Keresés

Részletes keresés

karrier Creative Commons License 2008.12.22 0 0 7203
Nagyon boldog Karácsonyt mindenkinek!

Karrier
bányászkislány Creative Commons License 2008.12.21 0 0 7202
Jó Szerencsét!

Már régen jártam erre, de a mostani témában majdnem érintett vagyok, hiszen 3ad éves bsc-és bányász vagyok, azaz az évfolyamom egy kis része most valétál (a nagyrésze csúszik, én is).
Miskolcon a gépészmérnöki karon vezették be először a bscés képzést, de mivel náluk előtte is volt (a nagy létszámra való tekintettel)főiskolai és egyetemi valétaelnök illetve bizottság így a bsc-és részét átvette a főiskolai. A mi karunkon nem alakult külön elnökség így az egyetemi szintű képzésben résztvevő valétaelnök foglalkozik a bscés ügyekkel is. Tehát ebből következik hogy az én évfolyamom is most valétál és nem az őszi félév végén. Már szalagjukat is feltűzték.
A véleményem az hogy aki úgy gondolja hogy "milyen már kétszer valétálni" az ne valétáljon bsc után, senki nem kényszeríti, tegye meg msc után. De jön a kérdés : Miért ne valétálhatna kétszer? attól nem lesz 2 gyűrűje csak éppen más emebereket ismer meg mscén és azokkal részt vesz egy szakesten vagy szalamander. Szerintem ebben semmi kivetni való nincs. Sőt jön a pl. vki végez bányamérnöki bscén és mondjuk kohász karon mscézik sztem örök emlék lesz neki részt venni egy bányász és egy kohász szalagtűzőn.
és még egy dolog, szóba került a kohlenbrenner szakestély, tavaly megtörtént az évfolyamomon, nagyon jól sikerült és úgymond mi összevontuk és feleztünk is.

Üdv.
Novák Bianka a. NemakármilyenBányászkislányvagyokén
Antenna Creative Commons License 2008.12.15 0 0 7201
Jó szerencsét!


Igen Szacsa, megteheti csak nem kívánt egy ilyen hozzászólás. Nem kívánt feszültséget kelt. Tudom hogy értelmesebbnek kéne lenni és nem foglalkozni az ilyennel de az ilyen provokáció mellett nehéz elmenni általában. Ezért van a moderátor hogy az ilyen anyázásba torkolló hozzászólásokat törölje. Itt ezen a fórumon ha nem tévedek soha nem volt még szükség moderálásra mert elbeszélgetünk, néha kicsit agresszívabban elvitatkozunk de azért még nem az említett stílusban.

Ritka a jó moderátor, és mindig kérdéses hogy az úgynevezett netikettből mi az amit jogszerűen alkalmazunk és mi az ami már a teljes elbutuláshoz vezet.

Például iwiwes Forum Romanum fórumon a rendszeres hirdetések... vagy egyéb fórumokon tapasztalt idegesítő rövidítések, óriási helyesírási problémák stb. Az ilyet is hajlamosak az emberek arra fogni hogy hát a netikett nem kötelez rá például hogy nagy kezdőbetűvel kezd a mondatokat... vagy tulajdon neveket nagy betűvel írd. Ez később arra vezet hogy máshol is ezt fogja alkalmazni az illető.


Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7200)
öntőszacsa Creative Commons License 2008.12.15 0 0 7200

Jó szerencsét!

 

A 7-es hozzászóló, bár kellően útszéli stílusban fogalmazta meg mondanivalóját, sajnos joga van így beszélni. Ez is a szólásszabadság része. Az, hogy mennyire érzi az "itt nem ez a beszéd járja" elvet, más kérdés. Az megint más kérdés, hogy van-e igazságalapja annak, amit mond, a stílusától függetlenül.

 

A valétálással kapcsolatban Búskirályfi jól leírta.

 

Szacsa

Előzmény: kissc (7196)
ZE Creative Commons License 2008.12.13 0 0 7199
Jó Szerencsét!

Miskolcon, aki üzemmérnökként végzett (pl. gyárszerelők),, majd továbbment (vegy.gépésznek), az kétszer valétált, először a főiskolai, másodszor az egyetemi tanulmányai lezárásakor.

Zeller a. TurmXgép
Előzmény: Sylvatica (7198)
Sylvatica Creative Commons License 2008.12.13 0 0 7198

Jó szerencsét!

