Keresés

Részletes keresés

ThomasShelby Creative Commons License 2020.04.25 0 0 313

Sikerült beszélnem egy ismerősömmel a földhivatalnál. Azt mondta kb másfél hónap még az albetétesítés. A hitel is ugye 4-6-8 hét, szóval kalkulájjunk úgy, hogy augusztus elseje előtt nem költözünk be (+berendezés, szóval inkább szeptember)

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 312

Igazad lehet. Sajnos ez az online felület nem igazán beszédes, lehet hogy egy ügyszám alatt fut a két dolog, nem értek hozzá... Remélhetőleg pár napon belül okosabbak leszünk, az ügyintézés május 18-án lejár, addig csak alakul valami.

Előzmény: Vencel2018 (311)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 311

Szerintem nem az albetétesítésre kértek soron kívülit, hanem az átminősítésre, amit a földmérők csinálnak meg. Albetétesítés csak ezután lehet, ha látja az ügyintéző a társasházat és nem  az üres telket a tulajdoni lapon.

Előzmény: bbfan1 (310)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 310

Ha ez tényleg így van, akkor azt nem értem az albetétesítésre miért kértek sürgősségit, ha a másik ügy miatt áll a dolog... addig nem tud a hölgy hozzákezdeni, hiába sürgeti meg...

Előzmény: Vencel2018 (309)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 309

Az átminősítés nem egy nap lesz, az tuti, úgy hogy fölösleges nézegetni, sajnos még sokáig beépítetlen terület lesz és az albetétesítéshez hozzá sem fognak addig. Még ha előre is veszik a földmérők a dolgot, biztos, hogy több nap lesz az átminősítés.

Előzmény: bbfan1 (307)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 308

Ha nem küldtek be semmi átminősítési kérelmet a Földmérési osztálynak, akkor a nullára nem tud hiánypótlást kérni. Ez két külön téma. Az albetésítést készítő  ügyintézőt meg nem érdekli, hogy: hoppá nálam van két hónapja egy alapító okirat, ugyan miért nem kaptam még a földmérőktől átminősítést ?! Örül neki,  hogy hivatkozhat a csúszásra emiatt. Nagyon furcsa ez az egész. Sokan albérletben laknak, home office-ban dolgoznak, itt a vírus is.....és még most is a csúszás.

Előzmény: bbfan1 (304)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 307

A tulajdoni lap első oldalán még 'beépitetlen telek' bejegyzést látni. Tulajdoni lapot nem tudok lekérni, az mutatná, ha széljegyzetben ott van az átminősítés ügyszámmal.

Előzmény: mályva19 (306)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 306

A soron kívüli kérelemért fizetni kell, nem kedveskedés miatt teszik az ügyet soron kívüli listára. Sajnos. Azt, hogy miért került sor erre, nem tudom. Elméletileg akkor több, mint két hónapja be van adva a földhivatalnak az alapító okirat. Csak éppen az üres telek átminősítése nem lett megkérve a földmérési osztálytól. Pedig ezzel kellett volna kezdeni a dolgot az összeszedett infók alapján. Mert addig hozzá sem fognak az albetétesítéshez. Lehet, hogy van rá magyarázat, de velünk nem közölnek semmit, itt azt az infót osztogatjuk, amit hallunk egymástól,ismerősöktől. Én azt nem gondolnám, hogy az ügyintézéssel megbízott ügyvéd ekkorát hibázott volna. De akkor a földmérési osztályhoz miért nem érkezett átminősítési kérelem ? Ha valaki tud valami konkrétumot, kérem, írjon.

Előzmény: bbfan1 (305)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 305

Le tudna esetleg kérni valaki egy tulajdoni lapot, hogy a széljegyzetekben van-e változás (ott van-e az átminősítési kérelem) Nekem elfogyott az ingyenes lehetőség... 

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 304

És ez megint csak találgatás, de ebben a folyamatban nem látszik, hogy dokumentum pótlásra visszaküldve, vagyis ehhez két hónapig nem nyúltak, vagy elfelejtették kiküldeni a pótlásról a levelet... és szerintem ezért akarnak most kedveskedni, hogy sürgősségivel előre veszik...

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 303

Jó hír mindenkinek: Intézkedett a Divinus.

 

Földhivatal Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztály
Budapest, XIV., Bosnyák tér 5.
1590 Budapest, Pf. 101

Ügyszám 50670//2020

Ügy tárgyköre Soronkívüli kérelem;Iratküldés;Társasház bejegyzése

Ügy státusza szignált

Ügy beérkezett 2020.02.18

Utolsó módosítás 2020.04.24

 


Mostmár csak azt lenne jó tudni, ebből így mikor lesz valami...

Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 302

Ez elég szomorú, főleg annak fényében, hogy a beruházó üzemelteti majd a társasházat.

Tegnap mi is voltunk egy társaságban, ahol egy rendkívül elismert ügyvéd ismerősnek felvetettük az un. földhasználati jog kérdését és azt, hogy az előszerződéstől nagy mértékben eltér a végszerződés emiatt. Szerinte a kettő semmiben nem térhet el .

