Keresés

Részletes keresés

Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 739

Elvileg ködképzője is van:

 

http://csotanystop.hu/rovarirtas/

Előzmény: Big Barracuda (737)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 738

És a hidegködképzés az milyen? Mert nem találtam sahol semmi infot róla. ANnak is van valami átránya, mint a füstnek? Azonnal fejti ki a hatását? Ettől megfulladnak? VAgy milyen ez? meddig hatásos? A permetnél is mindenki mást mond- van aki azt mondja, hogy utánna nem szbad 3-4 napig felmosni, mert akkor még ,, feloldja a viz és a vegyszer" utánna már nem. VAn, viszont aki azt mondja, hogy két hétig nem érheti viz, mert akkor hiába volt az egész.... Ennél is ,, várni kell" mint a gélnél vagy a permetnél ?A három módszer közül melyiket ajánlanád, akár egyszerre is? NAgyon remélem, hogy a költözéssel és az irtással megszabadulunk tőlük. Elég lehet szerinted az egyszeri majd, vagy mindenképp meg kell ismátelni? Csak, mert igy, hogy a ház nincs vele leszerződve, igy a permet / gél 8000 a gázositás pedig plusz 5000 lett volna szobánként, tehát 18.000.- rengeteg.... Remélem meglesz a hatása is. Csótánycsapdát midnenképp kihelyezek.KÖszönöm az infot !! .)

Előzmény: Big Barracuda (737)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.06.27 0 0 737

A hidegködképzés jó! A költözés után, én azonnal kiraknék néhány csótány csapdát, lássam mit hoztam magammal. Azt hogy lehúzó vagy nem, nem tudom sem megerősiteni,sem tagadni .:) Lehet hogy csak nincs hidegködképzője és a füst is átjárja a gépeket.:)

Előzmény: Ramóna1985 (734)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 736

KÖszönöm :)

 

Előzmény: G.Zoli (735)
G.Zoli Creative Commons License 2013.06.27 0 0 735

Hűtő, mikró, sütő, ezek hátúljában előszeretettel meghúzódnak. Óvatosan fújkálj nehogy áramütés legyen a vége. Ha a szomszédhoz átjut pár darab és nem veszi észre vagy nem foglalkozik vele akkor hamarosan ott is invázió lehet. A permetezést vagy esetleg hidegködképzést szokták javasolni nagy fertőzöttség esetén. Többféle vegyszert kevernek össze amiben "kiűző és taglózó" szer is van.

Előzmény: Ramóna1985 (734)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 734

NAgyon szépen köszönöm a választ, és a segitséget. Sajnos Ajkán csak egy valaki foglalkozik ezzel , igy ,, válogatni " nem tudok.. Vannak még ezek akik itt is - ebben az agyon fertőzött panelban irtanak,- de ők meg az ország másik feléről jönnek, nagyon semmilyennek tűnnek......

 

Még abban tudnál segiteni, hogy a pl a hűtő hátuljában elbújhatnak?KÖltözés elött érdemes befújni oda a hátuljához? (pl Biocill) Vagy tök felesleges? VAgy  akár a dobozokba, amibe pakoljuk a cuccainkat? Mit tanácsolsz?

Az a két hét, amig megkezdődik az új lakásban az irtás, lehetséges- hogy megfertőzöm az alattam lakó szomszédot? Érdemes lenne ez miatt mégegyszer irtatni majd? És akkor mi legyen szerinted? Fújás vagy gél? Sajnos mivel a füstölésre akart rávenni a szakember, igy már lehúzó Bt-nek tűnik............( ebben a házban, ahova jöltözünk nem szoktak irtatni, mert nem volt rá szükség, nincsenek is leszerződve senkivel...)

 

KÖszönöm előre is, Üdv.

Előzmény: Big Barracuda (733)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.06.26 0 0 733

Mikor megjelent az első gél, a gyártó határozottan hangsúlyozta hogy lehetőleg ne használjuk egyszerre a sávpermetezést és a gélt. Mert kioltják egymás hatását. Ennek ellenére ahogy az elhangzott,........

Kombinálni lehet, de az nem ugyanaz mint egyszerre, egy időben használni/kihelyezni.

Előzmény: Big Barracuda (732)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.06.26 0 0 732

A gázosítás, gyakorlatban nem gáz, hanem füst. A gázosítás szót azért használják, mert egyszerűbb, meg jobban hangzik, ráadásul sokan a  ciángázzal történő irtásra asszociálnak.Én kicsit paraszvakításnak tartom.A füst, a vivő anyag, ami azért kell hogy pl. egy álmenyezet fölött lévő fertőzött(csótány) részt elérjek az irtószerrel,anélkül hogy eláztassam a permetezővel az alatta lévő helységet.Ráadásul a lé ami lefoik koszos, ettől a falakat ha nem csempe újra lehet festeni.

