Hosszbordásszíjat nem kell együtt cserélni a vezérléssel, ott egyébként elég csak szíjat ha az a rossz, ha meg már "nyekereg" akkor görgőt is.
Vízpumpa cserénél cserélik az összes fagyállót, nem csak a kifolytat, mivel azt amúgy is 4-5 évente illik lecserélni. Feltölteni pedig bármilyennel márkájuval, az a lényeg, hogy kék legyen, de a Peugeot gyárija sem drága, és az a legtutibb.
Nekem 2004-es Presence van - a kis felső kijelzőn a dátum/idő/nyitott ajtó/gyári hifi esetén annak infói jelennek meg. Ha jól emlékszem, nagyobb felszereltségnél volt a nagyobb kijelző is - ha hazaérek, megnézem a gépkönyvben... Régi alapváltozatnál is kis kijelző volt, csak ott a nagyobb szegmensek miatt azt hiszem csak az időt mutatta.
Bocsi,még egy kérdés: hossz bordás szíjat ilyenkor nem szokták cserélni?Ahogy néztem az enyémben arra is ráférne,mert eléggé repedezett.A vízpumpa cseréje után az elvesztett mennyiséget milyen fagyálló folyadékkal ajánlott pótolni?Köszi a válaszokat előre is!
Köszi. Honnan lehet egyébként tudni? Hol van a kijelzöje és milyen formájú? -mert eddig, amiket láttam, olyanok voltak, hogy a középkonzolon csak egy keskeny téglalap alakú kijelzöjük, a müszerfalon meg asszem csak a km-t mutatja a kis kijelzö...
Köszi szépen a múltkori ismertetőt,mégegyszer!Azt nem tudod véletlenül,hogy nagyszervíznél milyen dolgokat kell kicseréltetnem (vezérműszíj,vízpumpa és társai)?A kocsi egy 2002-es 206 sw.Továbbá érdekelne,hogy az üzemanyagszűrőt hol találom,mert ennek a cseréje is esedékes lesz.Előre is köszönöm a válaszod!
lenne egy kérdésem. 206-osokat (1.4 HDI) nézegetek és az érdekelne, hogy fedélzeti comp. mindegyikben van vagy hogy van ez? Végülis az érdekelne, hogy kiírja e a fogyasztást (átlag meg esetleg pillanatnyi). most egyébként egy 2003-as presence-t nézegettem.
A haverom vásárolt egy peugeot 407 sw személygépkocsit,de sajnos nincs hozzá használói kézikönyv.Tudnátok segíteni abban,honnan tudnék letölteni egyet,mert ez az első verdájuk és így látatnanban elég nehét ismerkedni vele.Sajnos csak francia nyelvű leírása van hozzá.Előre is köszönöm.
Egy Peugeot 206 SW dieselt használok. Nemrégiben olyan probléma jelentkezett, hogy az üzemanyag rendszer elengedi a gázolajat, 1-2napi parkolás után. Ha a motor mellett a pumpát felpumpálom, és a csőben az anyag buborék mentes, akkor menet közben semmi gond, de ha leteszem az autót 1-2napra, rendszerint újra elengedi. Van valakinek vmi tippje, hogy hol szivároghat be a levegő? Köszönöm.
Ismét jelentkezek, mert megvolt az AC csere, amitől persze ismét jobb lett a kis oroszlán. Voltam vele teszt körön, de még mindig nem vagyok megelégedve vele. Valahogy nem úgy harap a motor ahogy annak lennie kellene. A meleg motor melletti dadorászás, is jóval barátságosabb mint volt, most kb 5-10mp-ként lehet a kipufogónál hallani azt mintha kihagyogatna egyet a motor.
Ami még hátravan, hogy beletesz új gyertyákat, aztán megpróbáljuk egy másik trafóval is, hátha az megoldja.
Ismét jelentkezek az én kehes 206-mal, ami lassan a sírba visz. (1999-es; 1.4l;8 szelepes; benzines) Röviden a jelenség a hidegen stabilan járó motor, ami ha bemelegszik, akkor elkezd dadorászni, és elég gyenge. Most ott áll a dolog, hogy ismét voltam szelephézag beállításon, de utána sem lett változás, viszont mondta a szerelőm, hogy ő ár régóta az AC-ra gondol. Így is tett, és egy kis bíbelődés árán kiszedte az AC-t, gondolva, hogy annak szűrője lesz elkoszolódva, de az tiszta volt. Kitakarította, majd visszaszerelte, és láss csodát, a dadorászás 75%-a eltünt. Ami megmaradt: - A kocsi alig húz, kb 125-135km/h körül vége van (0-100km/h kb. 12sec) - 3-ból 4-be rakva ha padlót adok, érezhetően rángatózik a kocsi - A gyertyák teljesen ki vannak fehéredve
Beszéltem a fórumon már ajánlott Grósz Miklós szerelővel, aki szintúgy AC-re gyanakszik, viszont felvetette, hogy lehet ECU is.
kérdések: 1. mi az ami még az üzemanyag mennyiségét befolyásolhatja a motorig? (szűrők cserélve) 2. az ECU okozhat ilyen problémát? 3. esetleg valami, amit még érdemes lenne kicserélni
Peugeot 206 1,9D-nek kellene nekem a kűrthöz egy kapcsolási rajz mert sajna nem működik :( A biztosítéknál van áram viszont a dudánál már nincs meg a kormánynál sincs. Várom az ötleteket vagy egy kapcsolási rajzot ha van vkinek. Előre is köszi!
Sziasztok! Van egy munkatársam, akinek a nevében írok, mert ő nincs ide regisztráva. Van egy 5 éves 206-osa, (HDI) aminek a motorjából sajátos kopogást hall, és nemrég vette, nem ismeri a szervízhátteret. Az lenne a kérdés, hogy hol van olyan megbízható 206 szervíz, ahol ezt meg tudnák nézni, mert néhány szervízról rosszakat hallott. Lehet motor is, és futómű is. Előre is köszönöm!
Nekem igaz nem benzinesem van, de úgy tudom a gyújtótrafó sokaknál okozott már hasonló problémát. Esetleg a 206 klub fórumán kérdezz rá, biztos szívesen segítenek: http://users.atw.hu/206fanclub/smf/
A hiba: Amíg megy a szivató, addig nincs is baj, és jár a motor, de amint eléri a megfelelő hőmérsékletet, elkezd kihagyogatni a motor, nem fulladozik, csak pukkogat, és motor is rángat, sőt a kocsiban ülve is érződik, kipufogónál egyértelműen hallható. Megnéztük a gyertyákat (5 hónapos 2 pólusú NGK) amik fehér színűek lettek (valamilyen üzemanyag ellátási hibára utal).
Mindez hirtelen jelentkezett, egy szelepszár szimering csere után (szelephézag jó, kompresszió, mindegyik hengerben 11.5). Régebbre visszatekintve, volt neki olyan baja, hogy menet közben leállt a motor, vagy mostanság éreztem rajta hogy erőtlenebb (kb egy 1.1-es motor teljesítményét adja le).
Eddig: cseréltünk rajta, hőmérséklet jeladó patront (gombát), lambda szondát, katalizátort, ma délelőtt kapott egy teszt MAP (szívócső vagy torok nyomásérzékelő szenzort=semmi változás),benzinszűrő csere is volt, anno az egyik befecskendező injektor lett kicserélve, alapjárati motor működik, gyertya csere is volt, de ugyanazt művelte.
Teljesen el vagyok keseredve, hogy mi a búbánat lehet vele. Több szerelővel is beszéltem: több variációt is felvázoltak, ami még ilyen hibát okozhat: 1. AC pumpa nyomásprobléma (esetleg tud-e valaki mérni????) 2. Gyújtótrafó meghibásodása 3. Computer hiba (mellesleg a computerben, nincs hibabejegyzés)
Ez valóban kimaradt a cserénél,de azóta már bekerült és ugyanúgy csinálja.Mikor a másik kulcsot használtam,akkor is csinálta.Mikor az első indításnál lefullad,akkor egy pillanatra lehet hallani valami halk búgásfélét,pontosabban nem tudom leírni,de elhallgat,utána pedig elindul másodszorra,mintha mi sem történt volna.
Ellenben ha valakinek kell ilyen új kulcsház P206-306-406 vagy P 207-307-407-hez akkor keressen nyugodtan, mert éppen van. És némi pénzért tudok szolgáltatni! :) zanotti@lajt.hu kereshettek nyugodtan! Megbeszéljük mi legyen az ára!
Gyanítom az immobilisert felejtetted el átrakni az újba!
Tehát: az eredeti kulcsban a szétcsavarozott oroszlános részt ha megfordítod, látni fogsz a jobb alsó sarkában egy kis feketés szürkés lapkát. Na ezt kipattintod ( alányúlsz )és átteszed az új kulcsházba. Természetesen az új kulcsházban megtalálod ugyanott a helyét ahol az eredetinek is van. Összecsavarozod, és már megy is a dolog!!!!
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy mi lehet a hibája a 206 sw kocsimnak?A következő jelenséget tapasztalom, a napokban kezdte: első indításra többnyire nem indul.Van olyan,hogy rögtön elsőre sikerül,de nagyrészt csak második indításra,néha harmadszorra.Mikor ráadom az indítást,lefullad és napszaktól függetlenül,tehát nem csak a reggeli első indulásnál tapasztalom.Nem erőlködik,csak valahogy nem kapja el elsőre.A fateromnak volt hasonló problémája,neki egy renailt thalia verda van,annak a felső holtponti jeladó volt a bibi.Megpucoltál és onnantól ismét jó lett.Nálam vajon mi lehet a gond?Gyújtásprobléma vagy gyertya,esetleg más?Mondjuk új gyertyák vannak benne,mert májusban kicseréltettem,mikor volt olajcsere.Köszönöm előre is a segítséget.Ha valakinek ismerős,írja meg mi lehet a gond és mennyi a javítás vagy alkatrész.
Nem kellett újrakódolni,csupán a régiben bennmaradt egy kis lemezke,amit nem vettünk észre a chip cseréjénél és ami a jelet adja a kocsiban található számítógépnek.Ez alapján azonosítja a kulcsot.Miután ez is átkerült,voila az autó elindult.
Megyek az autós boltba, nekik van z alváz számhoz, vagy a gyártási évhez illeszkedő, pontos alkatrész jegyzékük. Talán ott kiderül. Majd írom, ha megtudok valamit, amit érdemes tudni.
Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy rendeltem a Peugeot 206 sw verdámhoz egy távirányító kulcs házat,mert a réginek benyomódott az egyik gombja.Állítólag tanításmentes,de az autó nem indul el vele.Az ajtók nyílnak és zárnak vele,de beindítani nem tudom.A másik kulccsal tökéletesen működik.Tudja valaki,hogy hogyan kell a kulcsot újrakódolni ennél a típúsnál?A segítséget előre is köszönöm.
Gondolom nem mindegyikbe van jeladó, a vezeték lehet a tükörfűtésé is. Persze ha fűtésed sincs, akkor nem marad más mint a hőmérő. Bár ha jól emlékszem négy szál vezetéket említettél, abból meg lehet kettő a jeledóé, kettő meg a fűtésé.
De a hőmérő adónak mégis csak kell lenni valahol? Gondolom csak a tükörben kell keresni, ott kellene annak lennie.
Úgy rémlik, (és ebben egyre biztosabb vagyok) hogy a műhelyben mikor megmutatták a leszerelt tükröt, vezetékek lógtak ki belőle. Álmomban sem gondoltam, hogy rákérdezzek, hogy azok mire jók, örültem, hogy nem került sokba.
Köszönöm szépen,akkor próbálkozom ezekkel tovább.Közben tegnap mégis találtam egy autóboltost,aki szintén tud rendelni,akár külön is,a komplett kar dugóval és lapát nélkül 4200 ft-ba kerül.Még egyszer köszi szépen!
Na megnéztem a friss árakat...: tartókar: 1970,-ft, dugó: 740,- ft, törlőlapát: 2510,- ft. Ezeket az árakat a peugeot gyári program hozza a mai árfolyam szerint!
A peugeot gyári szervíz programjában kerestem ki, és ott hozza külön alkatrészként. Még az árát is külön hozza, ( ha jól emlékszem 1980,- forint körül volt) úgyhogy kapható kell, hogy legyen, legfeljebb rendelésre. A kar gyári száma ( 6-os alk.): 6429 V8 , a kis dugóé a közepén ( 11-es alk.): 6422 44, és maga a törlőlapát ( 9-es alk.): 6426 P6.
A peugeot gyári szerviz programjából kerestem ki és külön kapható kell hogy legyen, mert még az árát is külön hozza. A kar ( a képen a 6-os ) gyári alkatrész száma: 6429 V8 . A középső kis dugóé (11-es alk.): 6422 44 , és maga a törlő lapát száma (9-es alk.) : 6426 P6. A többi árát nem néztem, de a kar ára valami 1980,- forint volt ha jól emlékszem. Bármelyik peugeot szalon meg kell, hogy tudja rendelni külön is a gyári szám alapján. Maga a motor valóban 32.000,-
Hát ez igen érdekes,mert eddig ezt senki nem mondta,hogy külön is lehet kapni a kart és a kis alkatrészt.Pedig elég sok autósboltban megfordultam már és a saját szememmel láttam,hogy a gép sem dobta ki nekik.Gondolom üzleti megfontolás lehet a dolog mögött,mert a komplettel nagyobbat kaszálhatnak,a paraszt meg úgysem ért hozzá.Kérlek küldj egy címet,linket telefont vagy bármilyen infót,hogy hol tudom ezeket az alkatrészeket külön is megvásárolni.Köszönöm előre is a fáradozásod.
A napokban írtam egy problémámról,azóta sikerült lefotóznom,ezért ismét felteszem,hátha tud valaki megoldást rá.
Peugeot 206 sw személygépkocsimról letörték a hátsó ablaktörlő kart a tövénél.Sajnos csak gyári alkatrészt lehet hozzá kapni,amit kompletten motorral adnak és 32 ezer magyar pénzbe kerül.Érdeklődnék,hogy nincs e valakinek felesleges ablaktörlő karja lapáttal vagy anélkül is jó.Esetleg tipp,hogy hol tudnék beszerezni ilyet,mert mire megjárom a bontókat,annyi időt és üzemanyagot használok el,hogy megvehetném a gyárit.Képet mellékelem és a segítséget előre is köszönöm.
Akkor gondolom neked a tükörfűtés, és a motoros állítás se működik. Valószínű kicserélték egy síma mezei tükörre.... A már lent korábban belinkelt robbantott kép alapján nem lehet külön csak a motort megvenni, hanem egybe van építve a tükörrel. Ennek a gyári ára ( a képen az 1-es egység ) 38.230,- ft, illetve 34.350,- ft bruttó ( két félét hoz a gyári program, nem tudom a tiédhez melyik kellhet a kettő közül ). A hőmérő külön ( a képen a 6-os ) 7.700,-ft bruttó. Vagy marad a bontó, nem hiszem, hogy az ilyen tükör olyan ritkaság számba menne.
Leszedtem az ajtókárpitot, nem is olyan egyszerű így elsőre.
Találtam egy széthúzott elektromos csatlakozót, a párja nélkül. Négy vezeték csatlakoztatására szolgál, gondolom ez az amit keresek.
Mivel nincs párja, nincs mivel összedugni, a tükörből nem jön ki vezeték, ezért logikusan azt gondolom, hogy a cserélt tükörbe nincs benne a hőmérő adója.
Azért ez a szerelő lelkén szárad!
Mi a megoldás ha szeretném, hogy működjön? Lehet ilyet kapni, és bele lehet tenni ebbe a tükör vázba?
Vagy nem érdemes vele foglalkozni esetleg van más megoldás?
Holnap le veszem az ajtókárpitot és szerintem meg fogom találni. Ha igen ha nem, itt a fórumon leírom amit tapasztaltam. Talán még másoknak is jól jön az információ.
