: A következetlen érvelés a "másik oldal" részéről is folyamatos jelenségl. :-)

Abban sincs semmi következetesség, amikor egy macskás a macskaszőr allergiát tagadja, vagy jelentőségét megpróbálja izzadságszagú érvekkel elmaszatolni (nyál vs. szőr, pedig lényegtelen az allergén eredete, ha a gyakorlatban a szőrrel lélegezzük be leggyakrabban), miközben más, főként növényi eredetű allergének esetén azonnal irtani akar  mindent aminek köze van hozzá, sőt, áttételesen olyan élőlényeket is veszélyeztetve, aminek semmi köze az egészhez.

Előzmény: Deep Down (4611)
atomgond Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4653

Egy újabb érv a macska távoltartására: terjeszti a kullancsot!

Erdei, mezei kóborlása közben a mcskába is belemegy a kullancs, amit aztán módszeresen behurcol, szétszór a települések kertjeiben is.

Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4652
Teljesen jó. És a kóbor macskák?
Előzmény: BBéci (4650)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4651

Laikus háziasszony?

Hát vazze, majd ha lesz sünöm, kikapcsolom a villanypásztort, ahogy egy rendes háziasszonyhoz illik.

Zárójelben megjegyzem, hogy a fizikai fejtegetés nem sajátom, TÖBB HELYRŐL szedtem össze, de ja, biztos marhaság, és tucatjával fordulnak le a kismadarak róla. Igaz, naponta találkozom egy villanypásztorral (nem, nem csak megnézem messziről, hanem kapcsolgatom ki-be és átkelek rajta) és még egy elpusztult élőlényt se láttam a környékén, holott egy halom madár van, de vagy figyelmetlen vagyok, vagy eltüntetik őket az ufók, vagy valami ilyen van biztos.

Az a baj, hogy ez nem az én stílusom, de hozzád egyszerűen nem lehet másképp szólni. Persze ott a megoldás, hogy sehogy, asszem fontolóra kéne vennem.

Előzmény: Törölt nick (4640)
BBéci Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4650
A saját macskámra tennék, hogy ne zavarja a szomszédokat, ne szaladjon egy autó alá. Cserében joggal várnám el másoktól ugyanezt.
Előzmény: Micsuska (4643)
nyubocs Creative Commons License 2008.05.13 0 0 4649
Hová lettek a 4644 4645 4646 4647 hozzászólások? vagy csak én nem látom?
atomgond Creative Commons License 2008.05.13 0 0 4648

Tudod,en letojom az oshonos novenyeket,ha ez az ara,ki kel irtani az osszeset...Tudod,az evolucio csucsan meg mindig az ember all,es az o erdekei

Az ember mint evolúciós csúcs? Na neeee.... Az embernek az agya fejlett, egyébként olyan dolgoktól is képes felfordulni, ami még egy rovarnak sem árt. Amellett, hogy a valaha született legpusztítóbb élőlények közé tartozik, jelenleg épp a bolygót irtja ki maga alól.

Talán durván hangizk, de az ember tevékenysége leginkább egy víruséhoz hasonlít. A gazdaszervezete a bolygó. kb. 150év alatt szaporodott el olyan mértékben, amivel  már képes hazavágni az életterét. A vírus osztódik ilyen gyorsan, mielőtt kinyírja a gazdaszervezetet. Az ürüléke, a mellékterméke pedig lehet a mérhetetlen szemét és szenny, az atomhulladék, a soha le nem bomló anyagok és mérgező vegyszerek tömege amit a természetbe ereget, vagy maga után ott hagy.

Arra az ostobaságra nem is tudom mit reagáljak, hogy mindent ki kell irtani. Ha minden allergizáló növényt kivágnánk, nem maradna növény a földön. Kisebb, nagyobb mértékben mindegyik allergizál. 

Ha allergiás leszel a tölgyre, fenyőre, nyírre, gyertyánra, akácra, hársra, bükkre, akkor kivágatod teljes magyarország erdőállományát? Mert javarészt ezek a fajok képezik, és mindegyik allergizál.

Mondom mindezt úgy, hogy én is allergiás vagyok 15éve!

Ezekkel a növényekkel évezredek óta együtt élt az ember, allergia nélkül, harmóniában. Mégis, ha csak az utóbbi kb. 50évben vált népbetegséggé, akkor ott talán egészen máshol kéne az okokat keresgélni. Pl. a természettől teljesen elrugaszkodott, agyonszabályozott, -egészen kicsi érdekcsoportok érdekei alapján- agyontörvényezett, emiatt élhetetlenné vált társadalomnál, amiben mindenki rohan, stresszel, a TV-n keresztül állandóan agymossák, túlhiszterizálják, melynek következtében mindíg FÉL valamitől? Vagy a hiper méreteket öltött szennyezés is lehet ok, amit pont az ember okoz. Ha pedig feltételezzük, hogy talán emiatt érzékenyedik az emberi szervezet, akkor nem a fát kell kiirtani, hanem át kell alakítani az egész sz*rt, amit felépítettünk, mert nem működik.

