Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

boszi70 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4652
Szia Menthalia!
Szerintem a lopástól való félelmed a kocsi öregedésével egyenesarányban csökkeni fog. Én is így voltam.
Egyébként egy érdekesség:
Nekem pl.azt mondták, hogy a Thaliak lopására volt (van?) egy trükk. Állítólag az oldalsó tükör belsejébe már gyárilag beraktak egy kulcsot. A megfelelő személynek nem tart semeddig onnan kiszedni, és már az övé a kocsi. A férjemnek az volt az első, hogy ezt ellenőrizte. Tipp!
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4651
akkor jó, kösz:)
Előzmény: krike (4649)
Eleven26 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4650
Udv mindenkinek

Ket hete megvolt az olajcsere, most volt az elso hosszabb utam vele, mintha csendesebb lenne egy picit. A szerviz hozta a formajat, eloszor 1,5 ora munkadijert akartak olajat cserelni (csak olajcsere semmi mas), meg egy picit huzta a felvevo srac a szajat mikor mondtam, hogy az olajat en hoztam, meg, hogy szeretnem nezni is, hogy mit csinalnak. A masik szerelo, aki csinalta rendes volt mindenre valaszolt, ami kerdesunk akadt. Na es itt jon a plusz pont: szeptemberben mikor problema volt a motorral akkor bevittem, hogy nezzek at, na aki akkor csinalta a kocsit odajott es kedvesen erdeklodott, hogy volte azota valami problema. Ez azert jol esett, hogy valami erdeklodest mutatnak. Szerintem ezert megerdemelnek egy piros pontot a sok fekete melle:-)

Ja es 5 liter olaj csont nelkul belefolyik egy 1.4 16V-be. Es raadasul nagyon kellemes helyen van a szuro is:-)

Tovabbi jo autokazast.

krike Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4649
Nem- metálban csak fehér, királykék, és piros van, a többi mind metál.
Előzmény: Laja73 (4641)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4648
Nem rossz, csak az emberjogi szervezetek is pontosan úgy ordítanának, mint az autó :)))
Előzmény: Methália (4647)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4647
Nna remek!
Bezzeg trafipaxokat nem lopnak a tolvajok.
Meg erre van píz.
Én az elkapott tolvajokra szerelnék egy jeladót, oszt ha egy jelfogóval rendelkező (a jelfogó ára be lenne építve az üzembehelyezési ktsg-be) kocsit megközelítene 2m-re, ordítana a kocsi mint az állat. Jó mi :-)))
Előzmény: diesel_uberalles (4645)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4646
Ha megmarad, az lesz a vége. Csak előtte szeretném, ha igazam lenne...
Igazából nincs sok hangulatom szervízről szervízre rohangálni, hogy vajon hol tudják megjavítani (idő/pénz) :((
Előzmény: Methália (4644)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4645
Nekem mázlim volt, mert választhattam: sarki fény vagy gleccser fehér. Én az utóbbit akartam.
Más:
Most olvasom, hogy drága rendőreink beszereztek 1-1 új traffipaxot (1 lézer, 1 kamera). Egyelőre úgy néz ki, hogy még nincs autóban, de megint jobban kell figyelni :((
(akit részletesen érdekel: http://traffipax.info)
Előzmény: Methália (4642)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4644
Uber!
Ha már úgyis lejárt a garanciád, vidd el egy sima autószerelőhöz, lehet, hogy megbütykölhető a bibid.
Előzmény: diesel_uberalles (4640)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4643
hát igen, én ezt a csillogást nem vélem felfedezni - nem mintha hiányozna, nekem nagyon tetszik így, ahogy van
Előzmény: diesel_uberalles (4640)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4642
Ha a sima fehéret, és a sarkifényt egymás mellé állítod, bizta látszik a külömbség. De egy karosszériás megaszongya hogy metál-e?
Nekem is fizetnem kellett a metálért. Pedig annélkül kellett vón... De ha egyszer nem volt sima.
Előzmény: Laja73 (4641)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4641
hát ugye én fizettem a metál felárért, 'szt akkómá elvárja az ember, hogy az is legyen. mivel azonban még új autóm nem volt, ezért csak azt tudtam megállapítani, hogy szíp...de hogy metál-e...?
Előzmény: Methália (4639)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4640
Picit megbolondult a gépem, úgyhogy másodszorra is nekifutok :)

