Üdv! Az orbitosításról tudnál még fényképet küldeni meg egy részletesebb leírást adni h mit és hogyan csináltál? akár privátban is beszélhetünk... blackdeni666(kukac)gmail(pont)com
a gép jobb oldalán van a fülke alatt egy 12-es villáskulccsal fogható négyzet fejű csavar az a szint ellenőrző ha kiveszed és jön az olaj (közel vízszintesen álljon a gép ) akkor okés ha nem akkor a váló karnál van a beöntő nyílás, de szerintem erre is szükséged lesz...
egy 552- es váltó olaj ellenőrző csavarjáT keresem, szeretnék olajat utàna önteni.
sikerült majdnem feltölteni a kuplungszerkezetet váltóolajjal, azt hittem hogy az a szint ellenőrző csavarja:(, de ömleni kezdett az alján aztàn időben megálltam.
akkor a munka hengert kell szét szedi a fej anyát amibe a króm szár mozog tekerd le húzd a szem irányába ütközésig és az egész szárat próbáld mozgatni ki be érezhető ellenállásának kell lenni olaj ne legyen benn meg a másik cső csatlakozás is legyen szabad
biztonság kedvéért nézd végig hogy egy kivezetéstől egy munka hengerhez mennek e a csövek de kicsi az esély hogy rosszul van bekötve
cseréd fel a gém emelés csöveit a kanál billentéssel
ha a gém enged vissza akkor a tömb enged vissza vidd vissza a tömböt cseréltesd ki de inkább pirosat vagy festetlent hozz
ha még mindig a kanál rendetlenkedik akkor ha újak a karmantyúk nagy eséllyel hordósra van kopva a munkahenger hüvelye de itt az a jó hír hogy csak a hüvely is cserélhető
Köszönöm. Megvettem a gyári szivattyút felraktam és működik minden emel is szépen csak az a baj, hogy visszaenged a kanál meg gyengébb is mint a gém vagy a hátulja. Pedig a munkahengerek fel vannak újítva. Lehet ez a tünet rossz bekötés? Köszi
Valaki tud segíteni. Homlokrakodós traktor Mtz vezértömb gém, kaná, 3pont hátul szerintem jól kötöm be igazán működik is minden de a kanál rész Naguib gyenge és visszaenged. A munkahengerek nem eresztenek és fel vannak újítva. Minden munkahenger két utas. Köszönöm a válaszokat.
Gyári csoki ba bele raktam a kapcsollot mert nem volt jó hogy ki próbájam az izíttást mert mikor meg vettük 16 éve az otta még soha nem volt ki probálva.
Nem kell gyárit venned. Az MTZ szervószivattyú 20l/min. A fényképeid elnézve a munkahengerek nem nagy térfogatúak.
Azért az alábbiakon gondolkodj el:
A kéthengeres RS motor 15LE 3000/min.-en. A gyári szivattyúja, a beépítési helyén 1875/min.-t fordul, 80-100 bar, ~20l/min.
Az MTZ vezérlőtömb reteszeléskioldója ~130bar-ra van állítva (az újabbakon lehet, hogy többre).
Az MTZ szivattyú a beépítési helyén talán 2000/min.-t fordul és 45l-t szállít, ehhez képest Te rátetted, a 3000-et forduló főtengely végére, vajon mennyit szállítaná, ha bírná az öreg motor?
Én ilyen esetre vennék az orrára egy zil csörlőt azzal sokkal könnyebb kihúzni bármit ! a sok vas az orrán csak hasznavehetetlen kolonc , a csörlő is lenne olyan nehéz és volna értelme cipelni ! Meghajtásnak lehet hidromotor, kardántengely !