Keresés

Részletes keresés

halászka007 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1730
Szia landsmann!

Kösz a megerősítést jól jött, meg a tippet is kösz!
Visszaolvasgattam és tényleg írogatják ezt a szurkát!
A kocogásról le is tettem, csak hát én ilyen örökmozgó vok, már a Magyaríjjamat is felajzottam ma és ki is lőttem pár vesszőt, ez de jól esett gyerekek!
Szóval a műtét utáni időszak ha nem lenne akár örülni is tudnék h megszabadultam ettől a nyavalyától!
Előzmény: landsmann (1729)
landsmann Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1729

Én azt mondom, kéthetesen még ne nagyon kocogj, az korai. Sétálgatni lehet, de nagyobb erőkifejtést kerüld. Ami a ynilallásokat illeti, igen volt ilyesmi és mint ha visszaolvasol tapasztalod, hogyb szinte mindenki tapasztalt ilyet. Én leginkább áramütéshez tudnám hasonlítani. Nem fájdalmas, inkább kellemetlen. Bár ez lehet saját vélemény, mert alighanem az átlagtól jobban bírom a fájdalmat. (kivéve a fogfájást)

Nálam is úgy volt, hogy 2-3 óra fentlét után már nagyon légett a műtött terület. Én nem tapogattam, így aztán nem tudom, hogy meg volt-e keményedve a vágás környéke. Ilyenkor hanyatt feküdtem fél, egy órát és utána újból bírtam 2-3 órát talpon, ülve.

Ja, egyébként ezek a nyilallások náhány alkalommal jelentkeznek és ahogy jönnek, úgy el is múlnak. Én talán olyan 8-10 alkalommal tapasztaltam összesen. Ráfogtam arra, hogy az átvágott idegszálak növekedés közben egynmáshoz, vagy valami más érzőideghez ér hozzá és emiatt váltja ki ezt az érzést. Műtét után durván olyan 8-10 nappal kezdődtek és olyan bő egy hónap, másfél hónap után abba is maradtak. Az idegszálak havonta 1 mm-t nőnek.

Előzmény: halászka007 (1728)
halászka007 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1728
sziasztok

Még egy fővel többen lettünk itt vok én is!
Én is ua úgy jártam mint Dumber28, ma már kezdtem az idegösszeomlás körüli állapotot elérni ugyanis reggel kimentem mondom mozgok kicsit de 1 óra meló után kezdtem érezni hogy a varrat alatt bekeményedek mondom pihi aztán folytatom aztán letettem róla mert komolyan azt hittem gáz van! Engem okt 7én kaptak szét jobb oldali lágyékkal. A műtét helyi érzéstelenítéssel ment de az 1 óra helyett lett másfél! De túléltem az első éjszaka kb. mint Dumb28 nál aztán elkezdtem a gyógyszert szedni és az 1 nap után egyből volt kis dolog nagy dolog minden rendben! ugye most csütörtökön lettem 2 hetes addig is mászkáltam sőt ma 1 hete szombaton be is mentem melózni h a kollégám szn lehessen! Na az fárasztó volt kicsit de az is lement, mivel ez egy laptopbolt így zömmel a vevők megértésének köszönhetően ültem 2 órán keresztül! De ami zavart eddig a pill az az hogy 2-3 óránál nem bírtam fönt lenni mert ez a szar egyből keményedett a varrat alatt! De aztán rátok találtam és úgy látom ez egy általános hiba ami a műtét után mindnyájunknál jelentkezik! Így du kimentem a 2 Rottimmal aztán kocogtunk egyet, úgyhogy most várom én is a holnapot h mi lessz? Kérdés? Nektek szokott néha benyilallni kb olyan érzés mint amikor a műtét közben nem voltam teljesen zsibbadt egy két helyen és az úgy benyilallt, meg néha egy egy rossz mozdulatnál a belső résznél ahol varrták a hasfalat az úgy összeránt ha béna vok, a mozgással vagy hirtelen kapok valami után akkor is ezt érzem? Ha ezek nem lennének egész rózsaszínben látnák mindent!
Előzmény: Dumber28 (1726)
Bombyna Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1727
Na felbátorodtam és megcsináltam a kerékcserét.Eredmény:kicsit érzem a háló helyét.
Előzmény: landsmann (1725)
Dumber28 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1726
Sziasztok!