Tudtommal csak metál változat létezik a sarki fényből. Illetve a ezüstmetált hívják sarki fénynek.
És hogy mitől metál? A festékbe nagyon apró fémreszeléket szórnak, ami szépen csillog, stb. :)
(A nagyon fapados megfogalmazásért elnézést, nem vagyok fényező, sem szakértője a témának :))

Előzmény: Laja73 (4637)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4639
Remélem, kimarad az átvágás, bár egy kicsit tartok tőle. Az alaptermészetem a jóindulat, ill ennek feltételezése, de azért láttam-hallottam már egyet mást.
A metál nálam nem oszt és nem szoroz, de mire elvergődtem a kereskedőhöz, már a sima alapáras színek elfogytak ebből az akciós (ingyen klíma) modellekből. v. legálábbis eztet mondta a kereskedő. Hm?
Előzmény: Laja73 (4637)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4638
A fényezés picit halványabb, apróbb karcok is vannak :( Szerintem hamarosan egy polírozás esedékessé válik. Volt egy cikk a Totalcaron erről (külső/belső takarítás nem alapfokon) , csak az 30e Ft... Azt meg majd akkor, ha nem tudom hova dugni már a pénzt és az autó is úgy áll. (lázasan várom a szervíz hívását...)
Előzmény: Methália (4635)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4637
na de hogy ne offoljak: létezik sarkifényben nem metál is? hülyeség, de én nem igazán tudom, mitől metál a metál, aztán nehogy átvágjanak:)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4636
arról nem is beszélve, hogy az utánpótlás folyamatosan biztosított. magasabb körökben van az igazi probléma, azt kéne megszüntetni
Előzmény: diesel_uberalles (4634)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4635
Igaz Uber, amíg munkához való jog volt, addig nem volt ennyi bűnözés. Erős büntetés, és biztos megélhetés - egyből nem kéne aggódnunk.
Thalicskádb fényezése bírja még a rideg tartásmódot?
Előzmény: diesel_uberalles (4634)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4634
Hidd el, visszaesne. Ha kijön a sittről, nem tud mást kezdeni, még ha becsületessé akar válni akkor sem. A társadalom kirekeszti. Lehet, hogy nem ért máshoz. Persze nem valószínű, hogy változtatni akarna ezen... A börtönviseltek csak kis százalékban tudnak beilleszkedni a társadalomba, becsületes polgárként.
(Amúgy meg szerintem a sitten csak kapcsolatokat szerezne, és ha kijön, máris van "munkája"...)
Előzmény: Methália (4632)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4633
na jó, de ahhoz előbb el kéne kapni mindet...
Előzmény: Methália (4631)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4632
...meg mást sem
Előzmény: Methália (4631)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4631
"egy autót leszállítani a megrendelőnek lopással együtt egy óra. ezzel keres a faszi százezret"
100 ezer, asszem a magyar átlagjövedelem egy hónapra kb. Munkával, strapával.
Ha rajtam múlna, tolvaj faszikám tíz évre mehetne sittre, és dolgoznia kéne: mondjuk, csatornatisztítást, v. valami ilyesmit.
Nna egy év múlva nem lopnák az autókat!
Előzmény: Laja73 (4628)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4630
Lehet, hogy a VIII. kerületben nem lennék nyugodt ennyire, vagy Angyalföldön :))
Tavaly télen a minusz 20 °C-ban is pöccre indult és nem volt csúnya hangja...
(nosztalgia...)
Előzmény: Methália (4629)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4629
Hát irigylem a nyugalmadat :-))
Dízel mínusz tíz alatt is indul egy kinti éjszaka után?
