Kattints oda a capthá-ra, kapsz majd valamilyen kérdést v. képrejtvényt (már nem emlékszem), amire válaszolnod kell, igazolván hogy nem egy kóbor, neten garázdálkodó robot vagy.
Amikor végig csinálom a vácinál az adatbevitelt a regisztráláshoz akkor azt irja captha. A másik kérdésem Pécel is valószinüleg a váciban lesz?KKöszönöm!
Nem az e-mail fiókodhoz tartozó jelszót kell megadni, hanem egy általad erre a célra választott teszőleges valamit. A lényeg hogy minimum 8 karakterből álljon és legyen benne kis- és nagybetű valamint szám.
A váci levéltárba akartam regisztrálni magam, mert láttam hogy ott Nagyabony anyakönyvei megtalálhatók,/ igaz nem tudom a Szolnok megyei -e/, de mivel a email cimemhez név a jelszó nem tudtam regisztrálni magam. Igy elhatároztam ha minden igaz nyáron inkább megprobálom gyermekem révén egy kirándulással egybekötve az abonyi plébánián. Köszönöm a segitséget!
A katolikus és református keresztelések a FamilySearch-ön kereshetőek, de a képek/filmek (és házasságok, temetések) csak mormonéknál vagy levéltárban nézhetőek. Néhány katolikus egyházmegyének van fizetős oldala, ahol anyakönyveket lehet nézni, de nem tudom, Abony ilyenhez tartozik-e. (Én Győrről és Kalocsáról tudok.)
Köszönöm szépen a cimet Nagy Abonyról, de sajnos ez Szlovákia Nagy Abony, nekem pedig a Ceglédhez közeli Nagyabony halálozási, ill, születési anyakönyvek kellenének. Köszönettel.
Ismételten köszönöm a választ.:) A most leírtaknak és a korábbi hozzászólásoknak köszönhetően azt hiszem, nagyjából átlátnom a programot, és valóban a FS kiindulási alapnak jó, de annak tökéletesen megfelel.
Az adatbázisban csak az van, amit beleírtak, tehát az indexelt (feldolgozott) adatok. Az anyakönyvben általában több adat van, mint amit az indexelés során leírnak, de az anyakönyv sem ad teljes életrajzot. (Ha nagyon nagy szerencséd van, beírták utólag a keresztelés mellé a házasság vagy halál időpontját és anyakönyvi sorszámát, de az ilyen lapszéli megjegyzések nincsenek indexelve.)
A keresésnél a másik szempont, hogy a FamilySearch a feldolgozásnál valamilyen okból mindig a keresztelésekre vagy születésekre helyezi a hangsúlyt. Azokkal kezdi, és gyakran azokkal be is fejezi. Például a mai Magyarország területéről 1895 előtt csak keresztelések kereshetőek az FS-en (és csak római katolikus és református keresztelések, evangélikus stb. nem).
Köszönöm a választ. Igen, a leírtaknak megfelelően jártam el. Akkor jól sejtettem, hogy nem lehet úgy, ahogy elképzeltem, és valóban az egyes találatokra helyeződik a hangsúly. Csak bíztam benne, hogy esetleg van valami lehetőség, ami elkerülhette a figyelmemet. Még egy kérdésem lenne. A megbízónak fontos lenne a születési adatok és szülők neve mellett a házasság adatai és a halálozás időpontja is. De úgy vettem észre, hogy ezeket csak akkor jeleníti meg a keresés, ha az adott gyűjtemény tartalmazza (illetve ha esetleg olyan a korszak), hiába adom meg, hogy ezeket is tüntesse fel, valamint az ilyen jellegű dokumentumokban is keressen. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom ezt, vagy mégis be lehet állítani, hogy minden találatnál tüntesse fel a kívánt adatokat? Előre is köszönöm a segítséget és a választ!
A FamilySearch keresője ugyanolyan, mint bármilyen más internetes kereső (például Google, Bing, Avast, Wikipedia, stb.). Van egy adatbázis, és van egy kereső-felület, amivel bizonyos szempontok szerinti felsorolást lehet lekérni az adatbázisból. Hogy aztán ezt a felsorolást hogyan mented el vagy nyomtatod ki, az leginkább az általad használt böngészőtől (Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari) és segédprogramoktól (Excel, Notepad, Paint) függ. Maga a keresőfelület nem a találat-lista egészben való kezelésére van tervezve, hanem az egyes találatok egyenkénti hozzáférésére.
Ha olyan körülmények között lesz ujra megnézve a keresés, ahol van internet-kapcsolat, akkor legegyszerűbb a címet (URL) megjegyezni/lemásolni. Ez elég hosszú lehet (például https://familysearch.org/search/record/results?count=75&query=%2Bgivenname%3ABorbala%7E%20%2Bsurname%3AZima%7E&birth_place0=5&birth_year1=1800%7E1820), de pontosan megadja a részleteket, ami szerint a keresőfelület újra végrehajthatja a lekérdezést. Ha helyben (internet nélkül) kell, akkor marad az Excel-be vagy hasonlóba beragasztás és soronkénti olvashatóvá-változtatás (ami 15 találatnál még megoldható, 150-nél már kevésbé). Papiron nekem a Firefox nem túl olvashatatlanul nyomtatja ki a fenti találatokat, és csak három oldal kell neki hozzá, de ez megint a találatok számától is függ.
Most ismerkedem a Familysearch.org oldallal, illetve programmal. Besegítek egy családtörténeti kutatásba, ez a kiindulási alap, amelyet a levéltári kutatás követ majd. A keresést sikerült hamar kitapasztalni, a szűrők beállítása, a keresési eredmények listázása kívánt szempontok szerint, ez mind megvan. Egyedül a tárolás, illetve a nyomtatás okoz gondot, ebben szeretnék segítséget kérni. Az lenne a kérdésem, hogy lehet a teljes listát tárolni, illetve nyomtatni. Mikor próbálkozom akkor a., Excelbe vezetné át a találatokat, de azon nem lehet kiigazodni b., egyesével kívánja ezt végrehajtani, de akkor sem átlátható formában. Ehhez kell valami programot letölteni vagy hasonló?
2. A vízszintes és részletes nyomtatható formákon (Pedigree, Family, Family with Sources) a teljes dátumot írja. Csak a függőleges formákon (Portrait Pedigree, Fan Chart) rövidít évszámokra.
3. Azt hiszem, ezt a Descendancy nézetben lehet elérni. (Sajnos itt is évszámokra rövidít, és úgy látom, ez nem változtatható.) Innen a nyomtatás böngészőtől függ, de általában ctrl-P-vel történik.