A "Keltetőgép építés és keltetéstechnológia" topic után a baromfit fel is kell nevelni, ezért van szükség egy ilyen topic-ra, mert sokan tapasztalatlanok sokan viszont szívesen átadnák a tapasztalataikat.
Húúúúúú,nagyon szépek!!!! A mi kis bütyköseinknek ma kell kelniük, egy tojás már meg van repedve. Remélem a mieink is felnőnek ilyen szép nagyra mint a tied!!! Gratulálok :-)))
Most próbálom növelni a baromfiudvar méretét, én is szeret nék bütyköset tartani, de majd jövőre. Egyszer már volt egy ilyenem, de oda csak söprűvel lehetett bemenni, mert nagyon harcias volt, mikor levágtam, 11 kilót mértem, de soha nem tömtem.
Ezt nagyon tudom értékelni, hogy tartsák a kandúr macskát, tiszta rühes meg minden, nem foglalkoznak vele, akinek meg nem kéne hogy elkapja az állata, az is bajlódhat vele. Mi minden évbe 1-2x oltatjuk 3000 ft-t, hogy ne dögöljön meg. Végül is jó macska, csak nagyon rákapott a madárra, mert könnyebb verebet fogni mint egeret, és a változatosság is nagyon fontos neki
Kicsit OFF:Na megint a négy mancs halat magáról most a liba tépés a bajuk hol ott ha értenének hozzá!!!!!!!A négy mancsot kijelenti már fel,hülyeségért!!!!
itt a körbe szomszédokba még 20 macsak is van fialnak össze vissza a mögöttünk lévő momszádnak olyan nagy hosszú szőrű kandúr macsája van lese tagadhaták a kismacskák,hogy nem az az apjuk....rigót gerlét minden össze pocsékolnak ivartalanítani kellne mind
Nekünk nincs macskánk, nem komáljuk őket. Viszont a négy szomszédunknak összesen van vagy tíz. Abból kettőnek-háromnak mindíg vannak kölykei.
Ezek közülük fialt le egy nálunk. Gondoltam már arra is, hogy egyik este átcsempészem a három kis dögöt a szomszédba. :o)
Az igazsághoz tartozik, hogy az idén még nem vittek el kiscsirkét, de tavaly vagy huszat eltüntettek. Most nagyokkal vannak együtt a picik: a rangidősök két hónaposak, a bölcsisek meg egy hetesek. Ráadásul a két hónaposok közt van tizenvalahány pulyka is, ők már elég nagyok. Szerintem egyszerűen nem mernek közéjük menni a macskák.
Szerintem kb. jól kalkuláltál, ha kiegészíted még zöldtakarmánnyal is, nálam is ilyen mértékű a fogyasztás. Most 13 tyúkom és 2 kakasom van, 36 db növendék (jérce) és egy mázsa takarmány kb 1 hónapig elég. Persze ez sokban függ attól, hogy miket adsz még mellé. Ha a jércéim megnőnek, nyilván több lesz a fogyasztás, de a napi 10-12 dkg szemes takarmány biztosan elegendő egy kifejlett tyúknak, csak vizük mindig legyen. Egyébként a tojó tyukjaim plusz a két kakas. kb. napi 1,5 kg szemestakarmányt fogyaszt. De ez csupán az én véleményem, lehet hogy másnak más a tapasztalata.
talán segít: nekünk 9 tyúk 2 kakas és 3 kacsa napi 1/2-3/4 vödörrel kajált meg...nem tudom, hány kiló fér bele, de az évi 7 mázsát kevesellem (80-100 kilós zsákookban szoktuk hozni, de biztosan nem csak évi 7-10-szer..)
Jut eszembe: van három egyforma, vörös kismacskánk. A szomszédmámi egyig rohadt macskája nálunk fialt le. Csak most vettem észre, amikor a kicsik már előjöttek.
Szóval: ingyen elvihető három vörös kismacska! Lehet tolongani értük!
Erzsike! Marika! A Kecskemét környékieknek házhoz viszem! :o)
2 féleképp lehet etetni. Bőségesen, és silányan. Bőséges időkben bőségesen, silány időben silányan.
