Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.10.05 0 1 116769
Látszik az,csak általában nagyobbat szoktak neki adni.
Meg aztán másba nem nagyon lehet "kötekedni",mert jó kis egységet raktál össze! :-)))
Az emelkedést meg majd úgyis megtapasztalod,hogy elég-e.
Előzmény: Tintás Bánsz (116767)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.05 0 0 116768

A duplája jobb lenne, de a képen teljesen vízszintesnek látszik.

Előzmény: Tintás Bánsz (116767)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.05 0 0 116767

Szia.

Tudom, hogy emelkednie kell a csőnek!!!

Van emelkedése csak a kép nem adja vissza rendesen!!

120 centin kb. 10 centit emelkedik!!

 

Előzmény: TINTUS (116766)
TINTUS Creative Commons License 2015.10.05 0 0 116766

Már sokszor kibeszéltük, hogy emelkednie kell.

Előzmény: Tintás Bánsz (116755)
schlumberger Creative Commons License 2015.10.04 -1 0 116765

nincs-e

Így nagyjából jó, lehet főzni :-)

Előzmény: gyugyu. (116764)
gyugyu. Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116764

Teljesen igaz ... telefonon irtam és valószínűleg nem néztem át hogy nincs e benne helyesírási hiba . Bocs az erre érzékenyektől :-(

 

Előzmény: schlumberger (116763)
schlumberger Creative Commons License 2015.10.04 -3 1 116763

 CITROMOT és FAHÉLY darabot

 

Mindjárt ott bukik a mutatvány, hogy a fahéj pontos j-vel írandó!

Előzmény: gyugyu. (116759)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116762

szia.

köszönöm a tanácsod, de ez már így marad egyenlőre!!

Megvolt az első próba főzés működött!!

Majd ha nem lessz mit főzni lehet megemelem!!

De kb. olyan 10 centit emelkedik az üsttől a hűtőig!!

 

120 centis hoszzú a páracső!!

 

Előzmény: öreg_néne_b (116760)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.04 0 2 116761

Ha már szilvásgombóc-pálinkát akar főzni, elég a fahéjat a finomításkor az alszeszbe tenni.

Előzmény: gyugyu. (116759)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116760

Adj egy kis emelkedést a páracsőnek.

Előzmény: Tintás Bánsz (116753)
gyugyu. Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116759

Tisztelt Lepárló Társaim !

Minap ,egy ismerősömtől , kaptam egy javaslatot , a szilva cefre "minőségi "elkészítésére . Ami eltér a hagyományostól azok a következők :

- a szilvát előre kimagvalni

- a pépesített szilvához : szeletelt CITROMOT és FAHÉLY darabot adni ( hogy mennyihez mennyit ? azt nem tudtam meg)

A továbbiakban a szokásos módon járni el.

Az alábbi kérdések merültek fel bennem :

-a citrom héjában lévő olajok biztos hogy jó irányba fogják befolyásolni a párlatomat ?

- eggyáltalán, ki fog érződni kétsor lepárlás után ebből valami?

Hallot-e már erről valaki valamit?

Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116758

Köszönöm.

Most így megy a próba főzés!!

Ismerkedünk egymással még!!

 

Előzmény: Feeriba51 (116757)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116757

Ha jól látom fával tüzelsz. (?)

Ebben az esetben volna egy-két megjegyzésem.

Azt hiszem már az első próbafőzésnél rájössz, hogy nagyon nehéz a tűz erősségét szabályozni a Te esetedben.

Ezért a következőket javasolom:

- A tűztér ajtaján levő lyukakat zárd le

- A levegőt úgy biztosítsd, hogy a hamuzó ajtajára, előtt csinálj egy olyan nyílást, hogy tudd folytonosan szabályozni ennek a nagyságát.

Ezzel a nyílással tudod szabályozni a beáramló levegő mennyiségét és ezzel a tűz erősségét.

Remélem segítettem valamit.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Tintás Bánsz (116753)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116756

Kétségem sem volt,hogy jó!

Nagyon finom pálinkákat kívánok vele!

