Talán nem meglepő, de...én is aranyat szeretnék venni. :-) Porfolió-diverzifikáció célból, illetve hogy az elkövetkező 2-3 évben nem lesz a pénzre szükségem.
Épp most adtam egy nagyobb összegű részvényt, amiből futná egy 250g-os lapra/tömbre. Vagy inkább 2x 100gr-os lapra.
Nem kívánok minden weben található céggel kapcsolatot létesíteni, mivel arra időm sincs, és szerintem nem is éri meg: amire eddig jutottam az az, hogy a legtöbb cég bizonyányos úton dolgozik, és - szerintem ez a legfontosabb - csak a NÁLA vásárolt aranyat veszi vissza (reális áron, kötelezően)...ÁSZF-et végigolvasva, és egy idegen áru esetén bizonyosan némi felárral kell számolni.
Vagyis, úgy gondolom, hogy manapság ez a fajta befektetés egyáltalán nem likvid. Mert mi történik, ha történetesen a minimális törzstőkével létrejött kft, bt, csődbe megy (rt-nél is lehet ilyen persze, de ott magasabb a tőke, komolyabbnak vélem). Valószínűsítem, hogy létezik egyfajta adatbázis, amelyben látják egymás tranzakciót az eladók, hiszen a tömbök, lapok többsége sorszámozott (most érmékkel nem foglalkoznék), tehát egy ilyen könnyen előforduló esetben, esetleges eladás során biztosan nem lenne alkupozícióm.
Emiatt nekem a Conclude tűnik szimpatikusnak...Még nem voltam náluk, mindössze egy gyors emailváltás történt, de mindenképpen fel fogom őket személyesen is keresni...:-)))
Akinek volt már velük konkrét tapasztalatuk, üzletük, kérem, jelezzen felém privát üzenetben.
Lehet, hogy az ismertető fogalmazása kicsit pongyola, nem tudom, hogy a céget mikor alapitották és mennyi az alaptőkéje, de elmondhatom, hogy a magyar cégek közül a legalacsonyabb befektetési aranyárakkal dolgozik és a megvásárolt árút a megbeszélt időben és minőségben kiszállitották. (ez a megrendelést követö 10 napon belül történt.) Válaszhattam, hogy osztrák, vagy svájci aranyat kérek, igyekeztek a megrendelés időpontjában, a legkedvezőbb árat rögziteni és az előleg 24 órán belül történt utalása után, nyugodt lehettem, hogy a rözitett áron kapom meg a terméket.
A web rendelés lehetősége helyett, egyelőre a telefonos kapcsolatfelvételt ajánlanám.
Ahhoz képest, hogy egész évben eladtak (short) ráadásul ilyen mennyiségben. Ahhoz képest elég furcsa, a 2012-es áremelkedés. Vagy valamit rosszul látok? Mi lessz az árfolyammal ha ezeket a shortokat mind vissza veszik?
Mégis mit lehet várni az efféle "guruk"-tól, akik mélységesen abban érdekeltek, hogy a saját malmukra hajtsák a vizet. Ugye nem mondanak 1000-es aranyárat?! Mitől guruk ezek? A guru szó teljesen lejáratódott, mint ahogy az elemző is. Ha meglátom/meghallom, már lapozok is :) Hasonlóan a szakértő szó is. Általában hozzá nem értő kontár a jelentése manapság. Tisztelet a kevés kivételnek!
Valóban jó az Aranypiac és az árai is megfelelőek, meg gyorsak is....csak mi kifejezetten argort szerettünk volna, viszont nekik münzéjük van. Ha nem sikerült volna argort, akkor az Aranypiacot választottuk volna mert ők gyorsabbak.
Szeretném Önnel privátba felvenni a kapcsolatot, amennyiben lehetséges. Átolvastam az utóbbi 500 bejegyzést és úgy érzem, hogy Ön az akivel beszélnem kell.
Hát ez nem reklám, csupán segítség akart lenni! Ugyanis mi is (a férjemmel) elhatároztuk, hogy valami értékállóba fektetünk - jó lett volna ha többen is megírják a tapasztalatukat!
Nem hinném, hogy annyira szakszerűen írtam a bejegyzést, bár ha annak tűnik örülök :-)
Tehát amikor megkaptuk az aranyat elhatároztuk, hogy mi is megpróbálunk segíteni, hiszen nem csak beütni kell a googleba a keresést, hanem hozzá is kell járulni...talán mások is olyan tapasztalatlanok és óvatosak e téren mint mi!
Kifejezetten én ragaszkodtam, hogy leírjuk tapasztalatainkat, de ha nincs rá szükség....
Szeretnénk megosztani tapasztalatunkat a Safety Gold Zrt-vel kapcsolatban.
Mi januárban vásároltunk tőlük befektetési aranyat. Abban az időpontban ők voltak a legkedvezőbbek.
