Szia!
Elgondolkodtam azon,amit írtál.Arra jutottam,hogy van benne valami,de inkább elméleti síkon,mint gyakorlatilag.Nem olyan passzosak azok a gyűrűk,alatta azért "átcsúszkálhat" a flegma.Továbbá szerintem,ha össze is áll "tócsába",az az alsó gyűrűknél valószínűbb talán és mivel nem függőleges a páracső,az innen elragadott cseppek nekiütköznek a fentebbi részben elhelyezett akadályoknak.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szia!
Így valóban nem rossz mennyiség.
Arra az alma-birs cefrére emlékeztem,(persze hogy,hisz az miatt rótál meg,pedig most is ugynazt mondanám :-) ),csak nem tudtam,hogy ez a főzet abból lett.
A gyűrű leszűkíti a keresztmetszetet, az itt felgyorsuló gőzzel szemben kellene a folyadéknak lefolynia. Nagy valószínűséggel folyadékcseppeket fogy magával ragadni, szóval ezzel a megoldással inkább ártasz, mint használsz.
A készítményen az van feltüntetve h mérgező, emiatt lettek kételyeim, de már azóta találtam írásokat, hogy jó borászati célra. Bár nekem már egy hete "ázik" ezzel a szőlő.
Köszi, a spirálod (régebben közöltél egy rajzot..) és egy hozzászólás, amiben valaki drót gyűrűt javasol a pisztóriusz bukó szegletéhez adta az ötletet.
Szia! Vagány kis aprítót gyártottál. Nekem rotációskapa hajtóház,és 16-os húsdaráló aprítja, 300 W-os elektromotorral. Én szeretem látni a belsejét, mert sok benne a férges. Van aki belerakja, én nem. Üdv ksanyi.
Szia Feribá! Engem érdekelne az a spirál. Hány mm átmérőjű ( gondolom ) rézhuzalból van tekerve? Van itthon tekercselő huzalom 0,5- 3 mm-ig. Gondolom a lakkot le kell csiszolni róla. Anyagvastagság és a menet sűrűség érdekelne. Üdv ksanyi.
Szia! "Milyen gyümiből volt?" Alma és birs. Én meg vagyok vele elégedve, ennyi még szilvából és barackból sem jött le. És 35 fokos., tehát még hígítani is kell. Ja és még maradt a kanna fenekén pár liter. Üdv ksanyi.
Elég alaposnak,szakmaisnak hangzik a kivitelezés.Bár a takarítással tényleg nem lesz könnyű dolgod így.Nagyon passzosak a gyűrűk?Mert ha nem,akkor én a Te helyedben 2-3 vezetőpálcára forrasztgatnám a gyűrűket a tetsző távolságra egymástól és az így kapott egységet egyben tolnám bele.Így aztán könnyen takarítható és esetlegesen módosítható is lenne.
Ez a különbség a bor és a cefrekészítésnél történő felhasználás között.Cefréhez minél korábban kell hozzátenni,hogy minél jobban "pépesítsen",a bornál meg csak préselés előtt "kicsivel".
Nagyon jó és egyszerű módja a kozmaolaj leválasztásnak,amit írtál szerintem is. Meg van ehhez hasonló praktika még nagyon sok.Kinek mi vált be,mi jut eszébe,mihez van eszköze, azt alkalmazza.A lényeg,hogy van vele foglalkozva és nem a "jóvanazúgy" nézet az alapelv.:-)
A mennyiségeiddel nem vagyok tisztába,mármint hogy mennyiből van az az 5.05 liter.17-esed van ugye?Ha abba felraksz mondjuk 12-13 litert,akkor még jónak hangzik,bár lehetne egy picivel több.Milyen gyümiből volt?