Előzmény: Tintás Bánsz (116755)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116755

Szia.

Köszönöm.

Így sikerült!!

De jó mert ki próbáltuk vízzel és jó volt!!

 

Előzmény: Figyelget (116754)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116754

Nagyon szuperül néz ki!("valahonnan" ismerős a rézegység :-))   )

A páracső nem mehetne nagyobb emelkedésbe?

Előzmény: Tintás Bánsz (116753)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116753

Sziasztok.

Végre együtt a rendszer!!

És megy az első próbafőzés!!

Ilyen lett a cucc!!

Mi a véleményetek???

 

sogi01 Creative Commons License 2015.10.04 0 2 116752

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (116713)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116751

Az élesztőt a hűtőpulton tartják a boltban, biztosan nem azért, mert árt neki a hideg...

Előzmény: Piszra (116746)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.04 0 1 116750

Szia!

Nem halnak meg az élesztők,ha hideg cefrébe rakod,csak leállnak és megvárják a nekik kedvező hőmérsékletet. Én beletenném egyből(bele is tettem,amikor fagyasztott szilvával dolgoztam),hogy egyből dolgozni tudjanak,mihelyst jó nekik a hőfok.

Előzmény: Piszra (116746)
TINTUS Creative Commons License 2015.10.04 0 0 116749

Ennyi pénzért komplett új 65 literes duplafalut vehetsz. Örökös lesz mint a nyomoruság.

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116748

Szerintem nem. A címed nem publikus.

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116747

Száraz és folyékony sörélesztőt is tároltam hónapokon át hűtőszekrényben. Felhasználáskor gond nélkül dolgoztak a 16-18 fokos lében.

Előzmény: Piszra (116746)
Piszra Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116746

Sziasztok.

 

Egy pár évvel ezelőtt már segítettetek itt nekem fagyasztott gyümölcsből készült cefrével kapcsolatban.

Ma megint kiürítettem a fagyasztót, és pépesítettem egész nap. Most már nem aggódok mint anno, hogy be fog-e indulni, avagy sem.

Viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban megint:

Az élesztők "elpusztulnak" a hideg cefrében és inkább várjam meg amíg eléri a kb. 16 C-t és csak ezután oltsam be, vagy mehet most is bele (9 C most a cefre) és majd ha eléri (számításaim szerint holnap) a kb 18 C-t akkor rakjam bele az élesztőt?

Összegezve:

Az élesztők a hidegben "meghalnak"? Vagy nem "halnak meg" és ha eléri a cefre az optimális hőmérsékletet "kiolvadva" elkezdenek dolgozni?

 

Köszi.

 

 

ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116745

Kösz fiúk, marad így.

Előzmény: Figyelget (116740)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116744

Volt szerencsém egy kevés birshez lett volna belőle kb 15 liternyi ,na én is gondolkodtam mit is tegyek.

Kaptam körtét kb az is ennyi lett volna.Merészet gondolván a kettőt egybe raktam,azóta már ki is főztem, 4,5 liter lett a birs nagyon dominál benne. Bár még pihen. :-)

Előzmény: Kriszt1441 (116743)
Kriszt1441 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116743

Köszönöm!

 

Sajnos kevés birsem van eddig, lehet, hogy nem is lesz több. Próbálta már valaki körtével együtt cefrézni, bosc kobak-ból még akadna mellé, vagy alma az pedig golden lenne.

 

VÉLEMÉNY???

Előzmény: Figyelget (116741)
Bárk_i Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116742

Elindult az utolsó adag törkölyöm,el sem hiszem :)

 

Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 1 116741

Szia!

Szerintem első osztályú pálinkát lehet vele készíteni,ha tudja az ember,hogy mit miért csinál.

Hogy megér-e annyi pénzt,az más kérdés.

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.03 0 0 116740

Csak azt tudom mondani,mint az előbb: én már nem machinálnék vele.Többet veszthetsz,mint nyerhetsz.Hangsúlyozom:szerintem.

Előzmény: ksanyi52 (116737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!