 

Nekem is ez tűnik a megvalósíthatóbbnak, de a másik változat mellett is szólnak érvek...Vivat BSc... Ha valaki marad MSC-re, akkor ő valétáljon kétszer? Lesznek itt még gondok!

 

Szép hétvégét mindenkinek!

G

Előzmény: Búskirályfi (7197)
Búskirályfi Creative Commons License 2008.12.12 0 0 7197

Jó szerencsét!

 

Igazából annyit reagálnék, hogy Dunaújvárosban a Bologna-rendszer előtt a 6 hagyományőrző szakból 5-nél 6+1 féléves volt a képzés (a műszaki tanároknál 1 évvel hosszabb volt). A 7. félév volt ugye a szakmai gyakorlat illetve szakdolgozat készítés ideje. És mindig tavasszal, a 6. félévben volt a valétálás.

 

Búskirályfi

Előzmény: Sylvatica (7195)
kissc Creative Commons License 2008.12.11 0 0 7196

Jó szerencsét!

Pici!

Csak annyi kiegészítés az adatvédelemhez, hogy már nagyon sok helyen a @ helyett [at] vagy a [kukac] jelzést használják, hogy a spambot-ok nehezebben akadjanak rá a publikus email címekre.

Szacsa!

Moderátorokra szükség van, hogy a fórumokon is betartsák az alapvető társalgási normatívákat, ún. "netikettet".

Egy példa: http://selmec.fw.hu/forum/ #7-es hozzászóló.

Gáspi!

A valétáláshoz egy két észrevétel. Valóban problémás lesz a valétálás így, de nem mindig volt májusban, és akkor szükség volt egy-két év átállsra. Mondjuk akkoriban a város is más szemmel nézte.
Nem rég részt vettem egy megbeszélésen fásokkal és közgázosokkal együtt ahol a fő téma a valétálás volt.Több felvetés is volt. Az egyik szerint fél évvel korábban valétálnának a végzősök és utána lenne még egy szemeszterük ami államvizsgával záródik. Ezzel én nem értettem egyet. A legjárhatóbbnak az tűnt, hogy a januári államvizsga után egy a szakmában eltöltött félév után jönnének vissza és akkor valétálnának.Ezek mind csak ötletek, egyik sem végleges. Kérdezték, hogy a EMK-n a másik négy szak, hogy gondolja. Erre annyit feleltem, hogy nem tudom, mert én most csak a III. emh kohlenbrennereket képviselem és az is biztos, hogy mi BSC végén nem fogunk valétálni.(ha nem 3/4-ed 6-kor szólnak , hogy 6-kor lesz, akkor meg tudtam volna kérdezni Téged, vagy szólni , hogy gyere el.
Amit ott megbeszéltünk egyáltalán nem fix, változhat. Pillanatnyilag ez az álláspontjuk.

Más.

"Sopron nem adott be pályázatot MSc szintű erdőmérnök képzésre."

Ezt nem tudom, hogy kitől hallottad és mikor, de az illető finoman szólva is tájékozatlan.Nem ártott volna utána nézni.
Az akkreditációs folyamat már egy jó ideje zajlik.
Egyik állomása a tavalyi szakmai vitafórum volt az Erzsébet kertben(ott határozottan elutasították az erdészetek a BSC-s "erdész" alkalmazását(ki nyíltan, ki finomabban)(ott voltam))
Azóta a minisztériumot folyamatosan bombázta az OEE, Fagosz stb. levelekkel a kétszintű képzés megszűntetése érdekében. Az ST is írt egy ilyen levelet (föl is raktam a honlapra (st/levél a miniszterelnök úrhoz)
November 7-én volt itt Prof.dr. Bazsa György a MAB elnöke akivel a kar vezetősége tárgyalt ezügyben, valamint a HAGYOMÁNYOS (nem kredites) képzés visszaállítási lehetőségéről( kézzelfogható távolságba került: 5-7 év).(Az OEE is írt egy levelt a napokban :
http://www.oee.hu/pages/template1.aspx?id=1526059 )

Továbbá biztosította a kart, hogy minden végzős BSC emh számára biztosított a továbbjutás MSC-re.
Nem lesz nehéz mivel már most bőven a keret alatt vannak(16+6 lecsúszott).
Külsősöktől meg nem kell tartani mivel a vitafórumon bemutatásra került az MSC tanterv ami olyan előkövetelményeket állít fel, hogy esélytelen más szakról bekerülni.Ez tudatosan így van kialakítva.

Üdv az erdésznek!

