Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Mindkét kés pengéje a legális felett van, kinézetre nekem jobban tetszik ZT 0562cf modell, annak ellenére, hogy én is a nagyobb pengét részesítem előnyben, annyira, hogy a kés vásárlásnál már figyelembe sem veszem.
A két említett kés acélja ugyanolyan nehezen élezhető kategória, egy kezdő élezőnek jelenthet kihívást, vagy ugyanúgy problémát, attól függően hogyan áll hozzá. Viszont az biztos, hogy normál használat mellett sokkal ritkábban kell élezned.
Inkább az árát érzem átgondolandó dolognak. Nem értem miért áraznak fel ennyire egy zsebkést, olcsóbb pénzekért is lehet nagyon jó szolgálatot nyújtó késekhez hozzájutni, tény hogy ettől nem lesz Zero Tolerance a neve. Ugyanilyen cipőben jártam én is, majdnem vettem egy Benchmade modellt, de átgondoltam és egy olcsóbb alternatívát választottam. Lényegében amikor az ember ilyen havi, félhavi fizetéseket kiad egy márkás termékét, akkor inkább a nevet fizeti meg, mintsem azt amit valóban ér az a termék. Mondom ezt úgy, hogy még mindig szeretem a BM késeit, és nem mondtam le róla, hogy ha valamikor sok pénzem lesz vásárolok magamnak egyet. Budapesten nem hiszem hogy találsz ilyen üzletet, maximum ha szerencséd van akkor az extrametálban épp raktáron van valamelyik modelljük.
Az előbb azt hiszem nem jó topic-ba tettem az irományomat, ez inkább ide lenne való!
Szóval kérnék egy kis segítséget!
Hosszas mérlegelés és olvasgatás után úgy döntöttem, hogy a késsel kapcsolatos elvárásaimnak és céljaimnak egy Zero Tolerance 0452cf felelne meg! Majdnem egy ZT 0562cf lett, de aztán a pengehossz miatt inkább az előbbi maradt, bár az anyaga a 0562cf-nek jobbnak tűnik.
A vásárlás szinte biztos, de nagyon szeretném előtte megfogdosni egy kicsit! Valaki tud esetleg a Szeged - Budapest vonalon olyan boltot ahol forgalmaznak Zero Tolerance késeket, kézbe lehet őket venni, és ne adj isten még jó áron is dolgoznak?
Minden ötletért és véleményért nagyon hálás lennék, főleg ami a két kés anyaga közti különbséget illeti!
8 nap alatt megérkezett az új szerzeményem az usa-ból. Nagyon klassz masszív minőségi bicska. Az egyetlen apró hátránya tényleg az amit a videókban is mondanak, hogy nem bronz, hanem teflon alátétek vannak benne, ezért egy kicsit "ragadósabb" érzés flipperrel nyitni, de ha egy kicsit csuklóval rásegít az ember, akkor azért renben nyílik. Lehet ha lesz egy kis időm, akkor esetleg bronzra cserélem, bár most olajozás után elég király!
A százas persze csak a késméret kedvéért van ott! Na meg hagyományteremtés végett. :)
Nem jól tudod, nekem van egy Kizlyar Piranha késem. Véleményt nem tudok róla mondani, mivel soha nem használtam, a késportálon vettem! Pillanatnyilag nem találom! :-))
Tudomásom szerint a jó minőségű kínai gyártók közé tartozik, mint pl.: a Real Steel, a nagy közösségi portálon a különböző késes csoportokban vannak posztolva egyre többet, ott szerintem lehet konkrét típusok iránt is érdeklődni!
Most találtam rá egy gyártóra Kizlyar - nem sokat lehet róla olvasni, pedig egész pofás szerszámokat csinál. Valakinek van ilyen kése? Tud róla mondani valami, minőségben hol helyezkedik el a ranglétrán?
Én is fontolgattam a Strider replikát, de sajnáltam rá a pénzt. Aztán jött egy alkalmi vétel, egy újszerű Sleipner Fekete Erő 40.000Ft-ért és megvettem.
Remélem hogy 3, de pláne 5 hetet nem kell rá várnom. Régebben kérdeztem is, úgy emlékszem pont itt, mennyi a szállítási idő a gearbesttől rendelt termékek esetén és 2 hetet mondtak többen. De bármennyi is, kivárom :)
Ja lenne egy kérdésem, a kőmosott pengének van valami hátránya? Mert nekem pont tetszik külsőre, a Real Steel pár ilyen késének ilyen a pengéje. Gondolkodok egy RS beszerzésén is, jókat írnak róla.
Mondjuk már régebb óta érezhető, hogy nem nagyon jönnek új bejegyzések. Nemrég még az volt kiírva, hogy a tartalom átkerül valami bushcraft oldalra. Ha nem így lesz, nem értem miért kell megszüntetni.
Most gondololkodom egy strider replinán Zsolttól. Tanulságos volt elolvasni a véleményt, meg hogy miben lehetne esetleg más egy kicsit.
Csak véletlenül írtam neked, új hozzászólást akartam! :-))
"Mondjuk elmentem, és felrakom fox.hu néven valahova! "
De ezek szerint jó helyre ment az üzenet, én sajnos nem vagyok jártas ezekben a dolgokban. De nagy kár lenne ezt a rengeteg hasznos információt, amiben rengeteg munka van csak úgy veszni hagyni.
Hihetetlen, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek, bár már lassan ott tartok, hogy semmin nem tudok csodálkozni.
Nem tudom, hogy tényleg nekem akartál válaszolni, de ha már így megszólítottàl, akkor igen. Mondjukmén kiolvastam töviről-hegyire, és baromi sok jó dolgot olvastam itt, de reméljük ez így azért nem jön össze. Mondjuk elmentem, és felrakom fox.hu néven valahova! :)