Az ember sajnos régen kiszakadt a természetből, és azt képzeli, felette ál, de majd lesz pofáraesés. Sajnos úgy néz ki, talán nem is oly soká!

Előzmény: Gabiiiiii (4571)
Micsuska Creative Commons License 2008.05.13 0 0 4643
Ahamm, és akkor az egész utcában /esetleg még 2-3-ban/ veszel mindenkinek 1-2 nyakörvet (ahány macskája van)?
Mert a szomszédok macskája is átjöhet hozzánk, vagy nem??
Előzmény: BBéci (4642)
BBéci Creative Commons License 2008.05.13 0 0 4642
 Amire Te gondolsz, az egy másfajta villanypásztor. Kutyák, macskák otthontartásához, egy bizonyos területtől távoltartásához olyat használnak, amihez elektromos nyakörv tartozik. Amikor az állat megközelíti a vezetéket, enyhe áramütést kap a nyakörvtől.
Előzmény: Micsuska (4641)
Micsuska Creative Commons License 2008.05.13 0 0 4641
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok de erről nekem is meg van a magam véleménye.
Mármint a villanypásztorral kapcsolatban. Tizennéhány évvel ezelőtt tartottam szarvasmarhákat, úgy hozta a sors, hogy sikerült egy darabka legelőre szert tenni de az őrzésük elég időigényes lett volna ezért beszereztem egy villanypásztort.
Ez egy elég "nagytudású" szerkezet volt nem emlékszem pontosan de kb. 4-5 állása volt. És mindegyik álláshoz néhány állat volt rajzolva. A gyegébbek kedvéért nagybetűvel rá is volt írva, hogy CSAK az ábrán szereplő állatokhoz használjuk. Pl. a lovat az a feszültség agyonüti ami a birkához még kevés.
A másik dolog ami még eszembe jutott az, hogy csak akkor üti meg az állatot a villanypásztor ha az állat leföldeli a vezetéket- tehát ha 1 madár rá száll akkor attól semmi baja nem lesz. Lásd Ősszel a fecskéket a villanyvezetéken.
Remélem nem sértettem meg senkit. :-)
Előzmény: Törölt nick (4640)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.13 0 0 4638

"Még akkor is, ha erről oly vehemensen próbálják elterelni a szót mások."

Senki nem próbálta elterelni erről a szót. ÉN utánanéztem, utánakérdeztem, hogy így van-e. Ezután fizikáról beszéltünk, miszerint igen kevés valószínűséggel okoz bármiféle kárt a villanypásztor a kisebb állatokban. Meg a nagyobbakban sem. Lásd: (4384), (4429)

Na EZÉRT nem érdemes rád szót, érvet vesztegetni. Ha nem azt támasztja alá, amit te mondasz, akkor el nem hangzottnak veszed. Hát, további jó szórakozást hozzá.

Egyébként majd mutass képet a kerítésmászó sünödről, jó? Köszi.

Előzmény: Törölt nick (4626)
BBéci Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4637
A légpuskám elég erős, de nem tudok folyamatosan őrségben állni. Éppen ilyen csapdán gondolkoztam, hol találom azt a börzét?
Előzmény: Törölt nick (4636)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4635
. . .vagy megtanulja elkerulni a csapdat. . .
Előzmény: T. Thick (4633)
T. Thick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4633
Amúgy a ládacsapda azért is érdekes megoldás, mert ha nem bántod a fogságba került macskát, hanem csak bent hagyod mondjuk másnap reggelig, akkor a fogságot egy életre megjegyzi, és valószínűleg nem vetődik többet hozzád.
Előzmény: T. Thick (4632)
T. Thick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4632
"Konkrétan milyen puskára és csapdára gondolsz?"

Erős légpuskára, vagy pedig úgynevezett ládacsapdára, mely élve fogja meg a macskát. Monoron, a kisállatbörzén olcsón kapható, a börze legközelebb 18-án lesz.

"feleségem szerint nem szabad gátolni, hogy ösztöneinek engedelmeskedve kóboroljon."

Feleséged óriásit téved. Ne kövesse el azt a hibát, hogy saját szabadságvágyát vetíti a macskára. :-) Semmi baja nem lesz a macskának, ha meggátoljátok a kóborlásban. Sőt: talán épp ez fogja neki garantálni a hosszú életet.
Előzmény: BBéci (4628)
BBéci Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4631
Két szomszédom macskatulaj, de a másik kettő nem örül Cilu látogatásainak. Felhatalmaztam őket mindenféle kíméletes elriasztásra. Az utca másik oldalán, az eddig üres, gazos telken gyakran vadászgatott a kis Piszok, ám pár napja építkezés kezdődőtt, ezést biztosan másik területet fog keresni.
Előzmény: ZsuR (4630)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4630
A szomszedolas es a koborlas kozott van am differencia. A szomszedom tudja, hogy a macsaka az enyem, oltasai rendben vannak, rendszeresen bolhairtom, es ha gondja van a macskaszarral (kertben, ajtoja elott etc) szoljon, eltakaritom. 17 eve elek veluk itt (szomszedok), de meg nem panaszkodtak. Volt aki orult, mert megfogta az egeret, volt aki csak megjegyezte, hogy talalt egy doglott egeret a kertjeben, valoszinuleg a macskaime volt. . .nem zavarta oket - mert a 9-10 honaposok elobb vagy utobb nem fognak maradekot hagyni maguk utan - a nagyobb meg nem fog nekik sokaig "oktatasi segedeszozt" hozni. . .