Kiss Csaba Imre a. Zűrös Íjász
III / II emh BSc
(kohlenbrenner)
Sylvatica Creative Commons License 2008.12.09 0 0 7195

Jó szerencsét!

 

Nem is tudom, mit szólnának a selmeci elődök, hogy felhasználjuk az alias nevüket... Hol itt a személyiségvédelem? :) No, de nem bántom egyik oldalt sem, némileg topicgyanúsabb téma kerülne napirendre, ha nem bánjátok.

 

 

Elsősorban a soproni helyzettel kapcsolatban kérnék véleményeket, nem tudom, máshol hogy haladnak a megbeszélések ilyen téren. Szóval adott egy évfolyam, aki 6+1, illetve 7 féléven keresztül hallgat az Egyetemen.

 

A Valetálás ugyebár mindig tavaszi félévben zajlott eddig... No de így hogy legyen?

 

Kíváncsi vagyok a véleményekre, lassan szeretném itt Sopronban előterjeszteni a dolgot, előtte viszont mindenképp érdekelne a Ti álláspontotok. 

 

Egy másik kemény téma került elő mostanában, főleg a kohlenbrenner évfolyam irányából. Sopron nem adott be pályázatot MSc szintű erdőmérnök képzésre. Szerintetek mi lenne így a megfelelő megoldás? Induljunk ki abból, hogy az évfolyam nagy része úgyis marad plusz évet, vagy nem zárhatjuk ki ilyen indokkal a jó tanulókat?

 

Kíváncsian várom a véleményeteket,

baráti üdvözlettel,

Gáspár Gergely a. Friderikusz 

öntőszacsa Creative Commons License 2008.12.08 0 0 7194

Jó szerencsét!

 

Ez a személyes adatvédelem is egy felesleges okoskodás. Ha nem lenne néhány vészmadár, aki tömeges zaklatással riogat, akkor senki sem jutna eszébe tömegesen zaklatni.

Magyarországon valóban túlzásba viszünk dolgokat, csak egyet nem, az pedig a munka, mint értékhozzáadás valódi értékének megfogalmazása, visszaállítása.

Munka helyett az a téma, hogy melyik transzvesztita hány liter ásványvízzel robbantja a repülőgépet az óceánba, meg mi tetszik és mi nem a moderátoroknak. Természetesen mint minden szabályzat ez is guminyelven íródott, tehát moderátora válogatja, hogy mi tetszik neki és mi nem.

Erre én azt mondom, hogy nem is kell moderátor, bárki bármit mondhat, hiszen szólásszabadság van. Ha valaki megsértődik, akkor megbeszéli a sértett a sértővel.

Kissé unom már az önjeleölt, fogadatlan semmitmondó prókátorokat, meg azokat, akik úton és útfélen megmondják, hogy mi jó a többségnek, valamely kissebbség szempontjából és nevében úgy, hogy nem tagjai a kissebségnek!

Úgy hivatkozunk erre 16 éves törvényre, mintha nem tudnánk, hogy ma Magyarországon a legtitkosabb telefonszámot is ki lehet deríteni fél óra alatt, ha már zaklatni akarok valakit. Mivel ez így van, ezért a hivatkozás és a riogatás paródiává és látszat tevékenységgé változik. MindEz úgy, hogy az igazán fontos dolgokkal nem foglalkozunk.

 

SzendGab Creative Commons License 2008.12.08 0 0 7193
És ha őt nem zavarja, akkor a modikat miért is? Miért akar mindenki pápább lenni a pápánál?
Előzmény: ZE (7191)
SzendGab Creative Commons License 2008.12.08 0 0 7192
Jó Szerencsét!

Mitől személyes? Mert "egy" Kun Imréé? Melyiké? Semmilyen más természetes (vagy akár mesterséges) azonosítóját nem közöltem, tehát ugyan mi tudjuk, hogy kiről van szó, de ez más számára egyáltalán nem biztos, hogy egyértelmű. És vélhetően ezzel a névvel nincs egyedül ebben az országban.
Egyébként pedig mélységesen egyetértek Szacsával. Ebben az országban mindent sikerül túlzásba vinni. A kedvencem amikor amatőr természetvédők megvédik az erdőket az erdészektől. Nagyon jó példa erre a sajóládi eset. (http://fagosz.hu/fataj/2008/11/201/200811201_PoFatlansagSajtoban.php) Ha kivágják az erdészek a fát (ami egyébként nem ötletszerű, hanem 10 éves terv alapján történik), akkor az a baj, ha meg nem és rádől egy turistára, akkor az a baj. A természetvédők meg a legritkább esetben tesznek bármit is, csak a szájukat jártatják. És akkor még az üzemszerű és nem igazán büntethető falopásokról nem is beszéltünk.
Ezek után kit érdekel itt valamelyik Kun Imre telefonszáma és e-mail címe?