Mi az öreg tyúkokat már csak silányan etetjük, meg kapnak sok zöldet, mert ilyenkor az van bőven. Tojni nem tojnak, már csak arra várnak, hogy levágjuk őket. A jércék pedig nőnek, ők jóminőségü forgós-zabos-tengeri darát kapnak zöldel, ecetes és jolovitos vízzel.
Azt szeretném kérdezni, hogy takarmányozás szempontjából mekkora mennyiséget kell számítani adott mennyiségű tyúkra évente? Én 25 tyúkra gondoltam, és 7-8 mázsával kalkuláltam éves szinten (kukorica, búza, árpa). És persze ez kiegészítve zölddel, ezzel-azzal, ami van. Nem vagyok nagy baromfis, elég kevés tapasztalatom van és most kezdem megkedvelni a tyúkokat, szóval érdekelne, hogy mint gyakorlott baromfi tartók, mit gondoltok a hevenyészett számításomról?
Most képzeld el élőben!!! :D :D Olyan mint a régi filmekben amikor a színésznőknek a fején gömbölyű tollas "kalap" vagy szösz volt, és minden lépésnél ,fuvallatnál libbent egyett. Na, ő pontosan olyan ,nevetés nélkül nem lehet kibírni. A teste is gombölyűbb mint a többi csibének,az alsó gömb összekapcsolva a felső gömböcskével egy kopasz ,ráncos kis nyakkal. Ha nő, majd teszek még fel róla képet, bízom benne, hogy megmarad. Erdélyi kopasznyakúnak vettük a tojásokat,én ráfogom,hogy az :D :D
Én mondtam a fiamnak, hogy hát ez a picike is Isten teremtménye, erre mondta,hogy nem.......
Bajuk nem lesz, csak az nincs olyan erős, mint az indítótáp, és nem csirke indító koncentrátum van benne, hanem valami tyúkos koncentrátum, ha egyáltalán van benne. A legerősebb a fácán indítótáp, aztán a pulyka starter, (ez nem biztos hogy minden gyártónál van) pulyka indító, csirke indító. A kacsa és liba indító más tészta, egyes gyártónál "víziszárnyas indító" máshol kacsa, liba indító. Én a kacsatáppal indítottam meg a libát, ahhoz hogy elinduljanak bőven elég, de vágás előtt 1 hónappal már csak bio takarmányt kapnak. (2-3 hónaposan vágom)
Ilyen sorrendben. A nevelő tápok szinte ugyanazok mint az indító, csak gyengébbek. Aki nem hiszi nézze meg a tápok összetételét.
Miért lenne az evolúció zsákutcája? Az emberek is kopasznyakúak! Persze ez még nem jelenti azt, hogy az ember nem zsákutca! Nekem a frizurája tetszik! Nekem is volt ilyen csibém, az nem volt kopasznyakú, csak hasonló gombafeje volt, de korán elhagyta az árnyékvilágot.:(((
Egymaga mint kopasznyakú :-) 8 Brahma,9gyöngyös,13"paraszt"csibe között, egyszerre keltek. 31 kopasznyakú tojásból Ő maradt egyedül. Már a lámpázásnál kiesett 28!!!!! "Jó" vétel volt :-( . DE!!!! és itt jön a DE, már 20 tojás ott üldögél :-))) ezeknek a helyén, nagyon bízom benne, hogy pár darabbal azért több fog kikelni,mint az előzőekből. Ezeket máshonnan vettük :-)) Még 19nap! és kiderül.
Mióta ez a picike kikelt, most meg azon parázok, hogy nehogy valami baja legyen és elpusztuljon. Nagyon vigyázunk rá! :D Biztos akinek sok kis kopasznyakúja volt nincs tőlük elájulva, de én ájuldozom tőle, annyira cuki!!! A fiam szerint az evolúció zsákutcája :D azóta is ezen röhögök.
A kedvedért megmértem, 35g a kis aranyom :D . Tegnap a testvérem azt mondta rá, hogy Bengál keselyű!!!! Pedig azok nem is rendelkeznek ilyen szuper frizurával :-))))))