Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.06 0 0 167

ha esetleg szükséged van rá :

 

http://www.ahok.hu

 

Állatorvosi Hematológiai és Onkológiai Központ

 

 

Előzmény: Andis70 (164)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.06 0 0 166

hülye ez a fórummotor

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.06 0 0 165

Nem lehet, hogy büzmirigy tályog ?

 

Az én Dudumat nyáron operálták a Bolgárkertész utcai onkológiai központban, tulképp nem volt tályogja, csak folyton begyulladt a nehezen ürülő büzmirigye meg volt valami jóindulatú növedék a végbelénél. Azt mondta az orvos, nagyon sok kutyának okoz gondot a büzmirigy és ivartalanitott szukáknál hajlamos elfajulni. Megértem, hogy ideges vagy, én is az voltam.

 

Tényleg zavarhatta a kutyát, éveket fiatalodott a mütéttől, sokkal virgoncabb és futkározósabb lett.

 

Azt az onkológiai központot jószivvel ajánlom, helyben van laborjuk is és jóval olcsóbban megúsztam a mütétet mint amire számitottam.

Előzmény: Andis70 (158)
Andis70 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 164

Kedves, Drága Oncognitó!

Köszönöm a gyors válaszodat!

 

Túl vagyunk az orvosi viziten. Sajnos valósság vált a félelmünk, daganat :-(

Azt még nem tudni, hogy milyen típusú, hormonális, azaz jó indulatú, vagy carcinoma. Biopsziát nem vett az orvosunk, azt mondja, hogy nem mindig hozza a várt eredményt, mert elképzelhető, hogy nem sikerül pont onnan kicsipnie, ahol pontos infot kaphatunk.

Azt mondta, hogy mindenképpen a műtétet javasolja, ki kell metszeni a daganatot. Tett még egy javaslatot, mégpedig, hogy célszerű, általában így szokták, ivartalanítani is kellene, azaz eltávolítani a heregolyóit. Ha hormon eredetű a daganat, akkor ez esetleg megelőzheti a további problémákat, viszont, ha rossz indulatú, akkor nincs jelentősége.

Készített egy UH-t is, ahol az eredmények viszonylag jók lettek, vese, máj teljesen ok, a lépében némi beszűrődéseket lát, de nincs baj, viszont a prosztatája meg van nagyobbodva. Semmi jelét nem tapasztaltuk, hogy gondja lenne vele, nincs gyakori vizelési ingere, stb. Még az is lehet, hogy a kora miatt nagyobbodott meg, akár az idős férfiaknál. Igazán kielégítő választ nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy a prosztata növekedése megállna-e, ha eltávolítja a heréit.... Félek tőle, hogy ez egy bevált protokoll. Már csak azért is, mert azt mondta, hogy ha kimetszette a daganatot, utána küldi el szövettanra, ezt követően derül ki, hogy milyen típusú is a daganat. Csak kérdem Én, ha már kivette a heréit, és kiderül, hogy rossz indulatú, akkor ez úgysem segít, sőt esetleg több problémát okozunk a kutyusnak a további 1 seb gyógyulásával.

Egyébként semmi változást nem tapasztaltunk rajta, jó kedvű, jó az étvágya, stb.

 

Vért is vett a kutyusunktól, annak holnap estére lesz meg az eredménye.

A műtétet szerdán el is tudná végezni.

Teljes a tanácstalanság, Én totál összeomlottam.... Tudom, hogy nem tartozik ide, de pont ma 6 éve annak, hogy az Édesapámat elveszítettem.....

Naná, hogy zokogásba törtem ki a rendelőben.

A daganat kimetszését illetően nincsenek kétségeink, tudjuk, hogy ha műthető, akkor meg kell tenni. Viszont a herék eltávolításában már eléggé nagy kétségek gyötörnek bennünket. Utána néztünk kicsit a neten, wikin, ott úgy tűnik, hogy a jövőt illetően több a kedvezőtlen hatás, mint a kedvező.