Üdv:

Pici
Előzmény: ZE (7191)
ZE Creative Commons License 2008.12.06 0 0 7191
Nem őt zavarja, hanem az itteni, meg a wiw-es modikat/gereblyézőket...
Előzmény: SzendGab (7188)
ZE Creative Commons License 2008.12.06 0 0 7190
Ha az adat a telefonkönyvből, illetve céginformációs adatbázisból származna, akkor sem lenne helye itt a fórumban, IRL adatok megjelenését, pláne, ha nem az érintett teszi azt közzé, nos, nem szeretik a moderátorok. (Ugyanis azzal, hogy természetes személyhez kapcsolta valaki, azzal máris személyes adattá vált...)

Az adott számsor (telefonszám) a telefonkönyvben valóban nem személyes adat, hiszen egy céghez tartozik. Az iwiw-en viszont egy természetes személyhez kapcsolódik, és mint ilyen személyes adatnak minősül, melynek kezelésére az 1992. évi LXIII. tv. vonatkozik első körben -- másodsorban pedig az iwiw felhasználási feltételei. Csak ezzel a kettővel megy szembe az adott személyes adat itteni közlése.

Mivel pedig az e-mail cím dettó kapcsolható egy természtes személyhez, így az is személyes adat, úgyhogy az előző bekezdés második fele arra is érvényes.

Előzmény: öntőszacsa (7189)
öntőszacsa Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7189

Jó szerencsét!

 

Mi ez az adatvédelmi szarság? Volt egy kérdés, lett egy válasz. Ennyi.

Ezt a fórumot biztosan sokan olvassák, látszik is, főleg mostanában a beírások mennyiségéből. Még azt sem zárhatjuk ki, hogy ez a rengeteg olvasó csak arra vár, hogy Kun Imrét zaklathassa. Bár nem túl valószínű.

Amit ZE elmond az kicsit hajaz a reptéri biztonsági intézkedésekre, amelyek szerint tilos rúzst felvinni a repülőkre.

Ja, nehogy megtámadjon egy buzi és a seggembe dugja a használt rúzsát. Végül is bármit el lehet kapni cseppfertőzéssel.

Kicsit túl lihegtük ezt az adatvédelmi kérdést.

De hamár szóba került a zaklatás, akkor mondok egyet:

TV teletext 303. oldal esti műsorrend, PROVIDENT reklám jó sokáig, szinte mindegyik adón. Na ez a zaklatás!

Meg tavasztól őszig a 18-30 körüli lányok, amit művelnek öltözködésnek nevezve.

 

Szacsa

SzendGab Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7188
Ja és még valami. Szerinted hányan olvassák ezt a fórumot? Főleg zaklatásra specializálódott e-mail cím és telefonkönyv vadászok? És mennyiben zavarja ez Bástyát, amikor annak se felel, akinek erre szüksége lenne?
SzendGab Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7187
Jó Szerencsét!

Na végre valami van ezen a fórumon. Az iwiw-el nem takaróztam, csupán a forrás megjelölése. Az pedig szerintem korrekt dolog, hogy az adatok származási helyét megjelöli az ember.
Egyébként pedig ez a telefonszám megtalálható a T-Com nyilvános adatbázisában, tehát a tulajdonos/felhasználó hozzájárult annak kereshetőségéhez és BÁRKI számára való hozzáféréséhez.
E-mail címet - mint Te is nagyon jól tudod - annyit csinál az ember, amennyit nem szégyell. Tehát, ha Bástyának már annyi szemét fog érkezni erre a címre, hogy elege van belőle, akkor legfeljebb csinál egy másikat, amit csak annak publikál, akinek jónak látja.
Azt meg valószínűleg túlélem, ha pár napra vagy akár hosszabb időre is kitiltanak a fórumról. Legfeljebb nem csinálok ilyen marhaságokat. :)

Üdv:

Pici
Előzmény: ZE (7186)
ZE Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7186
Jó Szerencsét!

