Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2022.02.07 0 0 182603

Ami élelmiszer minősítéssel rendelkezik, az élelmiszer, az minősített technológiában készül, minőségbiztosítási terv szerint akreditált laborokban ellenőrzik a minőségét, ugyanez vonatkozik a csomagoló anyagára is. HACCP rendszer biztosítja az üzemi terület higiéniáját és a gyártás folyamatainak ellenőrzését, ami nem rendelkezik élelmiszer minősítéssel, ott nem invesztálnak olyan gyártási technológiára és üzemi körülmények kialakítására, ami élelmiszergyártáshoz szükséges, mert többszörösébe kerül.

 

a magyar vízszabvány utcájába

 

Az EU-n belül harmonizált szabványok biztosítják az élelmiszerek szabad kereskedelmét minőségi szempontból, tehát ha egy élelmiszer Németországban gyártási engedélyt kapott és az alapján a gyártó kiadta a CE minősítést, akkor a termékhez elég az eredeti minőségi tanúsítványt és minősítési dokumentációkat csatolni, nem szükséges az adott országban újraminősíteni.

Előzmény: Freedom of mind (182601)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182602

A 107 fokos Gaggia termosztát ( egész pontosan 107-8 van ráírva ) 98-99 fokos kifolyó vizet produkál. Persze ahogy érkezik a kazánba a hideg víz ez folyamatosan csökken. Anno kimértem, persze itt a kávé nem csökkenti le a vízhozamot, tehát itt gyorsan esik a hőmérséklet. https://vimeo.com/292664160

A 90 fokos termosztátot én kevésnek találtam, ugya is ez 85-95 fok között kapcsolgat. Szerintem egy 95, vagy 98 fokos a jó választás. Nekem a QM0650-ben 93 fokos van, mert ez vált be, de az termoblokkos, tehát hamarabb reagál a hőmérséklet esésre.

Előzmény: Andreas7788 (182596)
Freedom of mind Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182601

Az általad belinkelt víz tiszta RO víz. Közvetlenül nem jó, de remek kávésvizet (pl. SCA standard) lehet keverni belőle némi keserűsó és szódabikarbóna hozzáadásával. A deszt víz az meg deszt víz. A DM is csak azért írja rá, hogy "ipari" felhasználásra mert nem akarnak belemenni a magyar vízszabvány utcájába.
Amit nem szabad használni az az ioncserélt víz. AZ tényleg ipari felhasználásra való, pl. autók hűtőjébe, akku utántöltésre (csinálja ezt még valaki egyáltalán? :D Az ioncserélte víznek már az előállítása sem felel meg az élelmezésügyi előírásoknak.

 

Előzmény: F40 (182598)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182600

Ok, köszi, kiméregetem!

Előzmény: endrepp (182597)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182599

Ez majdnem desztvíz! Felejtsd el.

A Müllerben van desztvíz ami desztillált nem ioncserélt.

Abba mehet a puffer oldat.

Előzmény: F40 (182598)
F40 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182598

Kedves Mindenki!

 

Érdeklődöm, hogy használta-e már valaki közületek ezt a "kávéfőző vizet"? (Gaggia Classic 2013-as gépem van.)

 

Kávéfőző víz 2000 ml - Webáruház - bijo.hu

 

Ha igen, akkor mi volt a tapasztalata?

 

Amióta nem lehet Nordát kapni, azóta még nem találtam meg az igazit. Lehetne hozni ilyet Olaszországból, ott fele-harmad annyiba kerül, mint korábban nálunk, de elég ritkán járok arra.

 

Próbáltam Brita szűrőt az új Maxtra+ hard water expert-tel, de ez ugye kissé savas és nem teljesen "tiszta" vizet állít elő.

 

A DM-es desztvíz ipari és nem élelmiszer célú felhasználásra készült és 5 liter már ebből is 650 Ft. Igaz, hogy a keserűsó és a szódabikarbóna ára elhanyagolható.

