Keresés

Részletes keresés

nori Creative Commons License 1999.10.27 0 0 220
Nem sajnos, pedig sokunkat bosszantja az ügy, ma is ezt tárgyaltuk a tárnoki buszon, vannak egyéb anomáliák is, a Volán, sajnos járathoz köti a bérletet, ami Érden, ahol meglehetősen sok járat van, fura helyzeteket teremt
nori
Előzmény: Carpy (217)
Berendi Peter Creative Commons License 1999.10.27 0 0 219
Mostanaban elvileg "10 percnel nagyobb kovetesi idokoznel az indulasi idoket meghirdetik"
Előzmény: NZA (218)
NZA Creative Commons License 1999.10.27 0 0 218
13-14 perc: allitolag korabban azert szerttek alkalmazni ezt a kovetesi idot, mert 15 perc feletti kovetesi idokozben mar ki kellene irni a pontos indulasokat. De tenyleg, ennel nagyobb mocsoksagot nehez elkepzelni. A ceg becsuletere legyen mondva, hogy tudomasom szerint az ilyen menetrendeket azota megvaltoztattak (konkretan a 69-es villamos napkozbeni es a 7A hetvegi menetrendjerol tudom, hogy ilyen volt kiirva, de ez azota rendes kotott metrendu jaratok lettek).
Előzmény: Carpy (214)
Carpy Creative Commons License 1999.10.27 0 0 217
nori!

Meg nem valaszolt a "diszpecser"?

Carpy Creative Commons License 1999.10.26 0 0 216
Sehova...

En is igy vagyok vele: egyszeruen nem hiszem el, hogy ennek igy kell lennie. Annyi varosban kepesek a menetrendszeru kozlekedesre, BP-en nem...

Jomagam a 22-es vonalon szoktam valoban aldatlan allapotokat tapasztalni. A nepszaboban van egy ujsagiro, aki mar a sokadik glosszat irta a 60-as buszrol es arrol, hogy nagy ivben leejtettek a panaszat a vegallomason, es az mondtak, vezerigazagtoi utasitasra cselekszenek, illetve nem cselekszenek... Talan meg is tudom talalni azt a cikket...

Előzmény: division by zero (215)
division by zero Creative Commons License 1999.10.26 0 0 215
a BKV menetredszerüségtelenségével nekem is tele ...om, ma is 15 percet kellett várni az 5-7 percenként közlekedő 30-asra...
Ha egyszer-kétszer lenne, akkor megérteném, hogy valami forgalmi akadály volt (bár viszónylag elégé dugómentes a 30-as utvonala), vagy elromlott egy busz, de hetente 3x-4x az már egy kicsit sok...
Gyakran pedig ilyen szünet után 2-3 busz is jön...
Már gondoltam, hogy kiállok a megállóba pár órára és összeírom a buszokat rendszámmal, időponttal együtt,de hova lehetne ilyen panaszt benyújtani?
Előzmény: Carpy (214)
Carpy Creative Commons License 1999.10.26 0 0 214
Hogy roviden fejezzem ki magamat, a BKV menetrendszerusegetol falra maszok. Kedvencem a "kovetesi ido 13-14 perc" felirat az indulasi jegyzeken. Komolyan mondom, legyen inkabb 15 perc, de akkor tenyleg annyi legyen, es akkor idore megyek ki a megalloba, minden ora ugyanazon perceben.

Amugy amit mindig is nagyra ertekeltem az MKV-ban, az a menetrend, es annak reszletessege, es betartasa. A betumeret ugyan hagyott maga mogott kivanni valot, de a tartalom es a dizajn jo volt.
A BKV 1985-ben kegyeskedett utoljara menetrendet kiadni. Mondjuk a tartalommal en sem buszkelkednek a helyukben...

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.26 0 0 213
Ok. Hízik a májam!

A menetrendszerűségre én is harapok, de sajnos általában vonattal szoktam utazni, igy buszos tapasztalatom alig van
Mit szoltok a BKV mentrendszerűségéhez, valamint ahhoz, hogyha kötött menetrendben kimarad egy járat akkor az kimarad, mely azt jelenti hogy az utas 20 perces követési idő esetén kényteln akár 40 percet is várni a következőre, ugyanis a kötött menetrend szerint kell közlekedni a buszoknak, járateltolás menetrend osztás tiltva!

Előzmény: Carpy (209)
division by zero Creative Commons License 1999.10.25 0 0 212
stimmel, éveken keresztül sajnáltam szegény buszokat...
Előzmény: Carpy (211)
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 211
En is lattam azt a telepet, a 30-as busz szinte "nekimegy" mielott rafordul a Reitter-re. De csak ennyit tudok rola.
Előzmény: division by zero (210)
division by zero Creative Commons License 1999.10.25 0 0 210
Ha már NDK-s buszok...
A Reitter Ferenc utca végén a Kámfor utcánál volt egy nagy telep, azt hiszem valami vámos cégé, itt állt kb. 5-6 évig vagy 30 főleg csuklós Ikarusz, német feliratokkal, némelyiken még valami viszonylat szám is volt...
aztán egyik hétről a másikra eltüntek a buszok, csak 2-3 kibelezett maradt ott, aztán kb 1-2 hét alatt ezek is eltüntek, sőt még az épületeket is elbontották, azóta csak parlagfű tenyészet van ott...

tud valaki erről valamit?

Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 209
Bocs, Angyi, a 200-asok a hozzaszolas szamara utalt. Amugy valoban nincs irigylesre melto helyzetben a Borsod Volan, meg mindig eros a muszakos forgalom, ugyanakkor a kistelepulesek is ellatandok... Viszont en a menetrendszerusegre harapok, ezert nem talalok mentseget arra, hogy ha valoban pontatlanul, ossze-vissza jarnak a buszok. Ha ez valoban igy van, akkor az nagyon szomoru.

En sem kritizaltam a Borsod Volan jarmuveit, bar jomagam nagyon nem szeretem az NDK-bol visszavasarolt kocsikat, de hat szukseg torvenyt bont. Az arculat egysegessege atlagon feluli, valoban, meg nem is lattam olyan Borsod Volan tavolsagi buszt, ami nem a szobanforgo 3 szinu csikos lett volna. Sot, meg az emelt komfortfokozatu buszok is alapvetoen ilyen mintajuak, es ezt gyakorlatilag mas Volan tarsasag nem mondhatja el magarol. Kifejezetten tetszik meg a 256-osok sarga ajtaja, szerintem nagyon eredeti!

A szombati menetrend szerinti kozlekedes is alapvetoen egy pozotiv dolog lett volna, hiszen lenyegesen tobb jarat van szombaton, viszont errol nem szabadna ilyen hirtelen donteni. (Elotte 2 hettel erdeklodtem, meg szo sem volt szombati menetrendrol)

division by zero Creative Commons License 1999.10.25 0 0 208
Borsod Volán járműveivel semmi bajom sincs (ami rozzant buszt emlegettem az Kapos Volán volt...), egyedül az okozott rengeteg bosszúságot, hogy a kitett menetrendeknek az adatai kb 30%-ban hamisak, és az ember csak tapasztalati úton tudhatja meg, hogy mi igaz, mi nem...
és nem régi elavult lapokról van szó, hanem 2-3 hónaposokról...
Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.25 0 0 207
Még egy párszót az egységes arculatról
A Borsod Volánnál is viszonylag rend van, ha nem vetéttek volna észre.
A helyi, helyközi járatok sárgák a távolságiak fehér alapon alul sárga, vörös, barna csíkok, melyek a busz 2/3-ánál elindunalnak átlósan a busz oldalán.

Carpy a 200-asok az Ikarus 260, 280-as tipusokat takarja a gyengébek kedvéért.

Előzmény: Carpy (205)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.25 0 0 206
Látom kezd elfajulni a Borsod Volán ügy.
A tisztánlátás kedvéért. Az országban van 3200 település. Ebből borsodban van Több mint 300.
Minden faluba a Borsod Volán biztosítja a helyközi közlekedést, és néhány városban a helyit is. Ezt kb 1200 járművel oldja meg. (A BKV-nak is kb ennyi busza van nagyság rendileg)
Nem tudom ismeritek-e a BKV 20-as vonalát de ott járnak több mint 15 éves feletti a buszok is, pedig a BKV anyagilag ezerszer jobban áll, mint a BV.
És még nem is szóltam a munkanélküliségről...
Nem gondoljátok, hogy kicsit unalmas
Előzmény: Carpy (205)
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 205
Latom sokadszor jon elo a BOrsod Volan, raadasul mindig negativ ertelemben. Lehet, hogy megerne egy mailt a dolog, ha mar van honlapjuk...

Az meg jo is, ha vasarnap delutan megy egyaltalan le busz. Nem egy falut tudok Magyarorszagon , ahol egyaltalan nincs busz hetvegen...

Előzmény: RadiX (203)
RadiX Creative Commons License 1999.10.25 0 0 204
A bazisok kozul kimaradt Rostallo, a kedvenc szallasom, ambar eleg draga lett az utobbi evekben.
RadiX Creative Commons License 1999.10.25 0 0 203
A zempleni buszkozlekedessel nekem is csak rossz tapasztalataim vannak.
Rendszeresen jarunk a Zemplenbe turazni (bazisok: , Regec, Pusztafalu, Gönc),
es a problemakat mindig a buszkozlekedes okozza. Altalaban a Sa-ujhelyi informacio
se tudja hogy mikor, honnan,hova, milyen utvonalon mennek buszok.
Az meg borzaszto, hogy a Zemplen nyugati szelerol (Regec, Mogyoroska, ...) vasarnap
15 ora utan mar nem megy le busz a Hidasnemeti-Szerencs vasuthoz.

Most mar inkabb autoval megyunk a Zemplenbe a vonat+busz helyett ez okokbol.

Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 202
A legtragacsabb busz talan a Zempleni hegysegben kozlekedik, Ujhuta fele talan. Vivat Borsod Volan!
Előzmény: division by zero (201)
division by zero Creative Commons License 1999.10.25 0 0 201
Bocs tényleg nem helyi járat, helyközi, olyan járatokra gondoltam, amik ott a kis falvakban mennek, nem más nagyobb városokba...
OFF
tényleg szuper Siminfa, mi egy hétig voltunk ott
Terecsenyben a volt erdészházban voltunk az is szuper, ott is 1 hétig voltunk
Előzmény: Carpy (200)
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 200
Divi!

Helyijarat Terecsenyben??? Mindegy, inkabb Offolok: a simonfai tursitahaz tok szuper, nemde? Amig aludtunk, a bacsi elmosogatott minden edenyt. Nagyon ciki volt,.... de meghalal;tuk, mert legkozelebb is oda mentunk turazni, csak akkor meg tobb napra.
ON
Szoval akkoriban valami hihetetlenul szakadt buszai voltak a Kapos Volannak. Nem volt 2 ugyanolyan. Volt sarga, zold, barna, szurke, plussz a csikozas, zold alapon barna, sarga alapon lila, stb.

Ha mar egyseges arculatnak tartunk, akkor szerintem a Volanok kozul a legjobb a Volanbusz, a Kisalfold Volan, a Tisza Volan, a Kunsag Volan es a Zala Volan. Nagy kuszasag van a Veszprem megyei Volanoknal, es ugy altalaban a Dunatol Keletre. A Vasiak javaban festenek, Szabolcsban is sorra kapjak a zold csikokat a kocsik, neonzoldben virit mar a legtobb Matra Volan is...

Előzmény: division by zero (195)
Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 199
200-asok...
Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.24 0 0 198
Az lehet de az új (festésú) buszokon az abalakon még nem láttam reklámokat, sőt még a buszokon sem. Amig van a 200-asokból addig azokat fogják felreklámozni. (Remélem)
Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (176)
division by zero Creative Commons License 1999.10.24 0 0 197
bocs,én nem akartam 2x...
division by zero Creative Commons License 1999.10.24 0 0 196
Tavaly voltam arra elöször, így a régebbit nem ismerem, úgy tünik szépen fejlődnek, de helyijáratokban előfordul, például Terecsenybe, egészen ősi busz is, volt olyan aminek a váltójával volt valami gond, azt hiszem 1-esenél tovább nem ment, és kb 15-tel döcögtünk végig, padlógázzal...
Előzmény: Carpy (193)
division by zero Creative Commons License 1999.10.24 0 0 195
Tavaly voltam arra elöször, így a régebbit nem ismerem, úgy tünik szépen fejlődnek, de helyijáratokban előfordult, például Terecsenybe előfordult egészen ősi busz is, volt olyan aminek a váltójával volt valami gond, azt hiszem 1-esenél tovább nem ment, és kb 15-tel döcögtünk végig, padlógázzal...
division by zero Creative Commons License 1999.10.24 0 0 194
Simonfán voltunk, meg Terecsenyben tehát inkább Kapos, bár Terecsenyből kalandoztunk dél felé...
Carpy Creative Commons License 1999.10.24 0 0 193
Attol fugg, a Zseli melyik resze, Terecsenytol eszakra Kapos Volan, delre Pannon, de van napi 3-5 jarat, ami atmegy az egeszen, olyankor keverednek. Amugy mit szolsz a Kapos Volan autobuszparkjahoz? Ha esetleg jartal arra kb. 5 evvel ezelott, akkor mit szolsz az akkori autobuszparkhoz?

A Borsod Volan tema elszomorit, ilyet nem nagyon tapasztaltam eddig. Egyszer szivtam nagyon meg, 97 karacsonyakor, amikor munkaszuneti napi menetrend volt az egesz orszagban, Borsodban csakazertis szombati, es kutbaesett az egesz napi tervem. Es ez majdnem minden karacsonykor tema: milyen nap szerint kozlekedjunk?

Előzmény: division by zero (192)
division by zero Creative Commons License 1999.10.24 0 0 192
de például voltunk a Zselicben is (az Kapos volán?), ott akárhol odaálltunk a megállóba, akkor jött a busz amikorra írták.
division by zero Creative Commons License 1999.10.24 0 0 191
hát így fejből nehéz lesz...
volt Pálházáról Sátoraljaújhelyre egy ami csak munkaszüneti napra volt írva, és jött munkanap is, visszafelé is.
Füzérradványból volt egy járat ami semilyen megjelöléssel nem szerepelt a menetrendben.
Telkibányán is volt valami, aminek jönnie kellett volna és nem jött, ekkor lett jó sok gyaloglás helyette...
Meg volt még 1-2 amikor nem mentünk a busszal, csak néztük , hogy most mit keres itt busz, ezekre már nem emlékszem pontosan...
Előzmény: Carpy (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!