Kezdő lévén nem tudom, hogy hol állíthatom be publikussá az E-mail címemet, de majd mindjárt kutakodok. Szerintem nincs akadálya, ha a dokotor nevét megadod, akkor már rá tudok keresni az elérhetőségeire, gondolom azok publikusak.

 

Érden lakunk, tehát ha bp-i az onkológus, akkor az nem probléma. Bár kicsit sürget az idő, mert ahogy írtam szerdán mehetne a műtét, ezért nem tudom, hogy addig fel tudom-e venni a kapcsolatot az onkológussal. Mondjuk, ha telefonon konzultálhatnék vele, persze ha hajlandó erre, esetleg elősegíthetné a könnyebb döntésünket.

 

Totál káosz uralkodik a fejemben, most itt szunnyad a lábamnál az édes drága. 11 éves lesz, de az orvos szerint is meglepően jó a kondíciója. Igyekeztünk maximálisan megadni neki mindent, szeretetet és jó táplálékot. Ennek ellenére nem értem, hogy miért alakult ki ez a kórság. Az orvos szerint nagyon gyakoriak a daganatok az állatokban. Számomra ez eddig teljesen ismeretlen volt.

Egyébként nagyon kemény kutyus, a "kedves" szomszédunk már 5x meg akarta mérgezni, mindet keményen leküzdöttük. Azért is van bent a lakásban ilyenkor..... pedig alapból kerti kutyus, német juhász. Sokáig még napközben is nagyrészt bent tartottuk, hogy így védjük, aztán ez mára már csak az éjszakákra korlátozódik. Bármit felvállalok, hogy ne szenvedjen még egyszer úgy, mint a megmérgezése után. Tudom, hogy kint lenne a helye, de most már Ő is igényli :-)))

Ő olyan nekünk, mint a második gyermekünk. A Fiunkkal együtt nőtt fel, olyanok, mint a tesók. Négy hónaposan egy nagyon rossz helyről hoztuk el, bolhás, koszos volt, egyetlen egy oltása sem volt meg. Úgy érezzük ezért örökké hálás. Hát még mi a nekünk ajándékozott rengeteg boldog percért, amit Tőle kaptunk!!!

 

Esetleg van ötleted, tapasztalatod hogy mit tegyünk?Hova forduljunk gyors tanácsért?

Belemenjünk mindkét műtétbe? Mert ha muszáj, akkor jobb egy altatással. Nagyon nehéz, mert itt lebeg, hogy jó döntést hozunk-e, ha megműtettjük a heréit azért, ha nem és később valami probléma lesz, akkor meg azért. Őrület.

Andis70 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 163

Pár perccel ezelőtt írtam egy hosszú levelet, vajon miért nem jelenik meg?

oncogito Creative Commons License 2013.10.06 0 0 162

.

oncogito Creative Commons License 2013.10.06 0 0 161

Szia!

 

Az adataidnál az email címed nem publikus. Az enyém élő, írd meg, hogy budapesti vagy-e és akkor válaszként adok címet.

Előzmény: Andis70 (158)
oncogito Creative Commons License 2013.10.06 0 0 160

Szia!

 

Biztos vesznek előbb szövettani mintát.

Mivel az email címed nem publikus, az enyém meg élő az adataimnál, írd meg, ha kéred onkológuc nevét, címét, nem tudom, nyilvánosan itt megadható-e.

Azt sem tudom, Budapesten élsz-e.

Előzmény: Andis70 (158)
oncogito Creative Commons License 2013.10.06 0 0 159

Szia!

Nem  biztos, hogy rosszindulatu. Kell venni szövettant.

Privátban mondom az onkológust, nem tudom, reklámnak lehet-e itt a helye.

Az én email  címem él az adataimnál, írd meg, ha kéred az onkológus címét.

Előzmény: Andis70 (158)
Andis70 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 158

 

 

Kedves Fórumozók!

Kétségbeesésemben kutakodva találtam ide. A mi édes, drága kutyusunkon a mai este valamiféle dudort vettünk észre a végbélnyílása és a faroktöve között. Félő gyanúnk, hogy esetleg daganat.