 

Köszönettel,

 

F40

 

 

 

endrepp Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182597

Mérd meg most a 107C fokossal hány fokos a lejövő víz, amennyivel alacsonyabb hőfokút szeretnél, annyival változtass a termosztáton. Pl ha most 96 fokot mérsz, akkor a 90 fok eléréséhez 107-6C azaz 101C fokos fog kelleni. A mérési pont és a csapolási hőmérséklet offset értékét kell kimérned és ennyivel módosítani.

Előzmény: Andreas7788 (182596)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182596

Sziasztok!

 

Gaggia Baby kazánba szeretnék egy 90 fokos termosztátot berakni.

Azért gondoltam rá, mivel általában sötétre pörkölt arabikát iszunk és nem szeretnék bele (még) pidet.

Viszont ugye ami most benne van az 107 fokos ha jól nézem.

Így nem kellene hűtőcsapolást végezni.

Mit gondoltok erről?

sudex Creative Commons License 2022.02.02 0 0 182595

 

Sziasztok!

 

Eladó Orphan Espresso Pharos 2.0 kézi őrlő (Manual Coffe Grinder), kiváló állapotban, USA-ban vásárolt. Bővebb infó itt:

 

https://www.oehandgrinders.com/OE-Pharos-20-Manual-Coffee-Grinder_p_108.html

 

Ára: 69,000 Ft (ajándék rögzítő pad is jár hozzá 2 db Pharos Grinder Bench Dog-gal - https://www.oehandgrinders.com/Pharos-Grinder-Bench-Dog-_p_39.html).

 

Személyes átvétel Bp-n XIII ker. (érdeklődni: nimre494 kukac gémail pont kom)

Ibera Creative Commons License 2022.01.31 0 0 182594

Köszönöm! Igen, én is így látom.

Előzmény: Giuseeppe (182593)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.01.31 0 0 182593

Nézegetem a képeket, de nem tudom, hogy működhet. Az eredeti állítókerékbe nyilván illeszkedik a csiga, de a skálázott korong recéi nem olyan mélyek, továbbá a vastag pereme miatt innen nézve nem is férne oda. Szerintem írj az AVX-nek, és kérdezd meg, mit tanácsolnak.

Előzmény: Ibera (182592)
Ibera Creative Commons License 2022.01.30 0 0 182592

Sziasztok!

 

Vettem egy ilyen ilyen őrlés-finomság jelző skálát az avx-től, mert első blikkre jó ötletnek tűnt:

 

https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/16-1-Kavedaralo-Alkatreszek/0/5/2486-PL-043-orlohoz-allito-skala

 

viszont most, hogy rá akartam rakni nem világos, hogy hogy kéne feltenni, a recézett műanyag peremet kellene beleeröltetni a csiga hajtásba?? vagy ezt csak úgy árulják és még soha senki nem használta?

 

https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/0/0/5/549-Lelit-Fred-PL043MMI-kaveorlo

 

Freedom of mind Creative Commons License 2022.01.28 0 0 182589

Ha a három közül akarsz választani akkor tudnod kell, hogy az IMS nem egy fajta kosarat gyárt. Egyedül a Barista Pro és a Superfine melyek megütik a mércét a VST-vel és a Renekával összehasonlításban. Innentől viszont ízlelőbimbók és ízlés kérdése a dolog. Van aki erre esküszik, van aki arra, ezért az 
ízekről szóló szubjektív leírástól inkább eltekintek. :) Nekem VST van, szeretem, annak ellenére, hogy az igényli a legtöbb előkészítést. 
Csak akkor fogod tudni kiválasztani a kedvenc kosaradat ha megveszel közülük kettőt. Egy idő után félre fogod tenni az egyiket. Akkor azt el kell adni. Másnak pont az fog kelleni, nem probléma. Jöhet a következő mérkőzés a következő kosárral.
Lényeges viszont, hogy csak akkor érdemes nekikezdeni ha van egy jó őrlőd mert a kávézásnak az az Achiles-sarka. Hiába a csúcs kosár ha nem jó az őrlő, nem nagyon fogod érezni a különbséget.


Előzmény: asdwarr (182588)
asdwarr Creative Commons License 2022.01.28 0 0 182588

Szia!