A 6-os a hőmérő de lehet, hogy nem a tükörnél van a csatlakozója. A motor és a fűtésé biztos ott van. Az alsó képen maga a hőmérő van, de nem tudom hova van bekötve...
Most ahogy mondod jut eszembe, hogy azt a hőmérőt a garázsajtónak neki nyomtam és elrepedt. Kicseréltettem egy szervizben, de nem tudom, hogy a jeladóval foglalkoztak e, vagy, hogy egyáltalán át tették e az új tükörbe. Nem néztem utána mert fogalmam sem volt, hogy van abban valami elektronika.
Köszönöm szépen a segítségedet megbontom az ajtókárpitot és látni fogom a vezeték csatlakozást, lehet, hogy nincs is összedugva, nincs is mihez csatlakoztatni, mert az új tükörbe nincs benne a jeladó, és így a vezetéke sem.
A másik hibádra a megoldás szerintem a hőmérő jeladójának cseréje lehet, vagy egyszerű kontakthiba valamelyik csatlakozónál. A jeladó a jobb oldali tükörben van, a csatlakozója pedig az ajtókárpit felső részénél a háromszög alakú műanyag burkolat mögött, ahol a "csipogó" is van.
A bimbamolás azt jelzi, hogy kezd meghalni az akksid! Ha bármi miatt (pl indítózás) 9 volt alá esik a fesz, akkor jelez. Illetve akksisaru levétel után is.
Egy 1.1-es benzinesem van ,és az után szeretnék érdeklődni,hogy meg merjem-e kockáztatni a bioetanolt/átalakitó nélkül/,sha igen,milyen arányban érdemes keverni,milyen esetleges problémák lehetnek...?
Ha van valakinek valamilyen taoasztalata azt nagyon megköszönném...
Ami az ablaktörlő kar problémát illeti,sajnos nem tudom lefotózni,mert a darabjai az autósboltban maradtak,még nem volt időm elugrani érte.Jövő hét elején elhozom és lefotózom,akkor talán többet tudsz,hogy mit lehetne kezdeni vele.Bízom benne,hogy ez is orvosolható olcsóbban is,főleg,hogy a boltban is azt ajánlották nézzek szét bontókban.Abban már nem is merek reménykedni,hogy valakinek van ilyen feleslegben a tulajdonában.
Olyan problémá(k)ra kérném a segítségeteket,hogy valami vandál letörte a Peugeot 206 SW típusú személygépkocsim hátsó ablaktörlőjének a karját.Sajnos pont a tövénél,így csak kompletten tudnak adni motorral,ami 32 ezer magyar pénzbe fájna nekem.A lapátnak kutya baja,csak a tartókar sérült a tövénél.
Másik problémám a gyári kulcs nyitógombjának a kerek gumirésze vált le.Van tippetek,hogy mit lehetne vele kezdeni?Ha sikerül,erről képet is tudok mellékelni.
Én 3 éve cseréltettem ki a hátsó hidat a Citroen-Szimpex Kft.-nél (Tótkomlós): igaz, nincsenek közel, de nagyon precízek, gyorsak és olcsók! Azóta semmi gondom vele.
Ha érdekel a dolog, keresd Kiss Tibort (68/462-850).
sziasztok! valaki ha tudna segiteni mégpedig 206-os sw 2002-es évjáratúnak a nivó pálcáját szeretném megtudni,hogy milyen hosszú ugyanis az enyém eltört és megakartuk barkácsolni de nem sikerült és améret is megváltozott felül a gumi gyürütő mérve az aljáig
Sziasztok! Még új vagyok itt,és szeretném a segítségeteket kérni! Van egy 206.om,2006-os évjáratú benzines autóm! Pár napja ahogy leállítottam az autót és újra akartam indítani nem lehetett. Akksira gyanakodtam,de annak semmi baja ki lett mérve! Az önindító volt a baj,csak kattogott! Vittük szerelőhöz 2 napig csak állt az autó,nem nyúlt hozzá,azt mondta még nem tudott szerezni önindítót! Mi szereztünk egy autószerelőtől! Be le lett rakva és újra nem indul az autó csak a kattog!De viszont hideg állapotban beindul,de ha már melegedik akkor nem! Nem tudom mi lehet vele!Ha vkinek volt hasonló gondja vagy tudd vmit erről a hibáról az írjon már! Köszönöm
Mennyi az 1,4 Hdi normális üzemi hőfoka? Mi a jele annak, ha tönkremegy a termosztát?/nem forralja a vizet, ellenkezőleg lassan melegszik fel/ Köszi a választ
Sziasztok! Egy 206-osról lenne szó,az elmúlt 2évben a harmadik hátsó híd megy tönkre.Mindegy hogy javított vagy bontott hidat kap, azok a szerencsétlen tűgörgők nem sokáig bírják.Létezik valamilyen megoldás a javításra ?Olyan ami kipróbált és bevált.Ha valaki tud akkor kérem segítsen.Előre is köszönöm
a szervomotor romlott el valoszinüleg, ami mozgatja a mutatót. Egy idö után a fordulatszámmérön is fognak mutatkozni ilyen tünetek (elvileg szériahiba). Én németországban javítattam meg, postával együtt egy hétig kellett nélkülöznöm, és 80 euroba került. De pesten is biztos meg tudják oldani, elég sok megbizható szerviz van.
Üdvözletem mindenkinek. Nekem egy olyan problémám van hogy van egy peugeot 206 1.1-es 2000es évjáratú autóm. Már egy jó ideje rosszalkodok a kilométer óra, minden jó, tehát a benzin-mutató, a hőfok mutató és minden jó, kivéve a kilométer óra. Esetleg tudna valaki valami féle tanácsot adni hogyan orvosolható a probléma? mer már néztem bontóba óracsoportot de nagyon drágák és szeretném elkerülni ezt a kiadást.
Nálam már legalább 3x előfordult ilyen eset. Én a riasztóm (utólag beépített) számlájára írnám. Jelenség: motor forog, de nem indul (1más után többször is) Megoldás: akku le, várakozás, akku vissza, távirányító ki-be - megismertetés az autóval-, indítás.
ha az én hdi-mre gondoltál,akkor jelzem ha eladó,bár már 43 e km van benne:-)))))ha találnék egy megfelelő útódot,nem járnál rosszul vele az tuti.....de tél elött kénytelen leszek eladni:-((((((
Köszönöm a segítséget! Rendbe rakattam a PSA csoport fogaskerekes autóját így marad még egy ideig. Leginkább egy 1.4 HDI érdekelne de még sem eladó. :) Ha mégis eladjátok valamikor akkor írj egy mailt.
Üdv mindenkinek! Vettem nemrég egy 206-osat és a váltója szarakodik.2-4 fokozatot nem nagyon akarja venni csak neheze!2004évjárat. Talán a rudazat ment tönkre vagy esetleg más?az ismerösöm azt mondta,hogy lehet elég egy olaj csere benne és jó lesz.Nagy problémája lehet a váltonak? mit kell ilyenkor cserélni vagy érdemes egy másik váltót venni???,"persze bontobol!".a hozzáértöknek elöre is köszönöm a választ!! Minden jót!
Az 1,4 benzinesnek ebben a korban ezzel a km-el nemigen lehet baja,max az izzók mennek ki-100forintos dolog.Én az olajat szervízkönyvtől függetlenül is lecserélném,nem várva meg a gyár által megadott irreálisan magas kilométerszámot!Már persze ha megveszed. Üdv
Szevasztok 206 fanok:-) Nem rég vettem egy 1.4hdi-t. Ma az asszonyt megtréfálta azzal, hogy nem indult be elsőre. Motor forog. Batteri rendben. Üzemanyag ellátási baja lehet? Mit nézzek át rajta? Lehet, hogy lerágott csont már az efféle kérés, de nem kevés hozzászólást kellene elolvasnom, hogy az egész fórumot átrágjam. Megköszönöm a segítségeteket!
szia.Köszi az érdeklődést...Ma levettem a hirdetést is,mert mégis marad..Semmi baja,ezért is ragaszkodik a párom hozzá,csak sajnos kéne egy összkerekes autó még tél elött mert olyan helyre jár ahová a peugeot sajnálnánk....ha sikerül ez mellé egy másikat összespórolni akkor marad,ha nem akkor nyár végén lesz ismét eladó.Egyébként 2007.08 havi trendy + hdi,42e km és egy apró karc kivételével gyári...még a szaga is:-)
Most szeretnék venni egy 206 sw-t. 2006-os 1.4 75le 33297km. Mire érdemes odafigyelni ezeknél a típusoknál? Előforduló hibák stb. Minden érdekelne! Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni.
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni.A dudámnak a kábelje el van szakadva a kormányoszlopban(légzsák is van benne).hogyan lehetne ez a problámát a legolcsobban megoldani, mert a vill.szerelő azt mondta nekem hogy valami légzsák modult kell cserélni ami kb 60-70 ezer forint,szerintem ez egy kicsit durva!!!!!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki szedte már itt ki házilag az indexrelét? (206osról van szó, 2001es modell) Végigbányásztam az internetet és semmi kép vagy tutorial... Még ebben a többnyelvű szervízmanualban sincs benne. Kb. hallom hogy hol kattog, de ha valaki csinált már ilyet leírhatná hogy pontosan hol található a biztosító táblában. Előre is köszönöm!
Nekem egy 2000-es évjáratú 1.1-es 206-som van,és az a probléma merült fel,hogy az irányjelző ha nem jelzek akkor is bekapcsol. Ez tipus hiba vagy csak elkopott az irányjelző kar. Annyi kérdésem lenne, hogy lehet külön cserélni az irányjelző kart vagy kompletten kell cserélni az egész karrendszert, ablaktörlő stb.
Ha vki tud kérem segítsen. Előre is köszönöm a segítségeteket.
A szomszédom akinek segítek megtalálni a hibát mondta, h nem mindig csak a kuplung és a fék benyomással jön elő a hiba. Gyakran csak fékezéskor fordul elő. Volt autóvillamosságisnál hibakódot nézni, nem írt ki semmit a gép, viszont az autóvillamosságis azt mondta, h az alapjárati motort kellene kicserélni.
Megérkezett az új autóm, 206-os lett, fekete, gyönyörű szép, mindössze három éves és már most imádom, viszont tegnap történt egy kis baki. Próbálgattam megszokni az új járművet, elindulást, parkolást stb, és közben felforrt a hűtővizem. Ma megnéztem a tartályt ahová tölteni kell, természetesen csont üres... Körülbelül mennyi vizet kell bele öntenem? Nem találtam sehol jelzést, hogy meddig kellene feltölteni...
Volt már hasonló problémája valakinek nem rég, ott testhiba volt az oka!! Ráadásul hátsó lámpánál volt a testhiba, és ugyanígy leállt a motor! Kuplunggal ez nem hiszem, hogy összefügg, de egy kört lehet, hogy érdemes futni vele.
tegnap bikakábellel elinditottuk, és azóta jól müködni látszik. ma reggel pöccre elindult (a biztonság kedvéért lehuztam az akkusarut, hogy ha valami szivná is, ne legyen esélye meggyilkolni) Köszönöm a tanácsaod :)
A motor 1.1-es, benzines. Ha csak a kuplongot nyomom ki nem áll le, ha csak fékezek nem áll le, csak ha a 2 együtt történik akkor. Az autó valójában a szomszédomé, neki segítek, elirányítottam őt egy autóvillamossági műhelybe, hibakódot megnézetni. Írok majd a fejleményekről.
Sziasztok! Van egy Peugeot 206-osom, segítségeteket szeretném kérni hátha valakinek volt már hasonló problémája, mint most az enyém: megyek az autóval, meg kell állni, kuplongot kinyomom, fékezek és leáll a motor. Rögtön újra indítható. Ha valaki ebben tudna segíteni, mégis mi lehet, nagyon megköszönném. Két autószerelőnél voltam, fogalmuk nincs, hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm, szép napot!
A teljességhez még az hozzátartozik, hogy a hátsó-alsó váltóbakom már elég ramaty állapotban van, de az induláskor való hangoskodáson kívűl más problémát eddig nem okozott.
Az elmúlt 3 hónapot szervízről szervízre jártam különböző futőmű gondok miatt, amik úgy látszik sikeresen rendeződtek. Ezért is bosszantó, hogy komoly összeg ráfordítása után ismét van 2 ok ami miatt szervízbe kéne mennem, de gondoltam előbb itt kérek tanácsot.
Az első, hogy bedöglött a klímám (szuper, kánikula közepén). Gáz van benne, elvileg a kompresszor lesz a hibás, de ahogy néztem ismét nem egy olcsó tétel. megéri lecserélni, vagy pl. mi okozhatja a gondot? Bekapcsoláskor hallani a kattanást, hogy bekapcsol, csak épp hideg nem jön.
Másik aggasztóbb problémám, hogy nem mindig, de egyre sűrűbben előjön az a gond, hogy autópályán dombra felfelé 110-130as sebességtartományban megakad a motor, ugrik/rúg egyet. Mintha a kuplung fogáspontján játszanék, pedig nem. Nem jelez semmi hibát, csak elég kellemetlen, amikor ilyen tempóban ugrik egyet a kocsi.
Köszönöm szépen a tanácsokat, alapból szakemberrel megyek majd körülnézni is, nem szeretném ha csalódnom kellene az új autómban, és motor tekintetében pedig megfogadom a tanácsotokat.
Sziasztok, a minap sikoltozott a riasztom ahogy hazaértem, külsérelmi nyom nem volt a kocsin(206 200dec, 3rd party riaszto). De az akku teljesen le volt merülve. Ha veszek bele uj akksit, akkor bátran elindulhatok vele a megbizhato, bevált szerelömhöz szerintetek, vagy nezessem meg az elektronikáját itt?(250km)
köszi.akkor megyek a Pásztorhoz....ott vettem a kocsit hátsó ajtó kárpit leszedve és megmondom neki hogy nézze meg hogy milyen fajta való a hátsó díszléchez
Nekem is volt ilyenem, egy 1.4-esen. Ott a bal szélső hengernél (passzolom, hogy az hanyas) az injektor szokott bedögleni. A szerelők csak gyanítják miért mindig az, de feltételezik, hogy a szélvédőmosó spriccnijéről oda csöpög a víz és emiatt tiszta rozsda lesz.
Viszont baromira nem mindegy, milyen injektort raksz bele, mert (legalábbis az 1.4-est) gyártották három félével is és a másfajta hiába tűnik jónak, mégsem az. Az enyémbe valami szürke színű kellett, ami csak gyáriban létezik, én is a 3-4. bontóban kaptam ilyet.
pedig nem így van...egy kisebb motor ugyanazt a kasznit(súlyt)kell hogy mozgassa,és többet pörög,erőlködik....Nekem egy 2007 es 1.4 dizelem van,az max 5 literrel megy el a városban...országút,város le sem írom:-)))))Nagyon gazdaságos,de öreg dízelt csak alapos átvizsgálás után ajánlok..Bár minden autót nem árt egy átvizsgálásra elvinni,mert nem egy hatalmas összeg és nem veszel lutrit....
Sajnos én éppen gondolkodom az eladásában,mert kinőttük....
Ó, hát ez meglep, pedig én abban a hitben éltem, hogy a nagyobb motor többet is eszik, számadatokra lefordítva kb mi a két típus fogyasztásbeli különbsége?
Sziasztok kedves 206-os tulajdonosok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek, tervezem egy használt 206-os megvásárlását. Elképzelésem szerint az 1124 köbcentis, benzines változatot szeretném választani. Az lenne a kérdésem, hogy ez a változat kuplung szempontjából mennyire érzékeny? Könnyen lefullad vagy szépen fel lehet engedni és csak utána gázt adni, vagy a kettőt szinkronban kell ahhoz hogy el tudjak indulni? Mióta jogosítványom van automatát vezettem így még eleinte a váltást is szoknom kell majd és örülnék ha emellett nem kellene még a folyamatos lefulladással is küzdenem... Remélem tudtok nekem némi infóval szolgálni a dologgal kapcsolatban, előre is köszi
Sziasztok! Tegnap megállt az első ablaktörlőm felső állásba azóta nem reagál semmire meg sem mozdul, a hátsó viszont megy gond nélkül, mi lehet? Biztosíték? Melyik lehet a biztosítékkiosztáson? Sajnos nincs meg a kocsi könyve.. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Köszi, de talán megoldódott vezérlő nélkül. Elhoztam tegnap este a kocsit, most elvileg jó, eddig beletettem majdnem 160 km-ert, most nincs tünet. Végül is injektor szelepeket, meg gyújtótrafót cseréltek benne, mert az új trafó amit vettem bele, nem ad rendesen szikrát, ha bemelegszik. Ezt a választ kaptam. Hát majd kiderül, még "bejáratós":-) De köszönöm mindenkinek!!
