Keresés

Részletes keresés

Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5796
"Petro Zolieknak is hianyzik az OKT, viszont jo par aranyuk van. Iden viszont nekiallnak az OKT-nak, es ugy tervezik GPS helyett egy kereket tolnak."

Nemes gondolat!
Az OKT-ra is ráférne egy kicsit pontosabb végigmérés.

A minősítésről:
Én már a túrázásom kezdetétől minősítek, hiszen egyből egy MTSZ tagszervezetnél kezdtem, így anno egyből találkoztam a természetjáró minősítéssel. Már akkor hallottam az OKT-ről, de csak sokkal később jutottam el a Zala megyétől távolabbi szakaszokra. Aztán közben aktív ttúrázóvá válva rohamosan gyűltek az MTSZ pontok, ezzel magyarázható a sajátos 5 MTSZ Arany.

Előzmény: asciimo (5795)
asciimo Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5795
Erdekes elgondolas. Ha egyszer eljutok odaig, akkor ujra fogom kezdeni. Persze mindenki csinalja, ahogy akarja, aki mar 1 kivalot osszeszedett, rossz ember nem lehet.. :)

Erdekes, hogy joparan vannak olyanok, hogy megcsinalnak 3-4 aranyfokozatot, mielott az erdemest elernek, mert nincsen meg az OKT. Nalam ez pont forditva van. Nem is hallottam errol az egesz min.szabalyzatrol, amikor mar reges reg megvolt az elso OKT-m. Mikor a masodik bejaras 70 szazalekanal voltam, akkor kezdtem turajelenteseket gyartani.

Petro Zolieknak is hianyzik az OKT, viszont jo par aranyuk van. Iden viszont nekiallnak az OKT-nak, es ugy tervezik GPS helyett egy kereket tolnak.

Előzmény: Joeyline (5794)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5794
A Kiváló után már csak játék a számokkal az egész. Attól, hogy megszerzem a 2. Kiválót, nem leszek kétszer kiválóbb... A Kiváló a legmagasabb minősítés, azt ha valaki egyszer megszerezte, az már a lehető legmagasabb elismerésben részesült.
És igen, az már ráírhatja a névjegykártyájára, hogy "Kiváló Természetjáró" :))

Ezzel együtt, tudom, hogy sokan úgy csinálják a 2. Kiválót, ahogy Te tervezed.

Még egy apró helyreigazítás:
Az Arany nem 1500, hanem 2300

Ja, és úgy végképp nem szeretném a 2. Kiválót, ahogy az első lett (500+800+2300+2300+2300+2300+2300+4000+15000), a plusz 4*2300 már majdnem plusz 1 Kiváló! Ezzel együtt jogosnak tartom, hogy egy Érdemes Természetjáró teljesítse az OKT-t, én meg még anno nem teljesítettem, így addig nem is érdemeltem volna meg a címet.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5790)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5793
nem is vitattam:)
csak partzalanná vált a beszélgetésetek..
én meg nemtudom vhogy engem az ilyen dolgok sose érdekeltek habár ki tudja ez még változhat azt se értem hogy vannak ezek a minősítések:)

de mindenkit minősít a minősítés:)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5792)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5792
A topik címe "Kéktúra - jelvényszerző túramozgalmak". Ebbe belefér a minősítéről való beszélgetés is. :-)
Előzmény: Vlaszij (5791)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5791
Na látjátok nekem jó mert semmi ilyesmit nem gyüjtök:)

de térjünk vissza a kékhez:) mármint a kéktúrához:)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5790)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5790
"Hogy is nézne ki egy Kiváló után újra Bronz!?"

Jól. Azt mutatná, hogy a második kiválóért ugyanannyit kell dolgozni, mint az elsőért. Különben semmi értelme. Azt hiszem, én így szeretném csinálni, de még van egy kis időm az első kiválóhoz. Vagy a második kéktúrádon csak 700 km-t kell menni 1100 helyett? :-)
(Attól, hogy van egy második bronzod, természetesen a kiválót írhatod a névjegykártyádra, hiszen azt megszerezted. :-))

Előzmény: Joeyline (5788)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5789
Egyébként nekem a bronz és az ezüst után van 5 arany minősítésem, mert nem volt még az OKT-m, csak azután tudtam leadni az Érdemest...
Előzmény: Joeyline (5788)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5788
Pontosan így van.
Hogy is nézne ki egy Kiváló után újra Bronz!?

