Keresés

Részletes keresés

-Kulcsi- Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3901

Jajj nekem, van ezüst is. ÁÁÁÁÁ http://www.thomann.de/de/thomann_cms_600_s_cmelody_sax.htm?sid=805ba3fd649efe1057e19d7eaf4380eb

Most tényleg szerelmes lettem én is.

-Kulcsi- Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3900

:-) Igen, nálam szépen szól. Annyi van most, hogy vettem egy tenor/alt BG nyaklót hangszerhez-próbálás nélkül. Itthon felvettem és a legkisebb állása is nagyon lent van a c-melody-hoz. (át kell alakítanom kicsit) Vettem még egy Rico Royal Graftonite C5 fúvókát hozzá egy Plasticover 2,5-es náddal. Remekül szól a cucc! Fúvókához jobb lenne egy 2-es nád vagy egy SM Fibracell műanyag nád. Kicsit tréningeztem vele , mert akartam ide hosszan írni a tapasztalatokról, de eltörött az oktávváltóm rugója. Jövő hónapban viszem el teljeskörű beállításra meg parafacserére. Amint összeáll a kisbarátom rendesen és lesz időm kicsit fújni, írok majd egy rendesebb tesztet. Egyelőre amíg jó volt: -Használhatónak tűnnek a Rico Graftonite fejek.

Előzmény: florg (3894)
Aiueo Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3899

"egyebkent kislanyom zongorazik, es amikor mondja, hogy gyerunk apa jatszuk el hirtelen ezt-meg ezt, mert eppen ezt tanultam es gyakorolnom kell, na akkor sokszor nagyon jol jonne a kis C melody, nem egnek a gyerek elott, hogy bizony bizony melle fujok neha...kis embernek meg jo fule van"

 

Kezdetben kicsit macerás, de meg lehet próbálni szkennelni a kottát, aztán PhotoScore-ban felismertetni, és Finale-val transzponálni.

 

Kis gyakorlással pár perc alatt megvan :)

Előzmény: tamcsab (3893)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3898

Persze tudom, hogy ez a 22-es csapdája. ritkán fújom sosem fog szépen szólni.

Előzmény: valos (3897)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3897

Végül is már nemsok lagziba megyek, de hacsak itthon nézegetem, akkor is legyen. Gondolom ti fiatalabbak vagytok. Néha belefújok, akkor imádjam a hangját

Előzmény: valos (3896)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3896

Itt spórolom meg a zenetanár óradíját. hi.hi

Előzmény: valos (3895)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3895

Ne aggódj. Nekem csak segítesz. Kell a kritika.

Előzmény: tamcsab (3893)
florg Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3894

Az csak jó, ha valaki eligazítja a dolgokat. :)

 

C melody: Kulcsinál kipróbáltuk, tenor fejjel teljesen korrektül szól az övé. De pl. ehhez a Thomann hangszerhez van gyári fej (a Thomann fejek nem jók, de használhatók), meg hát AquilaSax-tól lehet rendelni bármit, ami C-hez van.

Előzmény: tamcsab (3893)
tamcsab Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3893

Koszonom florg ugy latom szintemindebben egyezunk...en magam is jobban szeretem a steak-et, mint a hambit......(de hat tudod, izlesek es pofonok)

Es bocsanat, mert nem akartam en semmifele moderatori szerepkort betoltnei, csak ugy ereztem valos kicsit elkavarodott es probaltam helyreigazitani....remelem nem tettem kart....egyebkent kislanyom zongorazik, es amikor mondja, hogy gyerunk apa jatszuk el hirtelen ezt-meg ezt, mert eppen ezt tanultam es gyakorolnom kell, na akkor sokszor nagyon jol jonne a kis C melody, nem egnek a gyerek elott, hogy bizony bizony melle fujok neha...kis embernek meg jo fule van......Magam reszerol nem erdekelt, mert azt olvastam korabbi bejegyzeseitekben, hogy eleg macera rendes cuccot beszerezni hozza( fuvoka, nad stb...) es hogy probaltatok tenor, vagy alt fuvokaval...Talan, hogy ujra elkezdik ezeket nyomni a kiegeszitok is jobban hozzaferhetok lesznek......

Előzmény: florg (3892)
florg Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3892

Nem más fogás. Azért transzponáló hangszer, hogy minden méretben ugyanazt a fogást lehessen használni, természetesen a megfelelő transzponált kotta kell hozzá. Esz altón a pl. fisz ugyanott van, mint a Bb tenoron, csak más hangzó hang szól. C melody-n is ott van a fisz fogásban, csak ott fisz is szól.

Előzmény: valos (3891)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3891

Sz altot hova tegyem? teljesen más fogás.