Holnap délután rohanunk az orvosunkhoz. Amennyiben beigazolódik és daganat, akkor tudnátok segíteni onkológus ügyben?

Teljesen összezuhantam..... Nem is tudok többet írni, bocsánat.

A segítséget előre is köszönöm!

Endre Mikus Creative Commons License 2013.09.10 0 0 157

A Praxislab kft-nél www.praxislab.hu meg tudják nézni, hogy hlimfómája van a kutyádnak, akkor az T sejtes, vagy B sejtes, egy nap alatt. Nem kell semmit kimetszeni a kutyusból, csak megszúrják a daganatot. Biopszia, mint az embereknél. Nem fáj a kis drágáknak egyáltalán. Megéri, próbáljátok ki!

oncogito Creative Commons License 2013.08.25 0 0 156

Régen is volt rákos beteg kutya, csak nem törődtek vele.

Legfeljebb "humánus" módon agyonütötték. Volt helyette ezer másik.

Előzmény: absy (155)
absy Creative Commons License 2013.08.25 0 0 155

Kedves Csaba bá!Én úgy gondolom, hogy nem a lustaságon múlik, főzünk-e vagy sem a kutyusunknak, hanem az élelmiszerek minőségén. Gyermekkoromban még nem kellett vitamin komplexumokat szedni a zöldség és gyümölcsök mellé, ma viszont kell, mind amellett, hogy vegyszer ízük van akárhogy sikálja az ember. Vannak weboldalak ahol lehet tájékozódni a "mutáns" húsmarha tenyésztésről, hogy elletik -császárolják érzéstelenítés nélkül időpontra- a groteszk szerencsétlen állatokat, amiket antibiotikumon és egyéb növelő szereken nevelnek fel. Amerikában a hízó disznónak annyi hely jut, hogy lábra tudjon állni (életében 180 fokot nem fordult még a szerencsétlen), van ahol kalodákban nevelik amíg le nem tudják vágni. A macska azért is kergeti az egeret, mert édeskésebb lesz a húsa. Más íze van a szabadon tartott csirkének, mint a kényszer etetett teszkósnak. Ez is csak egy-egy példa, lehetne sorolni. Az ember is meg az állat is az amit megeszik, hisz a táplálékból építkezik a test. Egyre jobban terjed a génkezelt-génmódosított növény és állat az élelmiszeriparban, az hogy a kutyakaját (szárazat vagy konzervet) miből csinálják jobb hanem is tudja az ember. Egyre több a rákos megbetegedés és csak több lesz, úgyanúgy ahogy az allergiás megbetegedések is. Azt hiszem inkább az emberiség és a vezetőink trehánysága, no meg a piac/pénz. Ez van.

Előzmény: Csaba bá' (148)
absy Creative Commons License 2013.08.25 0 0 154

Kedves Devecser!

Az én 15 éves pulimat szájrákkal aug. 12-én műtötték Biatorbágyon, fekélyes, vérző és gennyes volt. Most már jól van a kutyus, persze a szájrák rosszindulatú, így csodát nem várunk. Életmentő műtét volt, csontot is faragtak neki, meg egy nyirokcsomót is kivettek, úgy néz ki akár még öt évet is nyertünk ezzel.

Egész buksija be volt kötözve csak a nózija látszott ki. Az is igaz, hogy a 15 éves kutya kb. 6-7nek néz ki, még 1 hét van hátra az antibiotikumból, étvágya kiváló. Aztán majd meglátjuk, addig is együtt telik az idő. Én a dokimat csak ajánlani tudom, kiváló sebész.

Előzmény: Devecser74 (137)
Sarah.3 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 153

Nincs túl sok információm a cv-247-ről, de egy ismerősöm próbálta és szerinte nem fejlődik tőle tovább a daganat. Utánanéztem a neten, és jók az információk, viszont hallottam negatív kritikát is.
De ha már tényleg nincs más esélyetek, próbáld ki szerintem...még mindig jobb, mint elaltatni egy kutytust,..hátha használ :)

Előzmény: burgonyafánk (147)
Sarah.3 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 152

Hello!