A költözés után azért kel a 2 hét, mert a bútor mozgatás során nem sok csótány marad, de pete, annál több.  A két hét alatt szinte biztos hogy elkezdenek kikelni és ekkor érdemes írtani. Azon viszont nagyon sok múlik, hogy mindezt ki csinálja.:) Szerintem!

Előzmény: Ramóna1985 (731)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 731

A segitségeteket szeretném kérni.

Sajnos a jelenlegi panel, ahol albérletben élünk nagyon erösen fertőzött csótánnyal........  MIkor ideköltöztünk, azt hittük, hogy az alattunk vagy a felettünk levő szomszédtól jön, és csak kiirtjuk valahogy.... Aztán eltelt 3-4 hónap, és egyre több lett. Hajnalban járok dolgozni, és sokszor látom, hogy a folyosón is minden túlzás nélkül mondhatom ezt- vagy 20-30 rohangál. Tehát nem csak nálunk vannak hanem mindenütt.... 

 

A lényeg a lényeg, feladtuk igy a küzdelmet, költözünk.

 

NAgyon félek, hogy sokat viszünk el megunkkal, hiába rázunk le minden ruhát csomagolás elött- elbújnak a hüttő hátuljában vagy valahol.... Kerestem egy új csótányirtót, aki a permetet és a gélezést  ajánlotta (a utóbbiból sosem hiányzott egy kicsi sem) és a gázositást.

Erre azt mondta, hogy az tuti kiirtja mindet, amit viszünk.  Egy másik irtó ( aki nem tudja vállalni) azt mondta, hogy ez csak lehúzás...

 Ki mit tudna erről mondani? mennyire hasznos, illetve kell-e tényleg ez is? Elég drága, de  ha ezen múlik, akkor megcsináltatjuk, hogy végleg megszabaduljunk tőlük. 

Illetve attól félek, hogy amiket elviszünk, lemennnek a szomszédhoz. A permet megöli őket, vagy elűzi a szagával???? Mert akkor összefertőzöm őket is.

És a gázositás???

Érdemes azonnal hivni költözés után az irtót? Mert ő csak azt ajánlotta, hogy költözés után 2 héttel hivjam--- de addig lemennek a szomszédba...

Köszönöm midnenkinek előre is! Üdv

Big Barracuda Creative Commons License 2013.06.13 0 0 730

OK.!

Előzmény: parachute10 (729)
parachute10 Creative Commons License 2013.06.11 0 0 729

Köszönöm válaszát!

Egyelőre sajnos nem tudnám kifizetni a szolgáltatását, főleg, hogy mindenhol azt mondják, egy írtás semmit nem ér, kettő kell minimum. Amint sikerül elegendő összeget gyűjtenem (diák vagyok azért nehézkes) jelentkezem.

Big Barracuda Creative Commons License 2013.05.28 0 0 728

Tisztelt Elszenvedő!

 

Ajánlott minél előbb szakemberhez fordulni! Nem tudom hol lakik, de például Budapesten tavaly 1-2 hetes határidővel tudtunk polodkaírtást vállalni, olyan mértékű a fertőzés.

A kiéheztetés hez csak anyit fűznék hozzá, hogy a poloska egy évig is kibírja táplálék felvétel nélkül. Ezért én abban sem vagyok biztos hogy a barátnőnél nincs több. Sokszor nekünk, akik ezzel foglalkozunk sem sikerül egyből kiirtani.

A mailem nyilvános. Folytassuk ott ha gondolja.

Üdv.

Előzmény: parachute10 (727)
parachute10 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 727

Tiszteletem hölgyek és urak!

 

Egy kérdéssel fordulnék önökhöz. Októberbe jelentek meg nálam az ágyipoloskák, szerencsére egyetemen pont volt rovartan órám, így hamar felismertem őket, nem szaporodtak el. Sikerült ideiglenesen kiírtanom elötte, de elötte átvittem vhogy barátnőmékhez. Ott  több szobába is megjelent, mindenhol por és fújós szereket használtam, éjszakára "kifagyasztottam" a szobákat, illetve a "táplálék" megvonás módszerét alkalmaztam (kiköltözni más szobába). Hónapokig eltűntek, büszke is voltam magamra :) Ám nálam újra megjelentek, ahova port szórtam, vídáman eléldegélnek. Az én szobám nem oylan zegzugos, lekopogom siekrült megismernek őket annyira, hogy ismerem a kedvenc búvóhelyeiket. Ám a petéket sokszor nem veszem észre :( A kérdésem az lenne, hogy ha immuninsá váltak az általam eddig használt szerekre, ha más cég termékét veszem, akkor arra is immunins, vagy ha váltogatom azokat akkor van esélyem, hogy valamelyik szerrel újra kiírthatók?

