Nézegettem az új helyen is a minősítési szabályzatot. A barlangászás órára van megadva. Elgondolkodtam, hogy az a fiú, aki két éve napokat töltött egy szifonban, míg kihozták, mennyi pontot kaszálhatott a túrajelentésébe. :-)))
ratalaltam a jelvenyszerzo mozgalmakra, igen csak el volt dugva. Na de a lenyeg, eleg frissnek tunik! Szerepel rajta pl. a Pista turazoja, a H.G. fele Bzmotorvonatos akcio, a Guszi altal jart 9-99, meg Csucsu is, szoval jobb mint a multkori.
Igen, közben megtaláltam a naptárban az erre való utalást. Akkor úgy látszik, ez úgy működik, mint a klassikusok közül a Lokomotív 424, ott is minden 3. teljesítésre jár jelvény.
Most nézem, hogy elég sok ttúra van már március harmadik hétvégéjén...
Korábban ez fixen a Vasas Nagy 8-as hétvégéje volt, mindenki ott volt, "aki számított". Úgy látszik ezzel magyarázható, hogy az utóbbi években (a korábbiakkal ellentétben) már csak elvétve találkoztam a túrán a megyén kívüli túrázó ismerősökkel, a többiek máshova kezdtek járni..
Még csak egy van, de három után van jelvény.
Nagyon szép. Ebolának már megvan.
A túra nagyon tetszett.
Jó rendezés, jó hangulat a parkban.
Ez a túra inspirált, hogy a Tápió-mente turistája legyek. Stabil pont a naptárban.
Hogy mi lesz 2 év múlva, azt nem tudom, de jövőre is biztosan ott leszek.
Kincsem sorozat?
Mármint, hogy sokadszor egymás után megvan Nedked a ttúra?
Én idén hagyom ki először a Lepke 40-et (volt: Vasas "Nagy 8-as" 40) a 80 nap miatt, előtte 10-szer megcsináltam egymás után.
Még a Thury után is simán össze lehet hozni a Zala megye ttúrázóját, nagyon jó kis túrák lesznek :)
Nálam idén semmelyik túrasorozat nem játszik a 80 nap miatt, bár a Margita kupa tetszett volna.
A Lajos kupa, mint már írtam korábban, nekem nem szokott OK lenni, mert rosszkor vannak a túrák, csak 1-2-re tudnék elmenni egyéb elfoglaltságok miatt.
Végülis a Tátika-Rezi 40, 25 is Zala megyében van (mégha külsős szervezet is rendezi), megbeszélem Bíró Balázzsal, hogy bevenném azt a ttúrát is a mozgalomba.
Ja, igen, azt hallottam, hogy indulsz a Zala megye teljesítménytúrázója címért :)
A Thury pont jó hozzá.
Egyébként van még választási lehetőség, és ezt mindenkinek ajánlom, a 11 Zala megyei ttúra közül csupán 5-öt kell teljesíteni!
Az első érintett a Lepke 40, 25 ttúra március 20-án a Keszthelyi-hegységben
OK, várunk szeretettel.
Az az igazság, hogy egy 2 km-es szakasszal gondok vannak; lehet, hogy át kell helyezni. Amint megoldódik, nyomatjuk majd az infókat!
Nem azért, mert reflektáltál, de a zalai túrát már ejtettem (lesz jövőre is).
Készülök a Kékesre, már csak azért is, mert a holnaputáni túrát kihagyom.
Voltak terveim, de be kellett látnom, most sok lenne még a 26 is, főleg a szintidő miatt.
A 36-os 10 óra alatt reális, de a 9 könnyen lehet, hogy kevés. Nincs vízhatlan nadrágom és erőnlét szempontjából sem állok a legjobban.
Megyek tehát április 3.-án és terveim szerint meg sem állok a végéig. Parádról indulok, ha minden igaz.
Kedves Güszi!
Elnézést az időpontok egybeeséséért, de manapság már annyi a rendezvény, hogy az ember azt sem tudja: melyik ujját harapja meg... Szerencsére a túramozgalom egész évben várni fog, úgyhogy ha lemaradsz valamelyik nyitásról, még nem dől össze a világ. Ezzel együtt tényleg bosszantó tud lenni... :-)
Írtam már a 10 megye 100 nevezetessége mozgalomról. Mivel érintőpontos, önmagában nem hiszem, hogy gazdaságos felkeresni a településeket, megcsodálni élőben azt, amit a neten megcsodálhatunk.
Sok pont útba esett országjáró körútamon, de akkor még nem tudtam erről a mozgalomról.
Kihasználva a hosszú, téli estéket, megpróbáltam rendszerezni a pontokat.
Íme, a Pest megyei érintőpontok, zárójelben a túrák, mozgalmak.
10 megye 100 nevezetessége, Pest megye
Érintőpontok:
Zebegény (Várak a Börzsönyben)
Visegrád (OKT, VÁRTÚRÁK)
Vác (Duna menti, VÁRTÚRÁK)
Szentendre (Sajgó)
Százhalombatta (Csavargás a megyeszélen, VÁRTÚRÁK)
Gödöllő (Pest megye turistája, Margita, Gödöllő)
Fót
Ócsa (Pest megye turistája)
Ráckeve (Pest megye turistája)
Cegléd (Csemő virágünnepe)
Fót kivételével minden pont "útba ejthető".
Azt hiszem, az inverz az érdekesebb (túrák, mozgalmak érintőpontjai), de erre a feladatra egyenlőre nem tudok vállalkozni.
A "Pest megyei piros" útvonalát tervezem feltérképezni, bár első megközelítésre meglehetősen "mozgalom-szegény" a megye.
1. most gondolkodtam el igazán, miért is kéne a nőknek szoknyában mendegélni az E4-es túraúton..
2. Vlaszij, csinálj válogatást máskor! a sok kép közül (amik persze dokumentálják a túrádat) nem érdemes mindegyiket kirakni, mert a huszadik után már nincs kedve az embernek továbbkattintgatni.. :( és lehet, hogy így egy tényleg szép képet passzolok el. (hogy példát mondjak: Mátraháza autáll.-ról bennhagytam volna a festett gerendákat, de a másik kettőt nem! azt megnézem a Mátravolán valamelyik prospektusában.)
3. a Mátra szép
4. Minek ratrakolnak 3 cm havat? az egyik kép szerint halványbarna volt a hó, ami azt jelenti, hogy már a földet boronálják.. :(
Köszi!
érdekes: akkor ez azt is jelent(het)i, hogy egy Csabdi - Szár összekötéssel tovább vihető még a KDP.
Kisebb probléma, hogy a Gerecse térkép erről nem tud! (igaz a K+-t sem ismeri Mogyorósbánya és Péliföldszentkerszt között, pedig ott megy egy régebbi Ttúra)
Lev