Tavaly nyáron emlődaganattal műtötték az akkor 5 éves beagle kutyusomat. A műtét jól sikerült, de ezen a nyáron újra meg kellett műteni, mivel az oldalán is keletlekett egy daganat. Az orvos azt mondta, legközelebb már nem érdemes megoperálni.Ez egy hónapja volt, azóta pedig mostanra újra egy diónyi nagyságú daganat nőtt az oldalára.
Egyébként továbbra is életvidám, jó étvágy van, ugrándozik, csak elkezdett köhögni, és nem tudom, ennek leeht-e köze az újabb daganathoz.

Mit tehetnék? Milyen gyógymóddal próbálkozzunk ? Ha bárki, bármit tud, ami esetleg használa, kérem írjon, nem szeretném elveszíteni őt.

Sleep81 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 151

Hello!

 

 

Másfél hete daganattal műtötték a Berni pásztorunkat, a torkán volt. Azóta helyre jött az étvágya azonban nem áll lábra. Nagyon legyengült a műtét előtt, nem sokat evett. Nagy a para miért nem képes lábbra állni a lábait farkát mozgatni tudja. Valakinek ötlet?
köszönöm!

burgonyafánk Creative Commons License 2013.07.13 0 0 150

A kajakérdéshez még:

 

A száraztápokat sokan nem lustatágból etetik a kutyával, hanem mert éveken át ez volt az állatorvosok által javasolt, legjobbnak kikiáltott étrend. Nem vagyok szakértő, de mindig úgy gondoltam, a szélsőségektől mentes, "arany középút" talán nem okozhat sok kárt.  Sok hús, zöldségek, időnként egy-egy nyers falat, tojás, gyümölcs, és hozzá némi jó minőségű száraztáp. Mindig főztünk a kutyának, úgy vélem,gondosan etettük, mégis beteg lett.

Szerintem régen is lehetett rákos kutya, csak nem volt ilyen nagy becsben tartva, mint ma a városi embereknél, nem nagyon vizsgáltatták, mi baja lehet. Az adalékanyagokból biztos, hogy hozzánk hasonlóan, a  kutyáknak is több jut manapság, ez nehezen elkerülhető. Ha meg evolúcióról beszélünk, az ő szervezetük szerintem ugyanúgy változott,alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, fölösleges hát évezredekre visszanyúlni, és hivatkozni arra, mi volt régen. Ha változtatunk az étrendjén, (pláne, ha már beteg) a fokozatosság szerintem itt is fontos szempont. A k9 Immunity(?) honlapján, vagy pl. a cv-247-et árusító webáruházban, etetési tanácsokat is adnak daganatos kutyáknak, de szerintem a legtöbb lelkiismeretes állatorvos is megteszi ezt.

burgonyafánk Creative Commons License 2013.07.13 0 0 149

Kedves Csaba bá!

Rákkeltő csirke far-hát??  Rendszeresen ezt főzzük a kutyának, mivel zsíros étrendet ajánlanak neki, és mi is esszük.

Gondolom a zöldségek szintén tele vannak vegyszermaradványokkal. Akkor mégis mit lehet adni a kutyának? Nem tudok csirkét nevelni, meg veteményeskertet ccsinálni Budapest szívében.

Van valami konkrét ötleted?

Előzmény: Csaba bá' (148)
Csaba bá' Creative Commons License 2013.07.10 0 0 148

Kedves Gazdik, ami kutyánk is holnap megy vagy altatásra vagy élethosszabbító műtétre... Mi nem etettünk vele tápot szinte soha, 12 éves német juhászról van szó, de sajnos kapott sok csirke far-hátat gerslivel, amiben a szója tápon nevelt csirke bizony rákkeltő lehet!Ezt mi is csak most tudtuk meg 1-2 éve.

