A másik kérdésem, hogy esetleg létezik olyan, hogy Okinawa bus pass? Busszal szeretnénk eljutni - jogsi híján - Nahából Onnába és Nago-ba és értelemszerűen visszaféle is. A jegyek ha jól láttam, akkor valami horribilis pénzek. 4000 JPY oda-vissza, ha nem hétvégén vagy ünnepnap megyünk. Mert akkor létezik, napijegy 2000-ért egész napra.
3 nap alatt mi lenne érdemes megnézni szerintetek?
ULMON - ez van androidra és ios-ra is. Japán nagy városai mellett egész térségek is letölthetők, mind kitűnően működik offline módban, sosem tévedtünk el. illetve már előre rögzítettem is azokat a helyeket, amelyekre mindenképp el szeretnék menni, de rögzíteni bármikor lehet offline módban is.
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a segítséget. A qatarral fogunk érkezni majd 22:30-ra!
Egy másik fontos kérdésem is lenne. Tokióban menny jó az utcán a wifi lefedettség? Ugyanis egyszerűen nem találok olyan normális alkalmazást amihez le lehet tölteni egy navigációt vagy térképet. A Here és az IGO-ban sincs Japán térkép ez lehetséges? Hol találok esetleg ilyet?
Nekem idot leginkabb a borondre valo varas szokott jelenteni. Az tenyleg szerencse fuggo, de azert 1 orat az ilyen nem szokott tartani.
Szerintem nezd meg meg egyszer a limuzinbuszokat, mert kb Tokyo/Yokohama teljes teruletere mennek, nagyon sok vonatmegallohoz is. Persze a vonat ugyaugy elvisz.
A Haneda reptér főleg belföldi járatok kiszolgálását végzi, persze van némi international forgalma is. Ebből az következik -arra a kérdésedre mennyi idő, mire kijutsz az előcsarnokba- hogy attól függ, milyen légitársasággal és honnan érkezel. Az ellenőrzés "mélysége" ettől is függ. Belföldi géppel érkezők természetesen nem "full control" alatt vannak, gyorsabb a beléptetés, de a külföldről érkező utasok itt is fotó és új lenyomat valamint útlevelének számítógépes ellenőrzése után léptethetők be. Talán pár kérdés is be fog figyelni a officer részéről. Feltehetőleg a késői időpont miatt -a reptér forgalma korlátozott az éjszakai órákban- sem lesz sok utas a belépő oldalon, így mondjuk sacc/kb: 10-15 perc alatt bent lehet, ha minden simán megy.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Hanedáről van-e a városba éjszakai közlekedés? Én a világon semmit nem találtam csak a limuzin buszokat, azonban azok nem nagyon mennek arra amerre nekem kellene. 22:30-kor érkezünk és nem tudom mennyi idő alatt érünk ki ill. ha késés van akkor még később.
A reptérről való kijutás kb. mennyi idő ha minden rendben van?
A problema abbol van, hogy Japanban elsosorban a kozteruleteken, epuleteken kivul kezdtek el tiltani a dohanyzast, es ettermekben, kavezokban tartottak meg, mashol meg fokent belterekben tiltottak meg, es utcan, koztereken maradt ok hosszu ideig. Igy aztan a kulfoldiek egyszerre tudnak panaszkodni, hogy 1) Japan elmaradott, es nem tiltja elegge a dohanyzast, 2) Japan tul szigoru. ;)
Egyebkent most mar szinte minden kozteruleten, utcan, parkokban, kozepeuletben, cegeknel van kulon kalicka dohanyzasra, es a kavezok, meki stb is elkulonitett legterrl csinalja.
az lehet, szerintem (meg eszerint és a cikk alapján) főleg az éttermeken kell még változtatni. több helyen, ahol jártam, és volt elkülönített rész, sokszor ugyanabban a légtérben volt a kettő, aminek aztán semmi értelme.
pedig még csak most próbálják utólérni a nyugatot e téren, nekem inkább a hamutartó volt furcsaság a mekiben. Egy ideje Japánban is csökken a dohányzás, most vmi 19%.
