Hat igen en kicsit mas jellegü dolgokat potolnek be...De tudod lehet tök hülye vagyok de erzem hogy menne.Hogy csak vele menne.De nem tudom hogy idö kellene hozza ,vagy döntes.
Egyedül nagyon rossz.De csak azert nem akarok magamnak pasit h ne legyek egyedül.Ertem ezt az ötletekre miszerint becsüljem meg aki szeret..
Szia Myo!Bocs hogy kellemetlenseget okoztem azzal hogy pont en jöttem.....De gondoltam Te talan tudsz segiteni hisz Öt mar ismered,most pedig azt is megismerheted "aki miatt nem erdemes...."
Csak azt aruld el tartjatok meg a kapcsolatot?Vagy szokott valahol forumozni?
"Nem is tudom, mit mondjak, amihez elég érett vagy már.."Ezt ugy erted meg kis buta vagyok?Lehet h igazad van.
Könyv?John Bradshow bejött;),de nem jutottam önkivületi allapotba,aztan nem maradt idöm tovabb olvasni.
Biztonsag?Tamogatas?Honnan ?Kitöl varjam ezt?Az eletem egy nagy kalap fos .19eves vagyok,van ket kezem ket labam,meg az önsajnalatom.De ezzel nem megyek sokra.
"A pasasok sem jók. Most férfimentes övezetre van szükséged. Belül is. "
Akkor dobjam a pasit?:)
Fu figyu nem akarok lelkifurdit Neked!
De azert engem is erthetsz....
belerúgtam? ittvan? nincs itt
elmentem volna mellette. egyrészt köcsögség érzelmileg zsarolni... másrészt aki ideáig eljut, annak a fejében nem stimmel valami. jó, ez nem jelenti azt hogy örök életére egyedül kell maradnia, nade hogy ezzel próbáljon magához láncolni valakit? hát bocs, de egy egészséges ember tudja, mit akar az élettől. ha egy nő miatt így kiborul, mit csinál majd ha kirúgják az állásából? vagy ha megtudja hogy megcsalják? netán 20 év után tönkremegy a házassága? mindig ezt hozza elő, hogy "különben öngyilkos leszek mert nem tudom hogy hol a fejem?". qrva jó struccpolitika, csak rohadtul nem vezet sehova. de hagyjuk ezt, nem ő a téma, hanem te.
egyébként erre a "csomó mindent nem csináltunk"-ra van egy elméletem
lehet, hogy myo ezt jobban tudná, de azért megpróbálom leírni. szóval ugye azóta történt veled csomó minden. tapasztaltál, leszűrtél dolgokat, láttad, hogyan lehet még másképp is néhány dolog. fejlődtél, talán néhány hibádat is beláttad. természetes, hogy úgy érzed, most már felkészültebb vagy, nem követnél el hibákat, másképp csinálnál néhány dolgot, vagy megtennél olyat amit korábban nem... igen ám, de közben eltelt ám egy csomó idő, és nem csak te változtál. változott a környezet, a helyzeted, Péter is, tök más az egész. egyedül akkor lehetne megalapozott a hited, ha vissza lehetne utazni az időben, és a mostani éned lenne az akkori szituban, de ez a tudomány jelen állása szerint lehetetlen :) egyébiránt akkor se lenne olyan, amilyen volt. hangsúlyozom, VOLT!
egy rövid példa. az én első nagy fellángolásom, az első igazi barátnőm... totál odavoltam érte, ő volt az első akivel 2 hétnél tovább bírtam. úgy alakult, hogy sosem feküdtünk le. én qrva sokáig nem hevertem ki a szakítást, sokan szenvedtek még az én belső vívódásom miatt. sokáig úgy éreztem, talán ha lefeküdtünk volna, másképp alakul. igazam volt, biztos másképp alakult volna, de egyáltalán nem biztos, hogy úgy, ahogy én azt képzeltem. szóval vhogy bennem volt, hogy márpedig ennek meg kell történnie, hátha... nem tudtam, mi lesz, csak úgy éreztem, ez kimaradt. kb 3 évvel szakításunk utána úgy alakult, hogy itt "aludt" nálam a hölgy... illuminált állapotban voltunk mindketten, és amikor végre megtörténhetett volna, akkor esett le, hogy ez már semmin se változtatna. mondjuk adott helyzetben (értsd ruha nélkül) elég hülyén jött ki a dolog, de érdekes módon mai napig ő az egyetlen exem, akivel tök fesztelenül és normális hangnemben tudunk kommunikálni. igaz, többnyire csak neten.
