Nagyn szép a babád! És köszönöm a meglepit!!!! Nincsen ilyen a gyűjteményemben. :) Illetve most már van, sőt most már mondhatom hogy van gyűjteményem. :)
gyakorlatilag azt csináltad amit én is mondtam, ,lehet,hogy nem jól fogalmaztam..))szerencsédre kaptál még instrukciókat,hogy szuper legyen
nagyon tetszik a babád.. ha camea meglátja rögtön javasoln i fogja,hogy a baba fekete szemébe egy pötty fehéret tegyél,hogy életszerübb legyen. becsillanásnak nevezi, majd biztosan jól elmagyarázza!!
méretezni wördben jól lehet- ha más szabásmintát akarsz felhasználni egy adott ténykedésedhez.
:o)
hát nyusziláz az tulzás de közeleg a husvét. ezért kerülnek elö a nyusszkó szabásminták.
-----------------------
lányok tök édes lett ez az univerzális mackóm,amibe mindenki más állatkát lát.. adtam neki szemüveget. olyan kis öregecske tudossá alakult...
Köszi, Aledi! Nekem is ő a kedvenc - most éppen...:-))) A szempilláin még rövidítettem is egy kicsit, mert nagyon hosszúnak tűntek, de lehet, hogy az orr kisebbítésével meg így tűnik hosszabbnak.:-) A filc nem göndör, csak úgy néz ki.:-) félbe hajtottam hosszabb filc csíkokat, és picit elcsúsztatva bevagdostam, aztán rendesen összehajtva varrtam fel a fejére, így kicsit ívesek a tincsek. A cipője festett, amég nem tanulok meg szépet horgolni...:-)))
Ó, nagyon szép lett! Ez a babád tetszik eddig a legjobban : ) Jó így a sapija. Szép a ruhája, jó a haja. Én talán a szempilláit rövidebbre hímeztem volna, de ez csak olyan kötözködés, hogy ne csak jót mondjak : ) És hogyan lett göndör a filc? Én sem tudom, azt látom, hogy csíkokra vágtad, és rétegesen egymásra varrtad. A cipőjét festetted? Szóval nagyon ügyes vagy, gratulálok.
De R. Ann-t megmutatom, mert nagyon megszerettem, mióta elkészült.:-) Lehet, csinálok neki tesót is, mert ilyennel kell játszania egy kislánynak (szerintem..... vétek a polcon ülnie).:-))) Az szm-et nem jól sikerült kinyomtatni - a nagyítás valahogy elcsúszott, úyhog én rajzoltam meg (ezt is), ezért a karja kicsit görbe lett.. De gondoltam, ha már ilyen, akkor legalább jól látsszon!:-))) Az arcán nem változtattam sokat - az orra lett kisebb, minden más maradt. A kalaphoz köszönöm a segítséget, de bénának bizonyultam (Pihe, Tiédet nem is értettem...:-(((), Skippo, Aledi, Nektek is köszönöm, de azt meg nem tudtam jól méretre varrni... Szóval maradt a legegyszerűbb verzió - egy nagy tányérsapi összehúzva, de szerintem illik rá ez is. A csajszi hajára vagyok a legbüszkébb - nem tudom, biztos talált már ki más is ilyet, de nekem magamtól kellett végiggondlni a folyamatot, hogy hogyan csinálom ilyen göndörré filcből.:-)))(Egy újszülöttnek, ugye.......:-))
szerinted ki van bélelve anyaggal is,hogy a tömés nem jön ki???
egyszer probáltam valmi burdaállatot meghorgolni baromi randa lett,és nyulott idomtalanul a töméstöl...vagyis két példánybnan készül anyagból és horgolásból??
csak papirhalmazt gyüjtesz. tárold a vinyón ird ki lemezre,é ha elkap a vágy csak akkor nyomtasd a megfelelö méretre...
Mára ennyi. Holnap keresem a "tikomat" - Zalában így mondják - tovább, valami már rémlik, hogy hol lehet, de most nincs több energiám. Úi.: 19 évig laktam Zalában, " zsenge, harmatos, leányként". :-))
Ezt nézd meg mit találtam. Ez talán nem is lenne olyan nehéz meghorgolni: Láttam valakinek az albumában egy jó nagy " tyúkot" szabásmintával - a címlapon tán egy kisfiú tartotta a kezében - egyszerűnek tűnt megvarrni. Persze nem mentettem el, és most meg nem találom! :- ( igaz közben elcsábulok, ide is, oda is benézek, megkuksizom a csatolt galériákat, aztán azon kapom magam, hogy későre jár. A legtöbb "cuccot" kinyomtatom, felnagyítom. Hogy mikor fogom megvarrni...(?)hááát...néha, néha egy - főleg, ha nagyon dilis vagyok, jó feszültségoldó - . Ezt még azért nézd meg: :-))
iskolai gyakorlati órán(az én idömben még igy hivták) horgoltam amit a tananyag elöirt..legközelebb akkor vettem a kezembe amikor a kicsilányomnak játékbabaruha kellett. utána mikor 10éves lett jött divatba ujra az nyári horgolt sapi... be volt zsongva,hogy neki olyan kell- akkor azt is elkészitettem..
aztán tavaly telehorgoltam a világot jégvirágokkal... amiket varrok babát azokra néha horgolok gallért... inkább kampányszerüen.. de nagy durranásokba teritökbe és ruházatba nem fogtam bele.. nekem a kötés jobban bejött...mindig vannak korszakaim. amivel foglalkozom ebböl a varrás az ami mindig hozzátársul bármihez nyulok is...
Mást is szoktál horgolni ? Mondjuk terítő, ruhanemű... Nagyon szeretem a horgolt holmikat, olyan romantikusak. Valamennyire tudom hogy is kell - még iskolai gyakorlati foglalkozás - készítettem már táskát, aztán a lányom babájának ruhát, legutóbb pedig az egyik rongybabának kalapot, de mostanában arra gondoltam, itt lenne az ideje, hogy mélyebben is foglalkozzak vele, addig amíg van a közvetlen környezetemben olyan ember - anyós, szomszéd néni - aki ezt a tudást átadja.
Illesreka, Az én babám kalapja is olyan minta szerint készült, mint, amit Skippo belinkelt. Naná, hogy direkt az anyagra. Nem is a mintával van baj, az egyszerű, hanem, hogy pont jó legyen a mérete. Kb. harmadszorra sikerült. Én két egyforma kalapot varrtam, a bélés oldalán kis réssel a kifordításhoz. A karimájuk külső szélén összevarrtam őket, kifordítottam, és körben levarrtam.
Camea! Bájosak a babácskák. Szóval Meskázol? :P Én sem tudtam hirtelen hol láthatták a többiek, míg ide nem kerültek. :) Nekem is az első a kedvenc. De mind cééép! :D
Pihe! Ennek a macinak egyszerűen állatarca van. :) Tényleg nem épp medve. De ezért érdekes.
Szerika! Igyekszem, csak egy kicsit bonyolult dolgot találtam ki. :) Legalábbis nekem az.
ha ilyesmi kalpapra gondolsz akkor az a lényeg,hogy a karimáját nem felszeged hanem két rétegü anyagból varrod össze.. és ha felhajtod elöl akkor kikandikál a másik anyag.....
de keresek neked egyszerübb kalap szabásmintát is a madárijesztöim körül... ha szeretnéd..
De visszaolvastam, láttam is a fázisfotókat, de nem áll össze. :( Amit nem a saját két szememmel látok, az ha nem áll össze elsőre, akkor nem áll össze másodikra sem. :) Azért nem adom ám fel, csak napolom a kérdést.