De a lényeg: a sok kedves lusta gazda a legfelelősebb szeretett kedvence és barátja rákjáért, mert mindenki rákkeltő tápokkal és rákkeltő szójával eteti kedvencét, mert az olyan egyszerű!!

Mit gondolnak, miért nem voltak rákos állatok 100 évvel ezelőtt, ma meg szinte mind rákban hal meg?? Ébresztő emberek!! nem sírni kell, hanem rendesen főzni akutyának és persze nyers húst is adni neki, amit évezredeken keresztül evett a kutya, macsaka az evolúció során. Nem a sok szemét, élelmiszer maradékot adni nekik!

burgonyafánk Creative Commons License 2013.06.17 0 0 147

Sziasztok!

 

Van-e valakinek tapasztalata cv-247-el kapcsolatban, tudtok-e róla valamit, az interneten elérhető ismertetőkön kívül. Milyen típusú daganatoknál hatásos, milyen dózisban? (Én látok benne fantáziát, de laikus vagyok)

 

A mi kutyánkról az orvosok már lemondtak,(minden lehetséges kezelésen átesett, az egyik legjobb onkológus kezelte)  viszont jól van, vidám, élénk, energikus. A daganata azonban brutálisan nő vissza, várhatóan rövid időn belül (1-2 hónap!!!) egy kezelhetetlen, vérző, óriásdaganattá fejlődik . Akkor majd el kell rángatnom a klinikára, az amúgy jókedvű, élettel teli kiskutyát, félni fog, küzdeni, mint mindig,én meg (akiben bízik) beadatok neki egy halálos injekciót. A hideg is kiráz. Egyelőre ezt lehet elképzelni a közeli jövőnkről.

 

Tudom, sokaknak kisebb bajuk is nagyobb ennél, de kérem, ha valakinek van tapasztalata hasonló, gyógyíthatatlannak ítélt esetről, jelezze, nincs vesztenivalónk, most már jöhetnek a "csodaszerek". (A kutya esetéről korábban részletesen írtam.) J

oncogito Creative Commons License 2013.05.09 0 0 146

Szia!

Bocsi, hogy beleszólók, annak ellenére hogy a mi kutyinknak más baja van és tény, hogy minden daganat más természetű és másként reagálnak a kutyák.

A mi ebkénknek a medencecsonton van két daganat, ami nem műthető és a PetCT kimutatott áttétet is a tüdőben.

Nem fiatal kutya, de az orvos mégis javasolt kezelést.

Hat adag sugárkezelést kaptt a medencére és az áttét miatt kemoterápiát. Januárban kezdtük. Azt mondták, a tüdő áttét két hónap alatt végezne vele kezelés nélkül.

Most május van és a kezelések után a kutya remek állapotban van! Nem viselte meg a kemo sem, az étvágya kitűnő, a kedélye remek, imádja a sétákat és érdeklődő, eleven.

 

Én úgy vélem, ha az orvos javasolja a kezelést, a műtétet, meg kellene adni az esélyt, ha anyagilag bírjátok.

Sok szerencsét hozzá!

Előzmény: Pret2013 (145)
Pret2013 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 145

Szia! 2 éves németjuhász kutyánknál tegnap szájüregi daganatot állapítottak meg. (A vizsgáló orvost meglepte, hogy ilyen fiatal korában jelentkezett ez a betegség.) A leírásod alapján esélyes, hogy ugyanaz/ugyanolyan problémájuk van. A mi esetünkben a bal oldalon van a kinövés a fogakat körül ölelve. Sajnos most már a fogát is elnyomta. A röntgen alapján megállapították, hogy a csontot is érinti. Nekünk azt mondták, hogy van egy olyan műtéti lehetőség, amely során kivágják/kiveszik az alsó állkapocs bal oldali beteg részét. Ez esztétikailag nem lesz valami szép, de állítólag ezek után is tudna teljes értékű életet élni, habár addig kicsit nehéz lesz neki, amíg rájön, hogy a jobb oldalon rágjon. A doki azt mondta, hogy élnek így más kutyák is. Én bízom benne, hogy az orvos megmondaná őszintén, ha nem lenne értelme a műtétnek. Minket eléggé bántana, ha meg sem próbálnánk. Szerda délutánra elő is jegyezték műtétre. Remélem, hogy minden rendben lesz vele majd utána.