hogy ez miért hasonlít? csupán azért, mert mindez akkor történt, mikor épp volt valakim (fogjuk rá). gondolom te más jellegű dolgokra gondoltál, mikor a kimaradt dolgokat említetted, de a mechanika ugyanaz. én most láttam be, mennyi mindenben "hibáztam" az előző kapcsolatomban. azért "", mert ez nem hiba, természetes dolog, senki sem születik úgy, hogy mindent tud. de amit tanulsz, azt ne múltbeli személyekre próbáld ráhúzni, ne ott próbáld hasznosítani, hanem a jelenben! ott és akkor ahol vagy! visszahozni semmit sem lehet, nézz inkább előre, és ha érzed, hogy valaki szeret, becsüld meg, tanulj tőle, tanulj vele... és ha esetleg te is szereted, vagy beleszeretsz menetközben, legalább olyan boldog leszel, mint voltál! vagy még boldogabb :)
keep the faith! :)
Azert ne itelkezz ilyen könnyelmüen!!Amikor megnyitotta a topicot,a nagy resze egyböl tamadni kezdte h biztos szorakozik ,poenkodik,huzza le magat a wc-n,..en meg szinte sirtam amikor utolag megkaptam hogy hogy lehetnek emberek ennyire erzeketlenek,mert En ott voltam mellette,lattam hogy szenved es hogy kifordult önmagabol,lattam a ketsegbeeseset,ott hevert elöttem apro darabokban.
Ha elolvasod a novemberi utolso irasait ami több honappal a kritikus idö utan volt,teljesen maskepp allt a dologhoz,de soha nem szineszkedett,gondolhattok vaknak vagy naivnak.En hallottam amikor 50 darab gyogyszer utan orankent hivott estetöl a következö reggelig es nem emlekezett hogy beszeltünk,es en voltam ott amikor lattam rajta h ha nem teszek valamit darabokra esik.
Ezeket az erzeseket ugyse lehet atadni,de ha olyan szituba kerülsz h felnotasnak nezel egy "öngyilkosjelöltet"inkabb menj el mellette ..de ne rugj belé!!!!!!
VMCS!
Nem hiszem, hogy kell Neked bármi bölcset is mondani. Tudod, mi a helyzet, és kezelni is udod. A hullámzás meglesz, még mindig csak tengeribetegség ellen van gyógyszer.
Tündi!
Hú, te lány..
Nem is tudom, mit mondjak, amihez elég érett vagy már..Sok tapasztalat, rengeteg. CSak a kobakodban kellene rendet rakni hozzá. Megnyugodni, letisztulni. Ehhez biztonság kell, támogatás. A magány így nem jó..
A pasasok sem jók. Most férfimentes övezetre van szükséged. Belül is.
A szeretethiányod, és egyebek: felejtsd el! Ez hülyeség. Majd fokozatosan, csak hagyj időt magadnak. NE légy türelmetlen!
Ajánlok könyvet is. Még nem most.
Egyelőre gondolkozom..
Addig mesélj még...
kicsit az az érzésem, hogy megint hajóskapitány-effekt van... ...nem lkehet, hogy nagyonnagyon jónak érzed-képzeled Pétert? Már nem is Péter hiányzik, csak egy álomkép, amit kergestz - és Péternek hívják, lévén belőle indult!?
