"Egy piros első szériás Ford Mustang convertible!!! Arról nem tudsz valamit?
A rendszáma nem látszott, de a mérete alapján az is magyar lehetett."
Amerikai autós emlékeim közül a ZL-06-21-frsz. (1977.03.) ,'71-73-as Buick Riviera-t és az UV-05-45-ös, (1975.05.) újabb és csúnyábbik fajta Mustangot a négyszáz valahányas hsz.-ben már taglaltam.
Ezeket akkor meg azért hagytam ki mert csak rendszám töredékek vagy nem emlékszem pontosan:
Ami nagyon zorkó volt ,de nagyon kicsi voltam és már csak a betükre emlkékszem:
Egy UT-s (1975 eleje.) piros Corvette!!
Volt még egy szintén rondábbik,már szögletes kasztnijú, kicsi pontszerű hátsólámpás, fekete, valószínüleg állami leadott Impala is, ID-s (1970) táblával.
PX-00-97(?) (1980 eleje) Pontiac Trans Am. Fekete.
Ennek meg az az érdekessége, hogy '81 nyarától a hátulja kivételével porig égve ácsorgott egy ócska ponyvával félig letakarva hosszú esztendőkön egy közeli kis hegyi utcában. Eleinte több sarokról lehetett érezni a szagát!
Később észleltem még egy Corvette-t, akkor pár napos KE-99-?? (1982.10.) táblával, bordómetál színben.
Új vagy nagyon újszerű volt!!! Egy-két hétig járt a pár utcával arrébb lévő fogorvoshoz. Kisebb embergyűrű vette mindig körül.
Lehet szarrá törték, mert többet a büdös életben nem láttam. Nem csak én, más sem...
Később egy csibész haverom importált egy facsaró új, fehér Camaro-t,'89 nyár végén. EC-s táblát kapott.
Ez az össz USA autó ami beugrik.