Előzmény: diesel_uberalles (4627)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4628
egy autót leszállítani a megrendelőnek lopással együtt egy óra. ezzel keres a faszi százezret. a megrendelő meg egy-másfélmillió körüli összeget, az illetékek levonása (biztosítós kontakt, közvetítő) után. ez olyan jó biznisz, hogy az lenne a csoda, ha nem ebből élnének ezrek. megszűntetni nem mondom, hogy nem lehet, de jódarabig csak annyit tehetünk, hogy amennyire tudjuk, megnehezítjük a tolvaj dolgát.
Előzmény: Methália (4626)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4627
Szerintem nem annyira rossz a helyzet. Én a III. kerülteben lakom Békásmegyeren (betondzsungel, nem egy Rose Hill :). A ház előtt 3 Thalia parkol, de reggelente mindhármat látom :)
(reggel az első dolgom megnézni a kocsit, hogy érdemes-e felkelnem...)
(a fenti tényeket lekopogtam... :)
Előzmény: Methália (4626)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4626
Zsughat-hat-hat!
Köszi. A mechanikus védelem, -bár elismerem, megnehezíti a tolvaj dolgát, v. akár el is téríti szándékától- cuccoskodása miatt valszeg nem az én talicskaőröm lesz.
Éjszaka garázsban fog állni. Csak alkalomadtán, nagyvárosi nappali dolgaim elintézésekor, vagy kiránduláskor, nyaraláskor lesz nyilvános parkolóban. Ezekre az esetekre pedig remélem elég lesz a nínó. Ha az autótolvajok már annyira elvetemültek, hogy fényes nappal feltörnek-buherálnak, régen rossz a világnak.
Örömmel hallom, hogy megritkultak a thalicska lopások. Valszeg amiatt, hogy elkaptak valami erre szakosodott bandát. (iit olvastam valahol)
Egyébként igaz hogy offtopc, de azért elmondom: azért lopnak széles-e világban, mert az elkapott tolvajoknak oly csekély a büntetésük, hogy jó üzlet (nekik!). Ha a törvényt alkotók kikérdeznék a szavazásra jogosult állampógárokat a tolvajok, bűnözők megbüntethetőségének mivoltáról, abban a pillanatban a fegyházak kapacitását meg kéne tízszerezni, és lenne ismét halálbüntetés. De a kutyát sem érdekli a szavazásra jogosult pógár igénye, ugyanis nem ejrópakontabilis :-(( Az új börtönökre pedig nics lóvé. A régiekre sincs. luxusra a mindenkori vezetőinknek van, de rendcsinálásra nincs. A rend, nem vezetőkompatibilis. Ugyanis neki pont az a jó, ha zavaros a leves.
Nna, kifröcsögtem magam.
Azé, amíg a rozsdás skoda volt a talicskám, nem aggódtam. Most megmá a Thalia meg sincs de már előre nem alszom :-(
Elnézést az offtopicért!
Előzmény: zsuga666 (4611)
tefi Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4625
Hi Methália !
Nem kell megijedni !!
Ha megkapod az autód a szervizkönyvbe be lesz írva egy 4 számjegyü rádió kód. Aksicsere esetén ezt kell beütnöd és már mükszik is a rádió. Jól le van írva a rm. használati utasításába ennek a kódnak a használata. Ehhez nem kell szervízbe vinni, az otthoni user is + tudja csinálni.
Előzmény: Methália (4623)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4624
"Egyébként ha lámpaégvefelejtő visszajelző van-é benne?"

Van, igen :) Olyan hangja van, hogy biztos nem felejted égve a fényszórót :)

Előzmény: Methália (4623)
Methália Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4623
Szia Fifty!
És eztet csak a szakszervíz tudja csak "természetesen" :-( ?. Gondolom lovetááért.
Egyébként ha lámpaégvefelejtő visszajelző van-é benne?
Előzmény: FIFTY (4622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!