Nem tudom neked milyen vezérlő kell,de nekem maradt bontásból(2002-es 1.4 8v sw) egy Sagem Ecu,Bsi-vel,kis antennával ,kulccsal,2db zárral baráti 25k-ért v. akit esetleg érdekel....
a korábban lecserélt cuccokat vedd magadhoz mert még jól jöhet. az mind hibátlan. a vezérlő computert lehet javítani-az új az igen drága. de a BSI sem kizárt hibalehetőség ha beázik vagy párásodik. van aszem valami kiterjesztési garancia a beázás megszüntetésére. az összes visszahívási kampányt leellenőrzik a márkaszervízben ingyen!
Sziasztok! Hát injektort cseréltek benne, ma mentem is a kocsiért. Erre közölték, sorry, de mégsem jó a kocsi, ua. tüneteket produkál a csere után is. Most ott tartunk, hogy a motorvezérlőt emlegetik. Kész vagyok..... anyagilag is:-) Azt mondták, már minden ki van cserélve, amit lehet, csak ez maradt. Remélem, már tényleg jó lesz!
Nekem is csinált ilyet, injektor csere lett a vége. DE! Egy bizonyos évjárat után a hengerszámozást megfordították a franciák. Nekem 4-es henger hibát írt ki, de folyton az 1-est cserélték, mert a régi elrendezés szerint jártak el.
Apróság , de nekem eléggé fontos lenne, és megegyezés szerint fizetnék érte, ha esetleg tud valaki szerezni 206-os lámpában lévő fényszóró leszorító kis fém 'U' alakú pöcköt (1 db-ot) amivel leszorítom az izzót a foglalatban, mert sajnos elvesztettem :( már a plexi-üveges újabbik lámpás 2004-es model. (minden bontót már megkérdeztem )
E-mail-ben kérlek üzenjen az akinek van ilyenje - > nevemre katt és üzenet küldése - KÖSZI!)
A kontárokat hagyni kell a francba inkább ! Bár az én értékrendszeremben nem szabad így járni ahogy te. Ha egy szerelő elvégez egy javítást akkor arra garanciát kéne, hogy vállaljon,tehát ha ilyen rövid időn belül előjön ugyanaz a hiba akkor gariba meg kéne ténylegesen javítani a kocsit. A mi 1.4-esünkön volt hasonló hiba , és igazából nem is emlékszem már, hogy mi volt a hiba pontos oka, de valami 13 ezerért megcsinálták, és azóta is jó (30k km ezelőtt). "Ne hagyja magát átverni becsapni ....."
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Mivel nőből vagyok, szerelni nem tudok, de talán tudja valaki, hová vigyem, mert már lassan feladom. Szóval, kezdem az elejétől: van egy 2005-ös, 1.1-es 206-som. 2 éve vettem, a kötelező dolgokon kívül - olaj, szűrők, fékek-, nem kellett hozzányúlni, semmi probléma nem volt soha. Egészen ez év áprilisa óta. Azzal kezdődött, hogy Sárvárról Pestig szakadó esőben jöttem. Mikor Pestre értem, kigyulladt a motordiagnosztikai lámpa. Autó ledadogott, ereje elhagyta, sztem nem ment egy henger. Szerelő: gyertya csere, meg beázott, valami tömítést rakott bele. Oké az autó. Elhoztam, mentem kb. 100 km-ert, tünet ua. autó menet közben ledadog, rángat, sípol, hol villog, hol folyamatosan világit a diagn. lámpa. Szerelő: a szgép gyújtásproblémát mutat, de pontosan nem határozható meg mi a rossz: gyújtótrafó csere. Vacsi új trafó bele, autó 100-150 km után megint ugyanazt csinálja. Szerelő: injektoros, valamelyik szelep átereszt. Szelep kicserél - nem az egész sort, csak azt a szelepet!, megyek az autóért. Elhozom, 500 méterre van a benzinkút, ott leállítom, tankolok, már dadogva indul, világít a lámpa. Vissza a szerelőhöz, szgépre rádugja, gyújtáskihagyás. Nézegeti, piszkálja, lámpa kialszik, alapjárat egyenletes, már nem hullámzik, oké, elhozom a kocsit. 100 km, autó a bicskei körforgalomban ismét ledadog, rázkódik, majd szét esik, lámpa világít, nem megy egy henger -sztem-. Úgy érzem, csak találgatnak a szerelők. Most a telefonos beszélgetésem után a szerelő az egész injektor sort cserélni akarja. És ha nem az a baja? Már nem tudom hová vigyem, ahol nem húznak le és talán értenek is a kis oroszlánomhoz. Nem tud valaki tippet adni, merre induljak? És vajon mi lehet a baja? Hasonlóval senki nem találkozott? Pesti vagyok különben. Előre is köszönöm!
Kérdésem a következő. Van egy 1,1.es '99 évjáratú 206-osom. Egy kulcson vlt csak hozzá, ezért csináltattunk hozzá bicskakulcsot, hogy aztán bekötjük a távirányítót. Valaki esetleg már csinált ilyet?
Nekem is kéne egy kis segitség!!!!!! Ma a hátsóajtó(csomagtérajtó) kinyitásakor a rendszám feletti,kinek fekete,kinek színrefújt díszcsík egyik oldalán a patent eltört.....A kérdésem:Hogy lehet a belső kárpitot leszedni mert csak úgy férhető hozzá....és hol lehet ilyen műanyag patentot kapni???????????????????????????????????????????Félek,az asszony nem figyel oda és letépi nekem az egészet Választ előre is köszi mindenkitől....
elméletileg a 20 ezres szerviznél kellett,gondolom akkor 20ezrenként...Ez a gázolaj minőségétől is függ,gondolom én....de nem olcsó ...nekem is kéne már(42ezer km)
Nemrég vásároltunk egy használt autót és az adásvételi szerződést úgy csináltuk meg, hogy kinyomtattunk egy mintaszerződést ami megfelel a 2010.07.01-től érvénybe lépő szerződésformának és ezt kézzel kitöltöttük de mivel 4 példány kell belőle a vevőnek kettő és az eladónak kettő mivel egyet-egyet be kell adni az okmányirodába így mi az elsőt kézzel kitöltöttük és csináltunk 3 fénymásolatot róla de mind a 4 saját kezűleg van aláírva a vevő az eladó és a két tanú részéről is.
a 0W 5W 10W nem a szintetikussággal van összefüggésben. A szintetikus/félszintetikus/szintetikus technológiával készülő/ásványi olajak közt a Totalnál a típusszám dönt. Pl. a Total Quartz 9000, az full szintetikus olaj. De ebből is létezik 0W30, 0W40, 5W40, 10W40, meg még mittudomén milyen kombinációk. Utántöltéskor nem javasolt keverni a típusokat (bár a viszkozitás tekintetében nem olyan szigorúak általában az okosok). Cserekor viszont ugrálhatsz a TQ7000, TQ9000, egyebek közt, és a viszkozitást is változtathatod, amíg a gyári ajánlásokon belül maradsz.
valami pty vagy hasonló jel van e a kijelzőn? mert az szerintem az autópálya adást nyomja já az adóra ha kell automatikusan. ezt kikapcsolod a gombjával és megszűnik a prüttyögés. te is kitudod nyomni simán!!!!! ha nem megy simán akkor menj be a menübe és ott tedd meg. nekem is volt már ilyen problémám mire rájöttem.
Akkor ezek szerint nem okoz mocihibát, ha szintetikusról félszintetikusra visszaváltok. Ez azért aggasztott, mert annyi mindent mondtak, hogy mindig egyfajta olajat kell használni, hogy árt a csere, pedig "csak" az olaj viszkozitásáról van szó.
Igen, a Pözsó a Totalt és az Essot ajánlja, a kezelési útmutatóban ez van benne.
be kéne adni neki a kódot, vagy megtaníttatni a BSI?-vel, hogy ez van. Régieknél rádió kérte a kódot, de azok még nem can-bus-osak voltak. Sztem BSI taníttatás.
Sziasztok! Bepróbáltam egy gyári RD3 fejegységet a kocsimba minden működik rajta rendesen viszont 2-3 mp-enként igen hangosan csipog és nem hagyja abbba! Valami tipp esetleg! köszi
total quartz 10W-40 jó a 1.4, 1,1 es motorba. én ezt használom 96 ota. több százezer km futottak a pugok hibamentesen. semmi másban nem nem is gondolkodom.
Szerinted, ha most 10W40-et vennék, az 5W40 után, gáz lenne a mocinak? Baja lehet? Állítólag nem egészséges váltogatni a fajtákat még egy márkán belül sem....
A kicsi motor miatt mindig 10W-s volt benne, aztán egyszer 5-öst vettem, hadd kapjon szintetikusat. Azt hittem, az jobb minőségű, de állítólag az a nagyobb, erős, sportos mocikba megfelelőbb. Mit gondolsz erről a kérdésről?
Total Q9000 5W40 minden PUGba kiváló választás. Én itt szoktam rendelni: http://www.olajbolt.hu de persze érdemes máshol is megnézni. Itt az 5L ~ 10e Ft, ennél olcsóbb (szarabb minőségű) olajat választani szerintem "bűn" az autó ellen :)
Szia, szerintem vagy kézzel, vagy géppel írjátok, utóbbi jobb.
Ha egy üres blankettaszerződést kitöltesz kézzel, szerintem az is oké. Ez előre géppel megírt forma, a nevek helye kipontozott, azt tollal beírhatod, meg az adatokat. Ez szerintem elfogadott.
Tanú minden esetben két nagykorú magyar állampolgár, név, cím, személyi igazolvány számmal. Lehet a rokonod is, lényeg, ne az eladó és ne a vevő legyen.
Én csak általánosságban kérdezném , hogy egy autó adás-vételi szerződése (használt) Írható egyszerre géppel és kézzel is? Ha formailag és alakilag is megfelelő mondjuk egy szerződésmintát töltünk ki adásvételkor akkor azt elfogadja az okmányiroda? A két tanú ki lehet? családtag lehet? csak 18 év feletti személy lehet?
A gyujtás levétele utáni motor járás elég egyértelműen a nagynyomású szivattyú nyomásszabályzójának hibája. Segíthet rajta egy kipucolás is akár, de nem kizárt a csere... De legelőször is hibakódot olvastatnék!!
P206 2.0 hdi autónk van. nemrég vettük, nem is volt semmi probléma vele. Most egy napjakigyulladt a motordiagnosztika ikon. Azóta a fordulatot nem lehet 2200 fölé vinni és rendszeresen leáll. illetve ha én állítom le, akkor a kulcs elfordítása után még kb. két másodpercig jár a motor. Valaki találkozott már hasonló problémával? előre is köszönöm. Józsi
206-osomban most 5W40 szintetikus olaj van. Korábban a 10W40 félszintetikusat használtam. A mostaniból se fogy több, mint eddig, nem eszi az olajat:)
Ha most a szintetikus után visszatérek a félszintetikusra, lehet baja a mocinak? Tudom, hogy ez a szám (5 és 10) az olaj viszkozitását, sűrűségét jelenti. Kis autómba elég lenne a félszintetikus is, mert 1.1-es. Azt hallottam, nem jó cserélgetni az olaj fajtáját. Lehet ebből probléma? Kizárólag 1 márkát használok, Peu által engedélyezettet.
Ha az akksi indít úgyse cseréled le, ha a klíma működik azt se piszkálod.... gondolom. Ezekkel ha gond van majd elő jönnek a hibák, a többi inkább megelőzés, és karbantartás. De ennyi állás egy autónak biztos nem árt! Még egy szalonban is néha több mint egy évet állnak, és semmi bajuk nem lesz....
2-3 hónap állás nem nagy idő egy autónál. Amit amúgy is megnéznék, megcsinálnék: olajat biztos cserélnék, fékolajat, hűtővizet szűrőket (pollen, levegő) megnézném, ha kell cserélném. Kérdés, volt-e vezérműszíj csere, vagy aktuális-e? Ha nem 100% mikor volt, vagy volt-e, akkor tuti cserélném azt is. Ha más baja van az majd előjön, de az előbbi néhány dolog asszem alap egy autó vétel után. Nagyjából ennyi, de leginkább az autó állapotától függ mit igényel... :)
Nemrég vettem a Peugeot 206 autómat használtan. Az autó 10 éves és kb 2-3 hónapot egy helyben állt be sem volt indítva. Mit kell tennem, hogy teljesen rendbe jöjjön? mire kell figyelni ? Még sosem vettem használt autót ezért nem tudom mi a normális. Előre is köszönöm a választ
Én újat szoktam venni Peugeot-nál, nem nagy tétel és tuti tart egy darabig, de bontóban is biztos van. Viszont így ne használd, mert letörheti a légtelenítő pöcköt a lötyögő burkolat!!! Amíg nem találsz új patentokat, addig vedd le a burkolatot!
Sziasztok! Ma kész lett a kisautóm klímája 30 E volt. Még jó idő sincs.:( Tudtok segíteni? A motorburkolat patentjeit elhagytam. Hol kapható? 2.0 HDI Már csak a nívópálca tartja szegényt. köszi
Az elmúlt évek legnagyobb Peugeot találkozói a Sümegi Vár tövében kerültek megrendezésre. Ez idén sem lesz másként. 2010. június 26-án ismét találkozunk Sümegen, immár harmadik alkalommal!
Ha már jártál a korábbi találkozókon, akkor tudhatod, hogy nem érdemes kihagynod az idei összejövetelt sem. Viszont, ha még nem vettél részt hasonló találkozón, akkor itt a helyed, hogy része lehess e nagy családnak! Új ismerősök, barátok, nagyszerű hangulat, ami rád vár!
Programok:
8:00 Gyülekező Budaörsön az Auchan parkolóban (innét konvoj indul Sümegre) 10:00 Találkozó Sümegen a várparkolóban 11:00 Vár és múzeumlátogatás 12:00 Korhű középkori lakoma
A lakomát a középkor hagyományai szerint kézzel kell fogyasztani, s jelmezbe
öltözött lovagok és várkisasszonyok szolgálják ki a kedves vendégeket.
A délután folyamán ügyességi vetélkedők és versengés! Majd felvonulás a városban! 18:00 A rendezvény zárásaként díjkiosztó értékes nyereményekkel, majd Lovagi torna!
A programcsomag ára idén sem változott: 4500Ft/fő
Ha nem tartasz igényt a programcsomagra, ami magába foglalja a várbelépőt, múzeumbelépőt, középkori lakomát, lovagi tornát, akkor 500Ft/autó a beugró a rendezvényre!
FONTOS!!!! RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKODAT KÉRJÜK MINDENKÉPP JELEZD EZEN AZ E-MAIL CÍMEN PEUGEOTTALALKOZO2010@GMAIL.COM
Bármi egyéb kérdésed van nyugodtan írd meg nekünk!
Sziasztok. Még új vagyok itt és nekem is 206-osom van, 1.4 Hdi, 2004-es kiadás, zsír újan vettük. A kérdésem az lenne, hogy eddig az üzemi hőfok 80 fok körüli volt, viszont mostanában azt vettem észre, hogy 70 fok környékén megáll a mutató és nem nagyon megy feljebb. Ez termosztát hibára utal, ugye? Akinek ilyen autója van megoszthatná velem, hogy mennyi lenne az üzemije az 1.4 Hdi-nek. Hol érdemes utánanéznem a termosztátnak, hogy milyen árban van? Bonyolult kicserélni? Előre is köszi a válaszokat, üdv.
szia.sziasztok. az egyik munkatársam a tűgörgő helyett bronzperselyt rakott bele:) egy jó esztergályos kell +dörzsár+az hogy legyen kedved szerelni+persze szerszám:) max 4-5 ezerből kivan az egész és jó....én tuti így fogom csinálni ha tönkremegy.
