Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116931

Ok. Ledokumentálom.

Feeriba51, Figyelget köszönöm, így fogom tenni.

Előzmény: sörös100 (116925)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116930

Kivágtam egy szeletet a hengerből, összehegesztjük újra, ezúttal belülről, és kívül öblítjük.

Előzmény: foxrudi (116906)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116929
Miért? Mi bajod lesz tőle?Komolyan kérdezem.
De a borkészítésnél is használatos segédanyag egyébként.
Előzmény: Péter_33 (116926)
obsitos3 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116928

csak néhány óránál tovább nem érdemes várni a préseléssel.

Előzmény: obsitos3 (116927)
obsitos3 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116927

A Zimopec pektinbontót pl. kifejezetten borkészítéshez találták ki.

Előzmény: Péter_33 (116926)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116926

Sziasztok! kicsit másabb téma, szüreteltem kb 45 l cefrének való otelló kék szőlőt, ami szépen erjed, viszont hirtelen az az ötletem jött, mi lenne, ha bor lenne belőle pálinka helyett (még sosem készítettem bort)

Kérdezném, mivel raktam bele némi pektinbontót, ami ugye elfogyasztva nem túl egészséges, csinálhatok belőle még bort, vagy így már desztillálás nélkül nem lenne tanácsos fogyasztani?

sörös100 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116925

Szia Endrepp.

 

50-es sörösöm van nekem is ha elkészült az átalakítás dobnál fel pár képet. Köszi. 

 

Előzmény: endrepp (116913)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116924

Amint Figyelget is mondta, a rézgyűrűk alul érjenek össze okvetlenül!

Így "kis tavacskák" keletkeznek a páracsőben, amik elősegítik a rektifikációt is. Sőt az általad említett "hűtő" elé is tennék néhány ilyen gyűrűt.

Jó nedűt!!!

Előzmény: endrepp (116913)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116923
Vannak különféle machinációk(gyanta,tej),de ha a pálinkában nem látszik,akkor szerintem ne bonyolódj bele.
Előzmény: batarrr (116920)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116922

köszönöm

Előzmény: Figyelget (116921)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116921
Újrafőzni biztos nem kell.
Előzmény: batarrr (116920)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116920

Engem a zöld színe ijesztett meg. Szóval akkor, ha le tudjuk így szedni, akkor nyugodtan iható? Nem kell újra főzni? 

Előzmény: Figyelget (116918)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 2 116919

Rézzel szennyezett kozmaolaj.

Előzmény: batarrr (116917)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116918
Szia!
Át is szűrheted,de le is kaphatod a tetejéről pl papírtörlővel.Valószínűleg kozmaolaj.
Előzmény: batarrr (116917)
batarrr Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116917

Segítséget szeretnék kérni! Ismerősök lefőzték a szilvánkat és a pálinka tetején valami foltok úszkálnak, amit ha az ujjam hegyével leszedek és rákenem egy fehér szalvétára, akkor zöldes a színe. Mi lehet ez? Fogyasztható így? Ha átszűrjük pl. kv filteren az használa? 

Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116916

ZIMOPEC P 110 L adagolása 0,5-2g/100l cefre. A birsre kicsit több is mehet.

Előzmény: ksanyi52 (116910)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116915

Örülök, hogy egyetértünk.

Ha visszarakja, akkor mindig több és több előpárlat lesz. A káros anyagok nagyon feldúsulnak, nincs értelme!

Előzmény: öreg_néne_b (116905)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116914
Szia!
Szerintem szuper,de akár össze is érhetne a rézgyűrű alul.Aminek kell az úgyis visszafolyik.
Előzmény: endrepp (116913)
endrepp Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116913

Sziasztok!

Jelenlegi állapot: 50l sörös hordó üst, motoros keverő, szimpla fal, 6l réz bogrács sisak, 1m hosszú, átm.22mm, 20fokos dőlésű páracső.

Deflegmációs teljesítményt szeretném emelni markánsan minimális anyagi ráfordítással. 0.5m 45mm-es köpenycsövet készülök ráépíteni a páracsőre hűtőnek, ebbe belevezetném a meleg hűtővizet, a páracsőbe kerülne 8-10db átm.3mm vörösréz huzal gyűrű -az érintett 0.5m hosszon- ami alul nem ér össze, engedi a flegmát folyni, segítendő a kiválasztásban.

Mi a véleményetek? 

Intercooler. Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116912

Szia!

Köszönöm a neked,   "Figyelget"-nek és "öreg_néne_b"-nek a választ. Megfogadom a tanácsaitokat.

Előzmény: forgione1 (116889)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116911
Szia!
A birshez túl kell adagolni.Fogadd el,amit a boltban mondtak,ártani nem fogsz vele.
Előzmény: ksanyi52 (116910)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116910

Sziasztok! Vettem egy ilyet: ZIMOPEC P 110 L 10 ml  11,5 gr.. Azt mondták a boltban hogy kb 120 liter  Birshez jó. A dobozán meg 600-1200 literig van írva. Melyiket fogadjam el?  Tettem a kb 25 l -hez 15 cseppet. Üdv ksanyi.

kornel8 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116909

Szia! Köszi, így tettem, aztán meglátjuk ma délután. :)

Előzmény: Figyelget (116896)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.09 0 0 116908

Elsőre az a megoldás úszott be, hogy a sima 50-es keg közepébe betoldok egy másik keg-bol 1/3-nyi részt.

Én ezt kihagynám. Sok munkával készítesz egy arányaiban túl magas főzőt. Ha mindenáron két menetben akarsz lefőzni egy hordó cefrét, tegyél bele kevesebbet, legalább tuti nem habzik ki. :)

Előzmény: Intercooler. (116888)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.09 0 1 116907

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (116887)
foxrudi Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116906

Nem szabad folyamatosan hegeszteni ilyenkor.Kisebb szakaszokban meg-meg állni,és hagyni vissza hűlni az anyagot.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (116902)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116905

Az ok, ha összegyűjti és egyszer még finomítja. De ő folyamatosan visszarakja...

Előzmény: Berzeg (116904)
Berzeg Creative Commons License 2015.10.08 0 2 116904

A hivatalosnak tekinthető könyvek szerint előpárlatot és utópárlatot össze lehet önteni és újból finomítani, de az itt keletkező nem középpárlatot el kell dobni, tovább nem szabad bekeverni.

Én egyébként nem támogatom az előpárlat újbóli finomítását semmilyen formában. 

Az utópárlatokat viszont érdemes a szezon végén újra finomítani és a nem középpárlatot eldobni.

Ha ez tetszik, akkor finomításkor nem érdemes 40 foknál megállni.

Előzmény: öreg_néne_b (116903)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.08 0 1 116903

az utópárlatot még leszedem 40-ig, amit nyomban össze is öntök az elő párlattal. Mindez pedig majd megy a következő adag tisztázásába.

 

Azaz az előpárlatot dúsítod az idők végezetéig? A végén mit csinálsz a tiszta etil-acetáttal?

Előzmény: forgione1 (116890)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.08 0 0 116902

Nem szőrösödött vissza a másik oldalra egy darabig, awizva lett. Söröshordó megtoldva egy másik hordónak a negyedével.

Előzmény: foxrudi (116901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!