 

Előzmény: florg (3890)
florg Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3890

A hangológyűrű hangolásra való valóban, nem hangnemváltásra. :) Nem nagyon jó semmire (volt egy Amatim, amin volt ilyen), viszont állatul néz ki. :)

 

A C melody pont otthoni fölhasználásban volt nagyon sikeres, mert nem kellett transzponálni a kottát. Háziasszony fölkapta, aztán ment vasárnap a gyülekezetbe fújni a  zsoltárt, és simán tolhatta az orgonista kottájából, vagy az énekeskönyvből. Fura amúgy, hogy pont a világválság idején veszített népszerűségéből, most meg a világválság idején éled újra.

 

Több olyan jazz-zenész is volt, aki hadilábon állt a kottával, de leginkább csak a régiek (20-as, 30-as évekig), viszont ezek zsenik voltak, lehet hozzájuk mérni magunkat, de nem érdemes. :)

 

Fül után el lehet tolni a lagzis repertoárt, de komolyabb jazz darabokat, vagy klasszikust azért már kicsit nehezebb, egy bizonyos szinten lehetetlen, arrange-ok esetében meg elképzelhetetlen szinte. Persze, meg lehet tanulni, és aztán megy fejből, de a tanulási szakaszban kell az írott anyag.

 

Kenny gyerek cirkuszi mutatványt csinál abból, amit minden klasszikus fúvós megtanul, szerintem kötelező tananyag a zeneművészeti főiskolákon (nem csak szaxisoknak), meg az egyszerű didgeridoo játékosoknak is alap tananyag. Nem akkora truváj, csak jól tálalja. De hát ő már csak ilyen, a bankszámlájának kamataiból megélnék szerintem elég jól, a zenéje meg szimplán f@s, liftzene, és mégis világsztár az ürge. A zsenitől olyan messze van, hogy nincs mértékegység, amivel azt ki lehet fejezni. Egy korrekt iparos, nulla ízléssel, értékkel, amerikai termék, mint a hamburger.

Előzmény: tamcsab (3887)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3889

Ez a kennyi G tud. eszem ágában sincs kritizálni. Gondolom mellette nemszerel liftet. 30 év liftszerelés hétközben, hétvégén lakodalom. Nem panaszkodom. Néha gyakorlás. Tudnám mikor pihentem. Élveztem, de a más szakszija mindig szebben szólt mint az enyém. Csak szerintem, aztmondták. Valahogy máshogy hallom, ha más fúj.

Előzmény: tamcsab (3887)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3888

Köszönöm, a kimerítő tájékoztatást.  Mi gyakran váltunk hangnemet, mert kinek ez megy - kinek másik. nótafüggő. szabadon garázdálkodhatunk. Persze nemmindegyik számnál érdemes. Lagziban nemszólnak meg érte. Most aztakartam írni, hogy bármejik hangnemben otthon vagyok, de ez már nemlenne igaz.

Több gyakorlás kell, mert mellényúlok.

Előzmény: tamcsab (3887)
tamcsab Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3887

a hangolo gyuru nem arra van, az arra valo szerintem, amit a ki-be tologatassal elersz........, gyakorlatban en sem lattam meg, hogyan mukodik, gondolom tekered es valtozik a hossz, mintha a fuvokat huznad ki-be.

A C-melody lenyege, hogy C hangolasu, azaz lefogod a C-t akkor az megegyezik a zongora C-vel. Ha tenoron, vagy szopranon fogod le a C-t akkor az Bb a zongoran, ha Alton fogod le a C-t akkor az Eb a zongoran es forditva es igy tovabb....Namost amikor osszehangoltok, altalaban A-ra hangoltok, akkor te az Alton nyomsz egy Fisz-t, tenoron szopranon pedig egy B-t(H).Ha van kis difi, akkor jon a ki-be tologatas, vagy a korabban emlitett csavarozas(elegans) Namost ha fullel jatszol hibatlanulakkor ez az egesz nem kell neked...de ha mondjuk kottabol, es fullel akkor mindenkeppen transzponalni kell.

 

(en azert abban nem hiszek,hogy barki, barmikor barmit utana jatszik hallas alapjan, s akkor bizony a kotta meg egy kis szolfezs ismeret kisegithet a bajbol, kulonosen azert, ha zenekarban jatszol es mondjuk olyan darabban, amit nem art pontosan tudni, hogy mikor es mivel kell belepni, es pontosan mit kell jatszani. Azert a szimfonikusok, a big band-esek nem azert hasznalnak kottat, mert nem olyan szar lenne lenne  a hallasuk....) 

 

Na ezt az egeszet elfelejtheted, ha a szoban forgo C-melody hangszered van, ugyanis az C hangolasu, tehat lefogod a C-t es lass csodat az C-nek hallatszik, megegyezik a zongora C-vel, szoval nem kell transzponalni......Konnyu ez, mint a matekhazi........szoval nezheted a kollega kottajat, ha nem ismerned pontosan a darabot, vagy lass csodat valamiert nem tudod pontosan hallas utan jatszani.