Van egy kis problémám, és érdeklődnék, hogy van-e valamilyen tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, ill. ha van, mi a teendőm.
Van egy Peugeot 206 1.4HDi Husky kocsim. Kb. 2hete fura zajt hallottam a jobb hátsó futóműtől. Hosszú a történet (kerékcsere volt közben, lengéscsillapító hibára gondoltam, stb.), de ahogy alánéztem tegnap kiderült, hogy a kerék lóg kb. 5-6mm-t. Ezután megláttam, hogy ahol a keresztlengőkar találkozik a hosszal - itt tűgörgős csapágyat használnak a franciák.... - lóg az egész tengely. Nem csak a kerékagy, hanem a tengely. Úgy tudom, hogy ezt nem nagyon lehet szerelni, ill. ha igen, ekkora kottyanásnál már nem biztos, hogy megéri.
Tud valaki erről valamit, mind szerelésileg, min esetleg olyan olcsó helyeket, ahol hátsó hidat lehet venni?
Nekem ugyan már a kétliteres hdi-m van, de ismerem ezeket a motorokat a 205-ösből, és szerintem jó kis motorok!! Van ismerősömnek is ilyen, és csak megy, megy, meg megy..... :) Szinte semmi gondja nincs vele, és egyszerűbb, kevésbé kényes, és kevesebb törődést igénylő motorok mint a hdi-k. Még ha lóerőben nem is túl erős, de a nyomatéka miatt szerintem használhatóbb egy hasonló erejű benzinesnél. Persze sok függ attól, milyen állapotban van....
A 206 CC-m tetőnyitásakor/zárásakor nem megfelelően záródik a csomagtartó fedele. A csomagtartó fedélen található körmök nem mennek a megfelelő helyzetbe, mintha az egész szerkezet kb. 1cm-t előre csúszott volna, ezért nem zár tökéletesen.
Az Aranykulcs Kft-t tudnám ajánlani a Victor Hugo utcában. Nekem a céges Mitsun cseréltek kulcsot mert a régi tollazata elkopott igaz nem távirányítós kulcs volt de immo-s és ha jól emlékszem 7-körül volt kb 2 éve. Én meg voltam elégedve velük próbáld meg hátha tudnak segíteni.
Ha a benne lévő nyák rendben van, akkor szerintem nem probléma, a ház cserélhető - mondjuk nekem még nem fordult elő, de egy kis utánajárást megér a dolog...
Mechanikusan használható, a távirányító rész feladta, meg a nyomógombok eltörtek. Végül is a műanyagrész gombokkal cserélhető lenne, de az elektronika !? Köszönöm a hozzászólást!
Az elmúlt évek legnagyobb Peugeot találkozói a Sümegi Vár tövében kerültek megrendezésre. Ez idén sem lesz másként. 2010. június 26-án ismét találkozunk Sümegen, immár harmadik alkalommal!
Ha már jártál a korábbi találkozókon, akkor tudhatod, hogy nem érdemes kihagynod az idei összejövetelt sem. Viszont, ha még nem vettél részt hasonló találkozón, akkor itt a helyed, hogy része lehess e nagy családnak! Új ismerősök, barátok, nagyszerű hangulat, ami rád vár!
Programok:
8:00 Gyülekező Budaörsön az Auchan parkolóban (innét konvoj indul Sümegre) 10:00 Találkozó Sümegen a várparkolóban 11:00 Vár és múzeumlátogatás 12:00 Korhű középkori lakoma
A délután folyamán ügyességi vetélkedők és versengés! Majd felvonulás a városban! 18:00 A rendezvény zárásaként díjkiosztó értékes nyereményekkel, majd Lovagi torna!
Ha nem tartasz igényt a programcsomagra, ami magába foglalja a várbelépőt, múzeumbelépőt, középkori lakomát, lovagi tornát, akkor 500Ft/autó a beugró a rendezvényre!
FONTOS!!!! RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKODAT KÉRJÜK MINDENKÉPP JELEZD EZEN AZ E-MAIL CÍMEN PEUGEOTTALALKOZO2010@GMAIL.COM
hali!tudnátok nekem segiteni?van egy autónk egy peugeot 206 2,0hdi 2000es évj.a klima egyik pillanatról a másikra elromlott.bekapcsolom,a led világit,de nem történik semmi.a motor fordulatszáma egy pillanatra sem esik vissza.biztositékok jók.van valami tippetek?
Ha valaki tudna infót adni távirányítós kulcs ügyben. Bedöglött a jelenlegi, és elmentem szervizbe, az ajánlatuk új kulcsra 24 000 Ft + 8000 Ft a kód beállítása. Mindezt két hét átfutással. Ennél kedvezőbb megoldás nincs? Ha belegondolok régen ennyiért vettem az első Ladámat! Jó és megvalósítható ötleteket várnák! Előre is köszönöm! Üdv!
1.A motorról nem tudok mit mondani,mert nekünk 1,4-es van.
2.Bontott karosszériaelemet szerintem nem érdemes venni, az utángyártottak elég olcsók.(pl.: alkatresz.eu) Persze ezeket még fényeztetni kell, de szerintem nem alternatíva egy leharcolt darab csak végszükség esetén.
3. Az autó fenntartása kedvező, ami a szűrő alkatrészeket illeti, de a nagyobb alkatrész árak is kedvezőbbek más típusokhoz képest.
A minap láttam egy olyan 206ost, aminek az első hátsó lökije olyasmi kinézetű műanyag volt, mint a műszerfal. Nem valami esztétikus, de a karc sem látszik meg rajta. szerintetek hol lehetne ilyet venni ?
Segítséget szeretnék kérni tőletek mivel a francia autókban abszolút nem vagyok otthon. Menyasszonyomnak kinéztem egy 206 1.9 D-t.Most vizsgázik és megvenném neki meglepinek. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen típushibái vannak az autónak és mire kell odafigyelnem megvétel előtt. Mennyire passzol az 1.9 D ehhez az autóhoz és mik a tapasztalatok.Ha jól sejtem ez a régi szívódízel ami a 306-ban is volt?Mert arról a mociról csupa jót hallottam ismerősöktől. Népítéletek között a fos-tól a szuperig minden jelzőt megkapott a kis gép.Mi az igazság? Tudnátok még abban segíteni, hogy hol lehet bontott karosszéria elemeket venni 206-hoz? Az első ütköző több sebből vérzik illetve a ködlámpa sincs meg benne és érdekelne mennyiért lehetne egy fényezett első ütközőt beszerezni. Illetve ami még érdekelne, hogy milyen alkatrész árak vannak?/pl szűrők, fékbetét stb/
Sziasztok! Először is hálás köszönet a gyors válaszokért!! Sajnos nem szoktam fórumokban sűrűn írni és nem gondoltam, hogy word 12-es betűméret elküldés után ilyen óriás lesz. Az üzlet sajnos az utolsó pillanatban meghiúsult, az eladó részéről. Mégegyszer hálás köszönet mindnyájatoknak! Jó utat! Kati
Kérdezd ki a tulajt, hogy mennyi ideje van nála, és mik lettek rajta cserélve(és volt-e törve, de ez mellékes). Ha azt mondja semmi, akkor ne vedd meg, vagy kalkulálj azzal, hogy majd kell rá költeni. Gyulladásról még soha nem hallottam, néha felforró hűtést viszont személyesen is tapasztaltam. Ha normál betűvel írsz, akkor is el tudjuk olvasni, sőt !
gyulékony????Nem hallottam még ilyet.......más márkával jártam így de ezzel.Az alkatrész nem olcsó,de melyikhez nem,viszont régóta gyártott tipus ezért tele van bontott cuccal.....Nem tudom,az enyém 3 éves 1.4 hdi és új korában vettem de eddig izzókiégésen kivűl semmi...42 ezer van benne...
Szeretném szíves segítségeteket kérni. Ma este mennénk megnézni egy Peugeot 206-ot.
Egy használt, 2001-es 1400m3 88.000 km-es kocsiról lenne szó.
Én sajnos nem ismerem az autókat, és az elmúlt pár napban erről a típusról hallottam, már bőven hideget és meleget egyaránt. Volt, aki rendesen megijesztett, mert drága az alkatrész, könnyen elromlik és főleg ami megrémített, hogy állítólag nagyon gyúlékony.
Mivel Ti rendszeresen használjátok az autót, szeretném megkérdezni, hogy a közhiedelemben forgó negatív kritikák szerintetek mennyire reálisak?
Válaszotakat előre is hálásan köszönöm.
Amennyiben valaki inkább privi-ben szeretné a véleményét elmondani:
Programok:
206-osom szeretném políroztatni, és belső kárpit tisztításra is elvinni, esetleg tud valaki a XIV., XV, X., XX., vagy XXI. kerületekben jó szolgáltatót? Nem horror áron ? Köszi !
Power Acoustik xp2k-60c components set eladó. 13ezer 16,5cm-es. első ajtóba simán befér a gyári helyére... csak egy kis műanyagot kell vágni. nagyon szépen szól, semmi hibája. doboza, mindene megvan.. akár kábelt is tudok hozzá adni eladás oka: nagyobb vétel http://www.poweracoustik.com/pa2006/product_AUDIO_COMP_xp2k.htm
A fanclub-os csak minta. Mivel ilyet rendelt a srác tőlem így egyenlőre csak ez van, de lehet akár milyet kérni..... .jpg alapján mindent ki lehet szerkeszteni hímzéssé.
Oda meg nem hirdetek rá egy másik hímzőre mert nem akarok ebből vitát...... nekem ez csak hobbi és nem ebből élek.
Akit érdekelne ilyen hímzett póló az erre az a lenti e-mail címre küldhet egy e-mailt és válaszként kap egy póló árlistát......
Hímzés ára ami a képeken van összesen 2000ft. Erre jön a kiválasztott méretű és színű póló ára.
Csak kimondottan eredeti Fruit of the loom pólóra hímzek. Erre tudom csak garantálni a minőséget. (nem megy össze az első mosáskor, nem fakul ki a színe.........)
Mivel utánvét megy, ha nem tetszik visszapostázod szintén utánvéttel és visszavásárolom.(erre még nem volt példa, de mindig felajánlom hiszen csak "autobuzi" vagyok én is és futottam már gagyi dolgokba......
Nekem van 4db gyári 13-as dísztárcsám, a jobb első kapott egy párat, de a többi egész normális állapotban van. 3ezerért odadom. Ha érdekel, írj a sarkanykristof@chello.hu-ra.
Van egy olyan gondom, hogy a kilométer kijelző egyik napról a másikra elsötétült. Úgy látom, hogy kristálykijelzős, ezért nem tudom hogyan lehetne életre kelteni. van valakinek 5lete? Előre is köszi
üdv!ilyen gondom nekem is van,de azt mondták vegyek injektortisztitot és jó lesz,,,de én most nagyon sokat járok vele,,napi kb 200km már ritkábban áll le,naponta 1x kb ,ha megvan a pontos megoldás,érdekelne engem is danke
üdv!44 nagyon fontos!szeretném tudni,hány km van kocsimban,,2000 évjárat,206 1.4 i valaki megtudja nézni géppel?vagy ezt nem lehet???meg kéne egy nagy szervíz jó áron,,tudd valaki segíteni?Budapest kösszönöm
Szeretnék egy kis segitséget kérni,van egy 206-os 1.4 Peogetem .Az a problémám,hogy menetközben meg áll csak akkor mikor fékezek és ki nyomom a kuplungot.Van még hogy alapjáraton jár a motor és egyszer csak meg áll. Nem redszeresen csinálja igy a szerelő sem tud mit mondani.Köszönöm ha segitetek .Üdv Attila
Ha már jártál a korábbi találkozókon, akkor tudhatod, hogy nem érdemes kihagynod az idei összejövetelt sem. Viszont, ha még nem vettél részt hasonló találkozón, akkor itt a helyes, hogy része lehess e nagy családnak! Új ismerősök, barátok, nagyszerű hangulat, ami rád vár!
Programok:
FONTOS!!!! RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKODAT KÉRJÜK JELEZD EZEN AZ E-MAIL CÍMEN PEUGEOTTALALKOZO2010@GMAIL.COM
Nekem is ilyen van, és szeretem. Az alap, hogy induljon rendesen, ne füstöljön, stb... Én biztos nem merném megvenni egy hibakód kiolvasás nélkül, ami kb 4000 ft (szakszerviz 7-8000) és megnézetném többek közt a porlasztók korrekcióit, nincs-e hibakód a nagynyomású, ill kisnyomású körben, stb. Ezek talán a legfontosabbak, de ránézetnék a hátsó futóműre is, nem terpeszt-e nagyon. Ha ezek nagyjából rendbe vannak, akkor jó vétel lehet, de ha ezekkel gondod lesz a közeljövőben, akkor nem biztos, hogy szeretni fogod... Ha tudsz keress rá az autó előéletére a neten is, hátha találsz valamit, ez egy kis utánna járás, de megérheti! Egy Peugeot szerviz is akár sokat segíthet alvázszám alapján ...
206 2.0 HDi csak 90 pacis volt. 8 szelepes. Ha vigyáztak rá, akkor jó egy motor az. 250k-t belenyomtam és még szuper volt. De van aki 100k-nál már panaszkodik. Vagy mázlim volt, vagy törödtem a géppel.
Nézegetem a 2.0 hdi 206-osokat. igazából csak 90Le-s eket találtam. Mit szabad figyelni megvétel előtt? A jellegzetes hiba, de még megpróbálnak túladni rajta és sokba fájna? 2000-2001-es évjáratokra "van" csak pénzem.
A másik kérdés, hogy érdemes-e intercoolert tenni rá? Mármint nagy összeg lenne-e? És utána mennyire lenne megbízható, ha nem gyorsulásra használnám az autót?
Váltóolaj: 30k km(eléggé meghálálja a váltó) Olaj: 10w40 Olajszűrő: asszem 27-es dugókulcs, vagy matatás olajszűrő leszedővel(bőrszíjjast javasolták itt ).Legalábbis 1.4-esnél ezek az opciók.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy 1.1-es 206-osban a betétes olajszűrőt hogy lehet kicserélni? A háza menetes ennek is mint más autónál, esetleg más módon lehet levenni? Olajból 10w40 megfelelő,vagy inkább 5w? Váltóolaj csere hány kilométerenként esedékes? Előre is köszi!
Ha Bp. vagy vidd el a sokat emlegetett Grósz úrhoz ! (Grósz Miklós Kolozsvár utca 23.) Én két hete vittem hozzá a gépet, és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni ! Ne vegyél alkatrészt, szerintem akkor is jobban jársz, ha esetleg nem lehet megcsinálni, és ők veszik a belevalót.(ha kell egyáltalán) Tényleg nagyon megbízhatóak. Ők még szolgáltatni, és dolgozni akarnak, és nem csupán pénzt keresni. Én ezúton köszönöm a topiclakóknak, hogy ajánlották őt. Megcsinálták a komplett ékszíjcserét(görgőkkel), a kipufogót(nekem a tövénél ment szét), a kéziféket beállították, ránéztek a fedélzetire a melegedés miatt. Egy nap alatt meggyógyították a kicsit. Végre nem kell ezentúl agyalni hova vigyem a gépet, ha valami gond van.