 

Köszi, eredti kérdésemben pontatlan voltam, én is a Pro-X kosárról írtam, amit írtam, már csak a vst-imis-reneka szentháromság között kell dűlőre jutnom, de minél többet olvasok utána, annál reménytelenebb a döntés :D

Előzmény: Freedom of mind (182586)
danidoki Creative Commons License 2022.01.28 0 0 182587

Sziasztok!

 

van egy La San Marco SM90 örlőm .

 

Azt vettem észre, hogy az örlőm durva finomságút őről. Próbálom állítgatni, van, hogy el is találom, hogy mi kellene, aztán a következő darálásnál megint durva az őrlemény.

Nem úgy kéne működjön, hogy teljesen rátekert állástól visszafelé állítva lenne (ahol már tud forogni) a legfinomabb, s csavargatva, egyre durvább őrleményt csinál? 

 

Tanácstalan vagyok, mert a kések nincsenek látszatra megkopva. Időnként lehet, hogy át kéne tisztogatnom a késeket? Nem tűntek kopottnak, koszosnak...

 

Köszi a segítséget! 

Freedom of mind Creative Commons License 2022.01.27 0 0 182586

A naked kar mindent megmutat. Azt is ha te rontasz el valamit, de ebben az esetben nem arról van szó szerintem. Nem ismerem a mezei AVX Pro kosarat, de nekem az AVX Pro-X csinálta ezt a borzalmat. Egyszerűen lehetetlen volt normális lefolyást kihozni belőle. Nekem az a gyanúm, hogy egyrészt túl aprók a lyukak rajta, de ahhoz képest nincs elég belőlük ezért csak kisebb áramlás mellett volnának képesek normálisan működni. (Ezzel nem kísérleteztem.) Vagy pl, hogy a csapolás elején a pici lyukak egy része eltömődik és a maradékon próbál kipasszírozódni a kávé, amire még rájátszhat az őrlő konzisztenciájának hiánya is. Ki tudja. Az biztos, hogy az AVX Pro-X ilyen, sosem fogod tudni megdoldani ezt a problémát pusztán a szokásos módszerek alkalmazásával. Én azt mondanám, hogy ezt az AVX kosarat tedd félre és próbálkozz valami mással.

Előzmény: asdwarr (182561)
Giorgioo Creative Commons License 2022.01.26 0 0 182585

Köszönöm a leírtak alapján sikerült kiszedni :)

Előzmény: Freedom of mind (182581)
danidoki Creative Commons License 2022.01.25 0 0 182584

Gratula hozzá és a géphez is, és köszi a segítséget is!!! Egyszer beugrom Hozzád :) 

Előzmény: coffein2 (182579)
Freedom of mind Creative Commons License 2022.01.25 0 0 182583

Az AVX Pro-X kosárnak jó volna tudni mi a trükkje. Nekem is van egy, de feladtam a vele való kísérletezést több mint egy éve. Pedig ízben nem volna rossz, de valami nem tetszik neki. Talán áramlásszabályozással vagy 4-6 Bar-on működne, de 9-re beállított masinán durván büntet, spriccelget, csatornák mindenfelé. 

Előzmény: GAgyiXyXy (182582)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 182582

A naked kar egy külön világ. A közepesen világos kávék szintén több odafigyelést igényelnek mint a sötétek (már igénylik az előáztatást). A pid nélküli silvia (ez csak feltételezés) még ronthat a helyzeten, na meg az is, hogy ha a nyomás nincs lekorlátozva. A spriccelésed mindenképpen csatornásodás miatt van. Az meg lehet előkészítési hiba, vagy túl nagy nyomás, vagy mindkettő. Fogpiszkálóval csak "valamennyire" lehet rögmentesíteni (szvsz csak wudu). Próbálkozz közepesen sötét pörköléssel, vagy sötéttel először. És a silvia saját kosarával. Az AVX pro jó kosár, de rohadtul büntet, művészet vele hibátlan csapolást csinálni, ahhoz kitartás kell. Barátom imádja őket, kiismerte. Ez eléggé hosszú folyamat volt, de szerinte megérte. Én nem vagyok ennyire kitartó, már megszabadultam az avx-es kosaraktól, renekát vettem, az sokkal (drágább) megbocsátóbb valamiért.
A darálód sem az igazi, igazi rögösítő, tehát az sem segít az utadon.
PID van? Nyomás beállítva?
Az avx-es kávékkal semmi probléma, ár/értékben a legjobbak szerintem nálunk. Persze nagyon sok sokkal jobb kávé is létezik más pörköléknél, de sokkal drágábban. Közepes brazilt, indiait próbálgass, azok nem is drágák, egyszerűek mint a faék és lesz sikerélmény. A lényeg, hogy friss legyen a pörkölés, max 2-3 hónapos.

