Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Házunkban lakott egy ember akihez rendszeresen jártak az N.SZ.K.-ból. Csodáltuk a kocsit,persze ,hogy tudom a mai napig a rendszámát. 1973 környéke a dátum.
Ebben az időszakban az NDK-ban 3 betű három szám volt, az NSZK-ban ugyanaz a rendszer mint ma, csupán országjelzés nélkül és más stílusú betűkkel. Ennél mélyebben nem akarok belemenni, nagyon tág a téma. Használd a google képkeresőjét. Kulcsszavak: KFZ Kennzeichen Deutschland, KFZ Kennzeichen Österreich, KFZ Kennzeichen DDR.
Attól függ, melyik időszakról beszélünk. Az országjelzés az uniós rendszámok alkalmazása előtt nem szerepelt magán a rendszámon. Sok honlap foglalkozik a rendszámokkal, ha leírod, melyik időszakra gondolsz, szívesen segítek. Az osztrák rendszám pl. fekete alapon fehér karaktereket tartalmazott és érdekessége, hogy Hundertwasser tervezte a grafikáját. Különben a mai napig érvényes, bár már csak utánfutókon lehet találkozni vele. A DDR országjelzést kb. a hetvenes évek óta alkalmazzák, előtte az NDK is a D betűt használta.