Köszönöm a válaszoakt előre is, illetve ha van ötlet hogy írtsam őket úgy, hogy ne csak 3-4 hónapra, hanem örökre eltűnjenek azt nagyon megköszönöm. Egy kicsit belefáradtam már a harcba :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.27 0 0 726

És milyen igazad van! a gyertyafényt azt magammal vittem, meg morzsák sem maradtak. :)

A vizzel azt nem tudom mi volt.

Előzmény: Big Barracuda (725)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.04.24 0 0 725

Ez egyszerű!Mivel minden rovarnak szüksége van vízre, de a lakás lakatlan  volt, nem volt víz sem. Ezért a hangyák egyszerüen odébb áltak. Se kaja, se pia, se gyertyafény? Kit érdekell egy ilyen hely? Viccesen hangzik,de így működik a dolog.

Előzmény: Törölt nick (724)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 724

Ha ilyen korlátozások vannak, akkor jó döntés volt a költözés. :)

A kéró se volt már az igazi, és ami a legérdekesebb, hogy fél évig üresen állt a lakás mielőtt beköltözött volna az új tulaj, és azalatt a maradék hangyák felzabálhatták egymást, kérdeztem, és azt mondta a vevőm, hogy soha egy darabot se látott.

Előzmény: Big Barracuda (723)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.04.20 0 0 723

Ennél azért egy kicsit bonyolultabb a dolog.Mert ugye a királynő, ha kijönne a fészekből, egy hajlakkal is elintézem. De! A lényeg hogy a hangyát arra vegyem rá hogy behordja a fészekbe az írtószert. Na ilyet nem lehet árúsítani, megvásárolni az EU-ban.

Előzmény: Törölt nick (722)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.20 0 0 722

Az eset 98 után történt, persze nem volt ráírva a dögre, hogy védett, na de nem is voltunk még EU. Meg ahogy most állunk, szerintem ezek az EUs szabályok ránk nem is igazán vonatkoznak. :) De az is tuti hogy a szabályhozók is a sray után nyúlnának ijedtükben, ha meglátnának egy ilyet!

 

Big Barracuda Creative Commons License 2013.04.19 0 0 721

A vége azért mégis Happy End lett.

 

Sokan nem tudják, de a hangya( királynő), ha jól emlékszem 1998 óta védett. Hála az állatvédőknek(EU). Ha valaki másképp tudja, javítson ki!

Előtte volt olyan írtószer, amit kihelyeztünk és a hangya szorgosan behordta a fészekbe és elpusztította az utánpótlást.

Csak jelzem, az EU-n kívűl most is vannak hasonló szerek. :)

 

Előzmény: Törölt nick (720)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.18 0 0 720

Nekem tuti bevált módszerem van a csótányok és az egyéb undormányok ellen, még a dédanyámtól örököltem. És nem a gáz. Pár éve a hangyákkal gyűlt meg a bajom, /a kinti hasznos jószágokkal nincsen gond/ beköltöztek a lakásunkba, és hiába minden, sehogy nem szabadultam tőlük. Citrom, szódabikarbóna, bórax, csapda, spray minden volt, aztán jöttek az szakemberek azok géleztek, fújtak, és egy időre el is tűntek a hangyák, de pár hónap múlva újra tele volt velük a lakás. Ekkor mesélte nagyanyám, dédanyám hosszú küzdelmét a csótányokkal még a háború előtti időkből. Állítólag az uborkahéjat azt utálják, szóda, bórax, meg írtószer is volt, de ott sem segített semmi. Egyik éjjel mikor a dédim meglátta, hogy a kicsi Emma arcán végigfut egy bogár annyira mérges lett, hogy sürgősen eladta a házát az étteremével együtt, és még a városból is elköltöztek. Én is így tettem, meghirdettem a lakást, és mikor már a vevői is megvolt, a konyhai vízzáró szegély mögött megtaláltam a hangyakirálynőt, brrrrrrr de gusztustalan volt az! Gyorsan lefújtam. De, azt hiszem a csótányok azok rosszabbak. Állítólag fej nélkül is elélnek egy darabig. Olyat is hallottam, hogy ivartalanul szaporodnak ha nagy a szükség, és olyankor csak nőstény utódok születnek. Igaz ez?

Oké. A szakember azért olcsóbb egyszerűbb megoldás, mint egy költözés, úgyhogy én is azt javaslom!  Ez csak úgy eszembe jutott.

 

Big Barracuda Creative Commons License 2013.04.07 0 0 719

A levelezési címed nem nyilvános.Ha még mindíg gond a csótány írj az enyémre.