Több kereskedésnél próbáltunk informálódni és AH-s aranyat szerettünk volna mindenképpen vásárolni.
Az volt a tapasztalat, hogy sokkal inkább a Münzét kínálták és elég elutasítóak voltak az AH-val kapcsolatban.
A Safetynél nem okozott ez problémát készségesen álltak a rendelkezésünkre.
Érdemes felhívni őket a szerződéssel kapcsolatban a pontosítások miatt.
Mintegy 2,5 hét alatt kaptuk meg az aranyat. Korrektek voltak és rugalmasak.
A szerződéskötésnél érdemes ráiratni, hogy az átvételi idő kb. mikor történik meg, hiszen előre kell fizetni. Ha még esetleg lenne kérdés, szívesen válaszulunk.
"We’ve been in a consolidation with a trading range extending from about $1,710 to $1,750. You’ve really got to get excited about what is happening here. Think about it a minute, gold climbed from $1,525 to $1,755 or $230 and instead of retracing, it’s just moving sideways in a very powerful consolidation. "
De ez miért baj? A tömb az nem érme, más a célja, más szempontok irányítják a gyártást. Ez egy technológiai termék, az a lényeg, hogy pont annyi, pont olyan tiszta arany legyen benne, mint ami a feliraton szerepel.
Szóval egy olyan elvárást fogalmazol meg, amit a gyártó nem tekint fontosnak. Nemcsak az AH, senki más sem.
Köszönöm a gyors választ. Mindenesetre, elég bosszantó, hogy egy ilyen "presztízsű" cég nem tudja, vagy nem akarja tartani az azonos megjelenést. Az 1 unciás, 4 kilences aranyérmék (sas, bölény, antilop, juharlevél stb. megjelenésével is fennállnak vajon ezek a problémák? Ha egyet-egyet vesz az ember belőlük még nem lehet gáz, csak többet ne rakjunk egymás mellé, ha nem egyszerre vettük őket?
Folyamatosan változik a gyártás módja. Ez nagyon ciki is tud lenni. Pl. az elmúlt két hétben nem szállítottak vert 100g-os tömböt, csak öntöttet (ami egyébként jobban néz ki, szvsz). De ha valaki vertet akar, annak nem jó az öntött. És engem nyaggat, szerinte jogosan. Én meg ugye nem tudok mit csinálni.
Szóval szvsz semmi probléma, a tömb nem érme, nincs "szabványosítva" a képe, kisebb eltérések simán lehetnek. (A csomagolás egy év alatt háromszor változott, pl.)
Én egy bizonyos kereskedőnél vásároltam különböző időpontokban aranylapkákat. Az a megdöbbentő, hogy hazaérve összehasonlítottam a két egyező kiszerelésűt és a feliratuk vastagsága, igaz nüansznival, de különbözik egymástól... Minden más teljesen egyezik: csomagolás, bizonylat, súly de a belenyomott betűk vastagsága eltérő, de csak akkor lehet észrevenni, ha egymás mellett vannak. Mi lehet az oka? Lehetséges, hogy a kereskedő két különböző gyártótól vásárolt, ill. az Argor Heareus lapkákat nem egyformára gyártják; vagy másik helyen készültek?????
BTW a Vaterán egy időben elterjedt csalási forma volt, hogy "gold flakes" néven hirdettek "színaranyat"; valójában aranyszínű ötvözet volt, dekorációs célokra.
A Vaterának többször jelezték, hogy átverés, ennek ellenére maradt.
(Nem tudom, lett-e eredménye a rendőrségi ügynek..)
Az aranyszabály; a emgbízható kereskedő áránál pár%-al kevesebbért nem éri meg kockáztatni; ha meg jelentősen olcsóbb (amiért már megérné kockáztatni), akkor biztosan nem arany.
Ha valamin az van, hogy "gold clad", vagy "gold plated", vagy rövidítve 24KGP, 24KGC, az mindig azt jelenti, hogy csak aranyozott.
Ezek ún. "selling aid"-ek, azaz reklmajándéknak, kiállításon mutogatni, körbeadni, ilyesmire lehet használni. Ha USA/EU gyártmány, akkor a mérete stimmel, így a súlya kisebb. Kínában gyártanak olyan másolatokat (vagy van jelölve, hogy másolat, pl. beleütve, hogy "copy", vagy semmi jelölés), amik vastagabbak, így a súly is stimmel.
Érdemes legalább az első aranytömböt hivatalos kereskedőtől megvenni, így tudod, hogy milyennek kell lennie.
Ez vajon milyen célt szolgál? És honnan kellen tudnom ha egy ilyet veszek, hogy ez nem is színarany. (Nyilván ,jelen esetben az áráról pl, de ha ezt egy magánszemély árulná? )