Keresnék 206-hoz (2000.03. hó; 1,6; 8V) kipufogót. a leömlő és a hátsó dob között ha minden igaz akkor a katalizátor van. Sajna itt szétnyílt (majdnem el is hagytam) illetve a hátsó dob előtt van egy felfüggesztés aminek a hegesztése mentén elkezdet szétnyílni. Nem tudom, hogy ez mennyire javítható, de szeretném még 4-5 évig használni a kocsit, így egy bontott olcsó darabnak nagyon örülnék.
mivel a felni üt így lehet akkor jött elő a baj mikor megkapta az ütést. csapágy vagy csukló lesz szerintem a baj. megemelve többet látni. vagy csápos emelőn megemelve és a lengőkarnál alátámasztva-visszaengedve az üzemi helyzetre- járatni és közben hallgatni a hangot. ez visz közelebb a hibához. közben a kormányt jobbra balra fordítani.
a holtpont jeladót cseréljétek át egy jól működő gépből mert lehet hogy az szívat. ha nem jó helyen adja a jelet az lehet hiba. mint írtad hogy lógott a tekercse azért ez a legkisebb szerelési művelet a cél felé. egy próbát megér.
Vannak fejlemények a váltóval kapcsolatban, de a motor erőtlensége még rejtély. Szerencsére sikerült ugyanolyan váltókóddal rendelkező alkatrészt szerezni, mint amilyen az enyémben volt, így az szépen becuppant a helyére, nem kellett szöszölni. De itt volt már az ideje a cserének, mert a váltóból, egy kis kupaknyi reszelék, és 5-6db lencse méretű fémdarab esett ki (emiatt kattoghatott a difi), ráadásul a kuplungtárcsámon, már nem voltak rovátkák. Valamikor az enyémben ráadásul szétrobbanhatott egy kuplung, mert a kuplungházban, a merevítésekből, egy-két helyen centiméteres darabok hiányoztak, és a gyujtásjeladó burkolatát valami jól összetörte, és ott volt a tekercs szabadon.
Hamarosan megyek benzinnyomás mérésre, hátha az AC a hibás. De lehet még katalizátor vagy kipufogó, alapjárati motor, vagy a lambda.
kanyarban ropog e?-mert lehet féltengely csukló is de a kerékcsapágy a valószínűbb. emeld fel az emelőjével és forgasd meg a kereket és rángasd meg minden irányban. itt már megmutatja a hibát.
ezt megelőzően volt e valami szerelés a futóművön?
Elkezdtek tegnap nyekeregni az első kerekek (konkrétan egyszer-egyszer recsegés-ropogás hallatszik az indulás után a jobb első kerék felől), a fékek jól működnek és a hangon kívül semmi érdemben nem tapasztalható.
Ha kisebb (10 km) városi utazás után megállok, a kerekek rögzítőcsavarjai tűzforróak, baloldalon is és jobb oldalon is. Az acélfelni felülete is érezhetően meleg. Ez normális szerintetek? Szerintem nem, és összefügg a fentivel.
Elkezdtek tegnap nyekeregni az első kerekek (konkrétan egyszer-egyszer recsegés-ropogás hallatszik az indulás után a jobb első kerék felől), a fékek jól működnek és a hangon kívül semmi érdemben nem tapasztalható.
Ha kisebb (10 km) városi utazás után megállok, a kerekek rögzítőcsavarjai tűzforróak, baloldalon is és jobb oldalon is. Az acélfelni felülete is érezhetően meleg. Ez normális szerintetek? Szerintem nem, és összefügg a fentivel.
Érdeklődnék, hogy valamelyikőtök tud-e Eger környékén megbízható jó szervizt, szerelőt akik foglalkoznak 206-tal. Sajnos vagy szerencsére... nem is tudom már megszűnt az egri szalon így Tőlük már árajánlatot sem tudok kérni. Gyöngyös messze van, így kéne valami jó megoldás helyben. A segítséget előre is köszi!
Sziasztok! megnézték a klímámat miért nem kapcsol, és a kompresszor tömítése ment el. :( Tudok valahol gy jó klímást ahol megszerelik? Én 35 E Ft ajánlatot kaptam. Nem tudom ez jó ár? Segítsetek!!!!
Ha esetleg valakinek szüksége lenne rá, akkor van eladó új, LUK típusú kuplungtárcsám és kuplungszerkezetem. Szettként vettem de nekem csak a kinyomócsapágy kellett belőle. GYári szám: 618 3003 00. Hasznáéható még kis Citroen-hez (ax, saxo, xsara).
Ir ár: megegyezünk
MÁS:
Lenne nekem is egy kis problémám a 206-osommal: amikor beteszem 1-esbe, és engedem rá a kuplungot, meg persze adom a gázt, akkor halk kerepelés hallatszik. Ugyanez hallható még amikor 2-esbe és 3-asba felkapcsolok, de akkor már halkabb a kerepelés; Fentebbi fokozatokba nem hallani. Ötlet esetleg? Kuplung kinyomócsapágy lett cserélve kb 1,5 hónapja. Az autóban 63 000 km van. (1,1i).
a lambda szonda vagy katalizátor is lehetséges hibaforrás. de ezt sztem csak diagnosztikával lehet beazonosítani. meg betud gyógyulni rendesen a helyén. a kivételnél sérülhet a rozsdás menet miatt. tehát nem egyszerű az oda vissza csere pl egy jó autóból. sajna a ára is húzós. azért nézd meg az azonosító számokat róla és írd meg hátha van a tartalékaim között. de pontosan bekell lőni hogy az e a baj forrása.
Közben én is jobban utánanéztem a dolgoknak, és pontosítani is tudok: Az összes gyertya kb egy hónapja lett kicserélve NGK 2 pólusos típusra. Az injektorok közül biztos a rosszat cseréltük ki, mert a csere előtt a hibásnak vélt henger leömlője jéghideg volt, míg a többi üzemi hőmérsékletű. kiszedve a gyertyákat, azok adtak szikrát, így a gyújtással biztos nem lehetett baj. A donor váltóról közben kiderült, hogy az nem egy 206-ban volt hanem 306-ban (köszönet a public peugeot service oldalnak), de a két váltó között nagy érdemi eltérés nincs, mert a két autóban ugyanolyan TU3JP motorkódú erőmű dübörög. Elvileg (remélem) csak a fokozatok hossza tér el (20CE45 -> 175/65/R14, míg a 20CE41 -> 170/70/R13). Persze ki lesz cserélve a kuplung is, és az is szettben. A szerelőm a HQ márkát ajánlotta, és én is jókat olvastam róla. A szimeringeket bár nem mondtam, de azok is cserélve lesznek.
Hátha valaki nagy peugeot szaki, és tud abban segíteni, hogy a két típus motorikusan és váltó tekintetében mennyiben térhet el, bár mind a két kocsiban ugyanaz a TU3JP (KFX alvázszám) jelzésű motor van.
ui.: Mi a véleményetek a Lambda szonda esetleges hibájáról??
biztosan a rossz bef szelepet cserélte ki a szerelő? a váltó beazonosításhoz meg szerintem a másik alvázszámát is kellene tudni. mert akkor biztosan belevaló lesz ha az első kb 9- 10 karakter egyezik. a szívótorkon a baloldali részen van egy nyomásérzékelő, lehet hogy az hibádzik ha nincs erő és a bef szelepek tutti jók. az alapjárati motor is lehet rossz.(bekormolt de azt kilehet tisztítani ha minden ok) a váltó cserénél a 2 szimeringet cseréljétek ki ami a difinél van ahova a féltengely bemegy.+hát új váltó olaj természetesen. a kuplungot is szettben kompletten újra valeora cserélném. én ennyit tudtam kb.
csak hát ez nem kis pénz sajna. azért írd meg mire jutottál.
Lassan 2 éve tulajdonosa vagyok egy 1.4-es 206-os XR-nek (1999). Mostanában érdekesebbnél érdekesebb dolgokat művel az autóm. Minden avval kezdődött, hogy a váltó felől jött egy kattogó hang, mely kinyomott kuplung mellett is hallható volt. Ez a hang csak akkor volt észlelhető ha üresben gurult az autó, vagy motor-fékeztem, gyorsításnál nem észleltem. Most pár napja egy erősebb hegymenet után elviselhetetlenül elkezdett kattogni úgy, hogy még a kuplungon, és váltón is éreztem a kattogást. Még haza tudtam vele jönni, de a szerelőm mondta ebből váltó csere lesz (már megvan a csere váltó, csak a két váltó száma kicsit eltér, ami a kocsiban van 20CE45, amit szereztünk az pedig 20CE41, nem tudom ebből lehet-e baj.)
Pár nappal előtte az M3 Hungária körúti felhajtójánál rosszul kaptam el egy kátyút, ami után nem tudtam se 5-ikbe, se hátramenetbe berakni a váltót, majd mire hazaértem az a hiba megszűnt.
Más is van, 2 hete leparkoltam, majd mikor indultam volna tovább, nagyon dadogott a motor, mint kiderült az egyik henger nem ment, és diagnosztika után kiderült, az egyik injektor adta meg magát, amit sikeresen ki is cseréltünk. Viszont azóta, nincs ereje a kocsinak, kihúzatott 2-es után ha berakom hármasba, nagyon megtorpan az autó. Előtte is volt olyan, hogy alapjárat mellett simán leállt a motor, de ez továbbra is fennáll.
Több hibaforrás is felmerült, kíváncsi vagyok nektek mi lenne a véleményetek.
Látom, nemcsak én látom így a helyzetet. A vizsgára a két első szilentet karral együtt cserélni kellet, mert a magyar utak nem fekszenek a Peugeotnak. Fékpofák évente cserére szorulnak, mert a városban, hát ugye, csak kell használni. A féktárcsa bekopik, cserélhető. Javarészt az új alkatrészek, után gyártottból szerezhetők be, mert az eredeti, vagy nem kapható, vagy horror áron. Ráadásul többféle beépítési változat, ezért a kereskedő mintadarabot kér., hogy tényleg az van benne, amit ajánl. Nem beszélve arról, hogy időnként érhetetlen megnyilvánulásai vannak a beépített számítógépnek. Országúton bejelez, műszaki hiba. Leállok, hívom a szervizt! Válasz: Ne törődjön vele, menjen tovább! Nem ragozom tovább! Az autó kényelmes,de rövid a kihordási ideje. Üdv!
Az még piskóta..... A feleségemét az öcsém vette meg 7 éves az is és 218k-nál jár,de most már jönnek a hibák...... :-( Most viszek neki kintről(UK.) Ecu-t,mert meghalt az övé-bontottan nem kapni ezt a fajtát(Sagem) az új pedig horribilis áron van-és a kisebb gondokat nem is említem-így valószinű javítás után megy a háztól,mert megérett rá.....
Az idő vasfoga! 7 év,100000 körül vagyok, ezért merem mondani! Ezeket a kocsikat kb. ilyen időtartamra, lövik be. Japánban 2-3 év, és cserélik a kocsit. Csak mi szeretjük, meg annyira, hogy 10-20 évig is használjuk, de vannak kivételek. Üdv!
sziasztok hát igen én is azt a megoldást választottam ,hogy az olajteknöt le kell venni és meg is találtam a letört darabot csak azt nem értem ,hogy 6-7 év alatt a pálca végén a müanyag a sok -és nagy höingadozást nem birja és egyszerüen rideg lessz és el pattan .A többi márkánál a nivó pálca az végig fémből van ,
Az enyémbe apám pár éve sikeresen beletörte. Anno itt a fórumon azt mondták, hogy nem fog galibát okozni(és tényleg nem), mert nem tud a motortér olyan részébe jutni, olajcserekor majd "kiöntöd belőle".
Le kell engedni a hűtővizet. Legalább a kiegyenlítő tartályból. Bár a legjobb lenne ha az egészet. Megnézni a leengedettt hűtővizet mennyi olaj van benne. Ha elég sok akkor mindenképpen szakszervíz. Ha nem olyan sok akkor visszatölteni tiszta desztilált vízzel és vagyállóval majd használni tovább . Figyelni kell ezután a hűtő és olajszintet.
és megvan az a darab ami letört? vagy ott úszkál a deknibe? Ha benne van a motorba akkor egy jó tanács, hogy legalább a deknit le kell venni. Nem biztos hogy jó lenne ha megragadna az egyik dugattyú.
helo valaki találkozott már olyan problémával ,hogy a nivó pálca végén ami müanyag van az letörjön és ha igen akkor mi a megoldás ,mondjukazon kivül hogy vegyél ujat
Szisztok! A segítségeteket szeretném kérni a következő problémámhoz. Észrevettem, hogy a hűtővíz kiegyenlítő tartályomban a gyári fagyálló folyadék tetején barna olaj úszik, kb. 1 kiskanálnyi mennyiség. Motorolaj rendben,vizet nem forralja. A motor tipusa: peugeot 1,4 8v ( tu3jp ) benzines, 70 000 km. Ha valaki találkozott hasonló jelenséggel és sikerült megoldani, kérem ossza meg velem a tapasztalatait. köszönettel: István
kijelző mögött 3 rizsszem izzó van, érdemes egyszerre cserélni őket, nálam az első cseréje után 2 héten belül a többi is meghalt... a foglalatuk bajonettzáras, és nem árt egy fogó hozzá, mert puszta kézzel elég combos feladat kifordítani.
ja, az árnyékolót simán felfelé és előre ki lehet emelni (előre inkább csak azért, mert az elején van pár nyúlvány, ami a középkonzol alá megy be)
Kösz fiúk a válaszokat.Nos,texar vagy bosch lesz bele.Igazából nem vagyok műszaki toprongy,cseréltem már fékbetétben csak német autó volt....A franciák nem bonyolították túl?mert ha ahogyan írtátok,egy órát megér nekem is hogy kicseréljem.....Sajna akkor ennyi az ára.....Köszi még 1x.Ja,lenne még.....A középső műszeregységemnél az egyik izzó csak kopogtatás után világit....Hogy kell szétszedni azt a részt (ahol a fűtésszabályzó van)?Sikeresen a kijelzőm fele is elhalványult....(óra,rádióadó kijelzőre gondolok)gondolom led beteg,vagyis izzó vagy mi van ott.....Nem gond,de zavar.A gond az hogy egy büdös bunkó letolatta a kocsi bal hátulját és el is húzott........Na ezzel az állapottal még nem tudtam megbékélni,pedig több hete már ennek....
Az sem rossz-ahogyan az ára sem....-nekem anno Mintex volt-semmi problémám nem volt velük......-és a Bárdi oldala ezt is hozza a HDI-hez a Fridcar tegnap,csak a Bosch-t és ATE-t hozta......
Fékbetét márkában nem tudok javasolni de szerelésben annál inkább.
Nem nehéz kicserélni ha végképp nincs érzéked hozzá (mint anno nemrég nekem se volt) akkor vmelyik ismerősödet kért meg mert tényleg nem sok időt, fáradtságot vesz igénybe. Szervíz szerintem egy órát is képes felszámolni ....
üdv mindenkinek!olyan kérdésem lenne hogy fékbetét csere elött állok,és nem tudom milyet vegyek ami bírja a sok városi fékezést,és nem fog nyekeregni.Bosch? Nehéz kicserélni ezeket?nagyon drágának találom a 15ezret 1 pár fékbetétért,vagy ennyibe kerül?
kérdésem: valakinek van linkje (angol fórum tökéletesen megfelelne) ahol dobfékes 206-ost konvertálnak tárcsafékesre? mi pénz lehet itthon egy ilyen műveletsor?
Hello 1,4 benzines 2002 206-hoz szükségem lenne egy klimakompresszora ha esetleg valaki tudna segiteni erre az emil cimre lehet irni zsolt0620@freemail.hu
Kedves 206-osok! Úgy néz ki, megvan az időszakos hiba oka: az új autóba utólag beszerelt immobilizer bekötéte tök sz*r volt. Hol érintkezett, hol nem. A használat során a "hol nem" egyre sűrűbb lett. Csak az a kérdés, hogy a szakszervizek (pl. a Peugeot City) miért nem vették észre ezt? Az a gyanúm, hogy csak a BSI-ből kiolvasott adatok alapján cserélik az egységeket, ők nemigen keresik a hibát. (Egyébként valószínűleg a pillanatnyi érdekük ez. A hosszútávú érdekük nem lehet ez, mert pl. én soha nem fogom hozzájuk vinni többé a kocsit!) Most egy régi szakihoz vittem el a kocsit, akinek a villamossági szerelője rögtön kiszúrta a hibát és megcsinálta. (Remélem legalábbis.) Köszönöm a fórum segítségét, különösen canadainak!