"de rohanj utána" - helyesen: de ne rohanj utána! mármint a régi után
attól még, hogy az a 4-5 alternatíva nem felelt meg az elvárásaidnak maradéktalanul, nem jelenti azt, hogy nem létezik más olyan, aki megfelel. qrva nehéz hinni benne, de hinni kell!
"Es azt se hogy azert akarom most vele ennyire mert elvesztettem,vagy mert tenyleg ugy latom hogy egy csomo mindent nem csinaltunk meg es hiszem h akar meg annal is boldogabbak lehetnenk."
hát erről beszélünk itt páran. ez a hit a marhaság. nem véletlenül lett vége egyszer-kétszer-soxor. azért "hiszel", mert még nem ütköztél bele olyanba, aki megüti, vagy felülmúlja azt a szintet, amit szeretnél, így aztán rá vetíted ki a vágyaidat. azt kéne tudatosítanod magadban, amit itt írtunk neked. az a vonat már elment, de jön majd másik, de rohanj utána, mert tök egyedül maradsz a puszta közepén...
csak légy türelmes kicsit!
a pasik többsége nehezebben mutatja ki az érzelmeit amúgy, de asszem ezzel nem mondtam újat. vagy megbékélsz a gondolattal, vagy vársz olyasvalakire, aki majd ki tudja mutatni annyira, hogy az neked megnyugtató legyen. de aki olyasmivel zsarolt, mint ez a péter gyerek... nos, azt nagyívben kerülni kéne. emlék oszt csókolom
Hat elöször is köszi a hozzaszolasokat.
Kezdjük az elejen...
Igazad van ,mellett nöttem fel..es abban is hogy meg nem nöttem fel..föleg akkor erzem ezt amikor beleolvasok egy-egy topicba es csak nezem a döbbenetes beszolasokat es olyan butanak erzem magam:(
Volt x pasim mondjuk 4-5.Volt amelyik addig tartott mint Peterrel,es volt amelyikbe megvoltam gyözödve hogy megtalalt akivel meg boldogabb lehetek,..de aztan mindig megjelent..es összeszavart.Ez volt most is.Ezert nem akartam h megtudja,de ugyse tudtam volna hazudni,uh elmondtam,azt hittem megkönnyebbülök.De pont ahogy reagalt,azzal ütött fejbe.Hogy reszeröl ezennel vegleg vege.Persze kerdezhetitek hogy miert mit vartam,nem tudom.
Es azt se hogy azert akarom most vele ennyire mert elvesztettem,vagy mert tenyleg ugy latom hogy egy csomo mindent nem csinaltunk meg es hiszem h akar meg annal is boldogabbak lehetnenk.
Mindig ez volt.Az összes kapcsolatomat bearnyekolta a vele töltött idö,es igazabol en tenyleg nem talaltam meg senki hozza hasonlot se akivel annyira jol ereztem volna magam...
Most mondjuk az is bejatszik hogy kijöttem ide a fenebe h egyedül legyek es rendbe rakjam magam mert mar egy roncs voltam az anyam meg az allando problemak miatt,es aztan este majd megörültem ahogy a picik nem voltak ott h elvonjak a figyelmem mert csak gondolkoztam es gondolkoztam,hogy mennyi mindent elkurtam es nem latok semmi pozitivumot ez eletembe barmi is törtenik,es nem tudtam kikapcsolni magam.Es mar hajnalodott,es jött a következö nap es meg mindig csak bamultam a plafont es probaltam megerteni mi törtenik velem..napok teltek el igy es ugy ereztem megbolondulok...