Nektek nem ajánlottak semmilyen lehetőséget?

Előzmény: Devecser74 (132)
Endless_love Creative Commons License 2013.05.08 0 0 144

Sziasztok ! Kiskutyámat ma műtötték egy kis daganattal, ami a bűzmirigyéből alakult ki. Volt valakinél már hasonló probléma? Sajnos nagyon lassú a gyógyulás, emiatt picit aggódom. Válaszaitokat előre köszönöm! A.

redworm Creative Commons License 2013.04.24 0 0 143

Kedves Gazdik, van valakinek tapasztalata a Cushing-szindrómáról (agyalapi mirigy daganata)? Kezelés, lefolyása, kilátások ilyesmi érdekelne.

Kutyusunk szív- és veseproblémái miatt az egyetlen gyógyszer nem adható (Vetoryl)

Mi lesz így velünk???

oncogito Creative Commons License 2013.04.24 0 0 142

Gondolom, vénás altatást kap. Ha beszéljétek meg, másba ne menjentek bele!!!!!

 

Az előző kutyánknál (igaz, annak tíz éve) nagyon rossz volt, mert nem volt még ilyenben tapasztalatunk.

Az akkori állatorvosunk meg egy vadállat volt! Szívbe szúrta a méreginjekciót és az altatás ellenére is rengeteget szenvedett (hányt, vergődött, többször kellett szúrni) és sokáig. Külföldön betiltották ezt a módszert.

És még valamit beszéljetek meg. Mivel ahogy írtam, mi tapasztalatlanok voltuk. A doki este jött és mi előtte még jól bevacsoráztattuk, amolyan utolsó vacsora gyanánt.

De csak utána tudtuk meg, hogy az altatásnál, hasonlóan a műtéteknél, ezt éhgyomorra kell.

De beszéljétek meg mindenképpen előtte!

Ha nem vénás altatást akar végezni, inkább hívjatok másik orvost!

Sokat fogok rátok gondolni pénteken, mert tudom, milyen nehéz... ;-(

 

Előzmény: armadosa (141)
armadosa Creative Commons License 2013.04.23 0 0 141

Köszi szépen!

Most meg úgy néz ki, kitoljuk péntekre, csak így tudjuk összeegyeztetni, mert természetesen mindenki itthon akar lenni, és a doki sem mindig ér rá.

Pénteken délután lesz, ha minden igaz.

Addig is vele leszek, amennyit csak tudok, és megkap mindent, amit csak kér.

Parizel a kedvence a drágámnak:(

 

Előzmény: oncogito (140)
oncogito Creative Commons License 2013.04.23 0 0 140

Nagyon sajnálom. ;-(

Holnap gondolok rátok!

Előzmény: armadosa (139)
armadosa Creative Commons License 2013.04.23 0 0 139

Sziasztok!

Sajnos nálunk eljött az idő....:(:(:(

Szegénykémnek a kedve most már egyre rosszabb, és folyamatosan a lábát nyalogatja, úgy sajnálom.

Szerdán jön az állatorvos:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Nem tudok mit mondani, el kell engedni, de nagyon nehéz.

Simogatom, beszélek neki, és most látom már a szemén is, hogy szeretne Ő is elmenni.

Isten nyugosztalja, első kutyám, soha nem felejtem el!!!

 

Nektem pedig kitartást, a kutyusoknak meg jobbulást!

Chantal! Creative Commons License 2013.04.21 0 0 138
Én is azt remélem, hogy csendben elalszik. De hiszem, hogy látni fogom a szemében, ha eljött az idő és nem akar tovább szenvedni. Most a gyógyszerek hatására újra eszik végre. 45 kg-ról 32-re fogyott le pár nap alatt...
Előzmény: Devecser74 (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!