Előzmény: asdwarr (182561)
Freedom of mind Creative Commons License 2022.01.25 0 1 182581

A "sclicces" csavar trükkje a megfelelő csavarhúzó. Ha nem elég széles a tolla vagy vékonyabb mint a rovátka azt jobb esetben a csavarhúzó, rosszabb esetben a csavar bánja. Az elcseszett rovátkát ki lehet mélyíteni ha van hozzá eszközöd, de ezesetben csak spéci módon lehet mert be van süllyeszve a kés szintje alá. Ha nagyon be van gyógyulva a csavar, használj csavarlazító spray-t vagy WD40-t. Pár perc múlva tedd bele a csavarhúzót a rovátkába és enyhán kocogtasd meg egy kiskalapáccsal, utána próbáld kicsavarni. Nagyon nem lehet az rágyógyulva hisz' rozsdásodás ott az őrlőkben kizárt, feltéve, hogy a csavar gyári.

Előzmény: Giorgioo (182572)
heted7 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 182580

De szép!

Előzmény: coffein2 (182571)
coffein2 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 182579

Igen!.

Előzmény: danidoki (182578)
danidoki Creative Commons License 2022.01.24 0 0 182578

Ez a kávézó a Tied?? 

 

A gépet látom, hogy mi :)) 

Előzmény: coffein2 (182571)
danidoki Creative Commons License 2022.01.24 0 0 182577

Üdv,

 

a fűtőszálnál bírta a papírtömítés 1 évig?

 

A kazán oldalánál nekem lehet, hogy nekem nem volt tömítés? Mert mikor szétszedtem, nem estek ki a tömítés darabjai úgy, mint a fűtőszálnál lévő egykori papírtömítés részei. 

 

Üdv,

Dani

Előzmény: coffein2 (182569)
gyuro Creative Commons License 2022.01.23 0 0 182576

Sziasztok, Bialetti Tazzissima kávézője van valakinek? Kérdeznék ezzel kapcsolatosan.

 

Csontváry Creative Commons License 2022.01.18 0 0 182575

Téma: Wega mininova gicar vezérlőjének programja

 

Kedves Fórumtársak! A tárgyban jelzett Wega Mininovám epromja, azaz a Gicar vezérlő programja törlődött, 

és most nem működik a gép. A Gicart bemértük, hibátlan, csak valéószínűleg egy rövidre záródás miatt törlődhetett vagy megsérülhetett.

Ez egy pár kb-os program.

Ha van valakinek egy ilyen wega mininovája, tudna segíteni a letöltésében?

 

Köszönöm előre is!

 

Csontváry Creative Commons License 2022.01.18 0 0 182574

 

Csontváry Creative Commons License 2022.01.18 0 0 182573

Ez nem s26, hanem 

s24. Nekem is ilyen van. Az s26-nak van némi automatikája a vezérlésben a csapolási mennyiségekre vonatkozóan. A gyári súlya különben 31 kg. az s24-nek.

Előzmény: gsa1 (125079)
Giorgioo Creative Commons License 2022.01.18 0 0 182572

Köszi végül ezt tettem de most a Rocky darálóban kellene a kést kicserélni de a sima slicces csavar úgy bele van gyógyulva, hogy nem tudom kicsavarni. Nagyon nem akarom a csavart tönkretenni ezért örülnék ha valaki segítene kiszedni. Esetleg volna valami ötleted?

Előzmény: Freedom of mind (182546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!