Akivel most vagyok,talan azert is nehez eldönteni h mi a palya mert nemreg jöttünk össze par honapja es nem tudom milyen lenne ha nem ekkora tavolsag lenne köztünk.Az a baj h en a gyerekkorombol kifolyolag egy örökke szeretetre ehes ember maradok es nekem soha nem lesz eleg elmondani h "szeretlek"mert örökke ketelyek maradnak bennem es gyanakvas.Ezt nehez nektek elmeselni,de valaki talan igy is erti.Es ezert ha ugy erzem h mar nem törödnek annyira velem akkor befordulok es hiaba szeretem a masikat,emiatt hagyom ott,talan h megelözzem a fajdalmat(nem mintha ez nem fajna).Ma is ez vol.Felhivott es erezte h valami nem stimmel es mondtam h ez es ez van erre küld egy smst h "Van valakid?"Hat mondom ilyen nincs!Amugy az az egy ill ez az egy gond van vele h annyira nem lehet kiismerni.Es neha annyira idegesitöen közömbös!!....persz azt mondod nem fer velük h igy vagyok velük,de akkor hogy?
2eve szakitottunk Peterrel!!Söt mar több mint.
Mennyi idö kell ahhoz hogy azt mondjam Na de szep VOLT! ??
Lehet kisse zavaros vagyok de most csak ugy folynak a mondatok.Nem figyelek rajuk.
kolléga, nem elég figyelmes! :) nem azt írtam, hogy nem lesz olyan boldog, hanem azt, hogy PONT azt már nem fogja érezni, se vele, se mással. mást fog érezni, nem csak többet vagy kevesebbet. de azt hiszem ezt neked nem kell magyaráznom
viszont azzal vitába szállnék, hogy a szerelem mindenféleképp beüt. lehet, hogy szép lassan csúszik be, körülfon, aztán átitat, és egyik nap úgy ébredsz: uramapám, tulajdonképp ez szerelem de fülig :)
No igen, ez gond. Esetleg mailben kommuikalj Veluk. :) Ezenkivul lass vilagot, sok szep dolgot, ha tudsz. Azok hasznosak lesznek. 19 eves koraban be van sozva az ember. Marmint jobban be van sozva, mint kesobb. Nyugi! Szep ez az elet, nezz, lass, ha hazajossz, akkor meg megbeszeled a barataiddal. :)
Höjj, höjj! Olyat meg már ne mondjon kend, hogy ilyet többé nem fog érezni! Lesz ő még annál is boldogabb, mint amilyen az elsővel volt.
Abban egyetértünk, hogy az első az valami más, ezt már szegény megboldogult Máté Péter is megénekelte egy amúgy kissé nyálra sikeredett dalban. Viszont a hibát ott lehet elkövetni, ha felmagasztaljuk, illetve érdemtelenül tesszük ezt.
Tündi! 19 évesen még valóban előtted van sokminden. A legokosabb, amit tehetsz, hogy ezeket az élményeket, tapasztalatokat jól feldolgozod. Arra vannak. A legelsőt sosem fogod elfelejteni, nem is kell. Egy szép kis emlék lesz valahol lelked archívumának mélyén, egy leltári cikk. A tanulságai már nem köthetők kizárólag ahhoz. De ez nem is lényeges. Tudni kell helyére tenni, és idővel ez menni is fog, ha akarod. Nem rögtön, az tény.
Tulajdonképp nem baj az, ha magasan van a mérce. Annyiból nehezít a helyzeten, hogy addig, amíg nem találsz egy még jobbat és még kerekebb sztori nem lesz valakivel, addig úgy fogod érezni, hogy az első volt az Igazi, ami legfeljebb annyiban jogos csak, hogy "igazibb" a többi, hozzá nem fogható kapcsolatnál, ám csak relatíve. De mondom, ne aggódj. A nagy szerelem úgy üt be, mint a ménkű, mint amikor váratlanul lecsapnak egy utcasarkon, csak épp kellemesebb. És meglásd -tapasztalatból mondom!-, amint rátalálsz arra, akivel nagyon tudjátok szeretni egymást és mellesleg a szürke hétköznapok nevű játékot is prímán tudjátok űzni, akkorra minden ilyen kapcsolat (beleértve az elsőt is) helyére fog kerülni.