Nem találkoztam még ilyennel, de szerintem valami kontakt, vagy csatlakozó hiba lehet. Úgy gondolom a hőmérő meghibásodása nem kéne , hogy a klímát leállítsa max fals adatok szerint kéne dolgoznia. Viszont ha a hőmérő és pl a klíma áramfelvétele, kapcsolója, érzékelője, stb egy csatlakozón, stb megy át , akkor viszont előfordulhat a hibajelenség egyidőben... (aztán az sem kizárt, hogy valamelyik érzékelő elromlása miatt letilt a klíma) Én átnézném a csatlakozókat, és ha a hőmérő nem tér észhez először azt cserélném, hátha rendbe jön...ha nem, akkor egy jó klímást keresnék!
A külső hőmérő gyári ára br. 7700Ft, de ahogy utánna néztem nem befojásolja a klíma működését ha csak nem közös kontakt hiba. Az érzékelők amik a klíma működését befolyásolják: 1,Levegő hőmérséklet szonda.
2,Párologtató érzékelő.
3,Hűtőfojadék hőmérséklet érzékelő.
4,Termosztát.
Lehet, hogy valami ezek közül rossz.... (ez automata klíma)
Sziaszok! A kinti hőmérséklet jelzőn két vonás van nem mutat semit kb 1 hónapja. Ezzel egy időben a klímám is leállt. Eddig nem foglalkoztam vele, de jövöhéten már melegszik az idő!
Köszönöm az értékes segítségedet canadai! Az csak természetes, hogy megírom, ha jó lett. Én is kupálódtam belőle, kupálódjon más is! (Sajna azt hiszem, nem lesz túl gyors az eredmény, mert a teszt elhúzódhat amiatt, hogy legalább két hétig próbálnom kell.)
üllőt vagy szolnokot(qualite 96 kft) vagy kunszentmárton(qualite 97 kft) gondolom korrektnek. csak gyári hivatalos szerviz a jó mert ott van a kapcsolat a francia szerverrel feltöltésre. mindkét kulcsot és a códkártyát vidd mert ezek kellenek. előtte kérjél időpontot és időre fogadnak. ezeknél a márkaszabvány alapján dolgoznak . a vidéki szervizek olcsóbbak általában. tehát megéri az üza kltséget bevállalni szerintem. azt is megkellene nézetni a szervizzel hogy az autódon elvégezték e minden esetben az érvényes visszahívási kampányt. mert lehet hogy itt a hiba forrása-és ezt ingyenesen kell elvégezniük és ezt a PH is figyeli. lehet ha nem végezték el valamelyik kampányt akkor emmiatt is lehet a hiba. ezt mindig a gyártó írja elő és a szerviznek kötelessége leellenőrizni ha a munkalapot megnyitja. teljesen ingyenesen van ez a kötelezettség a szerviznek. kérdezd végig a fenti szervizeket és kérjél árajánlatot előre és úgy válaszd ki.
Köszönöm a sok jó tanácsot! MINDET megfogadom (mást nem is tehetek:( )
A pótkulcsos módszert már kiróbáltam: nem jött be. Az üzemanyag ellátó jó, igazad van szerintem is egy feltétel hiányzik, ami nem engedi a gyújtást. Abban még segíthetnél, hogy hova vigyem, mert azt a tanácstalanságot, amit a Peugeot Citi-ben láttam, nem tudom leírni. Mégegyszer: köszönöm.
mivel több éve 206 osom van ellestem pár dolgot. gyujtás állásban a kulcsnak a záró gombját nyomjad 10 sec ideig majd vedd le a gyujtást. zárd le kp zárral az autót, majd nyisd ki és indítsd be. kb ennyi lenne a szinkron. ezután ha ismét leállna akkor több ideig ott kell hagynod a szervizben próbára-diagra majd távfeltöltésre a francia szerverről, BSI frissítésre és jó lesz a géped tuti. feltéve ha az üza rendszer-szűrő, üza szivattyú, nyomásérzékelő ami a szívótorkon van, felső holtpont jeladó rendben. ehhez kell módszeres csere-bere egy jó gépről és így kiszűrni a hibát. de sztem a távfeltöltés lesz a végső megoldás. ez csak az én amatőr véleményem, vannak itt profi szervizes szakik akik majd még mondanak jókat. ajánlom még a pótkulccsal is próbáld meg a közlekedést-ne a távirányítóssal hátha azzal jó lesz. a rádió cód egy 4 jegyű számkombináció amit szokott kérni a cd vagy rádió bekapcsolásakor és csak ezzel működik ismét a saru levétel után. ha neked nem kéri akkor nem téma.
A motor 1124 cm3, össz-vissz van benne immobilizer, ablakemelő, központi zár és rádió. A próba azon része már megvolt, hogy vegyem le az akkusarut, mert volt egy gyanúm, hogy nem elég töltött az akku és egy éjszakára felvittem tölteni. Riasztó nincs benne. A leveled többi részét nem igazán értem: mi az, hogy rádiókód? A gyújtáskulcs a slusszkulcs nem? Az persze, hogy nálam van. Leginkább az utolsót nem értem: hogyan kell szinkronizálni az immobilizert? Egyébként kösz a segítő szándékot! :)
nem írtad hogy milyen motorral és felszereltséggel van az autód. ez lényeges lenne. egy egyszerű próbát tegyél. vedd le az akkusarut(+) este majd reggel tedd vissza. hátha változik a helyzet. előtte riasztót kikapcsolni, rádió códot felírni.gyujtáskulcs legyen a zsebben.reggel az első indítás előtt szinkronizáld az imot.
Kedves 206-osok! Van egy időszakos problémám: a kocsi időnként nem indul be. Ezt úgy kezdte, hogy az autópályán leállt. Máskor kiszámíthatatlan időpontokban nem indítható be, akár hideg volt, akár meleg. Már tudom, hogy nem fog beindulni, ha a gyújtáskapcsoló második állásában csak az akkumulátor visszajelző lámpája világít a műszerfalon, a behúzott kézifék és az olajnyomás visszajelző pedig nem. Nem számít, hogy hideg van vagy meleg, nedves vagy száraz, bármikor előfordulhat, hogy cserbenhagy. Természetesen már voltam vele a Peugeot City-ben is, ahol a hőgombát kicserélték, mert állítólag azt jelezte a kiolvasott adat. Pár nap múlva újra jelentkezett a hiba. Elvinném bárhova, de sehol sem biztatnak, mert csak akkor tudnak valamit tenni, ha a hiba éppen akkor fennáll. Van valakinek esetleg ötlete?
Nekem is olyan van :) Ha szemből nézed a motorteret, a motor és a tűzfal közt van egész lent eldogva inkább a bal oldalon, de talán nem is tapintható fentről...de ott van az biztos!
.....sszátok má meg!! Egy csomó féle benzines 206-os van, írjátok már le milyen típusról van szó pontosan! ( ejnye- bejnye..) Ez pl az 1.4i, most összeszerelést nem találok..
206,benzines 2000 évj. szelepfedél összerakásásórl nem tudna valaki képet betenni?mert félek,hogy nem jól tettem össze.....kis henger zavar:s kösszönöm
Gondolom az anya lent van, és aztán akad el... Szóval azért akad, mert a dob belső felén van egy kis perem, ami megakad a betétekben. Midenféleképp a kéziféket ki kell engedni, és kis játékkal, kocogtatással le kell jönnie! :)
Van egy nethez nem értő kollégám,olyan gondja támadt a 206 1,4 oroszlánjával,hogy le kéne venni neki a fékdobot fékpofa csere miatt és nem tudja hogy jön le. Ha valamelyikőtöknek volt már szerencséje ilyen művelethez kérem ossza meg velem a tapasztalatait!
Az enyém nem 1.1-es, de általában amit leírok azok iránymutatóak lehetnek. Az olajcserét általában 20.000-ként ajánlja a Peugeot (TOTAL Quartz 9000), de én pl 10.000-ként mindig lecserélem. Olajat online szoktam venni, kb 8-9000Ft 5liter. Szűrőt én gyárit szoktam használni, de jó bele bármelyik amelyik belevaló, bár a túl olcsók nekem mindig gyanúsak... Levegőszűrő csere intervalluma általában 60.000 kilométer, de nézd meg és ha nem túl koszos elég lehet levegővel kifújni... egyébként én ezt is sűrűbben cserélem, de persze attól függ, hogy néz ki.
Sziasztok! 206 sw-be kb mennyi lenne egy olaj+olajszűrő+levegőszűrő csere?? Már mentem vele 15.000km most kellett vna cserélni,mennyit mehetek még vele???
Lehet nincs jelentősége. de én azért rákérdeznék, hogy 2000/7 autóban miért van Phase2-es (2003 utáni), lökhárítórács... Phase1-ben bordás volt, Phase2 -ben már méhsejt rácsos...
Lenne egy pár kérdésem peugeot 1,2 206sw ről van szó. Üzemanyagszűrőt szeretnénk cserélni, van amire külön oda kell figyelni vagy csak simán cserélhető?
jó vételnek tünik az ára miatt. fogyasztása annyi mint az 1,4 esnek de a teljesítménye kisebb. ha nem vagy hajtós akkor megéri. márkakereskedésben szervíztörténetet érdemes lenne lekérni a vásár előtt. de szerintem baba a gép. próbaut min 10 km és mindent megnézni, hogy jól működik e.
Szia! Azt tanácsolom,hogy nézesd meg a többi befecskendező szelepet is! Gyertyákat a gyárilag előírt hőértékűre cserélted? Az nem mindegy,hogy milyen a gyertya! Ha nem a gyertya,akkor viszon csak a befecskendező! Üdv.
Mint 206-os tulajdonosokat kérdeznélek benneteket hogy mi a véleményetek a hirdetett autóról.Mennék megnézni mit lenne mindenképpen ajánlott megnéznem rajta? Tipushibák esetleg? Vagy más?
na, egyszerűbb volt, mint gondoltam, önmetsző csavarral simán rögzítettem a műanyag burkolathoz a könyöklőt. mondjuk kicsit nőgyógyászozni kellett a két ülés között, nem túl sok a hely, de sokat emelkedett a komfortérzetem :) egyébként norauto-ban vettem, 2500-ért. ajánlom, nem túl szép, de olcsó és ahhoz képest jó.
Nemrég vettem egy 2000-es 206-ost 2.0HDi motorral. Szépen is ment, egyszer csak az autópalyán nekiállt lassulni, vissza 4-be, ott is tovább lassult. Leállítottam, újra beindítottam, azóta megy mint a golyó. Mikor ez történt szakadt szakadt az esö. DE: -ég a motor visszajelzö lámpa -valamint 1200 km alatt 6,8-as átlagfogyasztást produkál autópályán 140-150-es tempónál.
Annyira azért nem buherálás, mivel a gyárinál is fúrva van a helye, ott is megszűnik a pakolási lehetőség (igaz cserébe kapsz egy jóval nagyobbat a könyöklöben), és a gyári ráadásul fix is, nem lehet felhajtani...
Hát pont ezért nem rakok bele ilyesmit, mert csak fúrkállásokkal lehet elhelyezni.(elvileg 2-2furat van a lemezeken két oldalt, ezzel rögzíted a műanyag konzolhoz) Vele megszűnik a rakodási lehetőség a kézifékkar mögött. Talán korlátozza a kézifék kar használhatóságát is.
Nekem "születés óta" megvan a 206SW-m. Kaptam hozzá kódkártyát (kaparós sorsjegy). Beviszed a PUG szervizbe (a legközelebbibe), lekaparod és nyersz egy kulcsot. (szerintem drága mulatság, még hál'istan nem volt rá szükségem).
sziasztok, valaki szerelt már 206-osba első könyöktámaszt, nem gyárit? megnéztem a "kardán"box környékét, de nem igazán látom, hova tudnám csavarozni. Vagy a kézifék felett lévő műanyag fedelet nekem kellene megfúrnom? Köszi az ötleteket, infókat!
üdv!tegnap cseréltem szelepfedéltőmitést,de pici henger alakú cuc kieset valahonnan,ahogy láttam csak szelepfedélből eshetett kis,ahová rácsatlakozik egy cső...de nem értem,ez nagyon kokány dolog,,,rázkodásnál kitud esni,biztos ott a helye?és kell az oda egyáltalán??nem hiszem el,hogy gyárilag ,így amit elméreteznek,így szükitik le
riasztó,ablakfűtés, tükörfűtés, generátor dióda baj is lehet. hibaolvasás kellene szervízbe hátha mutat valamit. BSI behülyült-esetleg. árammérőt kellene sorbakötni az akku + ba sorba és minden fogyasztó lekapcsolva megmérni van e áramfolyás.
elvileg cserélhető csak az imo részét(transzpondert, antenna) is vedd le mert az is kellhet. először azért beszélj a szervizzel mert nehogy plusz kltsgbe szaladj és nem lesz ok. a hozzáférési cod is szokott kelleni ami a kis plasztik kártyán van leragasztva. a betanításhoz szokott kelleni. de ha nincs meg,- azt a szervíz lekéri a PH tól. bonyolult kis renszer ez a peugeot. nekem is volt anno kulcs betanítási bajom onnan veszem ezt az infót. évek alatt sok mindent megfigyel az ember a szervizelések alatt.
amelyik kulcs eredeti gyári és az autóhoz adták anno, azt az alvázszám alapján a márkaszerviz letudja gyártatni a franciákkal. másik megoldás hogy rendelsz egy szettet és 1 kulcs variációs lesz a géped ezután. ezek borsos árak sajna. másik megoldás hogy bontóban veszel egy szettet és azt betanítattod a szervizben. további megoldás hogy a googlba keresel zárjavítókat és ök specialisták-hátha tudnak olcsóbb megoldást. székesfehérváron van egy nagyon korrekt zárspecialista ő biztosan tud segíteni. címét nemtudom de biztosan megtalálod ha keresed. valahol a központban van a műhelye. de a betanítás az szükséges lesz bármelyik esetben. inkább keresném tovább ahol elhagytam. ez csak az én véleményem de vannak itt hozzáértők is majd ők is írnak lehet hogy jobbat.
az alábbi problémám merült fel 99-es évjáratú, 1,4-es 206-osomnál.
Pár hete nehezen indult be az autó, mintha nem kapna benzint, ezt eljátszotta párszor. Aztán egy alkalommal teljesen lemerült az akksi, se kép, se hang. Akksit feltöltöttük, beindult, jártam vele. Másnap megint lemerült teljesen, vettem egy új akksit, gondolván, azzal lehet a probléma, be is indult, majd másnap megint teljesen leszívta valami az immáron teljesen új akksit. Szerelőnél az autó, egyelőre azt el tudtuk érni, hogy nem merül le, viszont most már egyáltalán nem indul be :(
Ha esetleg tudtok valami gyógymódot, hallottatok már hasonló problémáról, nagyon megköszönném, mert aggódom a kicsi kocsim miatt..
Nem régiben vettem egy Peugeot 206-ost (Gyártási év: 2001, 1360 cm3) és cserére került az olaj, gyertyák, levegő és olaj szűrő. Illetve az előző tulajok hanyagsága miatt az 1-es hengerfej fúvókája is.
A kocsi 2 hétig használható állapotban volt, majd elkezdett rángatni a motor, és ha benézek a motortérbe a motor nagyon rázkódik. Maszek szerelőnél azt tanácsolták, hogy vásároljak injektor adalékot ami tisztítja a fúvókákat, és javítja a motor teljesítményét. Miután ezt megtettem a csökkent a motor rángása, azonban nem szűnt meg. Bizonyos fordulatszám után pedig teljesen megszűnik a rángás. A kocsi mellesleg alapjáraton és 2-ben rángat nagyon! Mivel a maszek szerelő nem tud többet mondani arra gondoltam hátha előfordult e ilyen valakivel!
