Keresés

Részletes keresés

Kiskertész Creative Commons License 2006.10.15 0 0 60
Kiskertész Creative Commons License 2006.10.15 0 0 59

"aztán a szőlőkön át,ahol az első fagyok után is akad néhány mézédes-aszott ottfeledett fürt,tovább a hegyoldalba,a levendulásban még találhatunk pár szál liláskék bódító illatú csodát,és a gerincen elénk tárul a színkavalkád..."

Ez nagyon költői volt:))

És tényleg! Hol is a kép?

Előzmény: stupiddog (57)
comad Creative Commons License 2006.10.15 0 0 58
Hol a fotó?
Előzmény: stupiddog (57)
stupiddog Creative Commons License 2006.10.15 0 0 57

na,mint őszi fotózási lehetőség:Tihany,Aranyhegy.A csúcsa cserszömörcével van borítva,ilyenkor kezd el színesedni,és a háttérben a Balaton őszi mélykékje mélyen lent...

Érdemes ilyenkor egy kirándulást tenni a Belső-tótól indulva-ha szerencsénk van,a büfé még nyitva van egy indító vörösborra vagy cappuccinóra-aztán a szőlőkön át,ahol az első fagyok után is akad néhány mézédes-aszott ottfeledett fürt,tovább a hegyoldalba,a levendulásban még találhatunk pár szál liláskék bódító illatú csodát,és a gerincen elénk tárul a színkavalkád...

Előzmény: Törölt nick (37)
comad Creative Commons License 2006.10.01 0 0 56
Kicsit melankolikus hangulatú, de az egyik kedvencem:

Berda József: Őszi borongás

Lágy színek tarka játékát issza
lágyan vénülő szemed: boldog fáradtsággal
érzed, - rozsda-arany avar surrog a
talpad alatt már s hirtelen magad elé
látod meghalt éveid különös gyermekarcát,
melyre Isten mosolya vigyázott egykor...

Így gondolsz most, sorsodon-merengő, születő
nyarakra a komorság teli-áhítatában: bizsergő véred
immár lassuló ütemét figyelvén, - míg lehullt levelek
nehéz hullaszagán borongó lelkedre rá nem kondul
- mint bús égi orgona - a távoli,
mély őszi harangszó...
Kiskertész Creative Commons License 2006.10.01 0 0 55
Bizony, nagy kár!
Előzmény: Island* (53)
Kiskertész Creative Commons License 2006.10.01 0 0 54
Valamilyen borbolya.
Előzmény: Pép (51)
Island* Creative Commons License 2006.09.28 0 0 53
Dél-Amerikai származású a növény, állítólag -5C-ig fagytűrő. Lakásban vagy garázsban teleltettem már. Gondolkodtam már rajta, hogy ki kellene ültetni őket a ház elé, mert már nagyon nagyok és erős fás törzsük van már. Egy nagyon jó kis napos és védett hely a ház előtti dél-keleti oldal, de féltem is őket, hogy egy erősebb fagy kiviszi őket. Kár lenne értük....
Előzmény: Kiskertész (50)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 52
 2005. november
Pép Creative Commons License 2006.09.27 0 0 51
Az alsó képen milyen növény látható?
Előzmény: Kiskertész (42)
Kiskertész Creative Commons License 2006.09.27 0 0 50
Gondolom, akkor télre be kell vinni.
Előzmény: Island* (49)
Island* Creative Commons License 2006.09.27 0 0 49
Cassia Corymbosa a növény fának nevelve. (általában bokorként látható) Kb. 6 évesek most, ugyanis 2 van belőle. Anno Krétáról hoztam magot és arról neveltem meg őket.
Előzmény: Kiskertész (47)
Kiskertész Creative Commons License 2006.09.26 0 0 48
Nagyon klassz ez a fotód:)))
Előzmény: Törölt nick (37)
Kiskertész Creative Commons License 2006.09.26 0 0 47
Az első képen mi az a szép sárga?
Előzmény: Island* (46)
Island* Creative Commons License 2006.09.26 0 0 46
Teszek fel néhány képet a most virágzó szépségeimből. Gyönyörű őszünk van! :)
Sokkal jobb mostanában a teraszon lenni, pihenni és élvezni a kellemes meleget, a friss levegőt. Nyáron a hőség és a szúnyogok miatt inkább a lakásban bújkáltunk sajnos.
mrscsanya Creative Commons License 2006.09.24 0 0 45
A tök lemaradt...
mrscsanya Creative Commons License 2006.09.24 0 0 44

Sziaszok!