Előzmény: BBéci (4628)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4629
Nem ertem. . .miert nem lehet azt a megoldast elfogadni, ami eredmenyes, ertelmes, humanus?

Erzem, te sem hiszed el, hogy a tulnepesedes okozza ezeket gondokat. Ha nincs annyi gazdatlan macska esek a gondok sincsenek.

A macskak elete csak akkor hosszu, ha gondozva vannak. . .ha nincsenek, eleg rovidke eletet elnek. Erdemes lenne egy torodo kozossegnek odafigyelni, es kiprobalni - mert csak latatlanban hitetlenkedni nem sok ertelme van.
Az ivartalanitas megakadalyozza a tulszporodast es a viselkedest is nagyon modositja.

Nem fog a macska gond teljesen megszunni - mint ahogy a madar is mindig le fogja pottyantani a fa alatt parkolo autot - de az mar elviselheto.
Előzmény: Gabiiiiii (4624)
BBéci Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4628
Konkrétan milyen puskára és csapdára gondolsz? Sajnos a mi ivartalanított, nőstény cicánk is folyton szomszédol. Tennék rá villanypásztor nyakörvet, de feleségem szerint nem szabad gátolni, hogy ösztöneinek engedelmeskedve kóboroljon. Ez van.
Előzmény: Törölt nick (4626)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4624
Azt azert mi is lassuk be,hogy ez nem kis mereg....Helyi megoldas kellene a kobor macskak tavoltartasahoz...

azert nehez a sok eszetlen,felelotlen ,nemtorodom ember utan emberhez meltoan helyrehozni a dolgot ugy,hogy ne a puska legyen a megoldas..Lehet,hogy ha nekem ennyi kart okoztak volna mas macskai,en is verszomjasabb lennek...

Előzmény: ZsuR (4622)
BBéci Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4623

Gyümölcsfa-csemetéim cafatokra tépett kérgét nem is említettem!

Forr bennem a méreg, valamit tennem kell, mert ez így nem mehet tovább!

Előzmény: ZsuR (4622)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4622
Gazda kell a macskanak, aki gondoskodik rola mint te a cicadrol. Ezen mulik minden - ivartalanitas, es megszunik a kobor macska.

El tudom kepzelni, mennyire sok merget ad, ha tehetetlennek erzi magat az ember. De hat az ember a hibas azert, hogy tulszaporodtak. . .az embernek kell emberhez meltoan helyrehozni.
Előzmény: BBéci (4621)
BBéci Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4621

A Rákos patak mentén lakik, 10 emeletes házban.

Ezt onnan tudom, hogy elolvastam a 200 legutóbbi hozzászólást.

Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy el kell tűrnöm a lábtörlőmön a füvem közepén macskaszart, az ajtómon, az autóm hűtőrácsán, oldalán a bűzös kandúrvizeletet? Az autóm fényezésén a karmolásokat, a sáros lábnyomokat, a megszaggatott lamellás kerítést? Ezeket a rendszeresen errejáró idegen macskák teszik, közben megtámadják, megharapják saját cicámat. Idén kétszer kellett orvoshoz vinnem begyulladt sebek miatt.

Valamit csak lehet tenni a topik címében szereplő ténykedés ellen!?

Előzmény: nyubocs (4619)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.12 0 0 4620
arrol nem beszelve,hogy lehet,hogy pl a kukorica nem teljesen oshonos,de egy megmuvelt foldben azon kivul,hogy kaja lesz belole,nemigen szaporodnak el a gyomnovenyek...A parlagon hagyott foldeken pedig mas szinte nincs is..
Nem kellene atesni a lo tulso oldalara,ha mindenki csak egy kicsit jobban figyelne a kornyezetere,igazibol leultetnek azokat,akik a szemetet az erdoszelre hordjak,vegre megtalalnak,ki engedi a szennyvizet a Rababa,mindenki megprobalna kevesebb vagy semennyi kemikaliat hasznalni a sajat foldjen mar sokat javulhatna a helyzet..

De amig maga az allam tojja le az egeszet,addig az atlagember viszonylag keveset tehet egymaga..Torvenyek vannak,de minek,ha ezt sem lehet betartatni?
Előzmény: nyubocs (4619)
nyubocs Creative Commons License 2008.05.11 0 0 4619
Amúgy panelban, lakóparkban, vagy belvárosban laksz?

Azt már csak úgy halkan kérdezem, ha nem műveljük meg a földet, mert az környezetkárosítás, akkor mégis mi fenét zabáljunk?
Előzmény: Törölt nick (4605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!