Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 12728

Szerinem örökérvényű igazság, hogy a hajhullást csak a padló állíthatja meg. 

Előzmény: smorgasbord (12727)
smorgasbord Creative Commons License 2021.02.07 0 0 12727

Az én sztorim is nagyon hasonló, ugyanígy 20 évesen kezdődött a hajhullás korpásodással együtt, amiről később kiderült, hogy nem sima korpa, hanem pikkelysömör. És ugyanígy nem használt nálam semmi, még a minoxidil és a finaszterid sem.

A leírásod alapján nálad is diffúz androgén hajhullás áll fenn. Mivel a minox neked sem használt, ezért 2 dolog van, amiben még reménykedhetsz: a finaszterid és a dutaszterid. Mivel már 34 éves vagy és sok hajad elvesztetted, ezért én rögtön az utóbbit próbálnám ki, mert az a hatékonyabb (persze az sem hat mindenkinél).

Ha az sem jön be, akkor nyugodtan feladhatod, mert akkor már semmi nem fog segíteni. Mivel diffúz a hajhullásod, ezért még a hajbeültetés sem jöhet szóba.

Maximum egy jó minőségű paróka.

Előzmény: Bandita1986 (12726)
Bandita1986 Creative Commons License 2021.02.04 0 0 12726

Sziasztok!

 

34 éves férfi vagyok, erős hajhullásom és rohamosan gyengülő hajam miatt (oldalt és hátul is) segítségetek kérném. Látva jó pár tag hozzáértését, hátha javasoltok valamit, amit még nem próbáltam a hajam megtartásáért. Segítségetek előre is köszönöm.

 

A hajam kamasz korom óta könnyen zsírosodik és néha korpás, a hajhullásom 20 évesen kezdődött, de akkor kb 1,5 év utánajárás/kivizsgálás/"csodaszer"-tesztek után egy orvos felírta a Verospiron tabletta alkoholos oldatát hajmosás utáni ecsetelésre. Ez vitaminkúrákkal és jobb samponokkal közel 11 évig hatott!

 

2019-ben valamitől elkezdett a szokásosnál is erősebben olajos/zsíros lenni a fejbőröm és hajam, plusz ha megkaparom a fejbőröm a körmöm alatt sok a felgyűlt, valamilyen "hámladék"/korpa (ami hajmosás utáni nap még elég száraz, aztán ahogy zsírosodik a fejbőr az is persze zsíros hatású lesz). Ez a jelenség most is fennáll...És persze egyúttal az erős hajhullás ismét előjött!

Megijedtem, így a hajszeszt elhagytam, hátha csak az szárította végképp ki a bőröm és attól fokozódott a faggyútermelés.

 

Azóta bőrgyógyász ajánlására használtam tisztító sampont és fejbőrt ápoló kissé olajos hajszeszt. Kezdetben (a mikrokamera felvételei is) tisztább fejbőrt és új hajszálakat mutatott a fejbőrömön, de a hajhullás alig csökkent. Sajnos a tisztább fejbőr hatása sem tartott sokáig, aztán az új apró hajszálak is kihullottak.

 

Csalódtam, másik dokihoz mentem. Kezdődött a szokásos procedúra: (szinte égető) kénes hajpakolás, kénes sampon, Alpicort hajszesz naponta… Nem vettem észre óriási javulást.

Ajánlotta a Regaine-t napi 2x. Az alkohol a bőröm totálisan kiszárította, napégésszerű hámlást okozva, és a mellkasom is kissé feszült, ijesztő volt bár ez lehet csak placebo hatás. Sajnos nem győzött meg a Regaine  hajnövesztő hatékonysága sem.

Most Teva Finat írt fel és szedek ¼-et másfél naponta, de a hajhullás nem igazán csökkent 4-5 hónap után. Persze félek az esetleges hosszú távú mellékhatásoktól!

A hajvonalam továbbra is erősen megy fel, ritkul, oldalt és hátul is egyre vékonyabbnak hiszem/érzem a hajszálakat. Ahányszor a hajamhoz érek, hullik belőle.

Plusz ott a már említett olajos/zsíros fejbőr és 3-4. nap már közepes viszketés. Szóval még mindig nem tudtak segíteni a kezdeti zsírosodási panaszom sem, nem a hajhulláson.