Ne is értem, hogy lehet az őszt nem szeretni... Végülis annyi féle lehet.

Szerintem pont az a jó benne. Ma este 10-ig rövidnadrágban voltam a kertben (igaz, volt tábortűz is) ezt a mostani kellemes állapotot a legtöbben szeretik, talán csak annyi kényelmetlenség van, hogy munkába menet vinni kell egy pulcsit, amibe hazafelé már megsül az ember.

De nekem a nagyon ködös, szöttyögős idő is bejön, ha nem tart túl sokáig. a U2 egyik száma jut róla eszembe, úgy kezdődik: october...

Mindenki réme az ónos eső - amúgy nagyon szép bevonatot képez mindenen. Aljas módon kis családommal itthon maradunk és hallgatjuk a rádióban, hogy ki mindenki próbál bejutni a városba, teljesen reménytelenül.

Meg itt van a falevél rúgdosás, gesztenye gyűjtés, a szüret (indenféle, nem csak szőlő)...

És a dísztök. (ez a kép ugyan nem méltó a többihez, de /pillanat ez van.)

ZsuR Creative Commons License 2006.09.24 0 0 43
Regen. . .ideje lenne ujra. Vagy ot eve.

Szeretem az oszt - de az evszakokkal is ugy vagyok mint a kertekkel, macskakkal, gyerekekkel; meg nem lattam olyant amit nem szerettem volna :))
Nem tudnek olyan helyen elni tartosan, ahol valamelyik nincs. Az egyenletes elosztas jobb lenne - a tel egy kicsit hosszabbnak tunik mint az osz es tavasz, de lehet csak erzeki csalodas. Jut eszembe: felebredek kora reggel - kinezek az ablakon es minden feher. . .nincs hideg, csend van, "szuz" ho mindenutt. . . a fak feherek, a bokrok is - mesebeli taj. No es az illata a hidegnek!!!

Gonosz modon bele az autoba, vegig az uton (sok-sok faval, bokorral a szelen) lehuzott ablakkal, meg az auto is labujjhegyen jar. . .mintha repulnel, mintha madar lennel, valahogy mas erzes mint a seta - bar az is nagyon jo.

Vissza az oszhoz. . .no itt gyaloglas kell. A zizegest semmi mas nem adja ugy vissza! Iddonkent egy-egy csodalatos fanal, bokornal megallni es gyonyorkodni.

Koszonom a szineket - csodalatosak! Egy egsz nyar van bennuk!
Előzmény: Kiskertész (42)
Kiskertész Creative Commons License 2006.09.24 0 0 42

Mikor jártál itthon utoljára?

És, hogy továbbra is szeresd az őszt, küldök Neked két képet.

 

Előzmény: ZsuR (41)
ZsuR Creative Commons License 2006.09.24 0 0 41
Igazan sajnalom, hogy ilyen rossz emleked kotnek hozza - meg hat ez a topic az osz szeretetrol szol.

Azert ne add fel a remenyt a nyarral kapcsolatban sem - meg a telet se hagy ki - a gyerekek felnonek (mint az enyemek) es ok aggondak mar lassan miattam, mit is csinalok otthon egyedul. Az emberek megmosakodnak majdcsak - es akkor a nyar is csodalatos lesz :))! Nekem is van egy "illatos" associcaciom a nyarral kapcsolatban: a napolaj-viz-napsugar szaga a borunkon a Dagaly-on. . .:))

(Orulok, hogy jo emleked van rolam :))!)
Előzmény: stupiddog (39)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.24 0 0 40

Köszönöm.

Arra gondoltam, hogy ha valaki járt olyan helyen, amely különösen szép ősszel (erdő, mező, parkok, városrészek etc.), a képek mellé írja le, mit kell róla tudni, mikor érdemes odamenni és hogyan lehet oda eljutni (busz, vonat, térkép, stb.). Röviden: fotótéma-javaslat.

 

Amikor színesedik az ősz, én például ide fogok átruccanni (igaz, nekem könnyű, mert Szegeden lakom): http://www.martely.hu/index.php?p=242

Egyelőre csak nyáron jártam ott, de nagyon szép lehet ősszel.

 

Előzmény: stupiddog (38)
stupiddog Creative Commons License 2006.09.24 0 0 39

Zsur,én is igyekszem mindenben meglátni a szépet,a télben még csak-csak találok,de a nyárról csak a hónaljszagú békávézások fulladozása,a kiégett fű és kert, és az állandó szorongás jut eszembe,hogy vajon mit csinálnak otthon egyedül a suliszünetben a gyerekeim (attól a 2 héttől eltekintve,amikor valami élhetőbb klímájú helyen -hegyek- töltjük velük a rövidke szabinkat)

Egyébként Te tanítottál meg anno képet feltenni ide,azóta is jó szívvel gondolok rád:)))

 

Előzmény: ZsuR (36)
stupiddog Creative Commons License 2006.09.24 0 0 38

Szia!