 

Remelem ez ertheto volt, persze en is ertem, hogy mirol beselsz, es nyilvan a lagziban valaki rakezd egy notara a billentyus leut egy hangot, vagy elkezd jatszani, akkor te a tapasztalatoddal es a fuleddel megtalalod az odaillo indito hangot es vegig tudod jatszani, de hidd el ez nem mindig is minden zeneszamnal van igy feltetlenul....akinek persze igen az baromi nagy csaszar...en nem vagyok az, es szerintem meg az itteni nagyon tapasztaltak kozul is sokan nem.....(tisztelet es elnezest a kivetelnek..) Igaz csak magam ellen beszeljek olvasgatva egy kis jazz tortenelmetnem egy olyan hires virtuoz jazz zenesz elt, aki kicsit hadilabon allt a kottaval, de szerintem ez azert a szabalyt erosito kisebbseg

Na hirtelen ennyi, bocsanat a hosszu sorokert, remelem nem untatom feleslegesen a csapatot!

 

UI:azert ahogy az a Kenny G fiu veszi a levegot mikozben fujja, nem semmi, lehet fricskazni, meg giccselni a sracot, kritizalni ahogy eladja a tudasat, zsenialitasat... de hogy baromira nagy saxis az tuti......

 

 

 

Előzmény: valos (3885)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3886

Azért ismerem, a kottát, de nem azonnali lejátszás szinten.

Előzmény: valos (3885)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3885

Gondolom nekem, aki hallás útján tanulok meg egy számot, nemsokat számítana a gyűrű.

Előzmény: tamcsab (3883)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3884

Azt akarom mondani, hogy a b szoprán, és a b tenor ugyanaz, a hangnem, vagy hang, de az szaltóval máshogy kellett játszanom.  A gyűrű ezt is megoldja?

 Nefelejtsd, én magamtól tanultam, és csak lagzis szinten vagyok.  Azért kérdezek ennyit. Titőletek tanulhatok sokat. köszi.

 

 

Előzmény: tamcsab (3883)
tamcsab Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3883

na szerintem ennek fussunk neki megegyszer...:) Mi is volt nekunk meg mi is nem...?

 

En egyebkent a nagyszeruseget abban latom, ha jon pl. egy zongorista, eloveszi a kottajat, es mar nyomhatjatok is egyutt......Nem kell transzponalni, meg hangnemeket keresgetni.....Persze akinek a transzponalas mar zsigerbol megy, annak tok mindegy...(nekem nem konnyu, de szerencsere nagyon sok minden elerheto Bb vagy Eb valtozatban is, pont az ilyen amatorok miatt, mint en.....azert nyugtassatok meg, hogy nem vagyok en ezzel egyedul...)

Előzmény: valos (3882)
valos Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3882

Hali. Látom, a gyűrűt, de hogyan működik? Kár, hogy nem tenor. B szoprán, sz alto, tenor volt eddig nekem. Alt nemvolt.

Előzmény: florg (3880)
-Kulcsi- Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3881

Sajnos tetszetős egy darab. :-)

Előzmény: florg (3880)
florg Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3880

Hangológyűrűs. Azt hiszem, szerelmes vagyok... :)

 

Előzmény: -Kulcsi- (3879)
-Kulcsi- Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3879

Megjött Thomannékhoz a c-melody.: http://www.thomann.de/de/thomann_cms600_l_c_melody_sax.htm Úgy néz ki ez egy Conn másolat.

tamcsab Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3878
Mindketto nagyon kis lehuzasu gyakorlatilag tanulo fuvoka. Nagyon konnyen fujhato, es nagyon konnyen indithato fuvokak......legalabb nem kapsz tudotagulast,eskonnyen vegigfujsz egy egesz ejszakat, ha muszaj.
Előzmény: valos (3877)
valos Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3877

2 fúvóka között semmi külömbséget nem találok fúvás szempontjából. rico graftonike A3, és a yamaha 5C. Annyi van, hogy a yamaha kicsit ércesebb, meg hangosabb talán.

valos Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3876

Felhívtam a zeneboltost, akitől vettem, a rico fuvókát. Aztmondta nála 7300, de ad kettő nádat ingyen, hogy boldog legyek. 100 Km. Anyit nem ér meg. Majd, ha arra járok.

Előzmény: florg (3875)
florg Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3875

Rossz szokás, vagy nincs valakinek első foga.

Előzmény: valos (3874)
valos Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3874

Nem könnyű megtanulni. Más kérdés: van aki középen, van aki a szája sarkából fúj. Nekem is kényelmesebb, ha bal felé tolom a fúvókát. Csak kényelem, vagy a fogak miatt? Vagy csak megszokás?

 

Előzmény: RoGS (3873)
RoGS Creative Commons License 2012.07.22 0 0 3873

:-) Kenny G-nek 20 évébe telt, mire megtanulta... lehet, hogy nem ért hozzá eléggé :-)

Előzmény: valos (3872)
valos Creative Commons License 2012.07.22 0 0 3872

Még 2-hét, és rájövök. Asszony már aztmondta, hogy 20 év után hamar visszarázódtam. Kezdek, a régi lenni. Na persze azért nen nindenben. hi-hi.

Előzmény: valos (3871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!