Szerintetek mit tehetnék? Mi állhat a háttérben? Vagy melyik dokihoz menjek, aki elég alapos?

Előzmény: tekergo93 (12651)
Fomate Creative Commons License 2021.02.03 0 0 12725

Ezt már több helyen is hallottam, illetve olvastam, hogy vannak olyanok, akiknek bármilyen gyulladás v megfázás esetén teljesen megszűnik a hajhullása. Érdemes lenne minél hamarabb ezeket kivizsgáltatnod, mert könnyen lehet, hogy nincs is férfias hajhullásod, hanem ennek a következtében van az egész.

Előzmény: prime1977 (12721)
SalgoValti Creative Commons License 2021.02.01 0 0 12724

Láttam a bejegyzéseid a "Koleszos homoszex élmények" csoportban, undorító! 🤢🤮

Előzmény: ennijo (12720)
akru88 Creative Commons License 2021.02.01 0 1 12723

Ennyi egészségügyi problémával biztos nem azzal foglalkoznék , hogy beültetés után "mákos" lesz a fejbőr

Főleg ahogy nézem egészségügyi problémád van sajnos bőven kopaszodási meg kevésbé. Lett egy minimális mickey egér vonalad az elmúlt 10 évben ? 

Sokan itt imákat zengenénk , ha csak ennyire menne el a hajunk ~40 éves korunkra. 

Előzmény: prime1977 (12721)
justcage Creative Commons License 2021.01.31 0 0 12722

SHGB hormon szintje nekem is kissé alacsony volt a legutóbbi vérvételnél, bár még a normál értéken belül volt. Ez mennyiben okozhat problémát? Finaszterid használatát tervezem elkezdeni, a mellékhatások elkerülése végett gondolom jó lenne ha ezek a hormonszintek ideálisak lennének.

Előzmény: prime1977 (12721)
prime1977 Creative Commons License 2021.01.31 0 0 12721

Szia!

Na, tessék!

Mennyi mindenen múlik ez.

És akkor, ha nincsen 1 graftos hajszálad akkor cumi van?

Ha olyan graftot vesznek ki amiben 3 hajszál van, abból nem tudnak egy hajszálat kivenni, és így mindig kiszelektálni a graftokat?

Érdekes egyébként, ezért néznek ki olyan hülyén a hajvonalak akkor.

Anno már gondoltam erre, illetve arra, hogy miért nem egyesével teszik be a hajakat.

Akkor arra gondoltam azért nem csinálnak ilyet, mert az rohadt hosszú munka lenne.

De gondolom ez kivitelezhetetlen is.

Még egy kérdésem lenne!

Valaki itt írt az SHGB nevű hormon megkötő fehérjéről.

Nos.

Nekem az kurvára alacsony!

Férfiaknál 30-48-ig van a normál értéke -nekem viszont 16-24 között van az értéke, a vérvételeim szerint.

Na meg az androgén hormonjaim is alacsonyak.

Ezek a tesztotszeron - az éppen az alsó határon, na meg az évek alatt az FSH is csökkent.

De nekem az arcommal is baj van, már pubertás korom óta.

Duzzadt a szemöldököm, a homlokom, az orcám, és aknés-ekcémás az arcom már vagy 20 éve.

Borzalmasan tönkrement az önbecsülésem ez miatt.

Sosem lehetett tudni mi ez, illetve nem mentem ezután, mert a vérvétel eredményeim jók voltak, illetve minden a határok között volt.

Aki nem tudja, hogy baja van az arcomnak az nem veszi észre egyébként ezt az egészet, mert hogy úgy mondjam egybe van bedagadva az egész, csak ettől rusnyább vagyok jóval.

Az érdekes még az, hogy ha valahol begyullad valamim, főleg a fogam, és itt olyan gyulladásra gondolok amikor be is dagad a fogam, akkor 1 nap alatt képes lelappadni az arcom, és akkor eltűnik az össze akne és ekcéma az arcomról - akkor szinte kisimul az arcbőröm is.

Eltűnnek a pattanások okozta hegek is - szó szerint hihetetlen.

A szemeim szinte ragyognak, az arcom egészséges lesz, eltűnik a szemeim alól a feketeség, az arcom nem ilyen szürke színű, hanem normális bőr színű lesz, és megtelik élettel.

Fényévekkel szebb.

Na és még annyit, hogy az arcomon a bőrömön minden ront.