Én is beálltan a klubba.
Ma egy kis problémával akartam felhívni az orvosomat, de ki van kapcsolva. Így rákerestem a neten, és titeket találtam. Szerencsére, mert választ is kaptam a kérdésre, és felesleges zaklatni a dokit. (kicsit duzzattabb a műtött terület, de látom ez teljesen normális)

Szóval a történet (kizárólag a jövő nemzedékének archiválva).

Szerdán műtöttek jobb lágyék sérv"kezdemény" (még kicsi kitüremkedés volt), és köldöksérv combóval, altatásban. (Hamár ott vagyok :) )
- Szerda este nagy küszködések árán (és a katéter szó megemlítése után) sikerült pössentenem.
-Csütörtök : Reggel hazamenetel. Egész nap a bélgázokkal küszködtem. Jobban fájt mint a műtéti varrat. Este 3 órát aludtam a műtéti oldalon, mert így legalább nem görcsölt a bélrendszerem (fájdalomcsillapító nuku)
-Péntek: Már 10-15 perceket járkáltam is . Délben 1 db Cataflan. Olyan jól esett, hogy este megismételtem. Eredmény: egész éjszaka oldalt aludtam !! (mindkét oldalt felváltva)
-Szombat: Reggel megjött a nagydolog is (már azt hittem bélcsavarodásom lett :) ). Azóta folyton WC-re járok. Egész DU ülve dolgoztam. Kb 2-3 órás fentlét után fáradok el, de a köldök már alig fáj, a lágyék meg csak kellemetlen., meg duzzadt. Ezért akartam felhívni a dokit, de látván, hogy itt sokan lényegesen rosszabbul vannak mint én ezért nincs okom a panaszra.

Na most itt tartok. Én jövö hét vége felé szeretnék már 1-2 órát dolgozni. Ülő munka így remélem nem lesz megeröltető....
landsmann Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1725
5 év + pár hónap. :) Szereléskor nem fájt, utólag szoktam kicsit érezni. Gondolom majd holnap reggeltől, vagy később estefelé.
Előzmény: Bombyna (1723)
Bombyna Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1724
Á kirándulás volt de alig volt benne szint.Nem nyúzom még magam.
Előzmény: dalmata13 (1722)
Bombyna Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1723
Mikor is műtöttek?Nekem is kéne cserélni de még nem merem.Akkor nem fájt amikor kiengedted meg meghúztad?
Előzmény: landsmann (1721)
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1722
kocogtadl? futottad azt a 11 km-t?
Előzmény: Bombyna (1720)
landsmann Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1721
Na, kicvseréltem az autón a kerekeket téligumival szerelt kerekekre. Kíváncsi avgyok fogok-e fájni. Mert mint tudjuk a sérv és a kerékcsere nem éppen komák. Sokat görnyedeztem is, ez is igénybe vette rendesen a hasizmokat. Holnapra minden kiderül.
Bombyna Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1720
Tegnap nekem 11 kmnél megfájdult úgyhogy még nem az igazi:(
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1719
Az orvos elég szükszavú ember szerintem nem gondolt semmit,jut eszembe a nővér megsejthetett valamit mert rákérdezett-Tán csak nem valami élménybeszámolóra készül?
Előzmény: tristen (1718)
tristen Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1718
Szia!

Az orvos azt gondolta, majd elolvasod az interneten. :)

Ne izgulj, eddigi leírásaid alapján "papírforma" szerint gyógyulsz.

Kitartás! :)
Előzmény: dalmata13 (1717)
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1717
Köszönöm megnyugtató szavaidat.Azért az orvos is közölhette volna mire számíthatok a műtétet követő hetekben.Már tudok kicsit hason is pihengetni,2-3 órát sétálok naponta,egy kicsit már gyorsítottam a tempón is.Körülbelűl 2 hét múlva el fogom érni a régi sebességem.Gondolom.Remélem.
Előzmény: tristen (1716)
tristen Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1716
Szia!

Mindenkinek olyan a műtét után még egy jó ideig. Ez a háló miatt van. Idővel beszövögeti a szövet a hálót, és majd eltűnik. (bár eltűnni nem tűnik, csak a tapintással nehezebben érzékelhető...)