Rokonok akiknek hasonló évjáratú Peugeot-juk van azt mondták lehet a benzinszűrőt kellene kicserélni. A maszek szerelő azt mondta hogy nincs a kocsiban vagy a benzin tartályban van a szűrő!
Lenne egy kérdésem. Behalt a szivargyújtótöltőm. eddig működött, de most egyik napról a másik elromlott. (illetve annyi történt, hogy széthullott a telefon töltő, de kiszedtem minden darabját). Mennyire bonyolult ezt szétszedni? Hogyan kezdjek hozzá? Mi lehet a gáz?
mivel régóta van kicsi peugeotom 206 os így csak hozzászólok hátha segít valamit. szerintem keverékképzési gond is lehet vagy gyujtás . lambda szonda is tud ilyet produkálni. érdemes lenni megnézni gyári műszerrel,- diagnosztikára gondolok. kipufogóval ütköztél e fel pl járdaszegélyre? mert ha a katalizátor kapott kicsi pofont az is bejátszik. sok tényezős a hibajelenség -sajna. sztem nem egyszerű biztosíték hiba. de azt nemtudom melyik. ha meglesz a hiba oka azért írd meg légyszíves mert ilyenekből is tanulunk.
hello, új "fiú" vagyok, kérlek, segítsetek, mivel meguntam, hogy nő mivoltommal visszaélnek és arcátlanul megvágnak a szerelők (bocsánat, ez a jelenlévőkre nem vonatkozik). Tehát: Peugot 206> 4 éves. Menet közben kigyulladt a motor-öndiagnosztika visszajelzője. Leállítottam, majd újrainditottam: nem aludt ki. Másnap reggel: hideg motornál a funkciónak megfelelően inditás után kialudt, majd miután felmelegedett a motor, újból kigyulladt a jelzés - folyamatosan. Amire gyanakszom: lehet, hogy csak a biztosíték rakoncátlankodik? - mivel ezt már eljátszotta velem az air-bag kijelző - ekkor nem hittem a szerviznek - és csodák-csodája, csak a biztosítékot kellett kicserélni: azóta is rendben van. Kérdésem: a kezelési útmutatóbol nem jövök rá, hogy melyik biztosíték lehet a ludas (motorkiszolgáló egység?/vagy más?) - vagy tényleg nagy a hiba? Előre is köszönöm a segítéget.
szerintem konkrétan a diag műszer tudja megmondani hogy melyik szelep a hibás.utána kiszerel és a számok olvashatók. vagy az alvázszám alapján a szerviz megmondja milyen jár bele.de talán kicsi hajlított száras tükörrel nehezen leolvashatók a számok. meg van rajta festék pötty is jelölve.
gyertyák mikor voltak cserélve? az alapjárati motor is bekormolódik néha meg a keverőtér is. ha párás az idő akkor a trafó is bekavarhat ha hajszálrepedéses valahol. a saját tapasztalatomat írtam le. ezeket jártam végig anno és jó lett. de ez nálad nem biztos hogy így van. diag műszer az igazi megmondója.
hajajj,reg jartam erre. A hetvegen felmerult egy furcsa problema a kocsimon, es gondoltam megkerdezem,hatha tudtok valami "hazi" megoldast ra. Amikor hideg a motor, akkor neha elvesziti az alapjaratot, es lefullad. Miutan uzemi homersekletet elerte ,ez a jelenseg elmulik altalaban. Azthittem hogy a hideggel van osszefuggesben (eddig ketszer fordult elo,mindketszer -10,-15 fok korul volt), de most hetvegen nem volt hideg. 1.2 es benzines 206osom van, 2000bol. Koszonom elore is a segitsegeteket. Udv,Zozy
Jó kell hogy legyen az 1,4 benzineshez is. A dobozán nincsen jelölés, hogy melyik tipusokhoz jo, de rákerestem, és a gyári szám alapján jó kell hogy legyen hozzá. (gyári száma: 618300300).
Csere egyelőre nem érdekel, de milyen alkatrészekről lenne szó? Illetve újak vagy használtak?
A kuplun szett az jó e 1,4 benzineshez? a dobozán van e jelölés hogy melyik típuhoz jó? csere esetleg peugeot 206, csepel vagy pannonia mkp alkatrészekre?
a kapcsolón az azonosító számok mind ami rajta van kellenének. meg az is hogy a jobb oldali kapcsoló vége benyomható e? van egy új gyári. mailben írj ha érdekel.
Van egy eladó LUK kuplung tárcsám és kuplung szerkezetem eredeti dobozában, 30.000 HUF-ért. Eredetileg kuplung szett volt, de nekem csak a kinyomócsapágy kellett belőle. Ha valakinek szüksége van rá, vagy tud valakit, akinek szüksége lenne rá akkor szóljon! THX
206 1.1 i be keresek befecskendezö szelepet de ahogy nézegetem elég borsos áron van unix honlapja hozta 10e körül de nem tudnak rendelni ök se már csak gyárit.....nem tudtok valahol ahol hasonlo áron lehetne venni elöre is kössz!!
örülök hogy sikerült a művelet! ha még előjönne a hiba valamikor akkor ismételd meg ezt a sarulevételt. általában sokáig jó szokott lenni. de ha nem akkor marad a szervizes megoldás. a telefonnál is szokott ilyen lenni hogy behülyül az agya és ki-be kapcsolás után sokáig hibamentes. írjál ide ha bármi gond van mert én is szoktam tanácsot kérni és segít aki éppen tud valami megoldást. üdv!
Canadai, köszönöm a tanácsot! Bevált! Úgy indul, ahogy a nagy könyvben meg van írva! Annyi lenne még a kérdésem, hogy ez átmeneti megoldás volt, vagy ezzel meg is oldódott a probléma? Szép napot! Üdv. Rea
amikor a sarut leveszed a gyújtáskulcs legyen kivéve a kapcsolóból!tedd zsebedbe. a riasztót is(ha van benne) kapcsold ki mert az félreérti a helyzetet. reggel a saru visszarakás után végezz el egy ajtó zárást és nyitást.utána indítsd csak a motort. a frissítés az 0.5 vagy 1 óra a márkaszervizben. amennyi a rezsióradíja annyi a ft. ezt csak olyan szervizbe csináltasd ahol van hozzáférésük a francia szerverhez.PPS műszerrel végzik. kis maszek szervizeknek nincs erre lehetőségük mert komoly éves jogdíja van ennek a hozzáférésnek. amikor megy a kulcs betanítás akkor a műszer kiírja hogy rakja be a második kulcsot. érdemes a másodikat is betanítani mert 1 kulcs hiba esetén megállás van. hiába passzol mechanikusan a kapcsolóba a 2. kulcs az imo azt nem ismeri fel.
Szia! Köszönöm a választ! Ma éjszakára megpróbálom a saru levételt, hátha beválik. Azért ez megnyugtató, hogy egy kulccsal is lehet frissíteni, bár csináltattam másikat, de az még nincs az autóhoz kódolva. Mennyire kell a zsebbe nyúlni egy ilyen frissítéshez? Tudja valaki? Szép napot!
Van egy 1.1-es 2002-es 206-osom. Párás, nedves időben indításkor néha kigyullad a motorhiba jelző, de rendre a harmadik indításra eltűnik. Ma reggel menet közben kétszer is kigyulladt. Egyszer akkor mikor átmentem egy fekvőrendőrön, leállítottam, újraindítottam, elaludt. Utána egy pirosnál megint felgyulladt, erőt vesztett az autó, dadogott, olyan volt, mintha nem menne az egyik henger. Bejöttem dolgozni, az udvaron meghajtottam, semmi, minden jó. Nem tudnátok egykét alternatívát mondani, hogy mi lehet a gond? (Azon kívül, hogy motorhiba olvasás.) Köszi
ha a saru levétel sem segít akkor érdemes lenne szervízben egy kulcsbetanítást megpróbálni és a BSI-t egy új progival frissíteni. cod kártyát +a 2. kulcsot ha van vidd magaddal. ha nincs akkor 1 kulccsal is lehet frissíteni.
ha tudod a rádió códot akkor vedd le egy éjszakára az akkusarut és hátha meggyógyul. volt már rá példa. de ez csak egy vélemény. vannak itt hozzáértők majd ők is írnak ettől jobbat.
Sziasztok! A problémám a következő, rem. tudtok valami hasznos infót adni. A kis Peugeot 206-om nem indul. Vagyis hol indul, hogy nem. Pl. ma 5. próbálkozásra sikerült, tegnap egész nap semmi. Az autószerelő reakciója annyi volt, hogy immo hiba, kérjek új kulcsot a márka szervizben ( tudniillik, hogy a vásárláskor nem kaptunk pótkulcsot és egyszerűen nem is tudom megszerezni ) . Egy kulcsmásolós tanácsára csináltattunk egy újat, amit majd az autóhoz kell kódolni. Jó lesz ez így? Mert elég kínai, hogy a kulcs miatt hol indul, hol nem. Köszi a válasz.
206-oson használt alufelni+gumi eladó. Gumi: Dunlop SP Sport 01 185/55R15 82H , 1 hónapot használt, ment cirka 1000 km-t. Hibátlan. iár: 50eHuf/4db. Felni: AEZ Icon 5 alufelni 6x15 ET 27 4/108 jó állapotban. iár: 50eHuf/4db A kép ne tévesszen meg, a felni 4 csavaros. e-mail publikus. blacknight kukac mailbox pont hu Dunlop SP Sport 01
az jó mert novemberbe vettem bele új akkut :( De most minden egyéb megy riasztó, rádió, központi zár. Akkor is az akku lenne a rossz lehet hogy eleve rossz volt az akku csak ennyit bírt garanciális akkor meg kicseréljem.
Van egy kis problémám főleg az hogy nem vagyok otthon és csak azt tudom leírni amit az otthoniak mondtak a kocsiról. Van egy 2002-es 1.4-es Peugeot 206sw kocsim és tavaly október óta nem sokat jártam vele. A hiba az első indításnál világit az akku és az AIRBAG fel irat de az autó nem indul és utána az AIRBAG jelzés meg is marad meg is marad. Nem tudom mennyire érthető mert én is csak azt tudom amit nekem mondtak mert nem vagyok egy ideig otthon.
1.4-es benyás 8v 75Le volt a feleségemé -komolyabb probléma nélkül teljesített.... Dinamikája elég volt-nem versenyautó,de aki a sebbeséget szereti nem ilyet vesz.... Viszont automatáról lebeszélnélek,mert azzal ne számíts ilyen motor mellett dinamikára.....Városban kényelmesen "haladni" a tömeggel jó-de viszont a magasabb fogyasztás vesz el a feelingből.....+ugye 1 automata meghibásodása zsebbe nyúlósabb......-de természetesen ez az én véleményem.... :-)
2003 as valószínű hogy 8 szelepes. de egy fénykép a motortérből megmutatná pontosan. ha lapos széles a szelepfedél akkor még a régi 8 szelepes motor. akkor 1 szíj és 1 automata feszítő görgő kell. rakjál fel fotót ide. de a vízszivattyút is kellene cserélni a vezérléssel együtt.
peugeot 206 1,4 benzin automata váltós gk ról van e valakinek véleménye? fogyasztás, meghibásodás,menetdinamika stb. ilyen vásárlásán gondolkodom. vagy tegyek le róla? melyik évjárattól szabad megvenni? szóval minden vélemény érdekelne.
- óracsoport háttérvilágítás + világítás visszajelző: kb. 5x2,1W (kb. 20 db. izzó lehet összesen az óracsoportban tudtommal - amik nem folyamatosan világítanak azokat nem számolom)
Összesen: 40W, LED-el megtakaríthatsz kb. 30-35W-ot.
A LED-ek felára plusz az izzócserék munkaidő ráfordítása szerintem 5-10 év alatt ha megtérül...
üdv!2003as peugeot 206 1.4 benzines! néha néha leál:s kb eddig havonta kb 1-2szer,de hétvégén már 5x meguntam..de nem tom mi lehet a baj,ötlet? alapjárat rendesen jár,nem ingadozik!
Hali! öt ajtós 206-ra (2004-es év) milyen tetőcsomagtartót lehet felrakni. A Thulét találom a neten, de nekem az drágának tűnik. Van valakinek felszerelve? Ha tudna a felfogatásról közeli képet felrakni, küldeni, megköszönném. Mit gondoltok a hátsó ajtóra szerelhető Thule Clip on féle bicajszállítóról? Üdv
Ma megint föl akart forrni az "oroszlán szíve". Nem tudom, hogy most a légnyomásváltozás miatt-e, vagy valami "komolyabb" baja van. Valakinek az állata csinált ma ilyet ?
Ha van oldallégzsákod, ellenőrizd a csatlakozókat az ülések alatt. Ha csak kormány meg utaslufi van, akkor menj el egy hibakód kiolvasásra. Nem volt karambolos az autó?
Olyan gondom lenne, hogy a légzsák lámpám állandóan villog és nemtok vele mit kezdeni! Egy akku merülés ota csinálja ezt! Hiába veszem le a sarut, hiába csinálok bármit nem hagyja abba! MOndjatok már vmi okosat mert nagyon idegesítő!
Nagyon köszi, így már végképp rákattantam a gépre:) Ha minden összejön tavasszal megpróbálok beszerezni egy példányt. Persze előtte kitapogatom élőben is, hogy milyen. Egyébként 50cm a szélessége a cuccnak, gondolom ehhez elegendő a hátsó ülés 1/3 részét dönteni.
Én 160 cm hosszú asztallapot már vittem az SW-vel és le tudtam zárni a hátsó ajtót (szerintem ez a max. hosszúság ami befér). Ha ilyen hosszú dogokat szállítassz ki kell venni a hátsó ülés ülőlapjait (szerszám nélkül könnyen megy) és előrehúzni kicsit az első üléseket. (A háttámla marad, síkba dönthető.)
Az 50 cm a szélessége vagy a magassága lenne annak a bizonyos dolognak? Ha a magassága, akkor nem biztos, hogy befér a hátsó ajtó formája és az ablaktörlő motor miatt...
206 SW 1.4 HDI a kiszemelt, egy dolog bizonytalanít el csupán. Legjobb lenne élőben kipróbálni de erre nincs lehetőségem, légyszi segítsetek h egy 155X50X25 cm doboz rendszeres szállítása megoldható-e ledöntött hátsó ülésekkel vagy ehhez kicsi a gép?
Nem tudom milyen hosszú a raktér ha néhány centin múlik esetleg kivenném az egyik hátsó ülést az nem gáz.
nem bontott valaki mostanában autót? Szükségem lenne egy db jobb oldali doblemeznél lévő L alakú motortér takaróra. Eddigi bontókban nincs, gyárit megkérdeztem, de gyorsan ki is jöttem a szalonból.
Sziasztok! 2003-as 1.1-es benzines peugeotba kellene gyertyát cserélnem! Milyet javasoltok és kb mennyi az ára! Ja és még az lenne a kérdésem,h ettől javulhat a fogyasztásom? Mert télen a 9l simán beveszi pedig nem is taposom neki!
Szeged környékén (-de mennék messzebb is-) tudnátok-e ajánlani korrekt szerelőt, aki a 206-os lelkivilágát gyógyítgatná.
Ismét előjött a motorhibajelzés, de az autó -szerencsére- olyanan, mintha mi sem történt volna. Úgy 6-700 km-enként ismétlődik. Volt már MAP szenzor, majd katalizátor hiba. Ekkor csináltak egy kipufogó gáz mérést és ott is minden OK volt.
Azóta egyszer még vettem le az akku sarut is, de most már ez sem segített.
és sofőrt miért nem? ;) Ha a sárga is kigyullad, akkor pláne el kellene vinni egy hibakódkiolvasásra! Addig csak találgatás az egész, kicserélheted a fél autót, mire véletlenül eltalálod, mivel volt a baj. De ha van rá pénzed, időd és idegrendszered, hát rajta... Szerintem ez a drága, nem a márkaszerviz... (na jó, azért a pestieket kerüld el, annál olcsóbb az otthoni cserebere ) Menj el üllőre...