Evés, és az orgazmus, főleg az orgazmus nagyon, meg a fizikai munka, edzés.

Szinte mindenről le kellett mondanom már, de akkor is ilyen, csak kevésbé durva.

És mióta ez van nekem, azóta a nemi szervem is be van gyulladva és duzzadva - ott kezdődött a dolog, és akkor jött minden.

Ilyeneket leírni tudom, hogy durva, de te nagyon benne vagy a témában, hátha tudnál valamit ajánlani, elindulnom valamerre.

De szerintem ez hormonális, immunrendszeri, meg minden egyéb is - szóval komplex dolog.

És ami fontos, hogy 2-3 fogamat szanálni kellene, mert azok gócosak, sokan mondták az miatt van minden/ lehet minden.

Előzmény: Fomate (12713)
ennijo Creative Commons License 2021.01.30 0 0 12720

Sziasztok, itthon szerintetek elérhető valamilyen módon a Finasteride, lehet rá legal módon szerezni bármi féle receptet, vagy hatalmas macera?

 

Ha jól tudom, hajhullásra nem tudnak felírni, szóval ez egy eléggé nagy csapda sajnos.

 

Hnnan rendeltek (ami megbízható), esetleg van itthon "valaki" akin keresztül ez megoldható? Értem: van neki eladó és nem kell rá várni.

 

Olvastam webshopokat itt, de szeretnék 1-2 megbízható linket, ha esetleg valaki ezeket tutira tudja, nem csak redditről "hallotta".

 

SERIOXYL-ról esetleg van vélemény? Van értelme, vagy ez ember függő.

 

Jelenleg a tervem a Finasteride, közben Minoxidil, Serioxyl, illetve talán Argánolaj/Ricinusolaj, Alpecin samponnal. Ez nem tudom, hogy okés terv-e, vagy hanyagolható a fele alapvetően.

 

Köszönöm előre a válaszokat, küldök mindenkinek egy korsó virtuális karantén sört :)

 

marmande Creative Commons License 2021.01.27 0 0 12719

"Növeli a tesztoszteron szintet

A csalánban megtalálható hat izolektin gátolja a tesztoszteront a nemi hormon-kötő globulinhoz való kötődéstől (SHBG), amely felelős a szervezet hormonális egyensúlyának fenntartásáért. Ha a túlzott tesztoszteron kötődik az SHBG-hez, akkor a biológiai hasznosíthatósága a szervezet számára nem hasznosítható, ami a szabad tesztoszteron szint csökkenését okozza. A szabad tesztoszteron az a tesztoszteron, amely könnyen elérhető a szervezet számára.

Rain Tree Nutrition Tropical Plant Database adatai szerint a csalán csökkentette a tesztoszteron dihidrotesztoszteronká való átalakulását az átalakulásért felelős kémiai összetevő termelésének gátlásával. A dihidrotesztoszteron képződése természetes a férfiaknál a kor előrehaladtával, a tesztoszteron ilyen formája összefüggésben áll a hajhullással és a jóindulatú prosztata megnagyobbodással. A dihidrotesztoszteron valós hatásai a tudományos közösségen belül még vita tárgyát képzik, azonban a német kutatók a Der Urologe A jelentésben beszámoltak a csalángyökér hatásairól, amely hasznos lehet a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteinek és súlyosságának csökkentésében."

 

https://kapszulacenter.hu/csalan-tea

marmande Creative Commons License 2021.01.27 0 0 12718

A csalánt hogy érdemes használni androgén hajhullásra? Teaként fogyasztva vagy külsőleg? Esetleg mindkettő egyszerre?

marmande Creative Commons License 2021.01.27 0 0 12717

"Csalán gyökér kivonat
Gátolja a tesztoszteron  átalakulását dihidrotesztoszteronná. Ez a  DHT( dihidrotesztoszteron)  okozza a prosztata sejtjeinek szaporodását. A csalán ezt gátolja.
Ebből következik, hogy a csalángyökér csökkenti a prosztata méretét, ebből következően javulnak a prosztata megnagyobbodás okozta tünetek.
Gógyszerészeknek: A  csalángyökér 5 alfa reduktáz gátló."