A Kiváló Természetjáró a minden feletti csúcs, ennél magasabb minősítést nem szerezhetsz. Igazából tulajdonképp megszerzésével elérted a maximumot, amivel az MTSZ minősíti a túrázói tevékenységed, de az ember szeret pontokat gyűjtögetni, így logikus egy második Kiválóhoz a könyvelés elkezdése.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5787)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5787
Hogy van ez???
Tehét ha egyszer végigmentél a vertikumon (500+800+1500+4000+15000 pont), akkor másodikra már csak 15000 pont kell a kiválóhoz, nem az összes? Vagy félreértelek? Mert a minősítési szabályzatban ilyet nem olvastam, de nem is hallottam róla!
Előzmény: Joeyline (5785)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5786
Mi természetesen viszünk.
Gyuri aktív GPS-használó, most ősszel is sokat használta a közel-keleti 2 és fél hónapja során, többek között a leendő "Szent Pál nyomában" turistaút térképi felméréséhez. Ő csinálja a majdani turistatérképet arról a területről.
Előzmény: felazso (5784)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5785
Igen, kiszámolom :)
Egyébként nem csinálok még egy bronzot, stb., újra gyűjtögetek a Kiválóhoz. Nem kötelező elölről kezdeni, és különben is, egy Kiváló után bronz, hogy úgy mondjam, már nem dukál.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5779)
felazso Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5784
Kék-körözők!

Micsoda remek alkalom a túristautak minden eddiginél pontosabb felmérésére. Ugye mindkét "csapat" visz magával GPS-t az út és egyben a teljesítményük regisztrálására?

Felazso

Vlaszij Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5783
asciimo...

nah ja:) atlasz furin írja egyirányban de mindegy:)
megoldom eddig még életveszélyesen nem tévedtem el sose:)

Téyleg tudja vki hogy a Peták István féle kéktúrás könyv második trésze vmikor megjelenik???

Előzmény: asciimo (5782)
asciimo Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5782
nem baj a forditva teljesites, mint mar arrol korabban beszeltunk, nincs "forditva" irany, csak a fuzetet valamilyen iranyban irni kellett.

Annyi a hatranya, hogy az atlasz leirasa elegge egyiranyu.

Előzmény: Vlaszij (5772)
lükepék Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5781
mikor csináltad a képet? az eredetit én is láttam még a "kiskocsma" falán, de azóta egyszer láttam, és igencsak felfejlődött fehérvakolatú kacsalábas palotára... vajon a belső berendezést megtartották?
Előzmény: nagypapi (5777)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5780
Na:)
Ezért praktikusak a Kék túrázások:)
az ember müvelődik:)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5779
Időben számold ki! Tudod, hogy nem adják vissza a maradék pontszámot, és szerencsétlen dolog lenne a következő bronzjelvényedet egy több ezer pontos túrával megszerezni! :-))) Ha kell, akkor csinálj több túrajelentést inkább.
Előzmény: Joeyline (5775)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5778
Itt röhögök a monitor előtt hangosan! Még jó, hogy egyedül vagyok! :-)) Abszolút ontopic a hozzászólásod, hiszen kéktúráról és országismeretről szól. :-)
nagypapi Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5777
Hát, ha már szóba került a TKM mozgalom, és a Kéktúra mentén található nevezetességek, akkor mindenképp meg kell említeni a pilisszentkereszti kocsmában (pilisszántói elág.) található naív népi remeket is (olaj, kb. 40x80 cm).
Aki Joeyline-ékkal tart, mindjárt az első nap megtekintheti!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
:-)))

Ui.: Az érzékenyebbektől bocsánatot kérek, a modiktól kis toleranciát várok...

Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5776
"Előttünk még senki sem járta végig ezt a három hosszútávú túraútvonalat egyhuzamban pihenőnap nélkül.

Mire beértek - remélhetőleg - már lesz."

Igen, kicsit szerencsétlen a két dolog úgymond egybeesése, már javában szervezkedtünk, amikor az ősz elején hallottam, hogy Matyi le akarja futni. Az "celok.doc" a második elkészült dokumentumunk volt még anno, akkor még nem tudtunk a futásról. Persze ettől még mindig igaz, amit anno megfogalmaztunk, de a média miatt kellett ezt a mondatot mindenképp bennehagyni.

"Sok sikert!"

Köszönöm, remélem, ott leszel az indulásnál!

Előzmény: larzen (5773)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5775
"Legalább egy szakaszt tegyetek meg két jól megválasztott e. p. között, és szerezzetek pecséteket!"

Nem tudom, hogy mi az útvonala az EU-ttúrának, de elképzelhető a dolog...
Mi aznap a Bozsok - Írottkő - Hét-forrás - Kőszeg 22,3 km-es szakaszon leszünk.