Véleménye és tanácsa : amíg nem lesz meg mind a három épület A, B, C Használatba vételije, addig esetleg el lehet fogadni az örökös és ingyenes földhasználati jogot, ami legyen rajta a tulajdoni lapon. Viszont amint mindhárom épület kész, minden lakó beköltözött, akkor váljon automatikusan a lakók tulajdonába a terület, vagyis a 8300 ( ? ) nm. Mert most igaz, hogy még távolinak tűnik az a szöveg...,hogy " ameddig a társasház áll rajta ", de miért engedjünk mi át a befektetési alapnak -elméletileg ingyen- ekkora területet Budapest belvárosában ? Semmiért !

A másik- amire mi is gondoltunk- mi van, ha megszűnik a földterület tulajdonosa ??? Másik kézbe kerül ? És esetleg kötelezi a lakókat, hogy vegyék meg a telket, amit az Ügyvéd Úr szerint mi már megvettünk az Előszerződésben leírtak alapján.

Nagyon várunk egy körlevelet a Divinustól- de nem ezen a fórumon, hanem hivatalos, aláírt dokumentumot-, amiben korrekten tájékoztat a helyzetről.

Valamint arról, hogy miképpen halad a Földhivatalnál a társasház ügye és mikor költözhetnek be végre a hiteles lakók is. És ne a lakók zaklassák sem a földhivatalt, sem a beruházó dolgozóit, képviselőit.

Előzmény: Veronicas429 (301)
Veronicas429 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 301

Én kb. 3 hete lakok itt, a lakással kapcsolatban több hiányosság és hiba volt amit a Divinustól tapasztaltakból kiindulva inkább magán úton javíttattunk ki. Szeretek itt lakni, amiket tapasztaltam: a liftek és a folyosók rendkívül koszosak, (a folyosó legalábbis az én szintemen), nem úgy tűnik mintha fel lett volna takarítva az elmúlt 3 hétben. Az udvar sehogy nem áll (ugyanúgy néz ki mint 3 hónapja). De ami a legmegbotránkoztatóbb az az, hogy 1 db normál méretű kuka van a szemétlerakóba betéve ami kb. fél nap alatt megtelik, ezáltal napokig áll körülötte a szemét. Ami vicc, hogy ma este már az az egy db kuka sem volt ott, így a földön tornyosultak a szemeteszsákok. Nem túl igényes megoldás. 

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 300

Hát igen... csak kombinálni tudunk. Én szerintem nem a Divinus hibája lesz ez. A társasház alapítón az van, hogy xy ügyvédet bízzák meg az okirat elkészítésével és benyújtásával, lehet ott csúszott félre valami. De amilyen tapasztalataim vannak csak a kormányablakkal, el tudom hinni, hogy a földhivatal is mond mindenfélét. Lehet rá se néztek eddig csak mondogatták, hogy dolgozunk rajta, aztán most valaki megnézte és észrevette, hogy egy papír hiányzik... 

Nekem volt olyan esetem a kormányablakkal, hogy két ugyanolyan ügyet intéztem egy év eltéréssel, amire teljesen más ügymenetet mondtak és amikor mondtam, hogy ez nem igy volt korábban azt a választ kaptam, hogy most meg igy van, miközben a honlapjukon nem ez volt írva még akkor sem...

Előzmény: mályva19 (298)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 299

Én szoktam őket, igaz nem sűrűn hívni. Általában azt szokták mondani, mindenről tudnak, de még nem akarnak semmi félinformációt megosztani és majd küldenek tájékoztató levelet, ami utána 2-3 hétre jön, amikor már gondolom sok megkeresést kapnak... Szerintem már más is felvetette nekik, hogy több tájékoztató levél jó lenne, de nem változtak a dolgok...

Előzmény: Vencel2018 (297)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 298

Holnap felhívok valakit a Divinustól és próbálok tájékoztatást kérni ezzel a földhivatali dologgal kapcsolatban. Bár azt sem tudom, ki foglalkozik ezzel az üggyel a Divinus részéről. Gondolom, van több ügyvéd is. Valaki írta, hogy 40-50 lakás van átadva, akkor elég sok hiteles van, aki nem tud költözni. És persze a Divinus sem kapja meg a pénzét így. Fogalmam sincs, miért nem lett beadva ez az átminősítési kérelem. Nekem ez olyan hihetetlen. Most gondolom, hogy fizetni kell a megsürgetésért. Van ismerősöm, aki földhivatalnak vezetője- nem Budapesten- és Ő azt mondta, hogy a megsürgetés drága dolog. Megint kombinálunk tehetetlenségünkben......, ez van sajnos és elég szomorú.

Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 297

Biztos nem nézik ezt a fórumot, legalábbis nem rendszeresen. Jó lenne valakit felhívni telefonon- de egy budapesti lakos be is mehetne- és rá kellene ezekre a dolgokra kérdezni, mert lehet, nem is tudják, hogy a leendő lakóknak milyen problémáik vannak. Nem értem ezt a hozzáállást, nekünk kell telefonálgatni, érdeklődni a Földhivatalnál. A múltkor azt írták ezen az oldalon, hogy miért nem Őket ( Divinus ) kérdezzük. És ne itt, névtelenül írogassanak a lakók. Nem lenne egyszerűbb, ha -akár heti szinten- kapnánk egy korrekt, pár soros tájékoztatást  a dolgok állásáról ?