 

https://www.arcanumpatika.hu/oldal/egyeni&id=4eaaf1e5dcece_csalan_kivonat

Zimacharles Creative Commons License 2021.01.27 0 0 12716

Így belevágni, nem semmi. Van egy természetes graftelosztás, aminél meghatározzák, hogy melyik beültetési zónába milyen jellegű (átlagos hajszálszámot tartalmazó, hajvastagságú, sűrűségű) stratégiát használnak a klinikák. Ez azért fontos, mert minden hajszerkezet más, és minden esetben a természetesség a cél. Ha a graftok többsége nálad 1 hajszálas "lett", az egyébként önmagában nem jó hír, ugyanis a kaukázusi haj normál disztribúciójának abszolút ellentmond (kb. 70% 2 hajszálas 10% 1 hajszálas a maradék 3-5 hajszálas graft a biztonságos donor zónában), és 2 hajszálas graftból kellene lennie nagyon nagy többségben a hajnak (ha nem volt korábban műtéted), ezért ilyen esetben két lényegi ok lehet: nem a megfelelő zónából nyerték ki a hajat, vagy sokat vágtak el kivétel közben. 

Előzmény: Fomate (12713)
marmande Creative Commons License 2021.01.26 0 0 12715

Köszi!  Vérvétel is elég? Vagy feltétlen bele kell nyúlnia a fenekembe?

Sosem voltam még urológusnál.

Előzmény: Fomate (12714)
Fomate Creative Commons License 2021.01.25 0 0 12714

A finaszterid/dutasteride DHT-t csökkent, ami legfőképp a prosztatát érinti, így ezt először ki kell vizsgáltatni egy urológussal, hogy minden rendben, nincsen-e bármilyen elváltozás. És ha oké a dolog, és van erről papírod, akkor írja fel.

Előzmény: marmande (12710)
Fomate Creative Commons License 2021.01.25 0 0 12713

Amúgy nemrég utánaolvastam a hajbeültetés témának és iszonyat sok új dolgokról hallani, így közel 4 évvel a műtét után csodálkozom is, hogy ennyi tudással bele mertem vágni :D

 

Egy ilyen új sztori az, hogy a legelől lévő homloki területre csak olyan hajhagymákat érdemes ültetni, ami graftonként 1 hajszálat tartalmaz, ugyanis a legtöbb esetben 2-3 hajhagymás graftotokat pakolnak legelőre, és attól lesz teljesen természetellenes a hatás. Illetve pl számomra meglepő volt, hogy a legtöbb klinika ezt tudja, és külön választja a 1-2-3 hajhagymákat tartalmazó grafokat, viszont sokszor ezek csak mikroszkóp alatt láthatóak jól, szabad szemmel egyáltalán nem, tehát csak olyan helyre érdemes menni, ahol mikroszkóppal történik a graftok kiválogatása, mert kül. természetellenes lesz a hatás (nekem ezért van óriási mákom, mert a beültetésnél mondta is doki, hogy a legtöbb graftom 1 hajszálat tartalmaz, anno nem örültem neki, ennek tudatában viszont már nagyon).

Előzmény: prime1977 (12708)
Imohf Creative Commons License 2021.01.25 0 0 12712

Én se tudom itthon sehol beszerezni.. Nem találok orvost aki felirná. Erről az oldalról rendeltél már finaszteridet vagy dutát? Nem kell hozzá semmi recept? De ha valaki tud egy orvost aki tenyleg felírja azt is megköszönném.

Előzmény: justcage (12702)
bombtrack250 Creative Commons License 2021.01.23 0 0 12711

Már voltam több orvosnál is, de egyik se hajlando finaszterid-et felírni. Privatban megírnatok, hogy ki tudja felírni?
bombtrack925@gmail.com

marmande Creative Commons License 2021.01.22 0 0 12710

Szia!

 

Mit jelent a negatív urológiai lelet?

Előzmény: Fomate (12707)
dalida01 Creative Commons License 2021.01.21 0 0 12709

Nagyon koszi Fomate, megnezem az oldalt! Es igen, mar kertem idopontot egy endokrinologus professzorhoz, varom az asszisztense visszajelzeset. Remelem nem kell honapokat varni ra. Koszi meg egyszer!!

Előzmény: Fomate (12705)
prime1977 Creative Commons License 2021.01.21 0 0 12708

Igen ám, csak itt nem volt totál kopasz terület, ha jobban megnézed.

