A feltöltő ezt írta. Leírás: Teljesen új fejlesztés a NavnGo családból akár "szõke nõknek" is :) Teljes EU térkép plusz Oroszország. Ebből én arra következtetek hogy egy tök egyszerű lehet ez a program.Vagy tévedek? Nekem még mindig a 6-os verzió fut.
Én éppen Garmin XT-t szeretnék rávarázsolni (kaptam eredetit SD-n), de sajnos mindenféle dll-ek hiányoznak neki. Amit beszereztem, azok sajnos nem jók. Ha tud valaki segíteni, ne tartsa magában.
A térképek terén az a hátulütője a dolognak, hogy ha nem jelöli a földutakat, a navi rávisz olyan utakra is, amik csak 4x4-es terepjárókkal, szöges gumikkal járhatóak még nyáron is. Így hiába állítod be az engedélyezett úttipusoknál, hogy földutakra ne vigyen, ha a térkép "nem tudja", hogy az földút, a szoftver simán rávisz. Ezért fontos, hogy ne csak földrajzilag legyen "jó helyen" az út, hanem a minőségi jelölése is megfelelő legyen. (Más kérdés, hogy ha pontatlan a térképen az út helye, akkor a navi azt hiszi, a másik utcában vagy, és nagyon nem mindegy, hogy "A következő lehetőségnél", vagy "A második utcánál" kell jobbra fordulnod. (Ismeretlen helyen járva, ha egy címet keresel, ez marhára nem mindegy. Kovácsék helyett Nagyékhoz csengetsz be...))
Korábban, a cseh honlapon voltak fenn, de egy ideje nem látok ott sem. Talán a TM leállt a külföldi térképekkel? (Igaz, azok még a 6-oshoz voltak, lehet, a 8-ashoz már nem készítenek.) A magyar térkép még fenn van, 2009. 04. 22-i változat. Én azt használom jelenleg is. (Most néztem, már a 6-oshoz is csak az utolsó verziós térképek vannak fenn a cseh oldalon.)
Eladó lenne a korábban jelzett T920-am, kompletten, jelenleg szétszedett, de hiánytalan állapotban. Az érintőfólia sérült, nem érzékeli az érintést, alatta az LCD hibátlanul megy, mint maga a vas is.
Na látod, a térképekben egyáltalán nem vagyok képben. Kösz a tapasztalatokat, megpróbálom én is felhasználni. Emlékszem az elején, amikor csatlakoztam a fórumhoz, szintén volt ilyen "térkép" mizéria... Én ritkán használom a magyar térképet, inkább csak tesztelgetem, ha valahová kell mennem itthon. Inkább a külföldi útjaimon használom a navit, ott pedig elég jók. Tavaly Jénában mentem a 2006-os elavult térképpel, és volt ahol felüljáró épült, és persze az nem volt rajta. Azután kezdtem a frissítésekkel foglalkozni, pláne, hogy Franciába kellet mennem, ha emlékszel, akkor kapcsolódtam be a fórumba. Ott nagyon jól működött, de erről már eleget írtunk. Az idén németbe fogok menni nemsokára megint, majd írok róla, ha érdekel valakit.
Amiből csak lehet, megpróbálok TopMap-ost beszerezni, de nem néztem meg különösebben a gyártót. Magyar, magyarországi viszonylatban Ők a legjobbak. Szívesen a segítséget.
Régebben én is küldtem levelet a Teleatlasnak, itt a 10. ker-ben létesült körforgalamakról hiányáról . Ezek szerint a külföldi térképek is Topmaposak nálad ? A gépemen ezek Teleatlasosak .Köszönöm a tájékoztatást .
Azt a tudást én sem a saját kútfőmből szedtem, hanem innen-onnan csipegettem össze, csak megkíséreltem, egy, a mi navi-készülékünk tulajdonosai számára "emészthetőbb", és talán könnyebben megérthető formában az információkat összegyűjteni, közzé tenni. Ha ezzel segítettem, akkor ennek nagyon örülök, és köszönöm az elismerő szavakat!
Megvallom őszintén, hogy nekem eddig a TopMap térképe(i) jött(ek) be igazán. A TeleAtlas és a NavTeQ térképek iszonyat pontatlanok! Ahol körforgalom van, ott helyette egy sima utcát mutat. Ahol földút van, ott simán kijelzi, hogy műút. Az utcák annyira pontatlanul vannak felvéve, hogy néha azt hiszi, a másik utcában vagyok. Én nem vagyok vele megelégedve. Nagyon nem! Az, hogy melyik hány byte-tal nagyobb, mint a másik, nem feltétlenül utal (hasznos) információ-tartalomra, tehát ezt (én!) nem venném alapnak. Ráadásul: A TopMap oldalán (igaz, reg. után) lehet térképfrissítési és -javítási ötleteket adni, amelyeket azután rendre meg is valósítanak. Pl.: Nálunk, Maglódon, az elmúlt években nagy utca-aszfaltozás kezdődött. Sok utcát leaszfaltoztak. Megírtam a TopMap-osoknak, hogy mely utcák lettek földútból aszfaltosak, s láss csodát: A frissített térkép megjelenése előtt néhány nappal kaptam egy nagyon udvarias köszönő levelet (e-mail), amelyben megköszönték a segítségemet, jelezték, hogy a frissítésben ezek már át lesznek vezetve, kérték, hogy - amennyiben újabb utcák aszfaltozásáról szerzek tudomást - írjam meg Nekik, és a kijövő frissítésben VALÓBAN benne voltak a javítások! Én a magam részéről csak és kizárólag TopMap térképet teszek fel!
Olvass vissza a fórumunkban, találsz olyan megjegyzést, hogy eladó átflash-elt AIRIS, aminek vége.... Abból a kijelző, ha megegyezel a tulajdonossal, megvehető......
Keresd meg!!!!!!
Én is azt javasoltam, hogy alaktrésznek még eladható.....
Ne haragudj meg a kérdésemért, de mit jelentenek ezek a " jó tanácsok"?
Én sejtem mire gondolsz vele, de egy kicsit rejtélyesnek, és nyakatekertnek találom a leírásod. Pl. Az Airis T920 A esetében, ahol a belső mem max 50.. Mb, és Mp3 lejátszó sincs, honan vegye a WinCe alól ezeket???
És a "[Setting]WindowsMioUtility.exe (beállítások, ez kell)" ez mi???
A link.txt átírása max az első kikapcsolásig működik.......
Valahol, véletlenül újraindítod a navit.... és minden "behal", háááát én köszi, nem kérnék belőle.....
Ha nem haragszol meg érte, szívesen megírom mit kell tenni, hogy OK... legyen. De csak akor, ha privátban megkeresel, névvel címmel!!!!
Egyébként megkérlek, ne keltsél zavart a butaságaiddal....
keresek t920 kijelzot, pl hibas pna-bol. Sajna az enyem beazott, annyira meg tudtam mokolni,h mar beboolol, viszont a kepernyo es az erintokepernyo folia koze is kerult folyadek. Ezt megprobaltam kitorolni,de ugye ehhez le kellett szedni az erintofoliat.. es gondolom ezzel felsertettem az erintkezeseket. :(
Ki tudja mi a különbség a Navteq , Topmap , Teleatlas térképek között ? Kinek melyik miért jött be ? Itthon melyik az ideális . A cseh oldalon több fajta is fent van , különböző méretekben azonos országnál . Köszi .