NY-ban (ahol 14%) pl. még a tengerparton is tilos, valamint a gyalogos tereken, és az összes parkban - meg persze, bent, éttermek, kórház, iskola, stadion, klub, kocsma, és az összes munkahely. A magyar ráta ennek a duplája, így onnan nézve talán még más a meglepő.. de ez a trend, és érdemes figyelembe venni a dolog szemetelés oldalát is, hacsak nem viszi haza a táskájában a csikket a kedves füstölgő.
jövőre május 5-ig tart a "golden week" csúcsturizmus, azt érdemes elkerülni.. közvetlen utána viszont még találhatsz wisteriát vagy ezt, de pl. a shibazakura is cool.. vagy szakura Hokkaidón.
Májusban tudunk csak menni ,de szerintem akkor is sok-sok virág lesz és rengeteg más látni való, ami minden évszakban látogatható :-) 2 hétre mennénk most rakom össze a tervet és olvasgattok a topicba sok-sok jó ötletet adtatok már:-)
Igen, igazad van ... amennyiben helyben marad, akkor inkább vegyen a kedves utazó vonaljegyet. :) Nem tudhatjuk mi a szándéka, de ha már kifizetett egy talicska pénzt a repülőre, akkor nézzen szét kicsit, menjen és tapasztaljon.
Valószínűleg igen, de foglalhatsz online lemondhatót is vmelyik siteon (booking, japanican etc), vagy a hotel(lánc) oldalán is gyakran aznap vagy 1-2 nappal előtte megváltoztathatod.. a hazautazás előttit én pl. le szoktam foglalni a reptér fele.
ha a környéken marad, és csak egy hét (Kiotó, Oszaka etc), akkor nem biztos, hogy megéri a JR Pass 29110 yenért, ami napi 4100.. a 3000 arra a napra pl. olcsóbb. Akkor már inkább a Kansai Thru. Késő este érdemes a leggyorsabb, legegyszerűbb járattal menni, onnan is még ki tudja, hol a hotel. Szállodai árból meg van mindenféle, 2 főre $50-70 körül bőven van választék. Szvsz Japán szerteszét tele van a cseresznyéknél nagyobb élményekkel, bármikor is megy vki. Első alkalommal persze nekem is kényszeresen ki kellett pipálnom az ilyeneket (Arany pagoda etc.), de nem ez maradt meg.
köszi a válaszokat,nem nem az alapokról indulok hanem próbálok a káoszból kihámozni amire szükségem van :-) és tudom az itt levők nagy része már volt és remélhetőleg menni fog még! Sok-sok minden foglalkoztat,kevereg az agyamban fogok még hülyeséget kérdezni szinte biztos holott kiszúrja a szememet a gugliba,de valahogy a tapasztalt emberek válaszai sokkal értékesebbek és jobbak :-) Tényleg jártam már sok felé,de ez most egy kicsit misztikus egy kicsit nagyobb falat szeretném ha jól sikerülne sokfelé járthatnánk megnézhetnénk stb!:-)
Ha már ott van a "barátom a google" előtted, akkor minden információ kiveri a szemed. Az is, hogy lehet Kansai-ról Kyoto-ba eljutni. Nem csak JR vonattal, hanem busszal és taxival is... menetidőkkel, jegyárakkal, megálókkal ...cakkom púder. Hallottál már a "JR Pass"-ról ... mert a 3000.- JPY/ fő/út szintén elég húzós. A távolsági busz sem sokkal olcsóbb, az 2650.- JPY/fő/út. Azt is világosan kell hogy lásd ha már a google-t böngészed, hogy a szállodák árai az égben vannak (persze lehet csak az én pénztárcámhoz viszonyítva). Nyiss meg egy airbnb oldalt és látni fogod, hogy a szállodai árak töredékéért kapsz apartmant itt ... és az sem probléma ha hajnalban érkezel. Ha megteheted, akkor javaslom az utazásodat egy hónappal előre hozni, úgy április első hetére... akkor még a cseresznyefavirágzást is elcsíped, ami olyan élmény, amit sehol máshol nem kapsz meg. Már megbocsáss, de kérdéseid alapján... nagyon alapokról indulsz. :)