Többek között ezért is jött létre ez a topik-mármint szép őszi fotóid közzétételére és másokéban gyönyörködésre-de most pontosan mire is gondolsz?

(ez a leveles egyébként gyönyörű!) 

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.23 0 0 37

Üdv. Érdemes lenne összegyűjteni az őszi fotózási lehetőségeket (gondolom, rajtam kívül is akadnak néhányan, akiket ilyesmi érdekel); különleges növényzet, színes tájak, építmények ésatöbbi.

 

ZsuR Creative Commons License 2006.09.23 0 0 36
Igazan sajnalom a rossz tapasztalatodat - mind igaz amit mondsz, van olyan is. De az osz sem mindig venasszonyok nyara. . .jon a hideg, jeges szel, meg. . meg. . . nem is tudom meg mi.

Probaljunk csak szepet latni egy darabig :)).

Előzmény: lzleo (35)
lzleo Creative Commons License 2006.09.23 0 0 35

"Azert az sem rossz, amikor kinnt hideg van, fagy, zimanko - es bennt a lakasban vagy, tuz eott, melegben, vagy egy jo meleg takaro alatt. Az is egy erzes. . .egy jo erzes. No meg amikor a havon szikrazik a napfeny!!! " - Te kis romantikus lélek. Nekem a reggeli hólapátolások, a sötétben indulások, és sötétben hazaérkezések jutnak előbb az eszembe. Azt a nyúlfarknyi világos napszakot is az embernek a melóhelyen kell töltenie. Szörnyű! 

"A nyar meg - gondolj bele, amikor a vizben vagy, a nap sut - es minden egyes sugarat erzed magadon, magad korul." - Persze. Az a 2-3 hét nyaralás tényleg kellemes, de a többi dölesztő 8-10 hét meg kész pokol. Az ember szinte ragad mindenhez az izzadságtól. "Estefele a viragok illata felerosodik, szinte kiabalnak!" - Az estékről és éjszakákról a szellőztetések mihasznasága, vagy a klímázás idegesítő zaja jut inkább az eszembe. Klímázás nélkül nálunk a tetőtérben a tárva nyitott ablakok mellett volt, hogy hajnalra csak 31 fokig hült le a levegő. A klímázástól meg volt, hogy megfáztunk, meg aztán reggelre tisztára bebüdösíti a szobát.  

Előzmény: ZsuR (33)
Pép Creative Commons License 2006.09.23 0 0 34
Én már kicsit vágyom a hűvösebb időre, arra az érzésre mikor egy szép helyen vagy, süt a nap, tiszta az ég, pulcsiban vagy már kabátban állsz, látszik a lehelleted, a fákról potyognak a dértől megcsípett, színes levelek. Én imádom a tavaszt, a meleget, de nyár végén valahogy ezt kívánja az ember. Én így érzem.
ZsuR Creative Commons License 2006.09.23 0 0 33
Azert az sem rossz, amikor kinnt hideg van, fagy, zimanko - es bennt a lakasban vagy, tuz eott, melegben, vagy egy jo meleg takaro alatt. Az is egy erzes. . .egy jo erzes.
No meg amikor a havon szikrazik a napfeny!!! A leveg meg hideg, ropogos!

A nyar meg - gondolj bele, amikor a vizben vagy, a nap sut - es minden egyes sugarat erzed magadon, magad korul. Estefele a viragok illata felerosodik, szinte kiabalnak!

No de az osz. . .nagyon szeretem az illatat. . .nem csak az emberek altal keszitett illatokat amik az oszhoz tartoznak - hanem a faleveleket. Foleg egy csendes eso utan.
Előzmény: stupiddog (32)
stupiddog Creative Commons License 2006.09.23 0 0 32

Köszönöm - ezt akár én is írhattam volna...sem megfagyva,sem kiégve nincsenek a növények és az emberek

(a tavasz szintén kedvencem)

Előzmény: lzleo (30)
ZsuR Creative Commons License 2006.09.22 0 0 31
Nagyon kedvelem az oszt - amikor napos es sok-sok szines level van. Amikor hideg, szeles, esos akor mar kevesbe.

"Az osz masodik tavasz, amikor minden level egy virag" (laza forditasban)

- Albert Camus


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!