ez az öngyilkosságos dolog elég röhejes. épeszű ember ilyesmivel nem is viccel. hidd el, jobb, hogy elváltak útjaitok. már ne haragudj, de ha nem talál saját magának életcélt, csak azt hogy veled legyen, ez egy darabig ugyan romantikus (főleg gyermeki szemmel), de azért ha belegondolsz, elég szánalmas dolog, elég sivár egyéniségre utal. az persze más, ha keresi. nade hogy vki mástól tegye függővé az életét... hm... hát szóval ez vagy nagyon gyerekes és primkó, vagy iszonyú rafkós és színészi :)
vele nőttél fel, ő volt az első, ezt ne feledd. hiába volt azóta x pasid, meg van most is, az első mindig felmagasztalódik. nem azért, amilyen ő maga, hanem amit közben éreztél. a kettő valahogy összemosódik az emberben, egész sokáig. igazán még nem nőttél fel... nem leszólásként mondom, de ez látszik az ilyen szélsőséges kijelentéseid mögött (mint soha, életem végéig, stb stb)
el kell fogadnod, hogy az emberek változnak. változik a péter, változol te magad is, és azt, amit akkor éreztél, soha nem fogod többé. nem azért, mert bárki is hibázott, hanem egyszerűen azért, mert az akkor volt, elmúlt, egyszeri és megismételhetetlen volt. idővel rá fogsz jönni, hogy boldogság is többféle van, és az, amikor nem vagy épp határtalanul boldog, nem feltétlenül jelenti azt hogy itt a világvége.
hogy miért írom mindezt? talán a jelenlegi pasidat sajnálom... mert te még mindig visszafelé nézel, ahelyett, hogy a jelenben keresnéd a szépet. ha nem vagy vele boldog, mert nem passzol hozzád, akkor nem fair vele lenned, hagynod kell a búsba. de ha minden téren jó vele (márpedig ezt írtad), akkor azt hiszem az lenne a természetes, ha rá koncentrálnál
Köszi de az a baj hogy pont a barataim nincsenek itt.Jelenleg Münchenben elek mint babysitter es kajak egyedül vagyok!!!!!Itt is talalkozok emberekkel ,magyarokkal is de az nem ugyanaz...:(
Javaslat: a legjobb barataiddal beszelgess sokat. Azokkal, akik jol ismernek. Hagyd, hogy hagy vilagitsanak ra a problemaidra. Ha kesz a diagnozis, mar magadtol is kilabalsz. A legfontosabb, hogy vallald: az vagy, aki vagy, hibakkal es elonyokkel. A hibakat probald elemezni es ami hatraltat, probald kikuszobolni. Menni fog, sokaknak ment mar, Neked miert ne menne!
Talan ha a Te helyedben lennek en is zsarolasnak tekintettem volna de ma mar tudom,s akkor is tudtam hogy ha valaki idaig eljut,mar csak a ketsegbeeses hajtja,a felelem hogy elveszti ami a legfontosabb:a boldogsagot.Jozan fejjel,vagy utolag,az ember könnyen mond iteletet,s talan az aki mar keresztül ment ilyesmin tudja olyan mint az alombol felebredve a valosagbol nezned vissza önmagad,s hogy mi lett belöled...
En csak azt tudom hogy most 700kmre vagyok töle kerek 1evig,a harmadik honapomat töltöm,es sok mindenen csak most gondolkoztam el,mert akkor engem is a meneküles hajtott a fajdalombol.
De ma is ugy erzem ö az egyetlen ember akinek pl gyereket szülnek,vagy megöregednek..
Most is van egy kapcsolatom,asszem irtam.A srac 10el idösebb es azt mondom hogy a legjobb ember minden teren .Meg se vagyok boldog vele,es szerintem csak idö kerdese h meddig maradok vele.
Nem talalom a helyem....
Eleg sok emberrol irtal. ;D Szolj a moderatornak, hogy torolje a hozzaszolasodat es kerj elnezest a sajat felrenyomasodert. Termeszetesen arrol a cimedrol irj, amelyiket torolni szeretned. ;)