NE aggodalmaskodj!
Előzmény: dalmata13 (1715)
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 1715
Azért van ám ami aggaszt.A műtőtt rész.A seb,vágás alatt.Tapintgatom és elég kemény.Olyan mintha egy hurka volna a seb alatt:-(((((
Előzmény: tristen (1713)
tristen Creative Commons License 2010.10.22 0 0 1714
KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
tristen Creative Commons License 2010.10.22 0 0 1713
Szia!

egész jól alakulsz! :)
Előzmény: dalmata13 (1711)
landsmann Creative Commons License 2010.10.21 0 0 1712
Engem mindkét alkalommal Gyulán a megyei kórházban késeltek, teljesen elégedett voltam. Ha esetleg mégis Gyulára mész, akkor Bartóki főorvost javaslom. :)
Előzmény: Piku0714 (1710)
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 1711
helyzetjelentés 13 nappal a műtét után semmiféle fájás nincs Tegnap a műtött oldalon is feküdtem már.Felkeléskor húzodik egy kicsit.Néztem a sebet szépen gyógyul .Egy alig észrevehető kis csík marad majd utána.Jelenleg egy kicsit még duzzadtabb és tapintásra keménynek tűnik még a műtetlen oldalhoz képest.A szőrnövekedés kezd eléggé irritálni, lehet,hogy elő kapom a beretvát.
Piku0714 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 1710
Az paszz, hogy egynapos vagy sem, szerdán azt is megtudom.
De a helye az Békéscsaba lesz.
Előzmény: dalmata13 (1700)
ketesfelhetes Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1709
Szia!

Köszi szépen a választ, egy kicsit megnyugtattál. Remélem, nekem is lenyugszik előbb-utóbb.
Előzmény: tristen (1702)
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1708
én úgy tapasztaltam a pozició váltás volt kellemetlen, fekvésből felállni aztán leülni,onnan felállni stb.a járással különösebb gondom nem volt,másnap.
Előzmény: Bombyna (1707)
Bombyna Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1707
Én tudtam mászkálni a műtét után már 1 órával járattak is 15 percenként egyre többet.otthon nem ment olyan jól már.
Előzmény: dalmata13 (1705)
Bombyna Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1706
Na szép nekem is belilult de nemtudom mitől:D vagy 10 napig olyan volt.
Előzmény: dalmata13 (1699)
dalmata13 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1705
már írtam,hogy műtét után pár órával úgy éreztem lábra tudnék állni,de mivel moccani se engedtek sose tudom meg vajon sikerült e volna.Mint írtam a víz és élelem megvonása volt számomra az igazi büntetés.Aztán az se kizárt,hogy a nagy engedékenység esetenként vagy egyénenként később valahogy csak megbosszulja magát.Én is utálom a kórházi körülményeket de egy kétágyas szobában azért csak csak ki lehet bírni 1-2 napot.A harmadik napon többnyire kidobják az emberfiát mert kell a hely.Mire felöltöztem már át is rendezték a kórtermet ahol feküdtem.
Bombyna Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1704
Engem hazaengedtek 4 órával a műtét után.
Előzmény: Piku0714 (1698)
tristen Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1703
Szia!

Attól függ, hol műtenek, milyen módon és így tovább.

Általában a közkórházak ellátásában másnap vagy harmadnap küldenek haza.

Amennyiben a tb kártya terhére, de "félmaszek" úton műtenek, sok helyen nincs lehetőség a bent éjszakázásra vagy fizetős az éjszakai ellátás. Ezt intenzív rendelkezési pótléknak nevezik, (vagy valami ilyesmi) ............

Nem műtik meg egyszerre mindkét oldaladat VAGY laparoszkópos eljárással megműtik mindkét oldalt, ez a sebésztől függ.

Kitartás!
Előzmény: Piku0714 (1698)
tristen Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1702
Szia!

Nekem voltak hasonló problémáim, de azóta rendbe jöttem. Nekem még mindig fáj a jobb herém, ha megerőltetem magamat, holott több mint 4 hónapja műtöttek.

Kitartás!
Előzmény: ketesfelhetes (1695)
tristen Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1701
Szia!

Szerintem hamarosan rendbe jössz!
Előzmény: landsmann (1693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!