Előzmény: Aknakukac (718)
Aknakukac Creative Commons License 2013.03.27 0 0 718

Sziasztok!

 

Január végén költöztem a barátnőmhöz,aki már egy éve egy panelban lakik.Még sosem volt gondjuk a csótányokkal,de az előző lakótára látott egyszer a falról lepottyanni valamit,és szerinte csótány volt.Pár héttel ezelőtt mi is láttunk egy ilyet a szobában,csak az íróasztalról.Nem néztük meg,mert nem gondoltuk hogy valami bogár.Ma este viszont mentem ki a fürdőbe,kapcsolom fel a villyanyt és egy csótány futtot be a mosógép alá.Rögtön elkeztük bújni barátnőmmel a netet hogy mi a teendő.Olvastunk házi praktikákat: citromlevet,hámozott uborkaszeletet és szódabikarbónát cukorral.Mivel ezek voltak itthon,így raktunk pár helyre.Nedves csövek a fürdőben,WC,szellőző a konyhában,szobában a sarkokba stb. Kb 10 percel később,mikor kimentem a fürdőbe, megint ott volt,de ezúttal sikerült elkapni a papucsommal. Az lenne a kérdésem hogy ezek a házi praktikák várhatóan mennyire fognak beválni?Az utolsó 5 oldalt végigolvastam a fórumon,de ilyen témát nem találtam,viszont hirtelen csak ezt tudtuk megcsinálni.Nem tartok tőlük különösebben,csak nem éppen gusztusos látvány,és ilyesztő ahohy ilyen gyorsan mozognak.Persze ha kell akkor szakemberhez fordulunk,de ahogy olvasom,alaposan körbe kell nézni egy korrekt szolgáltatásért.Bármilyen tanácsot szívesen fogadnék,mert már most sem szívesen alszom elennek hatására, és hamarosan kezdődnek a vizsgáim.

 

A válaszokat előre is köszönöm.További szép estét/napot.

tbr76 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 717

Sziasztok!

 

Én is szakmabeli vagyok.Kicsit beleolvastam a topicotokba.Ezzel foglalkozom 93' óta és sajnos ezek a problémák nagyon igazak amiről itt az utolsó oldalon is beszéltetek,

Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.19 0 0 716

Igen! A gáz a kevencem nekem is!:)) "A szomszédom nagymamájának az unokájánál gázosítottak, én is azt szertném kérni.":)

Előzmény: Scholl4 (715)
Scholl4 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 715

Na igen. Immunitás a rovarokban, frusztráltság a lakókban.
És jönnek a telefonok, hogy "mi már mindent kipróbáltunk, eredménytelenül... Most már GÁZZAL szeretnénk." :))

Előzmény: Big Barracuda (712)
farkasfalka Creative Commons License 2012.12.16 0 0 714

:))!

Előzmény: Big Barracuda (713)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.13 0 0 713

Ez a Mekk Eleknek hasonlat tetszik! Volt ami volt,ő a káposztát mindenképp megkapta!:)

Előzmény: Big Barracuda (712)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.13 0 0 712

Az egy dolog.Viszont elvitte a munkát is! 260 lakás.A tapasztalat az hogy mire rájönnek hogy kókler,legalább kétszer kifizetik. Azaz kb.1 milla csak csótányirtásra+kb. 150 fertőzött lakásban poloskaírtás.Ilyen fertőzés mellett, jó ideig mutogathat a szomszédra.

Inkább az az elkeserítő,hogy csak az alacsony ár számít. Aztán az lesz mint a nyáron! Fejvesztve kapkodnak majd a sok poloska miatt a lakók.Felfoghatnánk úgy is,hogy majd több lesz a munka. Csakhogy ott az immunitás kialakulása.

Előzmény: Scholl4 (711)
Scholl4 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 711

Ezen inkább sírjunk. Az ilyen mekkmesterek járatják le a szakmát.

Előzmény: Big Barracuda (710)
Big Barracuda Creative Commons License 2012.12.10 0 0 710

Egy friss hír! Említettem a társasházat, ahol telefonon,látatlanba kértek ajánlatot tőlem. A rovarirtó aki elnyerte a szerződést, a közgyűlésen többek között azt állította a feltett kédésre,hogy a poloska úgy terjed,hogy felmászik a csótány hátára és így vándorol egyik lakásból a másikba. Most nem tudom,sírjak vagy röhögjek. A közgülés tagjai ezt elfogadták és ezzel a ,nem is tudom  minek nevezzem, kötöttek szerződést.

Azt hiszem az ilyen társasház megérdemli a sorsát.

Előzmény: Scholl4 (709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!