:) Az "úgyse működik" szigorúan vett adatvédelmi szempontból nem értelmezhető. A publikált adatok személyes adatnak minősülnek (1992. évi LXIII. tv.), azoknak a nyilvánosságra hozása az érintett kifejezett hozzájárulásának hiányában minimum aggályos. Jelen esetben ráadásul úgy az iwiw, mint az index fórum felhasználására vonatkozó szabályoknak sem felel meg a dolog.

Más topicokban az ilyen IRL adatközlés első blikkre a hsz. kimoderálásával, és az azt elkövető hosszabb-rövidebb pihentetésével jár. Én ezt nem szeretném, ezért írtam, hogy jó lenne kihajíttatni az IRL-adatokat tartalmazó hozzászólást -- most azt is hozzáteszem, hogy az iwiw-vel takarózni marhára nem volt szerencsés dolog...


Zeller
Előzmény: SzendGab (7185)
SzendGab Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7185
Jó Szerencsét!

Vitatkozzunk már egy kicsit. Legalább történik valami ezen a fórumon. :DD
Egyébként pedig ha úgyse működik, akkor mindegy. Nem?

Üdv:

Pici
Előzmény: ZE (7184)
ZE Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7184
Jó Szerencsét!

Nem vitatkozom, de ugyanúgy, ahogy nálad az e-mail cím az ismeretleneknek "[nem látható]"-ként jelenik meg, ugyanúgy az ő elérhetőségi adatai sem láthatók mindenkinek (Nem kék nyitott lakat, hanem piros, zárt lakat.) Nekem is fent van e-mail cím is, meg mobilszám is, de csak ismerősök számára elérhetően. Te, mivel ismerőse vagy, látod ezeket az adatokat, más viszont nem.

Zelena Endre
Zeller a. TurmXgép

(Civilben információbiztonsági tanácsadóként kerestem egy jó ideig a kenyeremet, erről van infó a wiw-en, szintán csak ismerősök számára.)

Előzmény: SzendGab (7182)
karrier Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7183
Köszönöm. Nekem is ezek az elérhetőségek vannak meg, de nem felel.

Ne légy ilyen szőrösszívű!
ZE egy kolléga. Itt is, ott is. :)

Jó szerencsét!

Karrier
SzendGab Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7182
Jó Szerencsét!

Ezeket az adatokat bárki láthatja az iwiwen, aki rákeres, nem csak az ismerősök. Márpedig, ha Bástya oda kiteszi, akkor itt sincs nagyobb veszélyben. (Főleg, hogy a háttérszolgáltató tudtommal ugyanaz.)
Egyébként pedig nálunk szokás köszönni. (Hacsaknem az "Ööö" annak számít...)
De majd legfeljebb együtt levonjuk, ha megtudom, hogy ki is rejtezik a ZE nick alatt.

Üdv:

Pici
Előzmény: ZE (7181)
ZE Creative Commons License 2008.12.01 0 0 7181
Pláne, hogy a wiw-en csak az ismerősei láthatják az adatait. (Utána meg tessék levonni...)
Előzmény: ZE (7180)
ZE Creative Commons License 2008.12.01 0 0 7180
Öööööö... Az előbbi IRL adatokat privátban kellett volna... Szerintem próbáld meg úgy, a hsz.-t meg moderáltasd ki.
SzendGab Creative Commons License 2008.12.01 0 0 7179
Jó Szerencsét!

Iwiwen a következő adatok vannak:

bastya51@t-online.hu
30/4026180

Üdv:

Szendrői Gábor
a. Pici
Előzmény: karrier (7178)
karrier Creative Commons License 2008.12.01 0 0 7178
Valaki?
Előzmény: karrier (7177)
karrier Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7177
Jó szerencsét!

Nem tudja véletlen valaki Kun Imre a. Bástya telefonszámát?

Karrier
SzendGab Creative Commons License 2008.11.13 0 0 7176
Jó Szerencsét!

Jókor szólsz! Már mást terveztem. Majd legközelebb.

Üdv:

Pici
Előzmény: öntőszacsa (7175)
öntőszacsa Creative Commons License 2008.11.12 0 0 7175

Jó szerencsét!

 

Pénteken Dunaújvárosban Leopárd Bál lesz!:):):):):)

 

Részletek a Leopárd honlapon.

 

Szacsa

a.Csocsoszan Creative Commons License 2008.11.09 0 0 7174
Az október 11-én megrendezett Selmecbányai Akadémisták III. rendezvényről
Kollár Zoli felrakott egy csomó képet a Net-re, itt megnézhető:

http://picasaweb.google.hu/zoca001/Selmec#

Jó szerencsét!

Morvai Tibor
a.Csocsoszán

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!