Ezer éve nézem ezt a csatornát, sokat posztoltam ide én is innen.

Szinte sosem tesz be teljesen kopasz területre hajat - tehát ha minimálisan is, mindig van ott eredeti haj.

Így persze jócskán megdobja a látványt - mivel nem lesz tiszta mákos a hajtöved.

Ezeket a mákos-fekete pöttyöket - már beszéltük itt páran, nem tudjuk miért vannak ott a hajtöveknél.

Amég azt nem küszöbölik ki teljesen, addig mindig lehet tudni, hogy valakinek beültetett haja van.

Mert olyan mint a méhkas sajnos a hajvonalad, meg ahová be van ültetve.

 

Egyébként Dr. Juan Couto munkái ezek.

A másik nagyon jó orvos a Dr. Rafael Freitas!

Így írd be youtube-ra, meg még írd hozzá, hogy hair!

 

Amúgy ez a titka ezeknek a dokiknak - sosem teljesen kopasz területre teszik be a hajat, illetve a műtét előtt 1-1.5 évig kezelik propeciával vagy mivel, ergo jön vissza egy kis eredeti haj is az adott területre, és még be is ültet oda.

Előzmény: Gabivagyok11 (12680)
Fomate Creative Commons License 2021.01.18 0 0 12707

Előző kommentben ott az elérhetőség, viszont mostmar negativ urologiai lelet kell a feliráshoz, szóval az kelleni fog. 

Előzmény: Good_times (12704)
Fomate Creative Commons License 2021.01.18 0 0 12706

Lipogaine v minodilmax oldalakról rendelj, azok a legjobb minőségű minoxidilek. 

Előzmény: Ahorix (12701)
Fomate Creative Commons License 2021.01.18 0 0 12705

Mindenkepp menj el dokihoz, ugyanis a női hajhullas hattereben sokkal több minden állhat, mint nálunk, férfiak esetén. Haj-doktor.hu oldalt jó szívvel ajánlom, én hozzá járok már évek óta, korrektül kivizsgál, és felírja a recepteket, amire szükséged van. 

Előzmény: dalida01 (12700)
Good_times Creative Commons License 2021.01.18 0 0 12704

Szia!

 

A dutát milyen orvossal írattad fel? Bőrgyógyásszal vagy urológussal?

Előzmény: Fomate (12698)
Roli180 Creative Commons License 2021.01.18 0 0 12703

Sziasztok! Keleti országrészben tud valaki olyan dokit aki felír finasteridet? 

justcage Creative Commons License 2021.01.17 0 0 12702

https://expresspct.com

 

Ha külföldről akartok rendelni finaszteridet, esetleg minoxidilt tabletta formában, ez egy megbízható oldal.

Ahorix Creative Commons License 2021.01.17 0 0 12701

Sziasztok!

Finasteride és Minoxidil beszerzéséről érdeklődnék. Lehet külföldről rendelni? Minoxidilt csak az eMagnál láttam.
Mik a tapasztalataitok?
Előre is köszönöm!:)

Címem: ahorixgame@gmail.com

dalida01 Creative Commons License 2021.01.15 0 0 12700

Szia Fomate,

Kerhetnek toled tanacsot, bar no vagyok (47)? Most jarok eloszor hajhullas forumon. Gaz van nagyon, nem tudom, hova kapjak, panik rohamom van ket napja, amiota radobbentem, hogy alig maradt hajam. Minden tele van hajjal a lakasban, bokaig jarok benne. Mindig csak azt mondtam magamnak, ez most biztos csak egy ilyen idoszak. Egy baratom sokkolodot nemreg, amikor meglatta a hajamat kibontva, es akkor utott meg engem is. Felek elindulni, mert annyi ut van es meg tobb atveres. Hol kezdjem? Uristen, soha eletemben nem voltam ennyire ketsegbeesve. Kerlek segits elindulni... Koszonom es bocsanat a kiborulasert, de az osszeomlas szelen allok. :-( :-(

   

Előzmény: Fomate (12698)
tp95 Creative Commons License 2021.01.14 0 0 12699

Sziasztok!

Mint ahogy sokaknak, nekem is problémám akadt a finasteride beszerzésével.

Kérlek írjátok meg ha tudtok olyan orvost vagy bőrgyógyászt aki hajlandó felírni!

 

email: toth95.pisti@gmail.com

 

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!