1.1-s 206-m (2001. évjárat) 2200 fordulat fölött rángatni kezd, szétrázza az autót. Néha még a sárga égő. Benzinszűrőt cseréltünk Van valakinek ötlete?
Bocsika ,hogy bepofátlankodok de a kollégámnak a nevében írok.
Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy a váltó gombot hogyan lehet levenni mert szeretné kicserélni a váltó szoknyát az unokája egy kicsit játszott vele és elég csúnyán nézz ki! Az autó egy 1.4 benzines 2004 kiadású 206-os Peugeot. a válaszokat előre is köszönöm!
A kép szerint a szivattyúról menő 2 csövet követve meg kell találnod, nincs onnan messze. Ott van a képen a cikkszám is (1573RJ, ha nem néztem félre a motor típusát)
szerintem itt is "reklámoztam" már a public.servicebox.peugeot.com oldalt. tök ingyen be lehet regisztrálni, bár a magyar fordítás e tekintetben nem túl sikeres, néha félrevezetőre sikerült. a regisztrációnál az első kérdésnél az utolsó opciót válaszd. utána alvázszám alapján már csak a saját autódhoz való cserealkatrészeket fogja listázni neked a rendszer, látsz márkaszervizes listaárakat is, meg hogy mikor-hol készült a verda, mik voltak benne gyárilag, stb.
ezek szerint az üza tartálynál van elhelyezve nem a motortérben. már korábban néztem az alját de ott sem láttam-vagy nem jól néztem. azt mondta egyik szerelő ismerősöm hogy a szivattyúban lehet a tartályban. szerintem sem életszerű hogy ne legyen valahol kívűlről szűrő. ha tudnál erről egy fényképet készíteni, megköszönném. a cikkszámát is jó lenne ha megírnád.
Mivel a 406ban volt korábban olyan motor, ezért fizikailag kivitelezhető. Viszont az átépítés munkadíja, a sok apró sz_pás miatt elhúzódó idő miatt, az egekben lesz. Ráadásul utána (már ha vizsgáztatni akarod egyszer) el kell intézned az NKH jóváhagyását is, ami megint egy rakat papír, dokumentáció, idő, pénz. Szerintem jobban jársz, ha eladod és veszel egy másikat, amit erre a motorcserére költenél, abból fiatalabbat kapsz...
Megjegyzés: Ha tényleg mindig a szelep döglik meg, és nem olyan rejtélyes a hiba, hogy csak ezredik alkatrész cseréjére javul meg, akkor tök szerencsés vagy, csak egy HOZZÁÉRTŐ szaki kellene, aki rájön, hogy miért durran el mindig az a szelep. Esetleg kicserélni az üzemanyag pumpát, szűrőket, vagy egyszerűen csak nem mindig ugyanazt (az ezek szerint szar) utángyártott cuccot belerakni, hanem egy másik gyártóét.
Aki tud légyszives segítsen.3 éve van nálam egy 2000 évjáratú 406-os,2.0hdi peugeot. az érdekelne bele tudom-e rakni a 2.1-es tdi motrot.Mivel az enyém nem igazán megbízható.Nem tudják miért de állandóan elromlik a nyomásszabályzó szelep.4 havonta cserélem.Hiába rakok bele ujjat,bizonyos km után ha padlógázzal gyorsítok leáll az autó,és kivillan a check lámpa.Ez után nagyon nehezen indul el. Meg amúgy is.Nagyon tele van a ...... vele.Ha valakinek van ötlete mi is lehet a hiba oka kérem írjon. Előre is köszönök minden féle segítséget.
Benzines vagy dízel? Bár ha nem tecsó olajat veszel, hanem mondjuk Total Quartz 9000-et, akkor szinte mindegy. olajbolt.hu, olajfutar.hu, olajshop.hu meg hasonlókat érdemes összehasonlítani árilag, házhozszállítással együtt (van ahol benne van az árban, van ahol külön tétel) 5W40-et vennék bele, esetleg 0w40-et, de ha ilyen keveset használod, nem fogod érezni a különbséget. És igen, megérdemli, hogy 2 év után leváltsd az olajat :) Az egyhelyben állásnál csak az a rosszabb az autónak, ha egy vízzel telt medence alján áll... az olaj besűrűsödik, és "elromlik", nem tudja védeni a kopó alkatrészeket.
Az lenne a kérdésem,hogy a 206.1.4 kocsiba milyen olajat vegyek.Az autó 2008-as 6000 km van benne.Azt mondják hogy 2-éves korában le kell cserélni az olajat.Tényleg igy van? A választ előre is köszönöm.
Megpróbálok támpontokat adni a kérdéseiddel kapcsolatban:
1.4 Hdi-hez 60-65Ah kapacitású, 540-640A indítóáramú akkumulátor javasolt. Ezen értékekekn kívül nem mindegy a méret, a talpkiképzés és a pólusok elhelyezkedése sem. A gyártók, kereskedők oldalán szokott lenni kereső, ahol gyártmány/típus/motor/évjárat alapján megadja melyek a megfelelők az autóba. Pl. /www.varta-automotive.hu oldalán jobb oldalt a További információk linkre kattintva lehet a keresőhöz eljutni. A Varta-nál maradva ezeket ajánlaja 1.4 Hdi-hez:
-- BLUE dínmic 12V/60Ah/540A, cikkszám: 560 408 054 3132
Nekem is volt kormánykapcsolóval problémám (hátsó ablaktörlő hülyült meg, később az index kar is), csere lett a vége. 2003-as modellben nem lehet a karokat külön cserélni, csak egyben az egész egységet ami nem olcsó, de kapható utángyártott is.
A 206fanclub.atw.hu fórumán keresd Monsieur Balazs-t, hátha tud segíteni javításban.
Hátsó futóműnél a leggyakibb probléma a tűgörgőkkel (csapágy) és a hátsó híddal van, javítása szintén nem olcsó ezért érdemes mielőbb megnézetni, hogy ne legyen nagyobb baj. Nekem is volt már a jobb hátsó csapágyam cserélve - elkezdett ütemesen nyikorogni bizonyos sebesség felett.
A 206fanclub.atw.hu fórumán keresd Andort (peugeot-hatsofutomuvek.hupont.hu/) vagy Monsieur Balazs-t. (Vagy keress fel mielőbb egy futóműves műhelyt!)
Sziaszok! Ugye Én is friss Peugeot 206 ( '99, 1,4 ) tulaj vagyok és jó lenne, ha kapnék pár hasznos tanácsot. Az alapjárati motor ( trafó? ) a napokban lett kicserélve, mert kivillant minden, mutatók leestek és leállt alattam az autó. Nem is ez a lényeg. Vagy mégis? Azóta, ha egy nagyon picit vissza veszem a gázt, de csak annyira hogy épphogy!!!, nem kell váltanom, csak egy picurkát szeretnék lassulni a forgalom miatt, na akkor, elkezd rángatni az autó. Viszont, ha már bemelegszik, vagyis mire a szerelőhöz érek, addigra csak néz rám, hogy; mutassam meg hogy vezetek, mert nem csinál semmit. És valóban, tényleg nem. Azt mondja, valószínű hogy gyertya baja lesz, ha csak akkor csinálja, ameddig nincs bemelegedve. Vélemény? Köszönettel. Rea
Sziasztok! Februárba lejár a műszakim! Szerintetek kb mennyibe kerül,ha mindent rendben találnak vagy mik lehetnek hibák amiket ilyenkor cserélni szoktak?
Sziasztok! Segítség kellene! Pár hónapja lettem pöjó tulaj. De máris van vele gondom bőven.
Milyen akksi kell az 2003-as, 1,4 hdi be ? Az eredeti vartára 400/640 van írva. Most akkor mekkora az indítóáram? 640 vagy 400? És hány amperórás. Sehol sem találom!
A másik kérdésem: a kormánykapcsolóm meghülyült. Az index hármat villan, aztán magátol kikapcsol. Ilyenkor mozdítok még a karon, ezután tovább folytatja. Aztán három villanás után kezdődik újra a tortúra. Már állandósult a probléma. Nagyon idegesítő tud lenni!
Az első ködfényszóró szintén külön életet él. Az is többször kikapcsolódik. Bár ez kevésbé zavaró. (Ködlámpa ugyse való semmire sem.)
Lehet javítani a kormánykapcsolót? Vagy kompletten ki kell cserélni az egészet?
A tank visszajelző sem műxik néha. Full tele a tank és csak félig jelez a műszer. Rá két hetére megjavul. Már többször is csinálta. Erre 5-let???
Hátsó futóműnél pedig nyikorog és kopog valami. Lengőkar csapágy? De mi nyikoroghat?
Volt már valakinek hasonló problémája? Plíííz segítsetek!!
2002-es évjáratú 1.1 cm 206-osom van!Jelenleg 60000km van benne!Eddig semmi baj nem volt vele,de a multkor észrevettem hogy mikor kiálltam a garázsból kivülről fémesen nyikorgó hangot hallottam,a motortérből azóta már többször is!Meleg motornál nem hallható!Érdekelne mi a tippetek mi adhatja ezt a hangot!Elöször olyan volt mintha rezonálna valami!
Ha minden oké, akkor nem bántanám esetleg valóban egy tisztogatás. Ilyenkor valahogy úgy működik, min a számítógép ha újra indítod. Van , hogy csupán ennyi elég neki. Persze ha a hiba állandó, vissza fog térni a diag lámpa, akkor viszont a hibakód kiolvasást ajánlom valami normális helyen.
ja igen, az 1.6hdi a 110 lovával igen finom darab. cimborámnak van. 5,6 a nagy átlagja. cserébe fap-os, meg a lendkereke is lehet hibaforrás. de nagyon élvezetes...
hát igazából nem tudom... csak dízel autók vannak körülöttem. Van egyéb jele is a hibának? egyenetlenül megy, nem gyorsul? A bontott mindig rizikós, lehet, hogy szarabb, mint amid van. Porlasztásképet illene vizsgálni, sőt ha lehet, akkor mind a 4-re, hogy egyformák-e. ha az új nagyon eltér, akkor az egyenetlen járás továbbra is megmarad... nem tudom, hogy ezeket az "újakat" lehet-e valahogy szabályozni...
206 CC-t bontok. Az autó 2003-as, 1,6 benzin 16szelepes, 91000km futott. Elöl-hátul-felül kasztni törött, csak a bal ajtó és a hátsó szélvédő ép. Szövetbelsős, fekete-szürke, kárpitok szépek, csak a jobb üléslégzsák durrant el. A kocsiból minden eladó, nyomott, alkuképes árakon.
Kérdezhettek itt is, rendszeresen nézni fogom, vagy 06-30/302-2194.
szia..2007 peugeot 206 1.4 hdi m van,és új kora óta nálam.eddig csak hátsó izzó csere volt a kötelező szervizen kívűl.használtnál nagy a rizikó,de alapos átvizsgálás után jó vétel lehet....sajnos a 2000 dizelek már néhány éve nem kaphatóak 206 ban,ezért ami van az nem keveset futott darabok....
Nekem kb 1 éve (52 e km-nél) volt ilyen gondom. A csere megoldotta. Itt Szegeden 22 ezer Ft volt az új fúvóka. Ráadásul akkor még trafósort is kellett cserélni.
-Remélem Norbert is megerősíti a válaszom-.
Nekem azt mondták, hogy ez a fúvóka ennél a típusnál meg szokta adni magát, mégpedig azért, mert a ablakmosó fúvókája nincs letömítve, és pont oda csepeg a víz. Nekem akkor azt is letömítették, sőt ha megnézed a fúvókát, az oldalán van két pici lyuk. Na, abba is tömtek FBS-t.
Ma reggel -mintegy 600 km után- ismét bejelzett a sárga lámpa.
De, legalább ki tudtam próbálni a tipped. Munkahelyemre érkezéskor akku saru le, majd hazafelé vissza. A tipped bejött, sárga lámpa elaludt. Hazafelé (kb 30 km) minden jó.
Ez akkor sem normális így! Esetleg csatlakozók kontakt spray-vel való 'tisztítása'?
Nálunk bejött az 1.4HDI. Nincs baja (kopp-kopp), kimegy a világból max. 5,8-as fogyival, városban. Mondjuk 5,2 alatt se nagyon evett, de alighanem azért, mert azért a 68 paci (a sofőrnek :) ) nem sok ebben az autóban se. Nem sportautó, de városban bőven elég, és ha nem taposod nagyon, akkor 5 alatt is létezhet. Ja, persze attól is függ, hányan fogjátok használni. Egy teljes családdal a fedélzeten azért tovább tud szerényedni a teljesítménye :)
Sziasztok! Segitseget szeretnék kérni!! Most állok auto vasarlas elott.. es nagyon gondolkozom egy 206-oson.Mindenféleképpen Diesel-t szeretnék és nem nagyobb motorral mint 1.4 Szerintetek érdemes ilyet venni?vannak az ilyen kocsikkal gondok? vagy megbizhatoak? előre is köszönöm
A hidegben kezdett igy viselkedni. En is arra az alkatrészre gyanakszom ami az üzemanyagot vegyiti a levegövel. Nemtudom, de a gyertyákra rá tudok nézni, az fix. Köszönöm! Üdv,Zozy
Nekem nem benzinesem van, de csinálhat ilyet a légtömegmérő, és többek közt gondolom a gyújtás környéke és a gyertyák is. Az üzemanyag szűrő viszont valószínű pont nagy gáznál nem tudna elég üzemanyagot átengedni, így nagy gáznál állna le ha már koszos.
1.1-es 206-os, 2000 decemberebol. Szombaton tudok eljutni szervizbe, remelem ott tudnak valami okosat kezdeni a jarmuvel. Köszi a válaszokat, utánajárok hogy hogyan tudom a szüröket leelenörizni. Üdv,Zozy
Ha azóta is tünetmentes akkor könnyen lehet, hogy csak valami kontakt vagy elektromos hiba volt. Ilyenkor egy akksi levétel, 5 perc szünet majd visszakötés segíteni szokott. Bár nekem nem ilyen típus van, de nekem is csinált már hasonlót, és az akksi levét megoldotta, azóta se találni az okot.
Először is milyen autóról van szó??? Valószínű a legokosabb megoldás a hibakód olvasás, valami normális helyen. Amit te meg tudsz nézni azok gondolom: szűrők, elektromos csatlakozások, biztosíték, stb, de a biztos a kiolvasás.
Egyenletes tempóval mentem, majd kigyulladt a sárga lámpa. Az autó működésében semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Működött rendesen.
Szervíz, kódkiolvasás, a hiba: MAP szenzor. Törölték a kódot. Majd rendben minden. Kb 700 km után ismét sárga lámpa, az autó továbbra is jó. Nem rángat, nem áll le, gyakorlatililag jó.
Másodszorra katalizátor hiba. Ezek után megnéztek mindent, kipufogó gázt, menet közben a lambda szondák működése stb. Minden tökéletes. Ismét kódtörlés.
Azóta semmi gond. Valaki ilyet tapasztalt már? Esetleg ok?
sziasztok, lehet hogy furcsan fog hangzani a beirasom, de az egyik hszhez hasonlo hibam van nekem is. Menetkozben leall neha a motor, es csak gyujtásra indul ujra. MIntha nagyon alacsony lenne az alapjárat, semmi hibajelzö, magasabb fordulaton hiba nélkül müködik. Nem jutottam még el szerelöhöz, elsö körben mi lehet a hiba oka? Le tudok esetleg magam is ellenörizni alamit?
ha a hibajelző világít, akkor van eltárolva hiba, mégpedig olyan, ami miatt akár vészüzemre is kapcsolhat. Ha nem tudták kiolvasni neked, akkor keress olyan helyet, ahol nem csak biciklikhez értenek...
sziasztok kis segitségre lenne szükségem 206 1.4 i hihetlenül rángat de öszevissza a hibajelzö világitt kiolvasás nem mutatot semmit ...mi lehet ilyenkor