"Kiszámoltad már, mennyit ér MTSZ-pontban ez a túra? Kicsit lehet még dobni rajta, ha sátoroztok pár helyen. :-)"

Nem, nem számoltam még, egyébként is jelentős elmaradásom van az MTSZ-könyvelésben (valószínűleg már megvan a Kiváló Természetjáró minősítéshez szükséges pontszám), de még az indulásunk előttig le akarom tudni a dolgot.
Sátorozás nem lesz, a sátor cipelése semmiképp sem fér bele ebbe a terhelésbe.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (5771)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5774
Na...:)
Most nézem hogy a Kékestetőn reggel óta lett még 2 centi hó azaz 8 centi és 3 órás adat szerint -8 fok van fent:)

Remeke téli idő:)

Előzmény: larzen (5773)
larzen Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5773
Előttünk még senki sem járta végig ezt a három hosszútávú túraútvonalat egyhuzamban pihenőnap nélkül.

Mire beértek - remélhetőleg - már lesz. Sok sikert!

Előzmény: Joeyline (5727)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5772
Levcso ascimoo...:)
Infokat köszi mejd beszámolok hogy mit hol találtam meg minden:)
Képek és hasonlók:)

asciimo....:) a fordítva teljesítés baj?:)

Előzmény: Levcso (5750)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5771
Pedig az az igazi, nekem nagyon nagy élmény volt tavaly a DDK közben megcsinálni a Tolna-Baranyát, majd a végén visszamenni lezárásként a Zengő-Misinára. Legalább egy szakaszt tegyetek meg két jól megválasztott e. p. között, és szerezzetek pecséteket!
Kiszámoltad már, mennyit ér MTSZ-pontban ez a túra? Kicsit lehet még dobni rajta, ha sátoroztok pár helyen. :-)
Előzmény: Joeyline (5765)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5770
"Haláp - Itt tudtommal csak kocsma üzemel. Mellette van egy magánház ugyan, de úgy láttam, hogy ott a tulaj él a családjával"

Haláp nem gond, oda néhány km Debrecen széle, ahol Urszán Móni lakik, be- és kibuszozunk, Nála alszunk.

"Kepecs-tag - Csak időszakosan üzemel! Ezt jól beszéljétek le előre, mert d_laciék csak sátrazni tudtak. Bélyegzőt meg ne keressetek, mert az előző tulaj azt megtartotta."

Telefonszámot tudsz?

"Berettyóújfalu - D_lacinak van egy olcsó, nekem egy drágább szállásinfóm."

Nem téma, egyik kollégiumi barátomnál alszunk.

"Mezőtúr - A főiskola vendégháza jó hely."

Telefonszám?
Nem biztos, hogy szükség lesz ugyan rá (onnan is van barátom a koleszból), de hátha mégis.

"Petróczi iskola - Kocsma!!"

Ezt tudom, a közelben busszal könnyen megközelíthető helyen szeretnénk valamit szerezni.

"Pici-paci-tanya - Szintén idényjellegű."

Telszám?

"Hajós - Nagyon szuper hely a Judit panzió."

Nem találtam ide se telszámot a füzetben...
Milyen árfekvésű?

"Keselyűs - Ezt annyira nem néztem meg, de szerintem ez is csak egy kocsma."

Ezt tudom, Szekszárdon fogunk aludni egy netes ismerősömnél, be- és kibuszozunk.

"Kérdezz nyugodtan, ami eyzembe jut az AK-ról arra szívesen reagálok."

Már tanulmányozom egy ideje azt a doksit, amit Güsziológus bejárásáról küldtél még a nyáron, elsősorban a végpontokon, illetve azok közelében lévő szálláslehetőségekre lennék kiváncsi.

Előzmény: Múzsla (5766)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5769
H.G.!

Megköszönném!
Az e-mail címet lásd előző hozzászólásomban.

Előzmény: (budai-)H.G. (5763)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5768
"Én ide ősz elején beírtam a részletes beszámolómat az AK-ról, amely NAPI távolság és szintadatokat tartalmazott.
Vagy nem olvastad?"

Ez valószínűleg akkor volt, amikor a nyári szünet végével még épp nem olvastam újra a topikot...
Amúgy úgy tudom, nem végig a kéken mentetek, ahol nem volt tekerhető.

Elküldenéd a kektura@freemail.hu címre?

Mindenkitől erre a címre várom a segítséget a 80 naphoz!
Ami közérdekű, az mehet a topikba is!

Előzmény: Múzsla (5762)
nagypapi Creative Commons License 2004.01.09 0 0 5767
Jó lenne valahogy az üres igazolólapot feltenni valamelyik honlapra, mondjuk Lienkáéra, Neki úgyis egész szép gyűjteménye van már ott letölthető lapokból.
Persze csak akkor, ha ez nem sérti a túra szervezőjének érdekét, bár gondolom, ha fénymásolt lapról van szó, akkor inkább örülnek, ha nincs sok macera és postaköltség.

Amúgy, Güszi, ma nagyon morbid vagy.

Egy jótanács:
Lassan járj, tovább élsz!

Na persze ezzel nem a rohanós TT-ktől akarom elvenni a kedved, csak a miheztartás végett...

:-)

Előzmény: Güsziológus (5746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!