Előzmény: bbfan1 (296)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 296

Divinustól eddig nem jött semmi... Csak remélhetjük, hogy beadták a kérelmet.

Azért ez elég komoly dolog... nekik továbbra is várni kell a lakások utáni vételárakra, mi pedig továbbra is fizethetjük az albérleteket (aki nem sajátból megy tovább), ami járványhelyzetben senkinek sem jó. Azt hittem kapunk tájékoztatást, hogy mi erről az egészről az álláspontjuk.

newcomer80 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 295

Többnyire fiatalokkal találkoztam, akik beköltöztek. Nincs nagy ismerkedés, de ez most betudható a járványnak, én is csak köszöngetek és megyek is dolgomra. A folyosókat takarítják, két takarítót szoktam látni. A belső udvar olyan, mint pár hónapja volt: A belső udvar elkészült, de fű még nincs, hengerekben tettek le sorban fenyőket, alakulgat. Egyelőre hangot a többi lakásból átjönni nem tapasztaltam, de még nem vagyunk sokan, majd ez idővel alakul.

Előzmény: mályva19 (294)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 294

És milyen ott lakni ? A belső közösségi helységek már teljesen rendben vannak ? Van, aki takarítja ezeket ? Mert még képviselő sincs. A  belső udvar használható valamilyen szinten ? Köszi !

Előzmény: newcomer80 (293)
newcomer80 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 293

110 körüli eladott lakás van és amikor a lakás átvizsgálásán voltam a művezető azt mondta eddig 44-et adtak át és azóta állnak a birtokbaadások már jó ideje. Valószínű a többi akkor hiteles.

Már korábban is itt többen megjegyeztük, hogy a Divinus sűrűbben több tájékoztató levelet is küldhetne, akkor nem lenne ennyi találgatás... 

mályva19 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 292

Nem tudom, hogy hány hiteles van, de nem sokan aktívak ezen az oldalon. Vagy nem is tudnak róla ? Alig 6-8 ember van, aki jelen van itt a lakók közül. Annyira jó lenne, ha mindenkinek küldenének egy levelet, mind a földhasználati jogról, mind a mostani helyzetről. Nem vagyunk jártasak ezen ügyek intézésébe és lehet, hogy tényleg hülyeségeket írogatunk. És fölöslegesen idegesítünk másokat és magunkat is.

Előzmény: bbfan1 (289)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 291

De ha megsürgetik, akkor nem hiszem, hogy 70 nap. Elméletileg előre sorolják a kérelmet. Majd megint írnak, hogy pánikot keltünk, ahogy a földhasználatinál is, meg névtelenül irkálunk. Nem azért, de a Divinus is névtelenül szólt hozzá a fórumhoz a földhasználattal kapcsolatban.

Előzmény: newcomer80 (290)
newcomer80 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 290

Az átminősítési kérelem ügyintézése 70 nap...

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 289

Jó lenne, ha kapnánk az értékesítő csapattól valami megnyugtató tájékoztatást, amikor beadták a sürgősségi kérelmet... Ha jól tudom a lakások kb. fele hiteles és ettől a hírtől most sokan megijedhettek...

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 288

Sántít ez az egész történet... de nem hinném, hogy a Divinusnál az ügyvédek erről ne tudnának és, hogy a Divinus ne hajtaná a lakások gyors átadását... Földhivatallal nem volt még dolgom, de a Kormányablakkal igen és simán elhiszem, hogy csúsztatnak.

Előzmény: Vencel2018 (287)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 287

Szerintem meg nem az Ügyvédnő foglalkozik vele. Elméletileg hetente telefonáltak a Divinustól Földhivatalnak, mégsem mondták nekik, hogy nincs beadva az átminősítés ? Csak most a napokban, ha holnap lesz beadva a megsürgetés ? Ezt egy ingatlan ügyekkel foglalkozó ügyvédnek nem kellene tudnia ? Földhivatal miért nem kért hiánypótlást akkor ? Vagy direkt kivárta a megsürgetés idejét? Tudomásom szerint ez nem kevés pénz.

Előzmény: bbfan1 (286)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 286

Szerintem az ügyvédnőt, a társasház alapítót is ők adták be.

Előzmény: mályva19 (284)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 285

Hát ezt én is nehezen hiszem.. és ha valaki nem érdeklődik akkor ez így is marad ? Ha sürgősségit adnak be, akkor :

"Kérelem alapján engedélyezett soron kívüli ügyintézés esetén az ügyintézési határidő az engedély megadásától számított még nyitva álló törvényes ügyintézési határidő fele."

Vagyis még 15 nap (?)...

Előzmény: mályva19 (283)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 284

Talán, egy kis vigasz, az Úr azt mondta a Földmérési Osztályon, hogy előre veszik az ügyet, ha megsürgetik holnap és nem kezdődik előröl minden. Nem tudo

m, a Divinus részéről kit lehetne ezzel kapcsolatban felhívni ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!